Kolumnit Politiikka

Toni Jalonen: Venäjä on lyötävä polvilleen

Suomen ja Venäjän välinen raja. Kuvakaappaus: YouTube.

Kansalainen julkaisee Sinimustan Liikkeen eurovaaliehdokas Toni Jalosen kirjoituksen.

Lähiaikoina olemme saaneet lukea erilaisten venäläisten toimijoiden uhittelusta Suomea kohtaan ihan presidentti Vladimir Putinista alkaen. Tämä ei yllätä. Venäjä on ollut Suomelle ja muille naapurimailleen aina konkreettinen sotilaallinen uhka ja nykypäivänä taas erityisen korostuneesti. Ukrainan sodasta tietävät kaikki, siitä ei tarvitse enempää tässä sanoa. Venäjä on myös hyvin tunnetusti vuosikymmeniä miehittänyt osia Suomesta, unohtamatta myöskään veljeskansallemme Virolle kuuluvaa Petserinmaata. Alueellaan asuville suomalais-ugrilaisille kansoille Venäjä on määrätietoisella hävitystoiminnallaan koitunut turmioksi.

Venäjä harjoittaa tai ainakin pyrkii harjoittamaan naapurimaissaan ja kauempanakin aktiivista sabotaasia, josta uusimpana suomalaisia koskevana esimerkkinä itärajalle määrätietoisesti ohjattu turvapaikanhakijoiden vyöry. Tästä ei pääse yli eikä ympäri minkäänlaisella toiveajattelulla ystävyydestä, yhteistyöstä ja avunannosta. Moisia asioita ei Venäjän kanssa ole koskaan ollut, eikä tule koskaan olemaankaan. Se on läpi historiansa – nimiään ja lippujaan vaihtaen – harjoittanut aina samaa isovenäläistä moskoviitti-imperialismia, eikä se tunnusta pienempien kansojen oikeutta kansalliseen itsehallintoon.

Kun tämä hieman pienempi paha – Euroopan Unioniksi kutsuttu mustekala – nyt on vielä olemassa, niin sitä tulee hyödyntää kaikin mahdollisin tavoin Venäjän federaation lyömiseksi polvilleen. Lukijalle saattaa ensimmäiseksi tulla mieleen, että nyt puhutaan sotilaallisesta toiminnasta ja NATO:sta. Keinovalikoimaa löytyy kyllä. Venäjä elää öljystä, joten paikallaan on tämän roistovaltion asettaminen täyteen kauppasaartoon ja sikäläisen energian tuonnin lopettaminen. Kuten Sinimustan Liikkeen eurovaaliohjelmakin listaa, niin venäläiset pankit on irrotettava SWIFT-järjestelmästä ja kaikki finanssiyhteistyö venäläisten yhtiöiden, alusten ja Venäjän kansalaisten kanssa on kiellettävä. EU:n pakotemahdollisuuksia on käytettävä Venäjän federaation hävittämiseen, sillä se on Suomen ja koko Euroopan etu.

Mainittakoon tässä samalla myös se, että Suomen nykylain puitteissa on mahdollista aloittaa pakkolunastustoimenpiteet venäläisomistuksessa oleviin kiinteistöihin ja maa-alueisiin, jos vain tahtoa löytyisi. Nykyisen epävarman turvallisuustilanteen vuoksi tämä olisi aivan perusteltua, sillä on sanomattakin selvää, että venäläisten omistamat kiinteistöt ja maa-alueet ovat meille turvallisuusuhka.

Myös Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaiset ovat yksi uhka. Venäjä ei tunnusta kaksoiskansalaisuuksia, vaan pitää näitä ainoastaan Venäjän kansalaisina. Tuoreessa muistissa on vielä esimerkiksi puolustusvoimien ex-tiedustelupäällikkö Georgij Alafuzoff. Jopa juuri virkaansa astunut, monikulttuurisuutta ihannoiva presidenttimme Alexander Stubb on ollut valmis riistämään venäläisten kaksoiskansalaisuuden takautuvasti, vaikka sittemmin onkin pakitellut kannassaan huomauttamalla, että tätä tuskin on mahdollista toteuttaa. Poikkeustilanteet tosin kaipaavat poikkeuksellisia toimia, joten nähtäväksi jäävät mahdollisuuksien rajat.

Tähän loppuun voisin vielä lisätä, että en myöskään tahdo Suomen olevan osa liberaalidemokraattista läntistä Eurooppaa ja suhtaudun kriittisesti myös NATO-jäsenyyteen USA-kytköksineen. Näiden sijaan olen jo vuosia kannattanut Suomen liittymistä Euroopan Unionista ja NATO:sta irralliseen Intermariumiin, eli Kolmen meren aloitteeseen. Suomen tulee vetää yhtä köyttä muiden itäisen Euroopan reunavaltioiden kanssa ikiaikaista yhteistä vihollistamme vastaan. Jokaisen suomalaisen poliitikon tulisi edesauttaa tätä ja kaikkia edellämainittuja tavoitteita, myös Euroopan parlamentin sisältä käsin.

Nähkäämme ikiaikaisen vihollisemme loppu vielä omana elinaikanamme. Nähkäämme Venäjän alueella asuvien kansojen saavuttavan itsehallinnon. Nähkäämme maailma, jossa Venäjä ei enää uhkaa naapurimaitaan tai Eurooppaa.

Toni Jalonen
eurovaaliehdokas, Sinimusta Liike

 

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Taas oli kyllä sellaista potaskaa kun olla voi.
Vaikka Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, niin ainoat syyt Suomen turvattomuuteen on USA, USA ja Suomen omat poliitikot.
Jos ette jaksa tutustua syihin miksi Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, niin ette varmaan ymmärrä yhtään mitä tarkoitan. Pitää mennä helmikuusta 22 taaksepäin niin saa jopa Suomen mediasta lukea sen totuuden. Helmikuun 22 jälkeen on Suomessakin kielletty järjestelmällisesti totuus, ihan kuin oltaisiin itse sodassa.

Ruoste Iskee

Etkö ole elänyt muuta aikaa kun ryssien aloittaman Ukrainan sodan? Jos olisit elänyt niin sinä tässä sitä tuubaa kirjoitat, venäjä ei koskaan ole ollut Suomelle mikään ystävämaa vaan ainostaan sortaja. Olet joka sairaasti suomettunut tai sitten ihan puhdas venäläinen vaikka muuta väität.

Viljamzon _

Tutustuisit oikeeseen historiaan, mutta lienee osaltasi täysin mahdotonta, koska et edes tiedä merkittävistä tapahtumista 10 vuoden takaa, saatika edes tätä päivää, ei voi sanoa sulle muuta kuin hyvää päivää.

Ruoste Iskee

Sinä varmaan väität että myös Suomi aikoinaan ampui mainilan laukauksen ja se oikeutti ryssän hyökkäyksen. Sinä et myöskään kyllä ole elänyt 10 vuotta pitempään, et ainakaan Suomessa. Teillä putinisteilla on ihan omat satuhistoriat jotka ei valitettavasti kiinnosta, sinun totuus näköjään tulee mv ryssän tuutista.

Marko Kristian

Kannattas varmaan niistä mainilanlaukauksistakin ihan itse ottaa selvää, et kuitenkaan usko jos joku muu sen sanoo.
Sen verran voin sanoa että kaikki sinun kanssa erimieltä olevat ei ole mitään vihollisia.

John Quiman

”Kannattas varmaan niistä mainilanlaukauksistakin ihan itse ottaa selvää…”

Mitähän siinä olisi selvitettävänä? Jeltsinkin myönsi, että NL ne ampui. Mitä Putinin aikana vähän pakitellaan ja halutaan palata neuvostotulkintoihin.

Tekstistäsi päätellen vihjailet, että suomalaiset ne ampuivat. Se olisi sitä neuvostomielistä tulkintaa, jota voi odottaa vain venäjämielisen hyväuskoisesta ”oikeasta tiedosta”, joka on putkosuutimien linjoilla.

Olet vähän nuori vielä, joten et ollut 60-luvulla kuuntelemassa ”oikeaa tietoa” taistolaisten ja stalinistien kiihkeistä suista. Nykyään siitä huolehtii putkosuutimet ja hyväuskoisia riittää edelleen.

Marko Kristian

Kyllä minä olen elänyt ihan normielämän.
Sulta voin kysyä että mitä teit Georgian sodan aikana? Eikö se Georgian sota haitannut sua yhtään?