Eurooppa Muu maailma Politiikka

Venäjälle luvassa uusia pakotteita Putinin sotatoimista Ukrainassa

Venäjän presidentti Vladimir Putin. Kuva: Wikimedia Commons.

Ukrainan puolustusministerin mukaan “Kreml on ottanut uuden askeleen kohti Neuvostoliiton uudestisyntymistä”.

 

Yhdysvallat ja sen eurooppalaiset liittolaiset valmistautuivat tiistaina iskemään Venäjän presidentin Vladimir Putinin hallintoa vastaan uusilla pakotteilla sen jälkeen, kun tämä oli ilmoittanut lähettävänsä rauhanturvajoukkoja Ukrainan itäisille separatistialueille.

Bidenin hallinto asetti nopeasti maanantai-iltana rajoitettuja uusia pakotteita Venäjälle sen jälkeen, kun Putin oli virallisesti tunnustanut kapinallisten hallussa olevat Luhanskin ja Donetskin alueet itsenäisiksi Ukrainasta. Monien maiden tuomitsema toimenpide rikkoo sekä kansainvälistä oikeutta että Ukrainan suvereniteettia.

”Epävarmuuden pimeys on laskeutunut”, Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov sanoi kirjallisessa lausunnossaan tiistaina. ”Kreml on ottanut uuden askeleen kohti Neuvostoliiton uudestisyntymistä. Edessä on vaikeita haasteita. Tulee olemaan tappioita. Meidän on käytävä läpi tuskaa, voitettava pelko ja epätoivo.”

Lännen vastaus Putinin Ukrainan vastaisen aggression eskaloitumiseen sisältää jo itsessään riskin: Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat tiellä, jolla ne yrittävät pitää diplomaattiset ponnistelut käynnissä ja samalla estää Putinia leikkaamasta Venäjälle jälleen yhden palan itäeurooppalaista demokratiaa.

Laskelmoitu vastaus sotatoimiin

Euroopan unionin oikeuskomissaari Didier Reynders kutsui Venäjän yksipuolista julistusta Donetskin ja Luhanskin itsenäisyydestä ja Putinin päätöstä lähettää niin sanottuja rauhanturvajoukkoja separatistialueille – sotatoimeksi.

Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs Linda Thomas-Greenfield torjui järjenvastaisena sen ajatuksen, että Venäjä toteuttaisi siellä minkäänlaista rauhanturvaoperaatiota.

”Tiedämme, mitä he todellisuudessa tekevät”, hän sanoi venäläisjoukoista myöhään maanantai-iltana koolle kutsutussa YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokouksessa. Hän sanoi Venäjän yrittävän ”luoda tekosyyn hyökätä uudelleen Ukrainaan”.

”Jatkamme tulevina tunteina neuvotteluja liittolaistemme ja kumppaneidemme kanssa tulevista toimista”, Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja sanoi. ”Olemme sitoutuneet löytämään diplomaattisen ratkaisun, jolla vältetään raaka ja kallis konflikti. Mutta diplomatia ei onnistu, ellei Venäjä muuta kurssiaan.”

“Presidentti Putin määräsi venäläiset joukot Donbasiin kutsuen niitä rauhanturvajoukoiksi. Tämä on pelkkää potaskaa. Tiedämme, mitä ne todella tekevät. Näin tehdessään Putin on asettanut maailman valinnan eteen. Meidän on vastattava tilanteeseen, emmekä saa sulkea silmiämme,” suurlähettiläs Linda Thomas-Greenfield sanoo.

Bidenin hallinto ei kuitenkaan luopunut suunnitelmista, joiden mukaan ulkoministeri Antony Blinken tapaisi torstaina suoraan venäläisen virkaveljensä Sergei Lavrovin. Tapaamisen tarkoituksena on pohjustaa – tai ainakin selvittää mahdollisuutta järjestävätkö presidentit Biden ja Putin huippukokouksen pian tämän tapaamisen jälkeen.

Myöhään tiistai-iltana tulleen tiedon mukaan Blinken on kuitenkin perunut tapaamisensa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa. Blinkenin mukaan tapaamista ei ole tällä hetkellä järkevää toteuttaa. Blinkenin mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan on alkamassa, minkä lisäksi Venäjä on hänen mukaansa selvästi hylännyt diplomatian.

Eurooppa valmistelee uusia pakotteita

Euroopan valtiot, mukaan lukien ne, jotka ovat suoraan riippuvaisia Venäjän maakaasutoimituksista kotitalouksien lämmittämiseksi, yrittivät tiistaina osoittaa yhtenäistä rintamaa.

Saksa ryhtyi merkittäviin toimiin pysäyttääkseen uuden Nord Stream 2 -kaasuputken sertifioinnin. Kyseessä on miljardien dollarien hanke, jonka tarkoituksena on kaksinkertaistaa Venäjältä suoraan Saksaan pumpattavan kaasun määrä.

Venäjän valtion tukeman energiayhtiö Gazpromin omistama kaasuputki on aina ollut kiistanalainen, koska se kiertäisi Ukrainan ja siten poistaisi Kiovan perimät maksut, jotka se veloittaa venäläisen kaasun kuljettamisesta Länsi-Eurooppaan.

“Bidenin hallinto on tehnyt selväksi, että Nord Stream 2 on huono sopimus. Jatkamme toiminnan seurantaa ja varoitamme, että Nord Stream 2 -hankkeeseen osallistuvia tahoja uhkaavat sanktiot. Olemme sitoutuneet noudattamaan kongressin lainsäädäntöä tältä osin,” ulkoministeri Antony Blinken toteaa.

Yhdysvallat on jo pitkään vastustanut sitä, että Saksa ottaisi kaasuputken käyttöön, koska se lisäisi liittolaisen energiariippuvuutta Venäjästä ja antaisi Venäjälle mahdollisesti uutta vaikutusvaltaa Euroopassa.

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson lupasi puolestaan ”ottaa välittömästi käyttöön talouspakotepaketin” Venäjää vastaan, ja EU:n suurimpien talouksien virkamiesten oli määrä kokoontua Pariisiin keskustelemaan samasta asiasta.

”Korostan, että tämä on vasta ensimmäinen Ison-Britannian talouspakotteiden isku Venäjää vastaan, koska pahoin pelkään, että Venäjän järjetön käytös jatkuu”, Johnson sanoi Lontoossa.

Britannian puolustusministeri Ben Wallace kutsui Venäjän toimia Itä-Ukrainassa ”uskomattoman vakaviksi”.

”Kyseessä on suvereeni valtio, jolta on nyt käytännössä anastettu osa sen maasta. Tämä on itsehallinnollinen valtio, joka on demokraattinen valtio Euroopassa, meidän kaikkien Euroopassa pitäisi olla huolissamme. Meidän ei pitäisi epäröidä ryhtyä kaikkiin tarvittaviin toimiin estääkseemme presidentti Putinia horjuttamasta sekä Natoa että Eurooppaa ja ennen kaikkea arvojamme,” Wallace sanoi.

”Kaikki asiat ovat pöydällä”, EU:n Reynders sanoi tiistaiaamuna Belgian yleisradioyhtiö RTBF:lle pakotteista, joita Euroopan unioni oli valmis asettamaan.

Länsimaat ovat uhkailleet Putinia ja hänen hallitustaan pakotteilla kuukausien ajan, mutta uhkaukset eivät ole onnistuneet estämään häntä etenemästä vakaasti kohti uutta hyökkäystä Ukrainaan.

Kun Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikovilta kysyttiin tiistaina, tekivätkö hänen maansa läntiset kumppanit tarpeeksi Ukrainan tukemiseksi ja Putinin estämiseksi täysimittaisesta hyökkäyksestä, hän vastasi vain seuraavasti: ”Se nähdään.”

Väkivalta kiihtyy idässä

Putin lähetti viimeksi joukkoja rajan yli vuonna 2014, kun hän otti haltuunsa Krimin niemimaan Ukrainalta. Hänen hallituksensa on sittemmin tukenut separatisteja irtautuneilla alueilla ja esittänyt konfliktin Ukrainan etnisten venäläisten taisteluna Kiovan tyrannimaisia johtajia vastaan. Putin myös väittää, että Ukrainan hallitus toteuttaa alueella ”kansanmurhaa”.

Viime viikolla Yhdysvallat esitteli vaiheet, joihin se pelkäsi Putinin ryhtyvän, alkaen valeoperaatioista ja dramaattisista väitteistä, joilla luodaan tekosyy hyökkäykselle ja jotka johtavat mahdolliseen Kiovan sotilaalliseen kukistamisyritykseen.

Moskova ja kapinalliset, jotka ovat käytännössä Putinin tukijoukkoja Itä-Ukrainassa, syyttävät edelleen Ukrainan joukkoja alueen pommituksista, sillä Ukrainan rajojen ympärille on kerääntynyt jopa 190 000 sotilaan vahvuinen joukko. Ukraina kiistää hyökkäävänsä separatistialueita vastaan tai lähettävänsä joukkoja rajan yli suorittamaan ”sabotaasi-iskuja” Venäjällä, kuten Moskova väitti maanantaina.

YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokouksessa maanantaina Venäjän suurlähettiläs sanoi, että Venäjä on edelleen avoin diplomatialle, mutta ei salli ”uutta verilöylyä Donbasissa”.

Videolla näkyy, että venäläisjoukot siirtyvät tukemaan kapinallisia, mutta on epäselvää, kuinka monta muuta joukkoa saattaa vielä seurata tulevina päivinä. Kun Venäjän hallitus joutui lännen jatkuvasti kasvavan painostuksen kohteeksi, oli myös epäselvää, oliko Vladimir Putin todella kiinnostunut estämään laajemman sodan puhkeamisen.

 

Lähde: CBS News

47 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

” Putiini ” on lihonut, liekö alkanut ryyppäämähän ?

John Quiman

Ainakin sen lompakko on lihonut.

Lieväasteinen

Minusta näyttää pikemmin siltä, että Putin vetää vahvoja lääkkeitä mm. psyykenlääkkeitä. Nekin saattavat lihottaa.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
Ilkka Forsten

Hyvä huomio. Mielialalääkket lihottaa ja tekee joistakin impulsiivisia. Nappi helttaan, ryyppy vettä päälle ja niin on päämiehenä Napoleoniksi itseään kuvitteleva kääpiö.

Tuumailija

Siinähän onkin selitys monien valtion päämiesten ylimääräiselle kehopositiivisuudelle.
Breznev, Kohl, Merkel, Ahtisaari, Halonen etc. aika tukevassa lihassa ovat/olivat. kaipa se marxilainen utopia vaatii hieman kemiallista boostia ettei pääse realismi ahdistamaan liiaksi.

ike

Anteeksi nyt mutta sekoitat kemialliset aineet aivan synnynnäisiin mielenterveydellisiin ongelmiin.No eivät ehkä kaikki mutta kukapa meistä aivan täysillä olisi matkassa.

Jaaha

Oliskohan saanut nivelvaivoja kamppailulajeista tms. ja hoidattaa niitä kortisonilla? Se kuulema turvottaa.

Saatatnan Tunarit

It doesn’t matter if you cry or laugh at the high prices on your couch, because soon you don’t have that couch to do so, I might ask then. which gave up You who know nothing about anything, or the couch who was reluctant to embrace you.? As long as this government operates in Finland under the leadership of the Finnish Championships, it must be linked to the purposes of the WEF and their agenda. It has nothing to do with Finnishness. Anti-personnel mines immediately back.

Saatatnan Tunarit

It doesn’t matter what these YGL / WEF people say because it’s only towards one truth. The truth that so few know, and don’t even care about yet Will care when interest rates rise to readings beyond the control of the average person. When it gets up you are forced to sell off all the little losses Once it is sold and the countries and lands are gone and you are completely naked in the middle of your vote. enjoy.!

Saatatnan Tunarit

This will be resolved one way or another, and I think because the EU and the rest of the world are imposing sanctions, they don’t matter to anyone. Seduction of the people. If we really want to act, everything possible related to money is immediately closed, the ruble can no longer be exchanged for other currencies, the entire banking sector can no longer be traded, no longer traded anywhere, no other product that is imported will no longer come, and finally not the best . MR. VP all things managed on ice in every Bank and everywhere, Get such a prize that all 144million people want to be the one who.

ike

Katsokaa tuo ukrainasta, noin tasapuolisuuden vuoksi. https://www.youtube.com/watch?v=LyCWEpR6kM8

John Quiman

Putkonen on hieman yksipuolisesti elänyt venäläisvaikutuksessa ja ehkä siksi kovin venäjämielinen sillä tavalla, että mitä Venäjä tekee, se on hyvää, mitä muut tekevät, ei ole. Hän uskonee olevansa oikeudenmukainen, mutta seura tekee kaltaisekseen ja ajattelu muotoutuu sen mukaisesti.

Samaa sekoilua on puolin ja toisin. Länsimaat ajavat länsimaiden ”etuja”, Venäjä ajaa Venäjän ”etuja” ja siinä jossain välissä ukrainalaiset riitelevät siitä, että mitkä olisivat heidän etujaan, mutta länsimaat sekä Venäjä eivät ole siitä niin kiinnostuneita.

Itäisessä Ukrainassa olevan kapinan loivat Venäjältä tulleet agitaattorit, eikä kuulemma ollut helppoa saada itäukrainalaisia kiihotetuksi kansannousuun eli valtaamaan hallintorakennuksia jne., mutta onnistuivat kuitenkin. Kumma, että Putkonen on kuin ei tuosta tietäisi mitään. Ei kai sille ole siellä kaikkea kerrottu.

Nyt Venäjä on lähettänyt omia sotilaitaan ihan virallisestikin itäiseen Ukrainaan ja on selvää, että ne ovat siellä ajamassa Venäjän etuja, eivät paikallisten etuja. Toki osa paikallisista kokee sen hyvänä, etenkin, koska propaganda alueella on hyvin yksipuolista. Venäjä siellä hallitsee, eikä se enää hevin omia sotilaitaan vedä sieltä pois, vaan mieluusti pitää ne siellä ”auttamassa”. Näihän Venäjä teki mm. Abhasiassa ja Etelä-Ossetiassa, jotka ovat Venäjän halinnassa tosiasiallisesti, eivät vähääkään itsenäisiä.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
ike

Laitoin tuon kun siitä nyt kuitenkin kävi ilmi että asia on kaikkea muuta kuin yksinkertainen ja tuota kantaa ei juuri kukaan ole tuonut esille. Ajattelin että kai se jotenkin laajentaa näkökulmaa.

John Quiman

Oli se mielenkiintoinen, vaikkakin liian pitkä siihen, että olisin jaksanut katsoa kokonaan.

Kata

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=nK-yJD_fAtk

Ja tässä yksi näkökulma….pätkä historiaa.

John Quiman

Hyvä video. Aika suppea, mutta eipä kymmenessä minuutissa paljon ehdi esittelemään. Koko tarina voisi olla lukuisia tunteja, jota ei sitten jaksaisi katsoa.

ike

Kai meistä on tulossa vähän vanhoja ja väsyneitä miehiä.Ei pidä antaa periksi. Eihän siihen mitään syytä ole, mutta kuitenkin kirjoittaminen, vaikka itselleen, jotakin auttaa. Voihan sieltä joku nuorikin jyvän löytää.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
ike

Olipa hyvä yhteenveto. Aina on hyvä saada monia näkökulmia. Ei Venäläistä politiikkaa kovin voi syyttää todenpuhumisesta, mutta minkä suurvallan politiikkaa voi. Muistan Venäjän rajalla monasti kulkeneena että kyllä siellä heti annettiin ymmärtää kuka on pomo.Venäläiset ovat erittäin kärsivällisiä, kuten tämäkin Ukraina-episodi näyttää. Kyllä rajallakin saa seisoa vaikka puoli vuorokautta jos sille päälle sattuvat, on se toki harvinaista. Toinen asia on sitten se että kuinka paljon jää piiloon näiden suurvaltojen liikkeistä ja edesottamuksista. Siksi kokonaiskuvan luominen on hankalaa. Kyllä siinä pienet tuppaa jäämään jalkoihin.

I'm only assking

Ukrainalla on ollut naton suhteen samanlainen kumppanimaan rooli kuin Suomella ja Ruotsilla. On mielenkiintoista seurata, mitä kumppanuudesta tulee vastineeksi ja mihin tämä vastine riittää.

Nationalisti

Minun mielestäni Natossa ei ole mitään mielenkiintoista, ainakaan positiivisessa mielessä.
Euroopan maat asettaa pakotteita… Niin, aikamoista teatteria olla huolissaan Euroopasta, kun samaan aikaan nämä sama tahot tekevät kaikkensa kiihdyttääkseen väestönvaihtoa ja kurittamalla Euroopan väestöä milloin milläkin verukkeella.

Jaaha

Elämä on monipuolisempaa kuin mihin älli rittää.
Tulookohan muuten se naapurin likka muuten hiihtolomaltaan Floridasta takaisin vai ei?

Tavallaan hyökkäsi niin niin niin

Miksi Kansalainen kannattaa tahoja jotka eivät näe kokonaiskuvaa. Missä ovat NATO-pakotteet? NATO on se taho joka lietsoo (ja pitää yllä) sotaa jatkuvasti.
Venäjän ja lännen medioilla on nyt niin päinvastaiset tilannekuvat, ettei niitä kannata edes yksityiskohdiltaan ruotia. Muutama asia, jotka ovat kiistämättömiä:
1. Minskin sopimuksen ovat hyväksyneet ETYJ, YK, Ukraina, ja sopimuksen takaajamaina Saksa, Ranska ja Venäjä. Sopimuksen sisällöstä, eikä sen toteuttamisjärjestyksestä voi olla pienintäkään epäselvyyttä.
Ensimmäisenä toimena Ukrainan olisi pitänyt vetää pois raskas aseistus kontaktilinjalta. Se ei ole tehnyt sitä, ja sen pitäisi tehdä se, jotta se voisi esiintyä vastaanottavan uhrin asemassa.
2. Minskin sopimus on ainoa kova maa idän ja lännen välillä. JOS länsi haluaisi rauhaa, se vaatisi kaiken mahdollisen avun tai sympatian ennakkoehtona Minskin sopimuksen noudattamista Ukrainalta.
3. USA katsoo oman ”exceptionalismin” nimissä oikeudekseen toteuttaa sadistisia sotia, vallankumouksia, värivallankumouksia, ja kaikkia kuviteltavissa olevia rikoksia.
Se myös katsoo, että kaikki, mitä se tahtoo omaksi edukseen tehdä velvoittaa muita. On silkkaa illuusiota, että USA:n ”liittolaiset” Saksa ja Ranska pitävät roolistaan.
Perimmäinen ongelma on se, että Venäjä ei ole alistunut tähän Niinistönkin peräänkuuluttamaan ”sääntöpohjaiseen” maailmanjärjestykseen, jonka ainoa sääntö on, että USA tekee mitä haluaa, ja muiden on siihen alistuttava.

Haha

LoL suomenkin tulisi aseistus vetää rajalta pois, georgia oli hyvä esimerkki.. Onkos se usa puolustamassa jenkkien oikeuksia kanadassa(siis hyökännyt kanadaan)?
En muuten äänestä sinua terijoki kakkoseen.

Piikkilampaat

Minä en seuraa valtamediaa missään muodossa.
Minä olen entinen sotilasmestari mikkelistä vuodelta -89.
En tiedä mitä ihmisten päissä liikkuu jotka putinia ja venäjää kehuu ja puolustaa, sillä kaikki asiat kertoo miten ryssä tekee hyökkäystä Ukrainaan.
Tiedättekö mitä te venäjän puolustajat olette? Te olette punikkeja joille kävi hyvin historissa, eikös käynytkin? Miksi kuljette samaa polkua?

Heli

onneksi olet elakkeella,.sen verran harhaiset jutut

Piikkilampaat

Minulle ei ämmät ala valittamaan.
Tuollaiset ei tiedä mitään sodankäynnistä ja siitä mistä ne liikkeelle lähtee.
Sinuna kyllä vaihtaisin punikkipolun kulkemiset vielä kun siihen on mahdollisuus.
Miten sinä olisit -40 luvulla käyttäytynyt, juossut suoraan helmat leihattaen ryssän syliin.

I'm only assking

Jos ymmärtäisit sodankäynnistä jotakin, pitäisi sinun olla kohta 100 v.

Putin toimii Venäjän intressejä silmällä pitäen. Miksi hänen pitäisi toimia jonkun muun intressien puolesta ollakseen lännen silmissä hyväksytty. Silloin Venäjä olisi osa länttä. Meidän suomalaisten pitäisi – tai olisi pitänyt – pitää huoli omista asioistamme.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by I'm only assking
Haha

Venäjän tärkein intressi on valloittaa kaikki naapurimaat jotta niissä menisi kaikkilla yhtä hyvin kuin enemmistöllä venäjällä 🙂 Vähän kuin sipilän intressi on suomen intressi? Venäjän intressi olisi heittää kokorosvojohto sinne minne kuulluu, rosvojohdon intressistä puhuit…

Ha ha itsellesi

Jaa, no meille vanhemmalle polvelle venäläisistä ei tule ensimmäisenä hyveenä mieleen rehellisyys. Heitä on täällä lähinnä siedetty, koska toivat ennen pakotteita turistibusseittain rahaa. Ajatus siitä, että Putinin syrjäyttäminen ratkaisisi ongelmat on yhtä looginen kuin, että muslimit kasvattaisivat kukkia ja loikoilisivat taatelipalmujen alla, jos he olisivat viitanneet kintaalla erään Muhamedin harhaisille jorinoille.

Sitä paitsi Sipilä tarkoitti Suomen parasta. ISIS-kalifaatti luotiin EU:n, USA:n, Israelin sekä Turkin yhteistyönä vapauttamaan EU Suomi mukaanlukien Venäjän energiariippuvuudesta. Homma meni reisille, kun Venäjä, Kiina ja Iran ryhtyivät auttamaan Syyriaa. EU joutui evakuoimaan kouluttamansa ja aseistamansa armeijan. Ei Venäjä suinkaan hyvää hyvyttään auttanut Assadia vaan silmällä pitäen omia markkinoitaan.

Se, että Sipilä toimi omasta mielestään parhaaksi katsomalla tavalla ei tarkoita sitä, että teko itsessään ja etenkin sen seuraukset olisivat hyviä.

Piikkilampaat

Mitä sinä luulet että upseerikerhossa opetetaan näinäkin päivinä, pitsin nypläämistä.kö? Missä aineissa olet?
Et takuulla ole edes armeijaa käynyt.

I'm only assking

Upseerikerho, tirsk. Siellä opetetaan Marskin ryypyn oikea sekoitussuhde ja oikea tapa nauttia se. Niillä Suomea puolustetaankin. Taitaa olla muutama liikaa jo kumottukin.

Piikkilampaat

Kerro nyt lisää satuja. Tänään ryssä hyökkäsi Ukrainaan, onko hyvä milei pikku punikilla ja kaikilla muilla kaltaisillasi vihollisilla Suomessa?
Kyllä huomaa miten nykynuoriso on pihalla isänmaallisuudesta, kyllä myötähäpeä on suuri.

I'm only assking

Olet täysi hullu. Hakeudu hoitoon ennenkuin olet vaaraksi itsellesi ja muille.

Björninen

Hyvinkin voit olla joskus koulutettu, mutta sodankäynnistä ja todellisesta tietämyksestä sen suhteen en tuolla tavalla uhoaisi. Vai eivät ala sinulle ”ämmätkään valittamaan”. Rauhattomuus ja aggressio sinusta kirjoituksiesi kautta paistaa, jos jokin. Ei ammattitaito.
On ymmärrettävää, että näinä valheellisuuksien aikoina monen pinna kiristyy.

Piikkilampaat

Valheita on siellä täällä, mutta tänään ryssä hyökkäsi Ukrainaan.
Mitä minä siitä kirjoitin aikaisemmin, mieti sitä.
Enkö sitä kertonut että noin käy, mutta eihän se pukikkien ajatusmaailmaan istu, että diktaattori idästä mitään tuollaista voisi tahdä.

Jaaha

Punikit ei oikein kuulu eikä osallistu tähän yhteyteen. Eikä niitä ainakaan nykyisellä kummemmin Venäjällä ole. Siellä jyllää nyt kovan luokan isänmaallisuus, uhriutumisruikutu sekä kostonhimo ja voitontahto. Mikäs täällä?

Nationalisti

Tämä ei nyt varsinaisesti kohdistu sinuun, mutta onko kaikki Naton vastustajat automaattisesti Putinin palvojia? Tällaista kun useasti kuulee monestakin paikasta…

Ilkka Forsten

Sama kaikui on askelten, kyllä puutini tietää sen, sillä kumpujen kätköistä mullasta maan katsoo kommarit toisiaan.

Känkkä

Enpä tiedä, jos miettii mitä Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Kanadassa on viime aikoina tapahtunut ja toisaalta Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian politiikkaa, niin väistämättä tulee ajatelleeksi, että hulluus asuu näissä maissa. Onko se sitten kolonialismin ja brittiläisen imperiumin perintöä, mene ja tiedä.
Historiassa on pariinkin otteeseen ollut käytössä termi ”Euroopan sairas mies”, Niistä on molemmista kulunut aikaa ja se sairas mies on nyt vanha, raihnas ja seniili, joka pelkää kuolemaa ja näkee uhkakuvia kaikkialla.

Kata

https://www.foxnews.com/opinion/tucker-carlson-truckers-canada-future-united-states

Miksi missään uutisissa ei puhuta tästä?Tuo hirviö tekee mitä haluaa kansalaisilleen..
’Tyrannies rely on fraud and force but once the fraud is exposed they rely exclusively on force.’  Orwell (1984)

Tosiasioita

Huoh… Taas tuli niin länsipainotteista että toivoisi asioiden ajattelua eikä vain keltaisen lehdistön uutiskatsausta.

Jos joku valtio tunnustaa itsehallint alueen valtioksi, niin se ei riko mitään ”kansainavälistä sopimusta”. Kaikilla on oikeus tehdä näin. Samalla tavalla Suomi ja Krim saivat itsenäisyytensä. Minskin sopimuksen mukaanhan nuo olivat jo itsehallintoalueita, joten niiden tunnustaminen itsenäisiksi valtioiksi oli vain selkeä jatkumo seitsemän vuotta sitten aloitetulle prosessille. Tämä vähän nopeutui Ukrainalaisten aloitettua sotatoimet ja alueen kansalaisten murhat. Ilman niitä, tilanne olisi vielä ennallaan. …tai… voisi olla jos Ukraina olisi antanut Venäjälle sen pyytämät turvatakuut. Mutta se isotteli ja nokitteli.

Tässä kävi nyt Ukrainan osalta sen verran huonosti että valtio menetti statuksensa. Ja se on poissa niin pitkään että muut valtiot tunnustavat Ukrainan nykyiset rajat. Shakkivertauksena, pattitilanne. Aivan loistava taktinen teko. Mikäli muut tunnustavat tynkä-Ukrainen niin ne tunnustavat uudet valtiot. Mikäli eivät, Ukraina on kaikkien naapurivaltioiden valloitettavissa oleva maa-alue. Siksi näiden uusien valtioiden menettäminen sattuu Ukrainaan kovasti. Semyös menetti ne kaksi viimeistä aluetta joilla oli venäläistä väestöä, eli merkittävän kiristysmomentin Venäjää kohtaan. Samalla se menetti myös ne maa-alueet joilla oli maan teräs- ja hiilituotanto. Mikä tarkoittaa että nyt tynkä-Ukraina on täysin tulevien EU-lainojen varassa. Maan talous romahti pahasti. Ja koska Peter Walzman (Peter Poroschenko) kavasi EU:n tukirahat Ukrainalta ja elelee niillä nyt mukaavasti Itävallassa, niin ne lainat jäivät ukrainalaisille maksettaviksi.

Tynkä-Ukrainan maa-alueiden valloitusvaara on ilmeinen. Suurin uhka on että Puola valtaa takaisin itselleen Karpaati. Se on avoimesti kertonut jo pitkään miten se haluaa ko. alueen itselleen takaisin. Kiire maan nykyisten rajojen kansainvälisellä tunnustamisella on siis konkreettinen. Sitähän me emme vielä tiedä onko Puolaa lainkaan kun tämä konflikti on ohi. Ja että kuuluuko Ukraina taas Venäjään vaiko Itävaltaan Unkarin ohella. Tulevaisuuden ennustminen on vaikeaa.

Niin tai näin, USA haluaisi myydä kaasua eurooppaan, se on selvä. Mutta kun se USA:n kaasu on kaksi kertaa kalliimpaa niin eurooppa on valinnut mielummin Venäläisen kaasun. Ja nyt kun se firma joka hallitsee sitä venttilin maa-aluetta ei ole AG vaan GmbH, niin EU ja iso-Britania ovat kieltäneet venttiilin avaamisen. Nekin haluaisivat kiovan tapaan rahaa eurooppaan virtaavasta kaasusta. Koska AG:n pstyy pörssin kautta ostamaan. GmbH, sen osakkeita ei ole pakko myydä. Tämä EU:n kaasun hinnoittelu oli myöskin täynnä komiikkaa. Putin tarjosi kaasua eurooppaan 10v sopimuksella hintaan 60e/tn. EU vastasi että:”Ei, ma haluamma sen markkinahintaan”. No, Putin tarkisti markkinahinnan joka oli 200e/tn. Ja sanoi:”Hyvä on, kaasun hinta on siis 200e/tn”. Ja EU:ssa oltiin tyytväisiä. Paitsi että sitä toista hanaa ei vielä ole avattu.

No, Kiovan ja Valko-Venäjän kautta kulkeva kaasu loppuu kuitenkin kohta. Sillä putket ovat kuluneet sisältä jo niin ohuiksi että virtausta/painetta ei voi enää nostaa. putket pitää vaihtaa. Ja sitä vaihtoa ei Putin tee, sillä sillä on kaksi putkea Saksaan. Ja miksi se olisi edes huolissaan kaasunsa myynnistä eurooppaan? Sillä se kaasu joka oli tarkoitus toimittaa kakkosputken kautta, se on myyty Intiaan vuoteen 2035 asti. Eli, Venäjä saa rahansa Intiasta. Eurooppa saa sen mikä jää yli.

Galvanized

Kommenttisi oli rautaa.

Artikkeli puolestaan oli ruostetta.

John Quiman

Suomen itsenäsitymisellä ja Krimin ”itsenäistymisellä” ei ole mitään yhteistä.

Suomi ei saanut muista maista tunnustusta ennen kuin sai Venäjältä. On tapana, että ensin emämaa tunnustaa itsenäisyyden ja sen jälkeen tulevat sitten muut.

Krim ei kulkenut kansainvälisen tavan mukaisesti ”itsenäisyyteensä”. Vielä vähemmän Venäjään liittäminen oli kansainvälisten yleisesti hyväksyttyjen tapojen mukainen. Kyseessä oli vain ja ainoastaan se, että Venäjä miehitti ja valtasi Krimin sekä järjesti ”kansanäänestyksen”, joka oli kaikkea muuta kuin vapaa.

Jaaha

Myöhästyivät ne ukrainalaiset Donbassinsa kielenvaihdon kääntämisessä palautussuuntaan. Moskova ainakin koko Neukkulan ajan painosti Donbassia venäläistymään, miten lie ollut keisarin aikaan? No nyt oli siellä venäläisiä sen verran paljon että kovasti yllyttämällä sekä valehtelemalla ja lavastamalla saatiin aikaiseksi sisällissota ja nyt ihan valtioiden välinenkin sota. Sytyttääkö Moskova vielä tuosta jonkujn luokan maailmansodankin?

Juha

Tämähän noudattaa hyvinkin tätä korkeampaa suunnitelmaa. Tukholman profetia ja Piispa Johanssonille ilmoitettu kolmas miekka (kinzhal?-miekka/tikari) näyttäisi toteutuvan lähitulevaisuudessa. Ainakin askelmerkit ovat kohdillaan..

I'm only assking

Yhteensattumaako, mutta Venäjällä on Kinzhal-niminen supersoninen ohjus, jonka kantama yltää Rovaniemen korkeudelle.

Ilkka Forsten

Muutetaan kaikki Ivaloon niin ei ole pelkoa Kinzhal:sta.