Eurooppa Kulttuuri Muu maailma Politiikka

Viktor Orbán: ”Länsimaisesta hulluudesta ei koskaan tule enemmistön mielipidettä tässä osassa maailmaa”

Unkarin pääministeri Viktor Orbán. Kuva: Wikimedia Commons (Public Domain Mark 1.0).

Viktor Orbán esittelee näkemyksensä Unkarin tulevaisuudesta konfliktien vuosikymmenen jälkeen.

Länsimaisen sivilisaation pilarit murtuvat

Unkarin pääministeri Viktor Orbánin mielestä seuraava vuosikymmen on vaarojen, epävarmuuden ja sodan vuosikymmen, sillä länsimaisen sivilisaation pilarit, joita aiemmin pidettiin horjumattomina, ovat murtumassa. Pääministeri puhui kolmesta muutoksesta länsimaisessa sivilisaatiossa. ”Aiemmin luulimme elävämme tieteen suojassa, sitten tuli Covid. Luulimme, että sota ei voi palata Eurooppaan, mutta Unkarin naapurissa on sota. Luulimme, että kylmä sota ei voi koskaan palata, mutta jotkut maailman johtajat pyrkivät nyt järjestämään elämämme uudelleen geopoliittisiin blokkeihin”, pääministeri sanoi.

Lännen vaikutusvalta on hiipumassa

Unkarin pääministeri puhui Euroopan yleisestä ilmapiiristä, joka on hänen arvionsa mukaan taantumassa, koska länsimaisen sivilisaation voima, valta, auktoriteetti ja toimijuus ovat hiipumassa. ”Kaikkein kipeintä vallan ja aineellisen tilan heikkenemisessä on se, että länsi menettää hallinnan energiavaroihin”, Orbán korosti. Länsi ei enää omista valtaosaa raaka-aineista ja energiavaroista. ”Tilanteemme, Euroopan tilanne, on kaksin verroin vaikeampi: syynä on se, että Washington käyttäytyy niin kuin käyttäytyy. Kukaan ei ole pöyristellyt, kun Yhdysvallat alkoi ottaa energiaa talteen fraktioinnin avulla, vaikka Amerikka ei ole salannut, että se käyttää energiapolitiikkaansa ulkopoliittisena aseena”, Orbán sanoi ja lisäsi, että amerikkalaiset pystyvät määräämään oman tahtonsa, koska he eivät ole riippuvaisia muista energiantoimittajista.

Energiavarojen menetys

Eurooppalaiset ovat vastanneet tähän vastustamalla riippuvuutta amerikkalaisista, ja tähän asti EU on yrittänyt suojella saksalais-venäläistä energia-akselia, joka on kuitenkin parhaillaan hajoamassa. ”EU:n komission viimeisin ehdotus on, että kaikki pitäisi velvoittaa vähentämään kaasunkulutustaan 15 prosentilla, ja jos se ei onnistu, se otetaan pois niiltä, joilla sitä on”, Viktor Orbán varoitti.

Unkaria odottavat haasteet

Unkarin kansan tilanteesta puhuessaan pääministeri sanoi, että tärkein haaste on väestön väheneminen. ”Hautajaisia on edelleen enemmän kuin ristiäisiä”, hän huomautti. ”Maailman kansat voidaan jakaa kahteen ryhmään: toiset pystyvät lisääntymään biologisesti, toiset eivät”. Viitaten Fideszin hallituksen perhepolitiikkaan hän sanoi, että maan tilanne on parantunut, mutta käännettä ei ole vielä tapahtunut.

”Ennen kuin käänne tapahtuu, Unkari ja Karpaattien allas ”varastetaan” meiltä ennemmin tai myöhemmin”, sanoi pääministeri.

Orbán sanoi, että ”toinen haasteemme on maahanmuutto, joka on jakanut Euroopan kahtia. ”Toinen puoli on maailma, jossa eurooppalaiset ja ei-eurooppalaiset kansat elävät yhdessä. Nämä maat eivät ole enää kansakuntia vaan kansojen konglomeraatteja. Siellä on toinen puoli lännestä, Keski-Eurooppa. Länsi on älyllisessä mielessä siirtynyt Keski-Eurooppaan, ja muualla Euroopassa on jäljellä enää lännen jälkeistä aikaa”, Orbán varoittaa. Hänen mukaansa lännen jälkeinen Eurooppa yrittää tällä hetkellä pakottaa Keski-Euroopan muuttumaan heidän kaltaisekseen.

Pakotettu siirtolaisuus

Pääministerin mielestä Bryssel yhdessä George Sorosin verkoston kanssa haluaa pakottaa Unkarin pakolaisuuteen. Viitaten joihinkin Unkaria vastaan nostettuihin oikeusvaltiomenettelyihin hän sanoi: ”Meidät on viety oikeuteen ja tuomittu. Ja jos Ukrainan pakolaiskriisiä ei olisi ollut, he olisivat alkaneet panna tuomiota täytäntöön. Nyt he ovat siirtäneet sen syrjään. He eivät ole poistaneet sitä esityslistalta, vaan ovat vain siirtäneet sen syrjään”.

Hän kutsui ”internationalistisen vasemmiston ideologiseksi irvokkuudeksi sitä, kun he yrittävät väittää, että Eurooppa on luonnostaan sekarotuinen. Se on historiallinen ja semanttinen petos. Euroopassa asuvat kansat liikkuvat ja tekevät työtä, mutta he eivät ole sekarotuisia. Olemme halukkaita sekoittumaan toisiimme, mutta emme ole halukkaita tulemaan sekarotuisiksi”, Orbán sanoi. Hänen mukaansa islamilainen sivilisaatio, joka on vähitellen siirtymässä kohti Eurooppaa on nykyään ymmärtänyt, että Unkari ei tule olemaan sen laajentumisen käynnistysalusta Euroopassa. Se perustuu unkarilaiseen perinteeseen, jonka mukaan Unkari on aiemmin taistellut islamilaista Ottomaanien valtakuntaa vastaan.

Sukupuolikysymys

Seuraava uhka on sukupuoli-ideologia, jota vastaan hallitus on ottanut käyttöön lastensuojelulain, ja jonka vuoksi Unkari on joutunut oikeuteen hallitsevan Euroopan vasemmiston toimesta. ”Emme halua kertoa heille, miten heidän pitää elää. Haluamme vain, että he ymmärtävät, että meidän maassamme isä on mies ja äiti on nainen – ja heidän tulee hyväksyä tämä Soros-voimien rinnalla.”, Orbán korosti ja lisäsi, että ”tästä länsimaisesta hulluudesta ei koskaan tule enemmistön mielipidettä tässä osassa maailmaa”.

Liittoutumien ja Visegradin nelikon merkitys

Pääministerin mukaan avain voittoon on sekä päättäväisyys että liittolaisten etsiminen. ”Siksi länsimaiden jälkeiset toimijat ovat tehneet kaikkensa häiritäkseen V4-maiden toimintaa. Puolalaisten ja unkarilaisten strategiset intressit sodassa ovat yhteneväiset: haluamme Venäjän pysyvän loitolla, ja haluamme Ukrainan pysyvän itsenäisenä. Mutta unkarilais-puolalaisissa suhteissa on kyse ydinongelmasta: me näemme tämän kahden slaavikansan välisenä sotana, ja puolalaiset näkevät sen sotana, jonka osa he ovat. Slovakialaiset ja tšekkiläiset ystävämme vaaleissa suosivat läntisen maailman jälkeistä maailmaa”, hän sanoi sarkastisesti.

Viktor Orbán sanoi, että missä tahansa sodassa on ensisijaista, että äidit surevat lapsiaan ja lapset menettävät vanhempansa. Tämän ajatuksen on oltava kaiken muun yläpuolella, myös politiikassa. Pääministeri korosti, että tähän mennessä 86 unkarilaista on kuollut taisteluissa Ukrainassa. Siksi hän piti kiinni aiemmasta kannastaan, jonka mukaan tämä ei ole unkarilaisten sota. Pääministeri totesi myös, että ”on maita, jotka arvostelevat Unkaria, koska se ei ole heidän mielestään tarpeeksi sitoutunut ukrainalaisiin, mutta monet näistä maista ovat kaukana tästä konfliktista ja antavat korkeintaan taloudellista tai aseellista tukea.”

Yhdysvallat

Viktor Orbánin mukaan amerikkalaisten väite, jonka mukaan kaikkien pitäisi vain olla historian oikealla puolella ja muu maailma tottelee, ei ole enää pätevä. ”Suurin osa maailmasta ei noudata tätä kehotusta. Tämä sota voi hyvinkin olla länsimaisen ylivallan loppu, moninapainen maailmanjärjestys kolkuttaa ovellamme”, pääministeri arvioi. Hän ehdotti, että länsimaiden olisi kehitettävä uusi strategia tyhjien voittokertomusten sijasta ja keskityttävä sodan voittamisen sijasta hyviin rauhanneuvotteluihin ja hyvään rauhantarjoukseen. ”EU:n tehtävänä ei ole asettua ukrainalaisten puolelle venäläisiä vastaan vaan asettua venäläisten ja ukrainalaisten väliin”, Orbán korosti.

EU:n veto-oikeuden poistaminen

Pääministeri sanoi, että Brysselin ehdotus poistaa EU:n ulkopolitiikasta yhteisymmärrykseen perustuva päätöksenteko on vaarallinen. ”Euroopasta ei voi tulla globaalia poliittista toimijaa, koska se ei kykene pitämään rauhaa edes kotimaassaan”, pääministeri huomautti ja kutsui EU:n yhtenäistä ulkopoliittista päätöksentekoa ”imperialismiksi”. ”On myös suuri ongelma, että EU ei pysty puolustamaan omia rajojaan. EU:n ei pitäisi haaveilla omasta keskeisestä roolistaan maailmanpolitiikassa, vaan sen pitäisi ensin tehdä työnsä omalla tontillaan”, hän korosti.

Energiantoimitukset ovat avainasemassa

”Peruskysymys on, kuka hyötyy tästä sodasta”, pääministeri sanoi. ”Venäläiset hyötyvät eniten, koska heillä on energiavarat. Nyt venäläiset myyvät vähemmän energiaa, mutta paljon korkeampaan hintaan, joten he ovat hyötyneet. Mutta siitä ovat hyötyneet myös kiinalaiset, jotka olivat aiemmin arabien armoilla energiariippuvuuden suhteen. Nyt he voivat ostaa venäläistä energiaa. Myös amerikkalaisilla yrityksillä menee hyvin. EU:lla menee kuitenkin huonosti, koska sen energiantuonti on miinuksella”, hän sanoi.

Eurooppaa uhkaa suuri taantuma

Orbán sanoi, että Eurooppaa vaivaa taantuman uhka, ja Unkarin tilannetta vaikeuttaa myös se, että dollarin vahvistuminen euroon nähden johtaa automaattisesti forintin heikkenemiseen. ”Unkari on asettanut itselleen tavoitteeksi kahdeksi seuraavaksi vuodeksi pysyä poissa maailmanlaajuisesta taantumasta”, hän sanoi. Mutta pääministerin mukaan vain Yhdysvaltain seuraavat presidentinvaalit voivat palauttaa rauhan maailmaan.

”Voimme säilyttää menestyksemme taloudellisesti, jos pysymme poissa sodista, sukupuolten välisistä typeryyksistä, maailmanlaajuisista veroista, maahanmuutosta ja Euroopan yleisestä taantumasta. Hyvä uutinen on, että onnistuimme tässä vuosina 2010 ja 2020. Vuonna 2020 Unkari oli edellä kriisiä”, Unkarin johtaja sanoi.

Unkarista tulee EU:n nettomaksaja

Pääministerin mukaan Unkarista tulee EU:n nettomaksaja vuoteen 2030 mennessä, mikä luo myös Unkarille uuden tilanteen. ”Siihen mennessä meidän on oltava huippukunnossa diplomaattisesti, sotilaallisesti ja taloudellisesti”, Orbán huomautti.

Lähde: Hungary Today

60 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peke

Järkipuhetta, mutta minkäpä yksi viisas voi tuhannelle idiootille ja feministille. Femakko on vihreä, suvaitsevainen, globalistinen femakko, sukupuoleen katsomatta.

juha II

Suuri EU ja nk. ”eurooppalaisten” identiteettiä kuvastava ylpeä omilla jaloillaan seisova EU on vain USA:n vasalli!

USA on on kaadellut koko WWII jälkeisen ajan hallituksia kautta maailman ja se tekee sitä yhä. Tätä on perusteltu erilaisin vweukkein mm. ”demokratian viemisellä” ja nyt jo ”räsynukkeakin” räsyisempi: ”Myrkkykaasut ja tehtaat” kulloisessakin kehitysmaassa, joita on johtanut loppujenlopuksi yhtä matalkamielinen diktaattori kuin ”demokratian viejätkin”. Lisäksi voiteluaineena on ollut avoin uhkaus luop8ua dollarista eli petro-dollarista. Nuo ääneen lausutut lauseet ovat olleet hautakirjoituksia sanojilleen, sillä kuten EI Roomankaan EI myöskään Ameriikan kintuille kustuu!

”Pervotyrannia” tullaan ajamaan maolaisella pakolla ja väkivallalla läpi tavalla, josta itse diktaattori Josif Stalin näkee kuvajaisensa ja tuntee lämmön nousevan kuin viinaryyppy sen tekisi. Stalin tiesi ettei myös hänenkään kommunisminsa läpäissyt yhteiskuntaa hyvällä eikä pitkämielisellä taivuttelulla vaan pakolla, pelolla ja kuolemalla.

Orban on hyvä jätkä ja rohkea. Rohkea, jota EI tästä maailmasta enää löydä itsellisiä valtiopäämiehiä, jotka seisovat omilla jaloillaan ja etenkin OMIEN sanojensa takana loppuun asti.

Muut ovat arvottomia nukkeja ja ”häntäheikkejä”, joiden pitäisi olla aivan jossain muualla. Mutta nyt on aika, että HE johtavat maailman valtioita. Ja mitä enemmän ryssii. Sen parempi… Heille itselleen!

Maailmaa vääntävät kieroon NWO, WEF, Bilderbergläiset, YK, WHIO, EU, globalistit, Bill Gates, teknologiajätit, valtamedia, sielunsa rahalle ja vallalle myyneet kyvyttömät ja lahjattomat käsinukke poliitikot, Black Rock, Ylikansalliset Lääkeyhtiöt ja muut suuret (ylisuuret) ylikansalliset yhtiöt, jotka ovat vallassaan menneet yli kansalklisten valtioiden! (siirtomaita, väestö: orjia):

Jos jostain hailakan esikuvan haluaa. On se Pohjois-Korea köyhä nälkärajalla oleva kansa VS Kim ja armeija jsekä poliittinen valtahierargia!

Ilkka Forsten

No entäs Putin ?

ike

Näyttää siltä että tätä maailmaa viedään tahallisesti kohti nälänhätää. Mikä olisikaan parempi tapa kontrolloida ihmisiä kuin ruoka. Tuossa on video kuinka ukrainassa tuhotaan kaalisatoa. Joku oli kuvannut ja vähän ihmettelee miten hyvää kaalia viedään kaatopaikalle. https://www.youtube.com/watch?v=zo1I4-8wgzU.

Kata

Uskomatonta touhua…entäs USAn karjan kuolemat ja palot maatiloilla….on tämä niin sairasta aikaa ja ”liiterit” jotka megalomaanisella tavalla yrittävät saada totalitarismin aikaan….
Ja sukkeri jo haluaa että opet seuraa netissä vanhempien puheita niin..jaa niin onhan meilläkin jo vissiin ”potteja” verkossa…juu on se vatserikin ollu jo pitkään pannassa….ja orvokki,lehdokki, vuokko ja moni muu….

ike

Tuosta kaikesta tulee mieleen että kyllä täytyy olla jonkinlainen agenda kun jokapuolella elintarvikehuollolle tehdään hallaa mitä ihmeellisimmillä laeilla. Jossakin on jopa lannoitteiden käyttökielto. Kaikki ”ilmastohätätilan” nojalla. Mitenkähän näille hätätilanjulistajille käy kun tulee todellinen hätä. Ihmiskuntaa johtaa nyt suurimmalta osalta kaikkein heikoin aines.

Kata

Kyllä näin ja sitä heikointa ainesta palvelee se hyödyllisten idioottien kerho.
Kun nälkä iskee myös hyödylliseen toopeen niin voi olla että tajuaa tai sitten ei.

Ylistystä voi vain tulla…niin sekoja ne on.Maalaisjärki on kadonnut vallanhimoisten hirviöitten aivopesuista.
Nyt pitää olla erikoinen kaikin tavoin ja näkyä ”suurena uranuurtajana”,eli nälkäpelit tulossa.

John Quiman

Ilmastohömpötys on tekosyy monelle järjettömälle teolle. Kumma, että kansa vielä uskoo noiden tekosyihin, eikä näe mitä ne tekevät.

Ovat raakoja kuin Stalinin aikainen neuvostojohto, ei mitään väliä, voidaan vaikka näännyttää nälkään miljardi ihmistä.

Ilkka Forsten

Se josta AH sanoi että he joutavat tuhoutumaan jos sota hävitään, koska silloin on parhaat jo kuolleet.

John Quiman

Opettajista politrukkeja. Lapsista tietysti vanhempiensa paljastajia, ideologisia sankareita.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ike

Eivät sitten nämä nykyiset vanhemmat ole mitään oppineet, ei lapsia saa päästää määräävään asemaan kuten nyt on tapahtunut. Kuten kaikki lapset, myös minun lapseni saivat nk. itkupotkuraivareita, aina vähän ikään liittyen. No joskus nuorempana kun heillä oli tuollaista taipumusta niin otin syliin, aika vahvalla, rautaisella otteella. Sai sitten siinä rimpuilla minkä jaksoi. Sanoin myös että huolehdin aina heistä. Aika paljon luvattu. No kummasti tuo käytös muuttui. Sitten tuli aika kun tahtoivat tuohon syliin, eivät todellakaan halunneet täyttä vapautta vaan myös sitä että joku on vastuussa. Vähän sama on nyt meidän hallituksen kanssa. Aika harva siellä on aikuisia, fyysisestä iästä huolimatta, monasti myös sen takia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

https://www.instagram.com/reel/CgcjOy2Alz5/?utm_source=ig_web_copy_link

Varmaan pitää alkaa myös lekureilta ensin kysymään mitä hän sillä valallaan tarkoitti…Näin on aivopesty nämäkin tohtorinalut..

Ilkka Forsten

” Nuorena kipsa kännettävä.”
-Matti Nykänen-

ike

Olen tullut siihen tulokseen että emme voi välttyä väkivallalta Typeryyden määrä ylittää kaiken sallitun tässä aurinknnassa.

John Quiman

Kun katsotaan vihesvassujen täysin häikäilemättömään ja lakeja kunnioittamattomaan toimintaan, ei kai niitä muu pysäytä kuin manuaali siirto pois vallan käytäviltä. Etenkin USA:ssa näkyy, miten edes oikeus ei toteuta lakeja, eikä syyttäjät nosta leftistien etuja vaarantavissa tapauksissa syytteitä, vaaleissa varsin avoimesti huijataan jne. Samaa on pitkälti Euroopassa ja voimistuu koko ajan, varmasti Suomessakin.

ike

Kun tuossa jo aikoja sittn katselin television uutisia jossa kerrottiin että USA:n presidntinvaaleissa ei minkäänlaista hämminkiä, ajattelin että missäköhän maailmassa oikein elävät. Videoista, todistajanlausunnoista ym huolimatta, ei mitään hämmnkiä. Yhä Bidenin kannattajia. Älkää nyt unohtako Kekkosta, sama peli. Puhuu kai suomen SDP.

Ilkka Forsten

Kolmas maailmansota on jo käynnistynyt ja kuten aiemminkin, siltä Balkanin suunnalta otetaan lähtölaukaus..

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
John Quiman

Jos näin tulee olemaan, toivon mukaan se seuraa nykyaikaa ja on hyvin nopeasti suoritettu. Vähän kokismainoksia teiden varsille, niin saadaan mainosrahoitetut suorat lähetykset ja voimme seurata maailmansotaa telkkarista. Pitää kansainvälisellä sopimuksella estää televisiotoiminnan häirintä sota-aikana.

Kata

Sitä nämä pekkersurit haluaa.

John Quiman

Olen jo vuosikymmeniä sanonut, että ruoka on yksi energian muoto ja se liittyy energiapolitiikkaan, jolla voidaan kiristää ja jonka riittävyys on kriittinen asia siinä kuin polttoaineidenkin.

Jos ajatellaan Ukrainaa, niin paitsi luonnonvarat, ovat sen viljavat maat houkutteleva rikkaus ja varmaan useidenkin mielestä strategisesti merkittävä asia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Vaikka Orbánin puheista ottaisi minkä tahansa kohdan lähempään tarkasteluun, on pakko sanoa että viisaampaa näkökulmaa saa hakemalla hakea EU:n keskuudesta. Ihmettelen sitä miten EU:n päättäjät mieltävät tekeleensä osaksi jonkinlaista maailmanjärjestystä, kun esimerkiksi tiede pakotetaan kertomaan poliittisten puolueiden agendaa, joka ei ole miltään osin tieteeseen perustuvaa. Miten synnyttää rationaalisia päätöksiä kun ensin pitää huomioida sopiiko se haluttuun muottiin ?

Tiedättekö miten on korrektia sanoa poikamies-tyttö tätä nykyä ? Henkilö henkilö henkilö, ja kun ei ole kuulemma tarvetta käyttää edes tunnisteena henkilökortissa sitä onko henkilö henkilö henkilö juuri siinä järjestyksessä tarkasteltavana, niin mitä muuta tämä on kuin skitsofrenista son**aa ? Väitän että suurin osa EU kansalaisista ei allekirjoita sitä mitä ” rysselin ” vatipäät tyrkyttää haluttuna tulevaisuutena, mutta jostain syystä ” demokratia ” sallii sisällään diktatuurin nimeltään yletön suvaitsevaisuus. Jos maailma olisi kaatumassa siihen ettei tunnusteta 32 sukupuolta, niin kuinka ihmeessä ennen pärjättiin sillä kahdella ? Se kolmenkymmenen lisä on ilmestynyt mukaan täysin hatusta vedettynä, ja jos sitä arvostelee, huudetaan kuin keski-ajalla inkvisiota tuomitsemaan kerettiläiset.

Suvaitsevaisuutta mainostetaan kaiken avaimena, mutta se ” tiirikka ” ei oikeasti avaa mitään vaan sulkee pois normaalin järjen, ja ilman normaalia järjenjuoksua ei ole tulevaisuutta. Jos tyhmyydestä tehdään viisaus on kaikilla viisailla velvollisuus olla tyhmiä. Kuulostaako toimivalta, minusta ei ?

Kata

Ei se toimi mutta tarkoitus onkin saattaa ihmiset sekopäisiksi ja epäilemään joka aamu mitä pukusuolta sitä onkaan ja ettei vaan loukkaa töissäkään ketään mutta onneksi meillä joka ainoa on vaan HÄN hahahahhahaaa ei voi kertoa millä pronominilla saa lähestyä voi hel.n hullut!
No toki jos ”henkilö”vaatii että häntä lähestytään ”he” pronominilla niin he-he-he-he-he!

Mie esitän sellaiselle pronomini-rockin. 😀

SAIRASTA PORUKKAA vehtailee ympärillämme.

Kata

https://www.foxnews.com/media/zuckerberg-backed-summit-learning-platform-suggests-schools-listen-parents-online-conversations?utm_campaign=later-linkinbio-foxnews&utm_content=later-28483459&utm_medium=social&utm_source=linkin.bio

Nämä ohjailevat maailmaa…ja se on täysin sekoa.Tuo sukkeripukkerikin on niin ällö ja rouva onkin kiinasta…Todella järkkyä tuokin juttu!Varsinaista totalitarismia!

Jos 2014 olis joku sanonut minulle missä mennään jopa Suomessa 2015 alkaen niin olisin tilannut piipaa-auton.

ike

Olen joskus ajatellut tuota kun lähes kaikissa muissa kielissä on feminiinimuoto ja maskuliinimuoto. Olen ajatellut siis miten paljon tuo hän sanan käyttö kaikkien kohdalla latistaa sukupuolia. Olen jopa sitä mieltä että jotenkin se latistaa tuota niin rakasta eroa miehen ja naisen välillä. Näkyy jopa kulttuureissa, en nyt tarkoita säkkiin pukeutumista, aivan päinvastoista.

Kata

Totta haastat,näin on!

John Quiman

Suomalaisessa kulttuurissa naiset ovatkin olleet paljon tasa-arvoisempia kuin mitä esim. Keski-Euroopassa. Tätä tuo hän-sanan käyttö sukupuolesta riippumatta ainakin kuvastaa.

Sitä suomalaiset feministit eivät ole koskaan ymmärtäneet, koska heidän ideologiansa on kopioitu kulttuureista, joissa se tasa-arvo on ollut heikkompaa tai olematonta.

Samalla tavalla muutkin muotiliikkeet kopioivat vieraista kulttuureista ongelmia, joista paasata, mutta niitä ongelmia ei suomalaisten parissa ole juuri ollut. Hyvänä ja näkyvänä esimerkkinä on rasismi, joka sanan oikeassa merkityksessä on ollut Suomessa niin vähäistä, että sitä tuskin on näkynyt.

Mielenkiintoinen, vaikkakin haitallinen ilmiö tuo, että kopioidaan jostain jokin ideologinen paatos ja aletaan huutaa suomalaisille asiasta, jota Suomessa ei ole ollut. Ovat aika uskovaisia nuo suvaitsevaiset, kun kopsaavat ideologiansa jostain, eivätkä tajua, että siinä on kysymys jonkin muun maan ja kansan ongelmista. He vain huutavat kurkku suorana iskulauseitaan ja nauttivat kiihkostaan.

ike

No eiköhän tuo poliittinen nökökanta ole aika selviö. Ajattelin lisätä että ei kukaan voi olla niin typerä, mutt kyllä voi.

Ilkka Forsten

Kyllä meidän orjamarkkinat oli ihan megalomaaniset silloin aikoinaan. Kittilän apassit tungettiin pohjoiseen reservaatiin vaikka heimopäällikkö Aslak Ahkubieru, yhdessä muutaman uskollisen soturinsa kanssa kävi taistelua ratsuväkeämme vastaan. Huomattavin tappiomme oli Little Big Hoosiannan taistelu, jossa kenraali Kustemperi, ( Gustavsberg ennen nimen suomentamista, ) hyökkäsi alivoimaisena, ( silloin ei vielä ollut ” Aleja ” apuna kuten nyt olisi ) poronerotuspaikalle kesken koparosopan keittämistä.

Tästä on oltu iloisia läpi vasemmistolaisen maailman, sillä valkoisen kömmähdys on aina iloinen juttu, kun taas ahkubierun lopullinen häviö Wounded Kneen rytäkässä on tuottanut itkupotku raivareita, sillä palingeneettinen myytti ei saa voittaa alkuperäisheimoa,se voisi johtaa neljäntuulen hatun väärikäyttöön, siis kulttuurin omimiseen. Emmi Nuorgam kipuilee yhä asiasta, käyttäen farkkuja ja NIKE:n lenkkareita, jotka siis ovat tätä nykyä mitä ilmeisimmin poronhoitoalueen ” perinneasuja.” Missään nimessä se ei ole toisten kulttuurien omimista , eihän ?

Tämän potaskan jälkeen laitetaan sitten ihan oikeaakin asiaa ” Woke ” kulttuurin väelle tiedoksi. USA:n sisällis-sota joka käytiin 1861 – 1865 piti olla valtava muutos sille ettei orjuutta suvaittaisi. Muuttuiko mikään sodan jälkeen, no ei. Itse Abraham Lincoln julisti että kaikille pitää saada samat oikeudet, ja kun sitten häneltä kysyttiin tarkoittaako hän myöskin äänioikeutta nee****le, hän vastaisi hymähtäen, ” No ei nyt sentään mennä liiallisuuksiin. ” Ihmisoikeustaistelija oli siis sitä mieltä ettei vaikutusvaltaa saa antaa nehruille, palvelusväeksi ne kelpaa. Toisin sanoen tekemään ylipitkää päivää puolikkaalla puupennillä. ( Miksi minusta tuntuu että hyveliputus on aika vanha asia. ) Viimeinen merkittävä etelävaltioiden puolella sotinut ja joukkoja komentanut henkilö oli natiivi-amerikkalainen, kyllä. Tästä halutaan olla hiljaa kuin ku***i sukassa, sillä se on narratiivin vastainen fakta, jossa yritetään selittää että valkoiset alistivat kaikkia muita.

Se päällikkö oli vapaaehtoisesti etelän puolella joukkoineen, ja hän sai jopa mitalin urhoollisuudesta taistelukentällä. Hän uskoi loppuun asti etelän agendaan, joten kuinkas nyt suu pannaan kun väittämän mukaan niitäkin DNA ketjuja vihattiin ja sorrettiin silmittömästi. Se ” hienojen ihmisten ” pohjoinen, tuotti alussa mainitsemani kenraalin George A. Custer:n joka oli valmis hävittämään tasankoint***it sukupuuttoon. Aina rasistinen etelä ei sitä halunnut. Hys hys, älä vaan koskaan kerro että etelävaltioissakin oli järkeviä ihmisiä eikä pelkästään heinähattuisia punaniskoja.

Niin ja lopuksi usko tai älä informaatiota kansalle. Abraham Lincolnilla oli puiset tekohampaat. Vastakaa A) jos väite on mielestänne fakta, tai B) kun siinä ei ole mitään perää että A olisi fakta. Ei saa luntata, vastaus pitää tulla oman tiedon pohjalta, ei googlesta.

John Quiman

Arvelin, että ei hemmetissä, siis B. Mutta alkoi kiinnostaa mitä ne sitten olivat.

Hakiessani asiasta päädyin tulokseen, että kysyt itse asiassa Washingtonin tekareista, koska niistä on liikkunut kertomuksia, että olisivat olleet puiset. Lincolnin tekareista ei ole puhetta, eikä ole oikein tietoakaan, että oliko tekareita tahi ei.

Lunttasin arvaukseni jälkeen, joten saanen anteeksi. En kuitenkaan kerro, että oliko Washingtonilla puiset tekarit tahi ei.

Kata

En ole törmännyt Aaprahamin hammasjuttuihin mutta tuskin puiset tekarit eikös ne tuota alkais aika pian lahoamaan… 😀 No kyllästysainetta vois…. 😀

Voi Kustemperi mutta koparasoppa on hyvää!

John Quiman

Tavoite on ilmeisesti pelotella ihmiset hiljaisiksi ja helposti hallittaviksi.

Jos lasta jatkuvasti hallitsee pelottelulla ja rangaistusten uhalla järjettömien ajatusten hyväksymiseen, tulee lapsesta lopulta hyvin onneton, arka ja säikähtänyt ressukka, ehkä suvakkien rakastama hompsahtanutkin.

Tämän ns. suvaitsevaiset haluavat tehdä niin aikuisille kuin lapsillekin. Se on heidän käsityksensä onnelasta, johon kaikki pitää saada mukaan olemaan yhtä sekaisin kuin he itsekin ovat.

John Quiman

Maailma, ihmiskunta on kaatumassa pitkään vallinneeseen ideologiaan, jonka mukaan lasten tekeminen on sivuseikka ja suorastaan epätoivottavaa. Kaatuu myös niihin 32 sukupuoleen.

Syntyvyys on laskussa ja jopa suomalaisille selitetään, että ei pidä lisääntyä ja rohkaistaan olemaan lisääntymättä, kun on liikakansoitusta. Suomessa tosin ei ole liikakansoitusta, mutta maissa joista Suomeen rahdataan kansoitusta, on liikakansoitusta. Siellä ei suomalainen suvakki sano sanaakaan liikakansoituksesta, joten hänen ajatuksensa ei olekaan liikakansoitus, vaan hänen ajatuksensa on hävittää suomalaiset sukupuuttoon.

Pitkällä tähtäimellä aiemmin olleet suhteelliset lukumäärät eri kansojen kesken muuttuvat siten, että monien kehitysmaiden, jotka eivät ole osoittaneet kehityskykyä juurikaan, väestön osuus maailman väkiluvusta kasvaa ja kehittyneiden maiden osuus maailman väkiluvusta pienenee. Siis osaavampien määrää lasketaan ja osaamattomien määrää kasvatetaan. Tämä on suvakismin tavoite, jonka näkee heidän teoistaan ja suunnitelmistaan.

Kata

Olen jo pitkään ollut tuota mieltä että tähän suvakismi pyrkii.Mutta kun toheloita ovat niin siinä menee sitten se omakin status jossain vaiheessa kaapujen alle…

Voi onnen päivää!

Ilkka Forsten

Erkki Tuomioja sanaili taannoin ymmärtävänsä että maapallon liikakansoitus on ongelma. Sitä huolimatta hän tarjoisi parhaaksi vaihtoehdoksi ongelman poistamiseen sitä, että lisätään rahallista apua kehitysmaille, joissa liikansoitus kukoistaa. Hän siis ajattelee että heittämällä ämpärillisen bensiiniä palavaan taloon luodaan parhaat olosuhteet sammutukselle. Hän kantoi huolta myöskin lajien kadosta, mutta valkoisen ihmislajin katoaminen ei häntä huoleta vaikka se on varsin ilmeinen lopputulema tällä tavalla. Siihen hän ei vastaa mitään jos kysytään kuka ne ylikansoittuneet maat elättää jatkossa, siis aikana kun valkoisten kautta ei enää virtaa vastikeetonta hyvää heimojen tarpeisiin ?

Tarja Halonen sanoi aikoinaan että nuhhiminen on ihmisoikeus, siihen ei voi kajota. Niin asia epäilemättä onkin ( nuhhimisen osalta ) mutta ihmisoikeusartiklat joihin niin kerkeästi vedotaan, ei missään kohdin määritä sitä että muiden on kustannettava siitä koituneet kulut ja haitat. Jos laskujen maksun voi siirtää naapurin postilaatikkoon, teen sen heti huomena, mutta minulla on ikävä tunne ettei sitä suvaita.

John Quiman

Vaalea ihonvärisi kertoo, että olet maksajan paikalla, joten lompsa auki.

Tummemmat sävyt ihon pinnassa ovat taasen merkki saajan paikasta, joten heidän tarvitsee vain ojentaa tummempi kätensä ja vaaleampi käsi tyhjentää siihen lompakkonsa.

Toin sen näisin

”Toinen puoli on maailma, jossa eurooppalaiset ja ei-eurooppalaiset kansat elävät yhdessä. Nämä maat eivät ole enää kansakuntia vaan kansojen konglomeraatteja.”

Orban sanoo totuuden. Kansakunnalle luonteenomaista on yhteinen kieli ja kulttuuri. Näistä ensinmainittu soinnuttaa kulttuuria ja sen värähtelyä. Kulttuuri taas määrittää ihmisiä yhdistävät käyttäytymissäännöt sekä moraalisen koodiston, jonka ilmenemiä ovat lait ja normit. Kun katsoo esim. urbaanin ja aiemmin Eurooppalaista vapauden ilmapiiriä edustavan pääkaupunkimme katukuvaa, voi sanoa, että ihmiset kaduilla on tempaistu omista kansakunnistaan ja sijoitettu samaan tilaan. Kyseessä siis ei ole kansakunta. Yksi pukeutuu yhden afrikkalaisheimon perinneasuun, toinen toisen, tummaihoinen pukeutuu länsimaisen naisen vaatteisiin, mutta mölöttää omaa heimokieltään kännykkään, yhdellä on hijab, toisella burkha ja kolmannella ja neljännellä eri islamin suunnan määrittämät versiot värissä ja peittävyydessä. Nämä ihmiset ilmentävät siis omien kansakuntiensa kansallishenkeä. Kansakunnan edellytys on, että tiettyyn kansaan kuuluvat ihmiset haluavat elää yhdessä ja muodostaa tämän elämisen mahdollistavat rakenteet. Tämä taas vaatii ponnistelua samaan suuntaan, yhteisiä tavoitteita ja yhteiset tavoitteet taas syntyvät yhteisistä arvoista. Jos satojentuhansien ihmisten arvona on elää oman kulttuurinsa mukaisesti ja ammentaa järjestelmästä rahat tämän vieraan kulttuurin elinvoimaksi, hajottaa tämä kulttuurisen kudoksemme. Tätä tosiasiaa ei poisteta vaientamalla totuuden sanat tai luomalla median ja mainosten maailmaan kiiltokuvamainen valetodellisuus.

John Quiman

Jos ajattelisi ottavansa kotiinsa hyvää tarkoittaen ihmisiä, jotka ovat aivan eri allonpituudella kaikesta ja muutaman musliminkin, joiden mielestä isäntä on vääruskoinen, vailla arvoa, on ihan selvää, että tasapaino ja rauha katoaa. Tilalle tulee toimimaton sekamelska.

Tämä sama koskee Suomea, että jos otetaan täysin yhteensopimattomia kasapäin, eikä edes edellytetä, että kykenisivät elättämään itsensä, on lopputulos yhteiskunta, joka on kaaos, eikä enää toimiva.

Ne taustavoimat, jotka ohjaavat ns. suvaisevaisia, siis hyödyllisiä ootteja, tietävät varmasti ja heidän tarkoituksensa onkin rakentaa kaaos, joka mahdollistaa heidän halumansa totalitarismin. Kun on kaaos, ihmiset hyväksyvät melkein minkä tahansa diktaattorin pelastajakseen.

Kantaa Ottavainen

Orbánkaan ei näytä tajuavan, että kun puhutaan woke-, monikulttuuri- ym. saastasta niin kyse ei ole länsimaisista, vaan länsimaihin ujutetuista ”arvoista”.
Millainen meno länsimaissa oli vielä sukupolvi sitten? Hyvin erilainen ja paljon terveempi, verrattuna nykyiseen hullutukseen. Asiat on saatu muutettua pikaisesti paljon huonompaan suuntaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kantaa Ottavainen
Kata

Mutta ne jotka tätä wokeilua sun muuta cancelointia edistävät ovat länsimaisia ihmisiä,aivopestyjä tosin mutta sisältäpäin tuho menossa.
Eli noiden sekojen vanhemmat ovat tehneet jotain idioottimaista lapsilleen.Vai mitä on noillekin tolloille tapahtunut?Ihan niin sairasta ilmasto-sekoilua.
Miksi ne irrottaa nuo liimatut hösselöt?Uskomatonta.

https://www.foxnews.com/politics/climate-activists-embrace-extreme-tactics-violence-deadline-save-planet-draws-near?utm_campaign=later-linkinbio-foxnews&utm_content=later-28481350&utm_medium=social&utm_source=linkin.bio

GLGL

Alan uskoa EU:hun vasta siinä vaiheessa, kun Orban on EU:n presidentti.
EU on hyvä idea, mutta täysin väärin toteutettu. Suomen pitäisi vaatia EU:n ”great reset”:iä tai muuten eroprosessi käyntin.

Kata

Just näin!

John Quiman

EU:n tulisi hankkiutua eroon ns. suvaitsevaisten henkisestä rappiosta. Ei riitä, että poliitikot vaihtuvat. Pitää lisäksi heittää pellolle kaikki suvaitsevaisuutta sairastavat virkamiehet, jotta voisi tapahtua tervehtymistä.

Nationalisti

” Euroopassa asuvat kansat liikkuvat ja tekevät työtä, mutta he eivät ole sekarotuisia. Olemme halukkaita sekoittumaan toisiimme, mutta emme ole halukkaita tulemaan sekarotuisiksi”, Orbán sanoi. ”

Hesaria v*tuttaa, kun Orbán puhuu asioista suoraan.
Hyysäri oli tästäkin puheesta näkemässä heti ”rasismia” jossain.
HS – Agendamedia, jota kenenkään ei pitäisi tukea rahallisesti.

Yrjö

Lännen (USA, Kanada, EU) touhu on niin vähäjärkistä, että pakostakin ajattelee, että kaiken takana on rikollisporukka (mafia?).

vielä uudempi Finlayson

Biologinen sekoittuminen vähempilahjaisten aavikon ja viidakon alkuasukkaiden kanssa on se pienempi ongelma.

Paljon suurempi ongelma on heidän mukanaan tuleva ihmiskäsitys, (työ)moraali ja arvomaailma.

Olavi Koskela

Mamut tuhoaa aina natiivit. Esim. Kanarian alkuasukkaat oli blondeja. Eivät nykyisiä latinoja.

Rudi

Unkarilla on myös energiapuoli jiirissä kun ei ole sotkenut välejään Venäjään lopullisesti kuten Suomi EU:n vanavedessä. Päivä päivältä alkanut tuntumaan siltä että pakotteet ja vastapakotteet purevatkin pahemmin Euroopan talouteen vaikka tarkoitus kai toinen olikin. Ensi talvena mm. palaa Suomessa laatupuuta kun on pakko korvata Venäjältä tullutta haketta, ja yksi ydinvoimalallinen sähköäkin sieltä aiemmin tuotiin, joten ei ihme että sähkö maksaa jo nyt melki 30c/kWh. Voi vaan arvata että paljonko maksaa talvella jos sattuu vielä kunnon pakkastalvi kohille.

juu

Puhuu täysin totta, ja senpä takia häntä täällä media ja poliitikot demonisoi.
Suomikin menestyisi jos olisimme oikeasti itsenäisiä eikä eu:n komenneltavana, eikä olisi kaikkea arvokasta lahjoitettu ulkomaille.
Rajat kiinni matuilta ja irti eu:sta, ja sitten tarvitsisi vielä jostain löytää päättäjät jotka ei ajattele että ”oma kansa ensin ajattelu on vaarallista.”

Ilkka Forsten

Tytti sorakuopalle, siitä se lähtee…

Eka Kettunen

Viisaita sanoja Unkarin johtajalta, hyvin viisaita.

Meillä Suomessa politiikan taso on ikävä kyllä vajonnut tällaiseksi: ”Hei, boom-boom-boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin” ja ”oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista” .

Juha

Yes, Orban oikein hieroo näitä faktoja kokoomuksen, keskustan ja muun vihervasemmiston naamaan: ”Isä on mies, Äiti on nainen” tämäkös saa punapuolueiden kannattajat pois tolaltaan.

Kokoomuksen, keskustan ja muun vasemmiston ideologinen irvokkuus muuttaa Suomi sekarotuiseksi on EUn käsinukkejen käsittelijöiden kåskystä toteutumassa. Kokoomus ja keskusta toivat maahan valehtelemalla ja petoksellisesti laittomia siirtolaisia Sorosin kåskystä (Soroshan osti Sipilältä Solitran) nykyinen nukkehallitus jatkaa siitä mikä edelliseltä kommunistihallinnolta jäi kesken. Orbanhan tietää mikä anti-midas Soros on ja sekös kaikkia punaisia kommunistejamme ja punaista valemediaa kiukuttaa.

Suomi on niin kyykyssä komnunistisen EUn, kommunistisen USAn ja kommunistisen WEFn alla, että tuosta kyykystä ei nöyristelijät enää ylös nouse. Suomi on loppu, the end, finito, kaput. Surullista, mutta niin totta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
otto suni

On hienoa huomata joidenkin edelleen ymmärtävän tosiasiat, oman maan ja Euroopan etu ei ole USA:n etu ja siksi Orbania typerät ihmiset vihaavat myös tällä foorumilla. Orban ajaa ensisijaisesti Unkarin kansan etua, hän on elänyt jo kommunistien hallisemassa Unkarissa, miksi hänen pitäisi hyväksyä kommunistinen EU:n hallinto?
Suomen poliittinen eliitti on täydellisesti erkaantunut kansasta ja haluaa muuttaa Suomen Soroksen toiveiden mukaiseksi sekarotuiseksi roskasakiksi! Kaikessa Euroopan kansoja koskevassa rotujen sekoituksessa näet ”j-laisen” kasaarimafian edustajan ja siksi kannattaa tarkastella myös sitä kuka hallitsee Suomen mediaa!

Juha

Hyvin harva ymmärtää tätä kusetuksen määrää joka on suomaalaisten sinisiin silmiin loroteltu räkäsesti nauraen. Luulisi että kukaan tajuissaan oleva ei enää ikinä äänestä kokokustaa kuskoomuskuskustaa siis näitä kusipuolueita kun 2015 järjestetyn syyrian pakolaiskriisin varjolla toivat valehdellen ja kusettaen sotapetteriorpolapsia Syyriasta, mutta paljastuikin että nämä partasipilälapset olivatkin afganistanista, pakistanista, kurdistanista, eritreasta, somaliasta, libyasta, irakista ja kaikkialta afriikasta tulleita aikuisia miehiä, joiden paperit, ikä ja mahdollinen terroristitoiminta oli unohtunut matkan varrelle.

Tuttavani Espoosta paheksuen ihmettelee kun Espoo on täyttynyt näistä nurkissa loisivista sipilänorpoista, mutta edelleen äänestää vasemmistoideologialleen uskollisena kokokustaa

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=kr9sgIaL-kA

Muuttoliike alkaa pahenemaan Euroopassakin(Unkariin taatusti moni halajaa) kunhan järki joillekin palaa pätkittäin…taannumme kovaa vauhtia joka puolella ja Commiefornian Gavin vain runoilee vaikka lukutaito heikoin osavaltiossa…siitä se taantumus alkaa…

Orban on Euroopan järkimies.Ainakin kun näitä kokkarimeppienkin syytöksiä häntä kohtaan kuuntelee niin sana ”oikeusvaltioperiaate” on menettänyt täysin merkityksensä.
Samaa lässytystä kuin USAn demsut.

Juha

Kokoomus on vasemmistopuolue. Niiden aate ja ideologia ei eroa mitenkään sosialisteista.. samaa skeidaa eri kuorissa: lgbt, pride, sukupuolivammaisuus monikulttuuri, nassamaahanmuutto, ilmastokusetus, ym jonka tarkoitus on kansallisvarallisuuden ryöstö ja siirto rahaeliitille ja kommunistinen vapaudenriisto isänmaaoetturipuolue. Täytyy olla täysin degeneroitunut homo idioticus jos tätä valeoppositiota valeoikeistoa äänestää.

Rudi

Sepä ikävä puoli maassa on tällä hetkellä että sellaista hyvin mielin äänestettävää puoluetta ei kartalta löydy. Joutuu olemaan äänestämättä tai sitten äänestää vähiten surkeaa. Kokoomus on tosiaan sosialidemokraattinen, kepu on mitä kulloinkin sattuu. Edes persut ei uskalla ottaa riskiä siitä että ajaisi EU-eroa vaan homma jää mäkätyksen asteelle. Ja jos jostain ilmestyisi uusi puolue jolla olisi johtaja ja oikeat päämäärät niin tämä vasuriaivopesty kansa ei taatusti sitä äänestäisi.

näin

VaL+SKE+Krisp, jotka teki juuri vaaliliiton tai SML tai VKK? Jollekin näistä ääni ensi ek-vaaleissa menee. PS kannattaa unohtaa.

Kantaa Ottavainen

Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista kyllä, mutta vain Suomen ja suomalaisten vihollisille.

Marakatti

Mitkäs ovat 2030-luvulla EU:n nettosaajia? Balkanin kemu-maat? Ja Suomi maksaa taas viulut, ikävä kyllä.

juu

Tämänhetkisetkään maat ei sovi EU:ssa yhteen taloudellisesti tai mitenkään, ja siihen sitten vielä Moldovaa, Ukrainaa jne.. käsi ojossa rahaa kuppaamaan.
Kyllä näyttää hyvältä veronmaksajan tulevaisuus eu-osavaltiossa nimeltä suomi..