Uutiset

Viro estää laittomat maahantulot: ”Se on siirtolaishyökkäys”

Egert Belitšev, Wikimedia Commons

Yhteensä 19 Somalian ja Syyrian kansalaista yritti päästä Viroon ilman laillista perustetta Narvan rajanylityspaikan kautta. Kaikki käännytettiin takaisin Venäjälle.

– Tällä hetkellä Viron rajalla ei ole suurempaa painetta, mutta olemme valmiita tarvittaessa sulkemaan rajanylityspaikat, Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen (PPA) pääjohtaja Egert Belitšev kertoi Viron yleisradio ERR:lle.

Torstaiaamuna Narvan rajanylityspaikalle saapui kahdeksan Somalian kansalaista, jotka halusivat päästä Euroopan unioniin Viron kautta, mutta koska heillä ei ollut laillista perustetta, heidät lähetettiin takaisin Venäjälle. Myöhemmin seitsemän Syyrian kansalaista ja neljä somalia tekivät saman yrityksen, Belichev sanoi.

– He kaikki käyttivät samaa taktiikkaa, eli heidät on vapautettu Venäjältä, vaikka heillä ei ole oikeutta päästä Euroopan unioniin, hän lisäsi.

Belitševin mukaan kaikki 19 ihmistä palasivat Venäjälle. Kukaan heistä ei hakenut kansainvälistä suojelua Virosta.

Beličevin mukaan Virosta ollaan yhteydessä suomalaisiin kollegoihin, koska viime päivinä Suomessa on ollut enemmän paineita rajalla ja suomalaiset ovat päättäneet sulkea itärajan neljä eteläisintä rajapistettä kolmeksi kuukaudeksi lauantaista alkaen.

”Suomalaiset kollegat osoittavat, että näitä ihmisiä autetaan Venäjän puolelta, joko viranomaiset tai järjestäytynyt rikollisuus järjestää heidän kuljetuksensa rajalle”, Belichev sanoi.

Virolla on valmius sulkea rajanylityspaikat

PPA:n johtajan mukaan Suomen rajanylityspaikkojen sulkeminen voi tuoda rajanylitystä etsivät ihmiset Viron rajalle, ja PPA on siihen valmis. – Seuraamme tilannetta, olemme valmiita reagoimaan, valmiita ottamaan tarvittaessa omat askeleemme, Belichev sanoi ja lisäsi, että rajanylityspaikat ovat valmiita sulkemaan tarvittaessa.

Tällä hetkellä Kaakkois-Viron rajalla ei ole Narvan kaltaista liikettä, Belichev sanoi.

”Se on siirtolaishyökkäys”

Belichevin mukaan torstain tapahtumat rajalla oli erittäin selvä siirtolaishyökkäys, sillä Venäjän rajavartiolaitos ei varmasti olisi päästänyt tällaisia ​​rajanylittäjiä ohi normaalioloissa.

Beličevin mukaan voi käydä niin, että nyt he yrittävät ylittää Viron rajan esimerkiksi metsän läpi. Rajavartiolaitos on siihen valmis, hän lisäsi.

– Olemme tehneet harjoituksia, olemme kouluttaneet kuinka ratkaista nämä tilanteet. Meillä on suunnitelmia, sanoi Belichev ja lisäsi, että samalla tavalla kuin Viron poliisit menivät auttamaan Latviassa ja Liettuassa, tarvittaessa apua voidaan odottaa myös Virossa.

– Silloin olemme valmiita varmistamaan Viron ja Euroopan unionin turvallisuuden, sanoi PPA:n pääjohtaja.

Belichevin mukaan ei ole realistista, että rajavartiolaitos voi valvoa jokaista metriä 300 kilometrin rajalta, mutta puolustusliiton ja puolustusvoimien avulla uhkaa voidaan tarvittaessa käsitellä.

Narvan rajanylityspaikan sulkemisesta Belichev totesi, että se suljetaan, jos siirtolaishyökkäys alkaa merkittävästi häiritä siellä työtä.

Tilaa
Ilmoita
4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka Severinkangas

”Siirtolaishyökkäys” on oikea nimi tunkeutumiselle. Se on vain pirullinen torjuttava!

John Quiman

Virossa saa vielä olla rehellinen.

Peter Kreisler

Tosi on, itse asun Virossa ja olen huomannut, että asioista voi puhua melko vapaasti niiden oikeilla nimillä. Samaten keskusteluissa voi esittää eriävän mielipiteen ilman, että nimitellään natsiksi, suvakiksi tms.

John Quiman

Sivistyksen viimeisiä keitaita.