Eurooppa Muu maailma Politiikka Talous

Von der Leyen kehotti EU:ta valmistautumaan Venäjän kaasutoimitusten täydelliseen katkaisemiseen

”Euroopan on valmistauduttava siihen, että kaasun tuonti Venäjältä loppuu kokonaan”, Euroopan komission johtaja Ursula von der Leyen sanoi portugalilaisen Diario de Noticias -lehden haastattelussa.

Aiemmin kerrottiin, että Euroopan komission puheenjohtaja ilmoitti, että Venäjä on osittain tai kokonaan katkaissut kaasutoimitukset 12 Euroopan unionin (EU) jäsenvaltioon.

Von der Leyenin mukaan EU kääntyy nyt ”luotettavampien” energiakumppaneiden puoleen.

”Meillä on jo ennätykselliset nesteytetyn maakaasun (LNG) toimitukset Yhdysvalloista. Saamme yhä enemmän kaasua Norjasta, Persianlahden valtioista, Algeriasta tai Kaspianmeren alueelta”, Von der Leyen sanoi.

Heinäkuun 30. päivänä tuli ilmi, että Gazprom keskeytti kaasutoimitukset Latviaan Baltian maan heinäkuussa tekemän tarjouksen jälkeen. Päätöksen syynä kerrottiin olevan kaasun talteenottoehtojen rikkominen.

Yhtiö oli myös aiemmin vähentänyt toimituksia Nord Stream -putken kautta 20 prosenttiin sen suunnitellusta kapasiteetista. Tämän vuoksi kaasun hinta on noussut Euroopassa jyrkästi ja lähestyy maaliskuun ennätyslukemia.

Lähde: Gazeta.Ru

39 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
mr. Methane

Ilmastonmuutoksen syiden kyseenalaistaminen on ollut tärkeätä öljyteollisuudelle.
Eivät ne syyt ole siitä kuitenkaan mihinkään kadonneet.

Maakaasuputken suhina ja kumiveneiden pumppauksen suhina käyvät nyt yhtä jalkaa.

Horace Smith

Täytyy todeta, että pidin saksalaisia yleisesti fiksuna sakkina, mutta en enää. Ensin sidotaan itsensä ryssän energiaan, ja sitten kun riskit toteuvat, alkaa nillitys. Samalla kuitenkin suljetaan ydinvoimalat, ja poistetaan loputkin energiaresurssit käytöstä. Eihän sitä koskaan voi tietää iskeekö tsunami Saksaankin. Vähän niin kuin Japanissa.

juha II

Uskokaa tai älkää.

Kun tuo jakkukalkkuna oli v. 2014 Saksan puolustusministeri. Saksan armeijan asekanta ja hankinta oli niin sekaisin sekä hoitamatta perusasioiltaan, että Saksan armeija käymissään sotaharjoituksissa poti niin kovaa rynkky ja kivääri pulaa. Että Median vuoksi oli sotilaiden maalattava harjanvarret mustiksi, joilla osoittelivat panssaroiduista joukkojenkuljetusajoneuvoista!

Että tälläisellä pohjalla se EU lepää ja ratkoo erinäisiä ongelmia, joita EI edes olisi olemassa ilman mainittua ”tyhmyyden tiivistymää”!

Jotenkin tulee mieleen kotoinen vastuuttomuusministeri Tytti Tuppurainen!

Noh, naisvihallahan tässä taas mennään!!!

juu

Erikoista taas tämä? Eikös venäjän energiasta pitänyt luopua aikaa sitten.
Suomi oli taas se ainoa maa euroopassa joka luopui siitä ihan vaåaaehtoisesti.

Juha

Juu, olet niin oikeassa. Italia, Saksa, Englanti ja useat muut Euroopan maat ottavat vielä maakaasua Venäjältä. Mutta laitetaan me täällä ensitalveksi vasemmistolaiset punakaupungit (Hki, Tre, Tku ja Espoo) kylmiksi niin ei italialaisten tarvitse palella.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11064513/Russian-energy-giant-Gazprom-cuts-gas-supply-Latvia-refused-pay-roubles.html

mr. Methane

Kaasua, kaasua, enemmän kaasua.

Tuonne mennään niin että suhisee:
https://www.buzzfeednews.com/article/zahrahirji/global-warming-3-degrees-celsius-impact

Ilkka Forsten

Kerro lahkolle että teitä vedetään nenästä kaiken aikaa, koska se mitä me teemme ei muuta tilannetta mihinkään suuntaan. Yrittäähän sitä yksi jos toinenkin kertoa kuinka napajäätiköt sulaa ja sadan vuoden kuluttua merien pinta on noussut peräti 30 senttimetriä. Jos ennen sitä ei ihmiskuntaan ole syntynyt yhtään oikeaa insinööriä ratkaisemaan kuinka rakennetaan patovalleja, niin hukutaan sovinnolla. Alankomaat on muuten aina olleet merenpinnan tason alapuolella, eikä siellä soudeta kauppaan tai työpaikalle. Ja Venetsiasta sen verran, että vihreä lahko yritti käyttää sitäkin ihmisten uunottamiseen puhumalla kuinka vesien pinta on jo nyt noussut, ja kulttuurihistoriallinen kohde katoaa kartalta. Ikävä tosiasia kuitenkin on että kaupunki vajoaa kaiken aikaa, johtuen maapohjasta, Se ei suinkaan ole hukkumasa nousevaan veteen. Se ilmiö on ollut olemassa yhtä pitkään kuin kaupungin historiakin. Ilmasto lämpenee, totta, mutta ei meidän aiheuttamana ja jostain syystä sen hyvistä puolista ei koskaan kerrota mitään.

John Quiman

Eräiden mielestä totuus ei sovellu heidän tavoitteisiinsa, joten he keksivät ”totuuden”, jota syötetään vauvasta alkaen kaikille.

mr. Methane

Ilmastonmuutoksen syiden vähättelijät ovat se ”lahko”, joka tulee kutistumaan sitä mukaa kun elohopeatilkka turpoaa.

On niitä toki vielä hupsumpiakin lahkoja.

erkkielukka

Perskuttarallaa hieno homma, että vesi nousee. Iteselläni kuivanmaan mökki ja järveen 350 metriä 100 vuoden päästä mulla on rantatontti josta voin metsästää vesilintuja terassilta.

Juha

Nyt täytyy vetää sähköautoista ja sähköpotkulaudoista töpseli irti kun ei voi enää fossiilisilla polttoaineilla tuottaa sähköä. Tampereella loppuu maakaasun tulo ja yrittivät käyttää venäläistä öljyä korvaavan sähkön tuotantoon mutta jäivät rysän päältä kiinni. Onhan se nyt omituista, että sähköautot liikkuvat fossiilisilla ruplapolttoaineilla. Ei auta muu kuin siirtää sähköpotkulaudat varastoon odottamaan uusia energialähteitä.. esim vähäfossiilisia turvetta tai puuhaketta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Ilkka Forsten

Osmo Soininvaarahan jakoi jo ihmisille ohjeita miten tulee säästää sähköä ensi talvena. Ehdotus oli melkoinen kun hän julisti että jättäkää sähköautot lataamatta.. Vot vot, ja entäs jos kaikki olisi sähköautoja kuten vihreät haaveilee, niin millä soininvaarakaan saisi aamupuuronsa pöytään. Mukava huomata miten ne ampuu itseään polveen. Ensin kaikille sähköauto, ja sitten töpselit irti seinästä ettei kulu sähköä..Vatun hienoa logiikkaa. Samaan hengenvetoon hän esittää että kannattaa siirtyä pörssisähkön käyttäjäksi, se on kuulemma huokein vaihtoehto varsinkin kun sammuttaa aina kalliin hinnan vaiheessa lämmityksen, ei käytä hellaa, ei sauno, eikä polta valoja. Missä helv****n savannilla hän luulee suomalaisten asuvan talvikuukaudet. Osmo hyvä, jos luet tämän palaa takaisin hautaan, vielä ei ole ylösnousemuksen aika. Ja kun se vaihe sitten tulee, pyrin varmistamaan että kivi minkä alla olet painaa sen verran ettei se hievahdakaan sinun voimillasi.

Kata

Kun Vihreä Liike perustettiin aikanaan niin heillähän oli agenda länsimaita kohtaan…ja sitä ne ajaa hyvesignaloiden ja hymisten ja moni lankeaa.
Kyllä,kyllä emme lämmitä ensi talvena,emme lataa autoa…surseleensirseleen pösilöä jargonia tuokin Osmankäämi-pöllöö mankuu!
Kyllä sitä luulisi ettei tuollaista päästele suustaan ”aikuinen” olio.Mutta ei ne ole ”aikuisia” ikinä vaan taitavat olla robotteja jauhamassa samaa lausetta.
”Total Recall” tuli taas katottua eilen… 🙂

Rudi

Kyllähän Osmon puheissa tietty logiikka on sähkön säästämisen suhteen. Pörssisähkö on ollut öisin noin puolet halvempaa ja jos siirtää pyykinpesut ja niiden kuivaamiset, astianpesukoneen käytön, saunomisen ja pullan paistamisen öisin tehtäväksi niin säästäähän siinä. Ehdotin rouvalle ja se totesi että hyppää Rudi pituutta.

Kata

😀 Uskon sen ja luulisin että kun asun kerrostalossa niin ehkäpä jopa muutama naapuri olisi kunnolla kimpussa kun 2004 ostettu pyykkikone linkoaa klo 001…hahahahhaahaaa!
Siinä tanner jytisee….

Rudi

Joo. Aloin siinä sitten miettiin että mitäs muita elukoita sitä onkaan jotka elää öisin, ja päättelin että parempi olla kuulumatta siihen joukkoon.

Kata

Niinpä!

Ilkka Forsten

Mutta ajattele sitä jytinän määrää kun kaikki tekevät sitä samaan aikaan. Mahtaako tölli pysyä perustuksillaan ?

Kata

😀 No hitto olis pirskeet!

Ilkka Forsten

Mikä on nykyinen ennätyksesi ilman vauhtia ?

Rudi

On tässä saanu hyppiä vähän väliä, joten ilmeisesti erinomainen.

Puolueeton

Putin se kääntyy luotettavampien ostajien puoleen, jotka maksavat ruplilla eikä taantuvilla taaloilla.

juu

Itse olisin paljon mielemmin putinin alaisuudessa kun kun pedofiili bidenin.

Ilkka Forsten

Muuta Venäjälle ja ano kansalaisuutta, mutta vain venäjän kansalaisuutta ei sellaista missä voisit palata suomeen kun alkaa hatuttaa.

John Quiman

USA:n ongelmat ovat ohimeneviä. Venäjän ongelmat ovat pitkäaikaisia tai pysyviä.

Ilkka Forsten

No eikös hintojen pitäisi pudota kun korvaavat lähteet löytyi ? No ei tietenkään, eihän tässä ole tarkoitus saada ihmisten taloutta kuntoon vaan tuhota loputkin varastamalla taskut tyhjiksi. Invaasio välimeren yli ei saa tyrehtyä, sieltä on tulossa taas lasteittain osaajia jotka kyllä tietää miten nyysitään loputkin valkoisten lompsasta. Tiedättehän, ilmastohätätila ei pahene jos miljoonia ruskeita päätyy kuluttamaan samoja luonnonvaroja.

Ira

Siinä on oikea piru puettuna jakkumekkoon. Saataanalliset päämäärät ja tarkoitukset tuolla eukolla.

Ilkka Forsten

Mut hää onkii huumormiehii, hää puhhuu näät vitsilöit vakaval naamal..

Rudi

Kuinkahan siihen valmistaudutaan? Ykköset päälle ja kuohut kylmään, ja sitte piiriin katsomaan kun sininen liekki sammuu?
Eiköhän se ole Ursula jonka pitäisi valmistautua. Kun ne liekit sammuu talvella niin kansa on kaduilla ja sitten ei ole enää kellään kivaa.

Letunviuhake

Samaa mietin minäkin. Kaasun tulo kun loppuu, niin voi olla että Ursulla on niin nopea lähtö että ei korkkarit hipaise maata!!! Samaa toivon myös näille meidän ROTTAMINISTEREILLE JA MUILLE VIRKAMIEHILLE JOTKA OVAT SAANEET OMALLA TOIMINNALLAAN TÄN MAAN TÄYSIN PAS.. KSI!!!

Kata

https://www.hs.fi/talous/art-2000008873998.html Mitenkähän tuokin just sattui ja kun ei sitä riitä edes omille jenkeissä….mitä hittoa taas leyhyper*e meinaa?Ihan niin sekoa koko maailman sekoilut!

Kata

https://www.hs.fi/talous/art-2000008975597.html

Eiiiii nyt menee jo farssin puolelle mutta miehet solmio pois!Muuten ilmasto pilaantuu ja ottakaa lyhyempiä suihkuja mutta kun vesikin maksaa jo maltaita niin parempi kun ei ota ollenkaan!Haistaan kivasti!Talvella voi käydä hangessa pyörimässä liat pois…voi kiesuksen kuppikunnat!

Eppäilen kyllä että yrzylät makaa poreammeissaan joka ilta!

Varmaan kohta yleiset saunat taas muotia!Vihtoja saa töitä! 😀

otto suni

Tämä Ursula on jo niin kiihkossa oleva nainen, että epäilen hänen mielenterveyttään vakavasti uhkaavan lääkeaineet ja alkoholi! Täydellisesti reaalimaailmasta eronnut ja ”parasta ennen” päiväys on jo vuosia sitten käytetty. Olisiko giljotiinilla töitä?

Kata

Samaa mieltä!

Ilkka Forsten

On nekin vähän ruosteessa, mutta hiekkapuhalluksella saa ihmeitä aikaan.

Letunviuhake

Ursula vaan suoraan sähkötuoliin, niin pääsee kokemaan sen mistä kohta täällä on pulaa!!!

Ilkka Forsten

Luovutan omasta osuudestasi ilomielin sen verran amppeereita että paahto onnistuu, eikä tarvitsisi enää katsella sitä(kään) pärstää siunailemassa muiden tekemisiä.

ike

Suunnitelma etenee.

Kata

Kyllä näin ja jos ihmiset eivät ala epäilemään tätä touhua että solmionkin takia pitää liikaa käyttää ilmastointia(varmaan sakotetaan kohta jos käyttää) niin voihan pierun kuoret ja hipleet!