Eurooppa Kotimaa Muu maailma Politiikka

Yhä useampi suomalaissotilas harjoittelee kesällä kansainvälisten kumppaneiden kanssa

Kuva: Pixabay.

Puolustusvoimilla on edessä aktiivinen kesä harjoitustoiminnan osalta, kun harjoituksia avataan aiempaa laajemmin kansainvälisille osallistujille. Vuositasolla kansainvälinen koulutus- ja harjoitustoiminta palautuu koronaa edeltävälle tasolle, kerrotaan Puolustusvoimien julkaisemassa tiedotteessa.

Puolustusvoimien tämän vuoden kansainvälistä koulutus- ja harjoitussuunnitelmaa täydennettiin toukokuussa kahdenkymmenellä uudella tai muuttuneella harjoituksella tai harjoituskehyksellä.

Kesän harjoituskausi on perinteisesti ollut rauhallinen varusmiesten saapumiserien vaihtumisen vuoksi. Harjoitussuunnitelman täydennysten myötä muun muassa valmiusyksiköiden harjoituksissa huomioidaan aiempaa laajemmin kansainvälisen yhteensopivuuden testaaminen ja kehittäminen. Pääosa täydentävästä harjoitustoiminnasta toteutetaan Ruotsin, Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian kanssa. Tätä täydentää Saksa, Ranskan, Norjan sekä Nato- ja JEF-kehyksessä tehtävä koulutus- ja harjoitustoiminta.

– Kansainvälistä harjoitusyhteistyötä on tiivistetty koko alkuvuoden ajan. Uusia harjoituksia on avattu kumppaneille ja suunnittelu etenee kaikissa puolustushaaroissa. Kiinnostus harjoitusyhteistyöhön Puolustusvoimien kanssa on osoittanut, että meillä on jo nyt hyvät suhteet keskeisiin kumppaneihimme, toteaa koulutuspäällikkö eversti Kari Pietiläinen Pääesikunnasta.

Harjoitustoimintaa koko Suomen alueella

Maavoimat järjestää kesän aikana useampia viikkoja kestäviä harjoitus- ja koulutuskokonaisuuksia Etelä-, Lounais- ja Pohjois-Suomen alueilla, joissa joukot ampuvat ja kouluttautuvat yhdessä. Harjoituksien tavoitteena on Maavoimien joukkojen yhteistoimintakyvyn ja toimintatapojen kehittäminen kansainvälisten joukkojen kanssa.

Merivoimat on järjestänyt toukokuusta lähtien useita harjoituksia, joissa harjoitellaan muun muassa meriliikenteen suojaamista, tilannekuvan muodostamista ja jakamista sekä rannikon taistelutehtäviä ja tulenkäyttöä. Harjoitustoiminta jatkuu kesän ajan aktiivisena.

Ilmavoimat järjestää kesällä Suomessa useita kansainvälisiä koulutustapahtumia, jotka osaltaan kehittävät Suomen kansallista puolustusta ja osoittavat kumppanien tukea Suomelle. Yksi painopiste on Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien kanssa tehtävä JEF-yhteistyö, jonka tavoitteena on kehittää maiden ilmavoimien yhteistoimintakykyä. Lisäksi Ilmavoimat jatkaa Cross Border Training -yhteistyötä pohjoisessa sekä lentää yhteistoimintakierroksia Itämeren alueella Ruotsin ilmavoimien ja Baltian maiden ilmavalvonnasta vastaavien NATO:n lento-osastojen kanssa.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos vastaa ulkomaisten joukkojen osallistumiseen liittyvästä isäntämaatuesta Suomen alueella. Isäntämaatukeen kuuluu muun muassa maahan kutsutun joukon tukitarpeiden selvittäminen, kuljetusten suunnittelu, joukkojen ja materiaalin vastaanotto, maassaolon aikainen tuki, maasta poistumisen järjestelyt sekä jälkitoimenpiteet.

Puolustusvoimat tiedottaa tarkemmin koulutus- ja harjoitustapahtumista lähempänä niiden ajankohtia tai niiden kuluessa.

Puolustusministeriön tiedote täydentävästä koulutus- ja harjoitustoiminnasta.

Puolustusvoimat

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
skeptikko

Jaa että ”Kansainvälisiä kumppaneita”, kun seuraa kaduilla olevaa ”kehitystä”, niin kyllä ”internazinaalisia kumppaneita” piisaa. Tarkkaavaisesti kun seuraa, huomaa siirrytyn puukoista ja muista ”viileistä” laitteista ihan tuliaseisiin. Haavakoita ilmaantuu ”yllättäen” sairaaloiden porstupiin, on jopa lausuttu julki termi ”jengit”, joita vielä 2kk sitten ei ollut olesmaskaan. Seuraavaksi ”Kansainväliset yhteistyökumppanit” päristelevät sarjatulella ja poliisiautoja on poltettu riveihin. Ja edelleen toitotetaan ”Vahvaa Maammm-puoll-llustusta, joka takaa rajat Suomelle”, siis maalle ja kansalle jota virallisen idologian mukaan ei ole olemassa, vaan on razistinen keksintö.

juha II

Kuolema viehättää kaikkia yhteiskuntaportaita pitkästä aikaa!

Ja kun 80-vuotta on kulunut viimeisestä ”harvennushakkuusta”. Merkitsee se toisin kuin esim. metsien kohdalla sitä ettei ihmistaimia ole syytä rauhoittaa vaan se vaatii mitä jyrkintä ”osarointia”!!!

Ei edes kauppaa

Siviilinpommittaja Naton ja USA:n kanssa ei pitäisi tehdä mitään yhteistyötä.

John Quiman

Suosinet Venäjän kanssa tehtävää yhteistyötä siten, että avustat Venäjää, kun se hyökkää Suomeen tekemään samanlaisia tuhotöitä, raiskauksia, kidutuksia ja kaupunkien pommittamista maan tasalle kuin mitä Ukrainassa juuri nyt tapahtuu.

Nato ja USA ovat tietysti sille hyökkäykselle huonoja uutisia, koska sitten eivät uskalla hyökätä ja elämäntarkoituksesi ei toteudu.

skeptikko

Meillä on ollut täälä raiskuu-pahoinpitely-epidemiaa jo kohta 30v ja josta ei saa pukahtaa. Suorastaan vituttaa tämä ryssillä pelottelu joka on toki aiheellista, mutta kun meillä on jo kyörättynä tänne maa täyteen pahantekijää ja aivan demokraattisesti. Sama kööri, joka eniten huutaa natoon, on ollut näitä tuonti raiskareita tänne tuomassa ja samat mahdollisti maakaupat, jos joku persu asiasta 10v sitten pukahti, huudettiin ”populisti-rasistia”. Samat puolueet on ollu rajoittamassa aseenomistusta, sananvapautta ja yleensä oikeuksia, nyt on tullu brysselin koirille hätä, jos kansa ei haluakkaan teurastaa itteään heidän kirjoituspöytävirkojen puolesta.

ike

Meillä on tuo ongelma Venäjän kanssa., jos et rakasta sitä, vihaat sitä. Analyysi jää vähän vähemmälle. No mailma muuttuu, myös Venäjä. Ei se tarkoita sitä että poliittinen johto ymmärtäisi länsimaita. Ymmärtää kyllä. Demokratia venäjällä muuttaisi vuosisataisen diktatuurin perinteen ja ketkähän siitä hyötyisivät. Siksi esim. Putin sanoi että länsimainen demokratia ei sovi venäjälle.

Uusimmat uutiset