Muu maailma Politiikka

Yhdysvallat hyväksyi suunnitelman iskeä Iranin tukijoiden kimppuun Syyriassa ja Irakissa

Yhdysvaltain armeijan kenraali Lloyd J. Austin III. Copyright info: Public Domain Dedication. Public Use Notice of Limitations: https://www.dvidshub.net/about/copyright.

Yhdysvallat ilmoittavat hyväksyneensä Lähi-idän sodan eskalaatiotoimet, joita he kutsuvat vastaiskuksi viime viikonloppuiselle iskulle, jossa kuoli kolme mustaa amerikkalaissotilasta.

Tulevat iskut tulevat olemaan monipäiväisiä ja tapahtumaan Syyrian ja Irakin maaperällä. Tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä päätetty, ja se riippuu myös sääolosuhteista.

Yhdysvallat syyttää kuolemiin johtaneista iskuista Irania, mutta ei kuitenkaan halua hyökätä suoraan Iranin kimppuun, vaan keskittyy sikailemaan kaoottisempien maiden maaperällä.

Torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin sanoi, ettei Yhdysvallat ”siedä hyökkäyksiä amerikkalaisjoukkoja vastaan”.

”Ryhdymme kaikkiin tarvittaviin toimiin Yhdysvaltojen, etujemme ja kansalaistemme puolustamiseksi”, hän sanoi. ”Vastaamme missä haluamme, milloin haluamme ja miten haluamme.”

On epäselvää, miten in Yhdysvaltojen etujen mukaista pitää sotilaita tuhansien kilometrien päässä kotimaastaan vihamielisellä alueella. Mikäli Yhdysvallat yhdessä Israelin kanssa saa provosoitua sodan, tarkoittaa se Eurooppaan kohdistuvaa pakolaisvyöryä, kuolleita amerikkalaisia sotilaita ja kovaa verotaakkaa amerikkalaisille veronmaksajille.

Useat Iranin tukemat ryhmät ovat lisänneet iskuja Yhdysvaltain ja Israelin yhteyksiin liittyviin kohteisiin Israelin ja Hamasin sodan alusta 7. lokakuuta lähtien.

Esimerkiksi Iranin tukemat huthit Jemenissä ovat hyökänneet aluksiin Punaisellamerellä ja Adeninlahdella, mikä on johtanut iskuihin Yhdysvalloilta ja sen liittolaisilta.

Lähde: BBC

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      Eipä sitten USA uskaltanut hyökätä suoraan Irania vastaan. Tällä liikkeellä se nosti Iranin yhdeksi maailman suurvallaksi, jota vastaan ei hyökätä.
      Se että hyökätään iran-mielisiä vastaan, tarkoittaa ketä tahansa (joka sattu olemaan pommin kohdealueella). Eihän sitä ole voinut tietää millaisia ajatuksia henkilöllä oli Yhdysvaltoja kohtaan — ja tuleehan niitä mittatappioitakin, sodassa.

Ismo Meinander

Biisin rakenne:
Pre-Chorus: Final signs of Imminent Annihilation
Chorus: Let’s wipe the slate clean
Part B:
Black metal ist Krieg!
Part C:
”It is always great when someone dies” – Euronymous
Repeat Chorus
Part D: Bellum Omnia Contra Omnes
End: Destroy the world for Satan

Ilkka

Lyhennetään rakennetta, otetaan vain alku ja lopputeksti huomioon.

Ismo Meinander

Sitten siitä tulee sietämätön puolen minuutin hc-punk -biisi. Black metalia sen pitää olla, olkoonkin, että 99 % true bm -sotureista laskisi tositilanteessa alleen.