Eurooppa Muu maailma Politiikka

Yhdysvaltain korkein sotilasvirkailija: ”Ruotsalaiset ja suomalaiset ovat lampaita”

Douglas_Macgregor, 2020. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED / BMG-2048.

Douglas Macgregorin haastattelussa käsitellään muun muassa Ukrainan sotaa, kolmannen maailmansodan riskiä ja Natoa. Jälkimmäinen aihe koskettaa myös Ruotsia ja Suomea.

Douglas Macgregor oli neuvonantajana Trumpin presidenttikaudella, ja hän on esiintynyt muun muassa Fox Newsin ja Tucker Carlsonin ohjelmissa. Hän palveli aiemmin Yhdysvaltain armeijassa Persianlahden sodan aikana ja oli yksi Naton Jugoslaviaan vuonna 1999 tekemää hyökkäystä suunnittelevista sotilasjohtajista.

Macgregor tyrmää saksalaisten pelot siitä, että Putin aloittaa kolmannen maailmansodan, hölynpölynä. Samalla hän varoittaa Naton yhä aggressiivisemmasta laajentumisesta Venäjän vastaisilla rajoilla, erityisesti Pohjois-Euroopassa.

Macgregor ei arvosta Ruotsin eikä Suomen kansalaisten suurta luottamusta omaan valtioonsa ja kutsuu heitä ”lampaiksi, jotka uskovat kaiken, mitä hallitus ja viranomaiset sanovat.”

Videolla Macgregorin haastattelu:

Lähde: Samnytt

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Macgregor on putkosuutimien ihailema johtuen hänen mielipiteistään.

Muitakin mielipiteitä on asioista.

Peter Kreisler

Niin, tuohon Macgregorin kertomaan ei ole mitään lisättävää, totta joka sana. Tosin totuudella tuntuu olevan se ominaisuus, että se osuu lammaskatraan hermoon ja aiheuttaa hirmuisen uhoamisen, jota muuten oltaisiin tarvittu jo aikoja sitten kun olisi ollut tarve puolustaa itseään ja isänmaataan. Säälin ja myötähäpeän tuntein seuraan kansan uhoamista Putinille, koska käskettiin uhota hänelle. Aikaisemmin nuoruudestani muistan ajan jolloin käskettiin uhota Yhdysvalloille ja niinhän lampaat tekivät.

On unohtunut, että asiat eivät ole täysin mustavalkoisia, mutta siitäkin huolimatta asiat nähdään mustavalkoisina, sillä se on helpoin tapa suhtautua asioihin. Kyseessä on esiteinimäinen fanittaminen, ei asioiden harkitseva ja emootiovapaa käsittely realismin pohjalta.

John Quiman

Mistähän syystä kansan tulisi pitää Putinista? Tai jollain lailla arvostaa häntä?

Hän on mies, joka haluaa lisää valtaa Ukrainan suunnalla ja lähettää sinne sotilaitaan murhaamaan ihmisiä ja pommittaa kaupunkeja sekä kyliä maan tasalle ihan vain vallanhimoissaan.

Kansaa kyllä ohjaillaan, mutta näin on aina ollut. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki, jotka arvostelevat Putinia ja Venäjän imperialistista toimintaa olisivat sitä mieltä siksi, että jokin media siihen yllyttää. Olisi aika heikko esitys uskoa niin.

Mitä tulee Macgregoriin, niin on kyse mielipiteistä, mutta joillekin mielipiteet ovat tosiasioita, kun sopivat haluttuihin käsityksiin. On muitakin mielipiteitä ihan yhtä vaikuttavassa asemassa olleilla kenraaleilla. Macgregor vaan sattuu mielipiteineen sopimaan joillekin, kuten putkosuutimien päätoimittajalle, lukijoille ja muille venäjämielisille.

Olisiko sekin esiteinimäistä, että toistaa tyhjiä fraaseja, kuten ”asiat eivät ole täysin mustavalkoisia”, tai halventaa muita mielipiteitä kutsumalla niitä esiteinimäisiksi, koska ne poikkeavat omista? Silloinhan uskoo itse olevansa täydellisesti totuudessa ja tietävänsä sen. Se olisi tyypillistä nuorille, jotka uskovat tietävänsä kaiken. Silloin uskoo, että toiset ovat muuta mieltä, koska heitä joku ohjailee, ja itse on jotain mieltä, koska on niin viisas ja tietää totuuden.

Peter Kreisler

Kyse ei ole siitä, että tulisi pitää Putinista vaan suhtautumisesta joka olisi kuin Urho Kekkosen suhtautuminen Neuvostoliittoon oli aikoinaan, hän nimenomaan ei halunnut Neuvostoliiton järjestelmää Suomeen.
Ehkä tuo asioiden täydellinen mustavalkoistaminen on sitten ainoa oikea tapa suhtautua ja esimerkiksi diplomatia typeryyttä kun voi aloittaa sodan, maku asia vai mitä.

Ilkka

Putin ei enää aloita kolmatta maailmansotaa, se alkoi jo.

Kääpä

Kattos ukko peiliin, siellä hän näkisi putten peräkarvoja tippuvan naamastaan, niin rähmällään on tuo ukko venäjää kohtaan.

Toni Lajos

Lammaspaimenet ovat valloittaneet maamme, mutta lampaita täällä ei ole, ja paimenetkin voivat pian pakata kamppeensa ja häipyä isiensä maille.

Ismo Meinander

Pässejä ja aaseja täällä on siitäkin edestä.

Mitä tulee tuohon suomalaisten hyväuskoisuuteen valtiota kohtaan yleisesti ottaen, niin myös suomalaiset ovat tottuneet historiallisesti siihen, että heitä käsketään aina jonkun toimesta, ja sen myötä kansan syvien rivien luottamus auktoriteetteihin, mediaan on lähes horjumaton. Moni suomalainen ei ole edelleenkään tajunnut, että systeemi ei toimi heidän etunsa mukaan ja heidän paras mielessään.

Keskivertosuomalainen on edelleen tyytyväinen siihen, että joku suorittaa ajattelun hänen puolestaan ja kaitsee tätä milloin porkkanan, milloin ryhmysauvan avulla. Viittaan jälleen kellariloukon asukin sanoihin suomalaisten suhteen: ”…antakaa meille lisää vapautta ja laajentakaa toiminnan mahdollisuuksia niin jo pian vaadimme päästä takaisin hoivattaviksi ja kaitsettaviksi”.