Eurooppa Muu maailma Politiikka

Yhdysvaltain ylin kenraali: Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon olisi kova paikka Venäjälle

Yhdysvaltain armeijan kenraali Mark Milley. Kuva: Flickr.

Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon asettaisi Venäjän vaikeaan sotilaalliseen asemaan Itämerellä, sanoi Yhdysvaltain ylin kenraali Mark Milley lauantaina vieraillessaan Tukholmassa ennen sotaharjoitusta.

Nämä kaksi pohjoismaista naapurimaata, joilla molemmilla on pitkät rajat Itämeren rannalla, hakivat viime kuussa liittymistä sotilasliitto Naton jäseniksi turvallisuushuolien vuoksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa. Turkki kuitenkin vastustaa maiden liittymistä Natoon.

Suomen ja Ruotsin liittyminen merkitsisi sitä, että Naton jäsenmaat saartaisivat Itämeren rannikon, lukuun ottamatta lyhyitä kaistaleita Venäjän Kaliningradin ja Pietarin kaupunkien ympärillä.

”Venäjän näkökulmasta se on sotilaallisesti hyvin ongelmallista, ja Natolle se olisi hyvin hyödyllistä”, sanoi Mark Milley, joka on yleisesikuntapäälliköiden puheenjohtaja.

”Itämeri on strategisesti erittäin tärkeä, se on yksi maailman suurimmista meriväylistä”, Milley lisäsi.

Hän puhui yhteisessä lehdistötilaisuudessa ruotsalaisen virkaveljensä, Ruotsin pääministerin ja Ruotsin puolustusministerin kanssa ennen Naton vuosittaista Itämeren harjoitusta, johon Suomi ja Ruotsi osallistuvat.

Suomen ja Ruotsin Natoon liittymisen toiveiden myötä Ukrainan sota on käynnistänyt juuri sellaisen liiton laajentumisen Venäjän rajoilla, jota presidentti Vladimir Putinin hyökkäys pyrki estämään.

Putin sanoi viime kuussa, ettei Venäjälle ole uhkaa, jos Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon. Tosin hän varoitti, että Moskova vastaisi, jos Yhdysvaltain johtama liittouma vahvistaisi sotilaallista infrastruktuuria uusissa pohjoismaisissa jäsenmaissa.

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson kuvaili Yhdysvaltain sotilasvierailua konkreettiseksi osoitukseksi presidentti Joe Bidenin hänelle ja Suomen presidentille Sauli Niinistölle antamista vakuutuksista, kun nämä vierailivat Washingtonissa toukokuussa.

”Tämä on vahva viesti maailmalle. Ja se osoittaa myös, että turvallisuustakuut, joista presidentti Biden puhui hyvin suorasukaisesti Valkoisessa talossa… johtavat myös konkreettisiin toimiin”, hän sanoi.

 

Lähde: Reuters

52 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ike

Ihan noin yksinkertaisesti. https://www.youtube.com/watch?v=A8zyDQ5eObc. Kauan hypnoterapeuttina toimineen naisen näkemys. Kun tuo tuokaikenlainen tiedon hakeminen on vähän verissä niin joskus se vie vähän odottamattomille urille. Varovainen ajatus sille että emme tiedä kaikkea.

John Quiman

Ihminen tietää kaikenlaista sellaista, millä se voi leikkiä kukkulan kuningasta. Haluttu tieto perustuu pitkälti siihen ideaan. Mutta ihminen ei tiedä kuinka tyhmää ja valheellista se on.

SinimustaFani

Joo se oli Bidenin hallinnon idea jonka ne keksi 2021 mutta onneksi Turkki esti sen. Tässä nähdään että Suomi on vain peli nappula ja meidän poliitikot ei välitä Suomesta.

Ilkka Forsten

Sinimustaksi olet kovasti kallellaan Venäjään ja islamiin. Ette tule koskaan tuolla asenteella menestymään. Olisitte voineet olla ihan ok, ja vaihtoehto viherkommunismille, mutta nyt alkaakin näyttämään siltä että puheet oli pelkkää huttua, siis JO NYT, kun palapeli vasta saatiin kasaan.

Lieväasteinen

Pitäisikö perustaa esim. Kansallinen ympäristöpuolue?

ike

Kyllä kai. Noita ekologiasta tai tieteestä ymmärtämättömiä kun kai ole nykyisissä puolueissa tarpeeksi.

Juha

Heh heh. Kylläpä hölmöläisiä on helppoa kusta silmään.

Pandemia… Lääkeyhtiöiden suurimmat omistajat: Blackrock & Vanguard

Ilmastonmuutos.. Teslan suurimmat omistajat: Blackrock & Vanguard

Sota.. asevalmistajien suurimmat omistajat: Blackrock & Vanguard

F35 kalkkunoiden valmistaja Lockheadmartin kuorii suomalaiselta köyhältä kyykyssä olevalta veronmaksajalta miljardeja. Kotitehtävä kaikille kusetetuille hölmöläisille: Kuka omistaa LMT:n?

Heh heh. Naton hintalappu on 2 %a bkt:sta.. kukahan ne rahat saa?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
otto suni

On hienoa sinun vielä jaksavan täällä puhua asiaa, kun suurin osa on täydellisesti sumutettuja! Kata sentään seuraa USA:n merkittävintä uutiskanavaa Fox, joten aina välillä tulee oikeaa asiaa. Jostain omituisesta syystä johtuen täällä ei voi sanoa suoraan sen ryhmän etnistä alkuperää joista voi vielä kommentoida Partisaanissa ja Magneettimediassa oikealla nimellä. Lähes kaikki merkittävimmät pankit ja aseteollisuus lännessä on näiden käsissä, lisäksi media ja Hollywood!

Juha

Näin se menee. Niistä asioista vaietaan ja on kielletty puhumasta, jotka ovat kiusallisia hallitsevalle rahaeliitille. Suomessa koulutustaso on maailman huippua niin luulisi ihmisillä olevan kykyä loogiseen ajatteluun.

Mutta nykyään koululaitos ohjaa ajattelua massapsykologisin keinoin. Yksilöllinen ajattelu ja luovuus kitketään pois jo varhain. Narratiivien mukaisesta agendasta poikkeava ajattelu on kiusanteon aihe johon oppilaiden lisäksi kannustaa koko opettajakunta. Koulun päätösjuhlapuheissa vilahtelevat sanat, ilmastonmuutos, korona ja ennen kaikkea venäjä. Näitä ja muita globaalieliitin kusetuskuvioita kyseenalaistava on auttamatta yksin ja nuorelta vaatii voimakasta itsetuntoa uida vastavirtaan. Siksi vasta vanhemmalla iällä yksilön ymmärrys lisääntyy ja niin moni elää elämäänsä harhassa.

Jegros...

Vaikuttaa ihan venäjän(neuvostoliiton) systeemiltä.

Ilkka Forsten

Onneksi sinä et elä harhassa.. Eikö ole rasittavaa olla joka päivä kaikkia muita viisaampi ?

ike

Monessa maassa tuo ymmärrys ei lisäänny edes iän myötä. Itseltä meni aika pitkään joten en halua syyllistää nuoria, totean vain että olette parempia, se muutama prosentti jotka ajattelevat.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Mainitsemasi ryhmän nykyinen varallisuus ja asema perustuvat pitkälti keskiaikaan, jolloin kirkko ei sallinut koron ottamista rahan lainaamisesta. Tämä kyseinen ryhmä otti ja sitä katsottiin läpi sormien, kun eivät olleet kritittyjä ja lisäksi se hyödytti taloutta. Silloin luotiin perusta pankiirisuvuille, jotka tavallaan saivat monopolin rahanlainaamisessa.

Ongelmallinen joukko tuossa ryhmässä on sen eliitti, ei juuri rivimies.

Samalla tavalla kuin Suomessa ns. suomenruotsalaiset, joista tosin ääriharvalla on mitään sukujuuria Ruotsissa. Tavisruotsinkielinen ei ole sama asia, on nähty ihan oman kokemuksen kautta, koska olen tuntenut ja ollut tekemisissä kaikenlaisten suomenruotsalaisten kanssa. Jossain Helsingin ja Porvoon välillä on rannikkoruotsinkielisiä, joiden kanssa tulee hyvin toimeen ja ovat reilua väkeä. Helsingissäkin tavisruotsinkieliset ovat kokolailla samanlaisia suomalaisten kanssa, pienin eroin, johtuen ankkalammikon kulttuurieroista. Kaikki heistä eivät muuten edes viihdy ruotsinkielisten parissa, jotka ovat jollain lailla turhan ankkalammikkolaisia tai nirppanokkaeliittiä, vaan ovat mieluummin suomalaisten kanssa. Eliitti puolestaan haluaa olla sitä svenska talande bättre folkia, eikä edes salaa sitä. Ruotsinkieliset Suomessa ovat kuin pienoismalli j-laisista. Ei voi sanoa, että suomenruotsalaiset ovat sellaisia ja sellaisia. Voi kyllä sanoa, että osa heistä on sellaisia ja sellaisia.

Samaan tapaan vaikuttaa menevän j-laisten joukossa. Eliitti on kaukana omissa norsunluutorneissaan ja uskoo olevansa muiden yläpuolella ja oikeutettu käyttämään hyväkseen muita ihmisiä oman mielensä mukaan. On j-laisia, jotka paljastelevat sen eliitin touhuja, on niitä, jotka vastustavat sen eliitin toimia ja varoittelevat muuta maailmaa niistä.

Totta kyllä maailman supereliitistä suuri osa, ellei suurin osa, on niitä j-laisia, joista puhut. Jos puhuu j-laisista yleisesti noissa yhteyksissä, yleistää hieman liikaa ja yrittää laittaa samaan pakettiin eliitin, ylemmän keskiluokan ja tavikset. Ne vaan eivät ole sama asia, vaikka uskonto olisikin sama. Erityisesti kuvauksesi koskee heidän elittiään ja jossain määrin ylempää keskiluokkaa sekä mahdollisesti pienissä määrin taviksia.

J-laiset eivät ole ainoa ryhmä, jonka maine on kovin rahalle persoa luonnetta.

Kerroin aikoinaan Filippiineillä eräälle henkilölle vanhan vitsin j-laisista saituuteen liittyen, mainitsematta j-laista kertoessani. Hän kuunteli vitsin, alkoi nauraa ja sanoi, että ha ha kiinalainen. Filippiineillä kiinalaisilla, joita siellä on ikiajat ollut, on sen kaltainen maine kuin mitä Euroopassa päin on j-laisilla. Silti kaikki kiinalaisetkaan eivät ole sen maineen kaltaisia ihmisiä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Deng Xiao Ping, sekä hänen velipuolensa deng xiao pong keksivät ping pong pelin, jossa ainakin Forrest Gump oli hyvä.

Lieväasteinen

Mitä keksivät sitten afrikkalaiset veljekset Gang ja Bang?

ike

Siirtolaisuuden ja länsimaisen oikeusjärjestelmän joka ei toimi.

Lieväasteinen

Ei, gangbang on vähän eri juttu. 😉

ike

Tiedän mihin viittaat, kunhan väänsin tuollaisen vastauksen joka on myös totta.

Lieväasteinen

”Helsingissäkin tavisruotsinkieliset ovat kokolailla samanlaisia suomalaisten kanssa, pienin eroin, johtuen ankkalammikon kulttuurieroista.”

Helsingissä olen kuitenkin huomannut seuraavan eron. Kun näen kadulla ”suomenkielisen” päiväkotiryhmän tai ala-asteen luokan, joukossa on pari-kolme suomalaisen näköistä lasta, nekin mahdollisesti virolaisia/venäläisiä. Mutta kun vastaan tulee ruotsinkielinen ryhmä/luokka, kaikki lapset ovat kuin rotuoppikirjan sivuilta, kaikki valkoisia pohjoiseurooppalaisia, nolla mamua.

John Quiman

Niinpä, ruotsinkielisten suuret rahastot antavat valtaa ja sillä suojellaan. Eliitti hoitaa omankielisten säilymistä.

Ilkka Forsten

No mitä sitten, niin on ollut aina.

John Quiman

Ei Naton hintalappu ole 2 % BKT:sta. Se on sovittu prosentti siitä, että kukin jäsenmaa laittaa sen verran omasta BKT:sta puolustusmenoihin. Suomihan jo laittaa lähes tuon 2 %, joten on siltäkin osin kokolailla Nato-yhteensopiva.

Naton jäsenmaksu ei ole kuin kymmeniä miljoonia tai sitä luokkaa. Korkein arvio on ollut reippaat sata miljoonaa. Se raha menee Naton organisaatiolle ja sen ylläpitämiseen. Koska aseostoista saa jäsenalennuksia, kuittaantuu tuo jäsenmaksu sillä.

P.S. Mikähän ihme laittoi tämän kommentin odotushuoneeseen?

Edit: – Ei tietoa. Palautetaan kommentteihin takaisin. t. Toimitus

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Jegros...

Tekun olette siellä venäjällä niin kovin fiksuja niin miksi suurimmalla osalla kansaa asiat menee päin veetä ja muutenkin kaikka asiat on peesti?

Ilkka Forsten

Hällä väliä, kunhan se ei ole Putin.

Kata

https://www.foxnews.com/sports/french-open-protester-ties-net-mens-semifinal?utm_campaign=later-linkinbio-foxnews&utm_content=later-27342511&utm_medium=social&utm_source=linkin.bio

Eipä hättää mistään kun noin vähän on enää jäljellä päiviä….mutta mikä se sitten iskee?
Ranskan elopapana..katsokaa ilmettä kun kannetaan,oi uhrilammas… 😀

Voi tätä sekoilua joka puolella mutta kai se sitte loppuu 1028 päivän jälkeen….

Kata

https://www.instagram.com/reel/CeaJtVpjw65/?utm_source=ig_web_copy_link

Joo loppuu se aika meiltä…kouluesiintyminen takana,ei helvettonen….

Ilkka Forsten

Mutta kun nyt on jo 2022, eikä mikään ole loppumassa, paitsi poliitikkojen järki.

juha II

Tuo kenraali on LGBTQ-armeijan ”suurvisiiri”, joka huolehtii Yhdysvaltain armeijan pronomiinien oikeellisuudesta ja suuresta eri sukupuolien sekamelskasta!

Jegros...

Onko venäjän armeijan _oikea_ lyhenne RPGRGRGRATMJRGR? (raperpedophile, grandmother raper, grandfather raper, raper of anything that moves, just raper, gang raper)

Ilkka Forsten

Ottaen huomioon miten usein liität kirjoituksiisi käsitteitä sateenkaariyhteisöstä, voi tuottaa mietteen että sitä sukupuolisekamelskaa edustat myöskin ” vapaa- ajallasi.”

Nationalisti

Tähän Nato (lue Jenkit) ovat pyrkineetkin, jatkuvaan vastakkainasetteluun.
Nato on Yhdysvalloille poliittinen, sekä sotilaallinen työkalu, josta täytyisi pysyä hemmetin kaukana tai oikeastaan Yhdysvaltojen tulisi pysyä mahdollisimman kaukana Euroopasta, he ovat saaneet riittämiin tarkoituksellista vahinkoa aikaiseksi maailmanlaajuisesti.

Suomen isäntämaasopimus allekirjoitettiin täysin laittomasti ilman minkäänlaista julkista keskustelua tai eduskuntakäsittelyitä, kyseessä on sen luokan petos, että allekirjoittajien pitäisi istua pitkää tuomiota siitä.

Vähän samaan tyyliin hoidettiin Nato-hakemus, vuosikymmeniä lupailtiin kansanäänestystä, ilmeisesti tietäen alusta saakka, ettei sellaista ole tarkoituskaan järjestää.
Tätä maata johtaa kuvottava globalistien joukko, ainakin itse aion tulevaisuudessa toimia mahdollisimman vähän tämän ”hyvinvointivaltion” eteen.

Earl Stone

Näin kesän alulla kun seuraa kissoja joiden annetaan häiritä lintujen pesintää ja poikasia, tulee aina mieleen se kissan ottanut ihminen. Se ihminen on verrattavissa usaan ja kissa käyttäytyy kuten nämä yleishyödylliset idioottimme poliitikot ja muut laumasielut.

Tuumailija

Kissa sentään on itsenäinen, tekee aivan omia päätöksiä isännän komentelusta välittämättä, seuraa luonnollisia viettejään (jotka eivät aina miellytä).
Suomen päättäjät (isohko osa kansastakin) ovat kuin niinistön mopsi ja haukkuvat wef wef, kierii kun isännät käskee, pskoo sinne tänne isännän korjaamatta jätöksiä, ilman kouluttamista katsoo pää kallellaan silmät tyhjää täynnä, kuola suupielistä noruen haistaessaan ”maku”palan.

Antioksennus

Raiskaileeko USA lapsia kanadassa ja meksikossa?

Jegros...

Sinä venäjän nationalisti, miksi edes kirjoitat suomea…

Ilkka Forsten

Jostain syystä en usko että olet tähänkään asti toiminut sen puolesta.

Ilmari

Jospa demilitarisoidaan Kaliningrad? Itämeren tilanne tulee heti rauhallisemmaksi.

Itämeri – rauhan meri!

Antioksennus

Tähän sadistinen lastenraiskausipearilistinenhyökäysarmeija sota hulluinen kansalaisineen ja johtajineen(lue venäjä) on pyrkinyt, jatkuvaan kommentti palstojen tekstillä jota on paljon mutta pas… Venäjän tulisi pysyä mahdollisimman kaukana kaikista naapurimaistaan ja pitää pedoarmeijansa 1000km rajojensa sisällä vähintään..
Venäjän naapimaan-lastenraiskaus-sopimus toimeenpantiin täysin laittomasti ilman, kenenkään hyväksyntää koko maailmassa(paitsi putkoset), kyseessä on sen luokan raiskaus, että toimeenpanijoiden ei pitäisi istua kuin tuomion odottelun ajan ja sen jälkeen ripustaa hirteen kuten ennenkin on sotarikoksissa tehty.
Vähän samaan tyyliin kun hoidettiin natsisaksat, vuosikymmeniä sitten kansojen vaatimuksesta. Tätä kommentti palstaa johtaa kuvottava venäläinen joukko, ainakin itse aion tulevaisuudessa muistuttaa tuota pedoarmeijaa puolustavaa joukkoa teoistaan aina kun mahdollista.

ike

No vähän nyt ihmettelen tätä tilannetta. Sanotaan että itsenäiset maat ovat oikeutettuja tekemään omat ratlkaisunsa. Käsittääkseni Natoon ei ole ”ryöstetty” yhtään maata.Kuinka sitten kohdellaan näitä maita jotka ovat vapaaehtoisesti hakeutuneet Natoon. Kaikella mielivallalla. Muistakaa nyt aina että Venäjä on maa jossa toinen maailmansota ei ole koskaan lopunut, sen näkee propagandasa ja vapaapäivissä ym. kaikessa muussa julkisessa toiminnassa. Se ei voi toimia ellei tuota ideologiaa ei pidetä yllä, se tekisi koko maan ulkopoliittisista johtajista kertaheitolla tarpeettomia. Siis sitä pidetään yllä, propagandalla ym. Aika vähän siinä on tilaa totuudelle tai sille miten maailma kehittyy. Siksi Venäjä on aina altavastaajan asemassa maailmalla vaikka kuinka yrittää leikkiä suurvaltaa. Jossakin vaiheessa tuo väkivalta ja terrorismin kaltainen byrokratia loppuu, voihan sihen mennä vielä satoja vuosia. Älkää luulko että asiat olisivat olennaisesti paremmin suomessa. Kehitys etenee aika pienin askelin.

Kata

”Tämä on vahva viesti maailmalle. Ja se osoittaa myös, että turvallisuustakuut, joista presidentti Biden puhui hyvin suorasukaisesti Valkoisessa talossa… johtavat myös konkreettisiin toimiin” 😀 Suoraan prompterista…
Joe ei edes muista mitään tästä keissistä ja Milley miettii vain trans-tapausten saattamista kaikin tavoin esille.
Näin muutama päivä sitten kuvan jossa kypärässä oli kiinni viisi satteenkaari-luotia….ihqua.

marko

Nato tarvii meitä enemmän kuin me niitä. Noin 10 kuukautta ja saadaan se kaivattu kansanäänestys natosta ja toivottavasti samalla eusta

Tehdäänkehitysmaayhdessä

?

Oma selvennys

Varmaan tarkoitti sitä, että Nato tarvii Suomea horjuttamaan Venäjää ja ensi kevään mahdolliset EK -vaalit ovat myös Natovaalit. Itse en ainakaan äänestä Natomyönteistä puoluetta.

Nationalisti

Jos aidosti Nato-vastaisia puolueita hakee, vaihtoehdot ovat vähissä.
Onneksi niitä kuitenkin löytyy, itse aion äänestää, jos ja kun kortit menevät tarkastuksesta läpi, Sinimustaa Liikettä.

Puolueeton

Ehdokkaiden tulisi sanoa vakaa mielipiteensä ennen vaaleja. Jos ei sano, älä äänestä poliitikkoa, siis vain omaa etuaan ajattelevaa henkilöä, joka ei äänestäjän mielipidettä luuntele.

Antioksennus

Clap.. Kaikki kommentit tuossa välissä voisi kaikki hyvinkin olla aloittaneen venäläisen ”markon” käsialaa, ainakin vain kätyrit ovat vaivaituneet vastaamaan…

Ilkka Forsten

Kuka niistä ” luuntelee ” muita paremmin, kerro ihmeessä ?

Ilkka Forsten

Sinimustan liikkeen mahdollisuudet vaikuttaa nato-asiaan on pyöreä nolla seuraavissa vaaleissa. Et kai vakavissasi usko että vasta perustettu puolue menee hurjalla äänimäärällä heittäen eduskuntaan ja ministereiksi.

Ilmari

Ketään heistä ei valita eduskuntaan. Kun keväällä listat julkaistaan, valtaosa kansaa ihmettelee, keitä nuo ovat.

Antioksennus

Clip

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Antioksennus
Ilkka Forsten

Clap.

Ilkka Forsten

Mikäli viittaat tuolla aikajanalla siihen että meillä käydään eduskuntavaalit, niin onneksi olkoon, kokoomus on pääministeripuolue ja demarit hoitaa valtion rahakirstua, joten mitään kansanäänestystä ei tule. Me pysymme EU:sa ja natonkin ovet avautuu kunhan se ” kalkkunavaltion ” suurmufti hiljennetään.