Kotimaa Politiikka Uutiset

Yliopisto hylkäsi gradun – syy: kritisoi intersektionaalista tutkimusotetta

Kuva: TY päärakennus 2021.jpg. Wikipedia. CC BY-SA 3.0.

Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimuksen yksikkö hylkäsi opiskelijan pro gradu -lopputyön, koska opiskelija ei uhkauksista huolimatta poistanut valmiista maisterivaiheen opinnäytetyöstään 45-sivuista osiota, jossa tarkasteltiin kriittisesti intersektionaalisen tutkimusajattelun perusteita.

 

Gradun aiheena oli intersektionaalinen feminismi ja sen vaikutukset japanilaiseen seksuaaliväkivaltakeskusteluun. Työssä käsiteltiin muun muassa transihmisten tai sellaisiksi tekeytyneiden miesten tekemiä raiskauksia naisten vankiloissa.

Virallinen peruste gradun hylkäämiseen oli puutteet tutkimustyöltä vaadittavan objektiivisuuden kannalta. Opiskelija oli työssään, ”Breaking the Silence: Current discussion on sexual violence in Japan and in the West in connection with intersectional feminism”, analysoinut kriittisesti intersektionaalisen tutkimusotteen objektiivisuutta. Kirjoituksessa käytiin myös kattavasti läpi intersektionaalisuuden aatehistoriaa ja kytköstä postmoderniin filosofiaan.

Gradun hylkääminen on Suomen yliopistoissa äärimmäisen harvinaista. Opiskelijat saavat gradun kirjoittamiseen ohjausta, ja heillä on tyypillisesti 5–10 vuoden kokemus tieteenalansa tutkimusmenetelmistä.

Lopulta yliopisto joutui ulkopuolisiakin asiantuntija-arvioita kuultuaan taipumaan ja hyväksyi gradun alimmalla mahdollisella arvosanalla.

Intersektionaalinen tutkimus on aiemminkin herättänyt huomiota Suomen yliopistoissa. Sukupuolentutkimuksen laitoksilla on muun muassa käytetty pedofiliaan yllyttävää materiaalia peruskurssikirjana ja yritetty kohentaa tulehtunutta työskentelyilmapiiriä noitasuolarituaalilla.

Lähde: Agricola – Suomen humanistiverkko

 

Kuva: TY päärakennus 2021.jpg. Wikimedia Commons.

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kirjapaino Kursiivin tsuppari

Nyt sitten IS on kirjoittanut tapauksesta.

Rudi

Kun lukee näiden ”yliopistotutkijoiden” apurahahakemuksia projekteilleen on kuin lukisi Keijo Kaarisateen parodioita. Kaikenlaiset absurdit kielikiemuroinnit ja uus-sanat sekä oikeaksi aseteltu maailmankatsomus tuottavat kuitenkin satojen tuhansien apurahoja akatemialta. Mielipuolinen maailma.

Kata

https://www.foxnews.com/media/pennsylvania-moms-education-department-suggesting-ne-ve-ze-zie-xe-pronouns

Tämmösiä akateemisia opettajapronomineja.Lapsille.

Vaikea on kuvitella jos oma ope kolmannella kansakoulussa olis alkanut kertomaan että hän on xie-xe-ze tai jotain muuta pronominia.
Tai edes omien lasteni opettajat.

Uidaan syvissä vesissä.Ameebat johtaa.

juha II

Mutta Galileo Galilein piti olla se, joka on viimeksi kärsinyt vääryyttä tieteellisten tutkimustensa takia inkvisiitiossa joskus silloin kauan siitten kun msailmassa vielä tiedettiin ”Mikä on nainen”!
Ei sitä sentään Rooman katollinen Pyhä istuinkaan kieltänyt. Paitsi mitä nyt itseltään.

Turin yloiopisto onkin todellinen hörhölä ja akateemisen oppiahjoisuuden pohjanoteeraus!

Jegros

Mites tuolla venäjällä? Saako kukaan tutkija/historian kirjoittaja kirjoittaa totuuden mukaisesti (enää/taas) venäjän teoista, entäs koulut joissa jo opetetaan uutta putinin hyväksymää historiaa lapsille. Minkälainen hörhölä se maa oikein on?

Toin sen näisin

Akateeminen vapaus merkitsee sitä, että tutkija on vapaa tutkimaan mitä tahansa kunhan se vain on vasemmistolaista ja vasemmistolaisesta näkökulmasta.

Totuus esille

Massahypnoosin avulla länsi alkaa olla täysin alistettu rappioliberalismiin.
Massahypnoosilla on mahtava voima, jota planeettamme ylin rikollinen ns. ”eliitti” selkärangattomien ja vailla omaa tuntoa olevien käsikassaroidensa kuten poliitikkojen ja mm. monien ns. intellektuellien avulla soveltaa hyodyllisiin, aivottomiin idiootteihinsa, jotka on helppo alistaa kaikenlaisiin mielettömyyksiin kuin robotit.
Esimerkkejä massahypnoosin voimasta on myös esim. vähintäänkin läntistä maailmaa orjuuttava velkaponzi-rahajärjestelmä, suuri ilmastohuijaus ja siihen kytköksissä oleva energiahuijaus. N. 100 vuotta sitten maailman ehkä suurin keksijänero Nikola Tesla kehitti mm. itsessään täysin ilmaisella ja PÄÄSTÖTTÖMÄLLA ns. nollapiste- eli eetterienergialla ilman akkuja kulkevan sähköauton (Elon Musk on varastanut Nikola Teslan nimen autonsa nimeksi, jolla se huijaa ihmisiä uskomaan, että hänen autonsa edustaisi jotain vallankumouksellista, vaikka sen akut ladataan joko fossiilisella, vaarallista saastetta tuottavalla ydinenergialla tai hankalasti tuotettavalla ns.uusiutuvalla energialla kehitetyllä sähköllä.); nollapiste-energiaa käyttäviä keksintöjä ovat monet muut tehneet, mutta planeettamme rikollinen ”eliitti” ei päästä sellaisia keksintöjä kontrolloimansa virallisen totuuden ja valtaVALEmedian kautta laajempaan tietoisuuteen, massavalmistuksesta ja -markkinoinnista puhumattakaan; ylin rikollinen ”eliitti” haluaa säilyttää monin keinoin kontollin massoihin.
Noilla kaikkein kovimman luokan rikollisilla ennenkaikkea Wall Streetilla ja Lontoon Cityssä on myös kädet veressä mm. aikaansaamiensa sotien avulla; esim. prof. Antony Sutton on monissa, tiukasti dokumentteihin pohjautuvissa kirjoissaan kuvannut, kuinka Wall Streetin banksterien toimesta rahoitettiin Venäjän bolsevikkien vallankumousta, suoritettiin massiivinen läntisen teknologian siirto savijaloilla seisoneelle kommunistiselle Neuvostoliitolle ennen 2.maailmansotaa, sen aikana ja jopa vielä ns. kylmän sodan aikana. He tukivat myös Hitlerin valtaanpääsyä ja tukivat tätä myös 2.maailmansodan aikana. He auttoivat v. 1949 vielä heikossa hapessa olleet Kiinan kommunistit valtaan katkaisemalla ratkaisevien taistelujen aikaan nationalistijohtaja Tšiang Kai-šek’in joukoilta polttoaineen saannin panssarivaunuihinsa ja lentokoneisiinsa, jolloin Tšiang Kai-šek joukkoneen joutui vetäytymään silloiselle Formosalle eli nykyiselle Taiwanille. Kaikesta tästä läntinen ns. virallinen ”totuus” ja manipuloitu valtaVALEmedia vaikenevat.)
Tulipahan nyt poikettua varsinaisesta asiasta, mutta katsoin sen aiheelliseksi, kun läntisen maailman tavalliset tallaajat joutuvat maksamaan kovaa hintaa planeettamme ylimmän rikollisen ”eliitin” energia- ja siihen kytköksissä olevasta ilmastohuijauksesta.
Useimmat prof. Antony (Anthony) Suttonin kirjoista ovat tai ainakin olivat muutama vuosi sitten pdf-muotoisina vapaasti luettavissa internetissä.

John Quiman

Suvaitsevainen tiede suvaitsee vain sopivaa ”tiedettä”, ei tosiasioita, eikä sopivan asettamista tosiasioiden valoon.

Känkkä

Suomessa ei ole yliopistoja, ainoastaan punaopistoja.

Mitä pidempi koulutus, sitä pidemmälle menevä indoktrinaatio.

Jos antaa aivopestä itsensä kiltisti, niin voi saada kivan viran, kunhan ei koko elämänsä aikana ajattele yhtään omaa ajatusta.

pettuleipuri

Puna-aivot ovat kuin Taikaseinästä reväistyjä.

Totuus esille

Eikun p*reiästä veräistyjä!

John Quiman

Ainakin hajun perusteella tuolta vaikuttaa.

Eka Kettunen

Yliopistot ovat politisoituneet hyvin vahvasti ja sen myötä menettäneet uskottavuutensa.

Taannoin Afrikan tähti-pelistä mainitut kommentit saivat laitoksen vapisemaan liitoksistaan ja osan työntekijöistä hakeutumaan mt-palveluiden pariin kyetäkseen toipumaan lapsellisesta kriisistä. Ei hyvää päivää sentään.

On jo korkea aika leikata tämän istituution rahoitusta reippaalla kädellä ja ohjata nekin rahat johonkin järkevään tarkoitukseen tai alentaa kansalta kerättäviä veroja vastaavalla summalla.

Puolueeton

Tieteeseenkin vaikuttaa massahypnoosi, mikä politiikassa johtaa totalitaariseen hallintoon. Hypnoosihan on tila, jossa havaintokyky on rajoittunutta ulkopuolisen ohjauksen tähden. Tieteessä havaintojen ja niiden tulkinnan tulosten määrääminen vallitsevien mielipiteitten mukaan aiheuttaa tieteen katoamisen.

Jegros

Niin millä sen voi venäjällä estää kun koulut toimivat tälläkin hetkillä täysillä valheellisinen historioineen ja tuottaa yksilön joka ei osaa kuin venäjää ja uskoo edelleen ukrainalaisten olevan lapsia syöviä natseja ja suomalaisten venäläisiä lapsia roviolla polttavia länsimaisia noitia..

otto suni

Yliopistot ovat joutuneet palvellessaan poliittista suuntausta unohtamaan kokonaan tieteellisen tutkimustyön merkityksen, sillä pääosa rahoituksesta nykyisin tulee täysin ”huuhaa” tutkimuksesta. Poliittinen suuntaus on havaittavissa esimerkiksi siitä, että tunnetut biologit vaikenevat täydellisesti tosiasiasta, että ilman hiilidioksidia me emme voisi elää tällä planeetalla, sama koskee myös typpeä.
Yliopiston rehtoreiksi valitaan todellisia ”nuoleskelijoita” ja herääkin vakava kysymys, mihin tarvitsemme enää yliopistoja. Sota ilmeisesti muuttaa lähivuosina kaiken jolloin siirrymme ne jotka vielä ovat elossa ainoastaan perustutkimukseen miten selviytyä!

Jegros

Näytä mulle venäläinen yliopisto jossa johtaja ei hyväksy putinin uudelleen määrittelemää venäjän uusinta historiaa..

Kata

Tämäkin ilmiö on kaikissa länsimaissa…ainakin vanha kunnon Harvardkin on tätä samaa tänä päivänä ja gradut sitä pukusuoli-köyhyys-rotu-jne ”tutkimusta” ,siis joilla ei ole mitään merkitystä yhteiskunnan tai tieteen kannalta mutta ajaa juurikin punanutturajengin asiaa.
Hampaat irvessä he huutaa totuuksiaan.
Eli se virka jossain laitoksessa jossa ei ole mitään järkeä.

”Kulttuurivallankumous”……. 🙁

John Quiman

Ns. suvaitsevaisten suvaitsemattomien ideologia edellyttää tieteen alistamista ideologialla. Siksipä siitä tulee ”tiede”, joka tutkii todellisuutta ideologialle alistuneena.

Hyvältä näyttää tulevaisuus.

Koskakohan pitä ostaa kännykkä, joka on ideologian ehdoilla toteutettu, eikä se toimi, mutta pitää hymyssä suin kehua oikeaoppista kännykkää ellei halua menettää kaikkea aina pankkitilejä myöten?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
GLGL

Oulun yliopisto esittelee logoaan sateenkaariväreissä.
Alas suohon on vajonnut sekin laitos.
Tarkoitus taitaa olla karkoittaa kaikki sellaiset opiskelijat, joilla on etevyytensä vuoksi valinnanvaraa (inclusion by excluding the top 30%).

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa