Kotimaa Rikos

10 kuukautta ehdollista lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Oulussa – vain yksi kolmesta syytetystä saatiin vuosia kestäneen tutkinnan jälkeen oikeuteen

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 1998 syntyneen lähi-itäläismiehen 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vuosia kestäneen tutkinnan jälkeen oikeudenkäyntiin saapui vain yksi syytetty – toinen oli ”kateissa”, kolmas karkotettu tutkinnan aikana kotimaahansa Irakiin.

Rikos tapahtui jo 31.12.2016 Suomeakin kurittaneen suuren siirtolaisvyöryn jälkimainingeissa. Tuolloin kolme lähi-itäläismiestä houkutteli Oulussa kaksi 13-vuotista tyttöä asuntoon, jossa he juottivat tytöille olutta ja viskiä.

Asunnolla oli ahdistavaa. Toinen tytöistä ketoi myöhemmin, että ”ne halusivat tehdä kaikkea, kourimista ja työnnetään kättä paidan alle, halusi tanssia lähekkäin, yksi näytti kädellä suihinottoliikettä ennen kuin saa kannabista, muut oli siinä että joo joo”.

Kaksi miehistä kähmi toista tyttöä olohuoneessa, mutta sitten yksi miehistä raahasi samaisen tytön eri huoneeseen, kosketteli vaatteiden alta  ja vaati suuseksiä. Tytön oli aluksi vaikea ymmärtää mitä mies halusi, sillä mies ”sönkötti jotain omaa kieltä”, kuten tyttö myöhemmin kuvaili illan tapahtumia.

Kun ahdistelua oli kestänyt kymmenisen minuuttia, tyttö pääsi huoneesta pois, ja molemmat 13-vuotiaat onnistuivat pakenemaan asunnosta ennen kuin pahempaa ehti tapahtua.

– … ne vaan alko sönköttään meille jotaki paskaa siinä ja sit me yritettiin ymmärtää, ja sitte sit se vaan alko sillee että ei saa kertoa äitille ja isälle ja kellekkää poliisille eikä kellekkää, toinen ahdistelluista kertoi ja muisteli, että yksi miehistä tarjosi pakenijoille vielä kannabista.

Tutkintapyyntö tapauksesta tehtiin tammikuun 2017 alkupäivinä, mutta syytteet kaikkia kolmea miestä vastaan nostettiin vasta toukokuussa 2020.

Kaikki miehet olivat vielä esitutkinnan alkaessa tavoitettavissa, mutta kun pidot paranivat, väki väheni. Tutkinnan kestäessä poliisi ehti marraskuussa 2020 karkottaa yhden miehistä kotimaahansa Irakiin. Toista miehistä ei enää tavoitettu – hän oli ”kateissa” – joten hänet jouduttiin vangitsemaan poissaolevana. Vain kolmas mies, suuseksin vaatija, pysyi koko ajan Suomen viranomaisten tutkassa.

Käräjäoikeuden pääkäsittely järjestettiin lopulta Oulussa toukokuussa 2022. Ainoa oikeuden istuntoon päätynyt lähi-itäläinen kiisti syytteet ja väitti, että rikosepäily ja sitä seurannut poliisitutkinta oli johtanut hänen kannaltaan kohtuuttomaan tulokseen – hän oli saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Todistajien lausunnot, turvakameroiden tallenteet ja muut todisteet kuitenkin puolsivat miehen syyllisyyttä. Uhri myös tunnisti lippispäisen syytetyn valvontakameravideolta otetuista still-kuvista.

– Tuo halus, että mää imen sen munnaa, tyttö tokaisi esitutkinnassa.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi lähi-itäläismiehen 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyttäjä oli vaatinut rangaistusta teon törkeästä muodosta, mutta käräjäoikeus päätyi lievempään tekomuotoon, koska kyse ei ollut erityisen nöyryyttävästä tekotavasta.

Vaikka syyksi luettu rikos oli moitittava ja vahingollinen ja mies oli kerran aikaisemmin rekisteröity erityyppisestä rikoksesta, käräjäoikeus katsoi, että ehdollinen vankeus on riittävä rangaistus rikoksesta, jota tehdessään mies oli alaikäinen.

Mies määrättiin maksamaan vahingonkorvauksena kärsimyksestä uhrille 2000 euroa. Lähi-itäläisen avustajan palkkiot 6078 euroa jäävät Suomen valtion vahingoksi. Uhrin oikeudenkäyntikulut 3239 euroa tuomittu määrättiin korvaamaan valtiolle.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lähde Oulun käräjäoikeuden julkinen seloste.

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Oulun nuorisotyöntekijöiden TIKTOK:lla ne asiat hoituu.

Nekin akat voisivat jakaa omaa takapuoltaan viran pupolesta niin ehkä pari kolme lasta varjeltuisi saastutukselta!!!

Jukka

Matu-tulijat ovat tosiaankin rikastuttaneet, nimittäin asianajajia. Ja veronmaksajat maksaneet. Rahoille olisi parempaakin käyttöä omien kansalaisten hyväksi.

Kikka Mokkeli

Onko noilla oululaisilla vanhemmilla ihan kaikki muumit laaksossa, kun lapsia ei kasvateta varomaan näitä.?

Natoon

Noiden vanhempien lisäksi kun on vielä yltiösuvaitsevainen kivakoulu ja ilmiöoppiminen niin ei lapsella ole työkaluja kohdata sumeilematonta raakuutta ja hyväksikäyttöä. Tähän kun lisätään vielä yltiösuvaitsevainen punavihreä poliittinen ilmapiiri jota johtaa lestakepu niin siitä ei hyvä seuraa.

TuttiTöppyräinen

Oulu kannattaa kiertää kaukaa. Poliisi, tuomioistuin ja poliitikot erittäin pedariystävällistä seurakuntaa.

Natoon

Taas Oulu! Ihmetyttää hieman miten tyttöjä opetetaan kotona suhtautumaan vieraisiin? Eikö itsesuojeluvaistoa herkistetä ollenkaan kotona vai onko niin, että koulussa suorastaan kehoitetaan hyväksymään kaikki. Yhtään puolustelematta noita raiskareita niin näin lukuisat raiskaustapaukset kertovat kyllä myös suomalaisten tyttöjen olevan galaksin sinisilmäisimpiä olentoja, jotka on opetettu elämään turvassa jossain kuvitellussa lintukodossa ja kaukana pahasta maailmasta.

Omat intressit kyseessä..

Oululaiset yh-mammat käyttää usein itsekin marakattien ”palveluksia”…

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Paljonkohan ”me” ollaaankaan tienattu näistä ”kultamunista”? Vassarit vois kertoo. En pidätä hengitystä vastausta odotellessa.

Piikkilampaat

Oli tuossa kyllä näyte noista ”ritsoistakin” sitäkö pitää pakolla lähteä tuollaisten matkaan.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Jos vanhemmat ei opasta TAI ei uskota vanhempien opastukseen, se on luonnollinen tapa poistaa epäkelpojen vanhempien/epäkelpo jälkeläinen. Nykyään kovin yleistä. Tässä ks. tapauksessa ei poistumaa käynyt.

Kata

Mutta pelihetket ja kokkailu ja kaikki kiva mitä toivat tullessaan…!
Jos tätä on kotonakin toitotettu…eiku följyyn ja mehmatti käsittää toisin.

Kymppitonni pelissä voitto kotiin!💶💶💶💶💶💶💶💶💶💶💶
On se kohtuutonta ko turvista ei annettu ko vaan ois vähän 👅😝
Uidaan pohjamudissa kyllä nyt on kiltti kun tuli ehtoollista.👎

Piikkilampaat

Eiköhän sitä 13 vuotiaana ole aivot jo kehittyneet joilla terve ja elinkelpoinen ihminen tekee päätöksensä, jos siihen ei pysty, voi kyllä miettiä kiinnostaako yhteiskuntaa elättää tuollaisia, nytkin veronmaksajat oli taas syyllisiä ja maksettavaa tuli.

vanha kettu

Öhöm..Ton ikäinen on vielä täysin syyntakeeton, eikä häneltä voi jälkeen kuuluttaa ”päätöksiä”.13-vuotias on lapsi, josta on vastuussa aikuinen.
Joo, voi olla jo naisellisia ja näennäisesti itsenäisiä piirteitä, näinhän ne etelän kiimaiset läpsyttelijätkin kelaa – ja tietysti vihervassarit ajavat täysi-ikäisyyden aikaistamista.
Mutta lapsi mikä lapsi. Vähän samankaltainen asia kun lievästi kehitysvammaiseen sekaantuisi.

Piikkilampaat

Tuo se tässä maassa kuseekin.
13 vuotiaita pidetään lapsina, sitä käyttää nuoriso oikein hyvin hyväkseen tässä maassa tehtaillen rikoksia mitään pelkoa siitä että joutuisi teoistaan mitenkään vastuuseen.
Tuutimisen aika pitäisi heittää hautaan ja alkaa ajattelemaan kuten pitää.
Itse tulin 13 vuotiaana isäksi, mutta kannoin vastuuni ja olen vieläkin saman naisen kanssa, täytän kohta 50 vuotta.
Minulta ei heru sympatiaa senttiäkään noille ritsoille.

Kata

Olet oikeassa siinä että minustakin nämä lapsoset jotka rikoksia tehtailevat ja nöyryytyspieksämisiä harrastavat ym pitäisi joutua oikeaan oikeuteen!He pääsevät liian helpolla!
USAssa on osavaltioita että tuomitaan aikuisina jos rikos raaka.Niin pitäisi olla täälläkin mutta…

Mutta nämä esiteinitytöt,he ovat hukassa koska ulkonäöstä on tullut järkky malli maailmalta.Tytöt seuraa niitä ja seksi tulee aivan väärällä tavalla esiin ja kun joku puurokenraali kehaisee maireasti Valkean aulassa niin tyttö on sekaisin.
Paljon ei siihen tarvita jos ei ohjeistusta ole tullut kotoa.Ja nykyvanhemmat pelkäävät erästä leimaa..siinä jää sitten varoitukset antamatta koska joku voi kannella jonnekin ja saat kenkää…tai ainakin osoitellaan persuksi koska muuta ”pahaa” ei viherpunasirkkujen maailmassa ole.Keskusta myötäilee myös ja osa kokkareista.
Siksi ollaan niin syvällä kun entiset ”isänmaa” puolueet ovatkin jo punastuneet.Huono homma,erittäin huono.

Tuumailija

Millä perusteella tekee päätöksensä onkin sitten kasvattajista kiinni, ovatko informoineet asiasta.
Valitettavasti tuo ikä on juuri se keskimäärä kun hormonitoiminta alkaa vilkastumaan ja se tahtoo syrjäyttää sen vähänkin ajattelukyvyn tietyillä hetkillä.

Kata

Se on juuri näin.

Kata

Valitettavasti tässä nykytiktokmaailmassa tuon ikäinen on ihan sekaisin kaikesta mitä syötetään milloin mistäkin suunnasta.Vanhempien tarkkaavaisuus ei saa herpaantua yhtään.Pitää tietää mitä seuraa netissä ja kenelle tekstailee.Saalistajia riittää kun selfieitä jaellaan eikä itsesuojeluvaisto ole kehittynyt kun ei nykymammoillakaan.Hurlumhei ja mennään taas,siinä mammat tekee samaa.
Enkä puhu nyt yleistäen mutta jotain on nähty…
Eli se itsesuojeluvaisto on melko kehittymätön ihmisillä…ei ole tarvinnut muuta kuin tehdä mitä haluaa ja vanhemmat on niitä kavereita.
Vanhemman kuuluu olla auktoriteetti ja tiettyyn rajaan voi olla kaveri.

Tuumailija

Täysin samaa mieltä, hyvin tiivistetty.
Kikkelis kokkelis, sulla on mun mieli.

Kata

😀

Uusimmat uutiset