Eurooppa Kulttuuri Muu maailma

180 kansalaisoikeusjärjestöä vaatii Elon Muskia hyväksymään IHRA:n ”antisemitismin määritelmän”

Elon Musk (oik.). Kuva: Wikimedia Commons, Generic (CC BY 2.0) / Steve Jurvetson, Los Altos, USA.

Lähes 40 maata on hyväksynyt IHRA:n ”antisemitismin määritelmän”.

Yhteisessä kirjeessä 180 kansalaisoikeusjärjestöä eri puolilta maailmaa on vaatinut Twitterin uutta omistajaa Elon Muskia hyväksymään International Holocaust Remembrance Alliancen (IHRA) antisemitismin työmääritelmän ja puuttumaan pikaisesti sosiaalisessa mediassa ”räjähdysmäisesti leviävään juutalaisvihaan”.

Kirjeen otsikko on: ”Elon, Twitterillä on antisemitismiongelma”.

Lähes 40 maata, Yhdysvallat mukaan lukien, on jo hyväksynyt tai hyväksynyt IHRA:n työmääritelmän. Lisäksi ylivoimainen enemmistö kansalaisjärjestöistä, jotka ovat ”antisemitismin vastaisen taistelun eturintamassa, kannustaa käyttämään ja hyväksymään työmääritelmän”. ”Maksimoidaksemme todennäköisyyden, että tulevaisuus on hyvä, maailma tarvitsee verkkoalustan, johon kaikki voivat osallistua”, kirjeessä sanotaan. ”Valitettavasti näin ei ole, sillä juutalaiset käyttäjät joutuvat Twitterissä armottoman häirinnän kohteeksi.”

Järjestöt uskovat, että Elon Muskin tunnetun luovuuden ja innovatiivisen ajattelun avulla Twitter voi toteuttaa teknologisia ratkaisuja ”antisemitismin hillitsemiseksi ja toimia esimerkkinä muille sosiaalisen median alustoille. Tätä varten Twitterin tulisi käyttää IHRA:n työmääritelmää apuna määritellessään, mistä antisemitismi koostuu.”

Juutalaisyhteisöjen mielestä Twitterin ”antisemitismiongelman vakavuudesta” kertoo se, että Muskille osoitettu kirje sisältää yli 1 000 esimerkkiä antisemitistisistä twiiteistä. Nämä twiitit kuuluvat IHRA:n määritelmän piiriin. Yhteisessä kirjeessä ”suositellaan myös tapaa, jolla Twitter voi merkitä antisemitistiset twiitit ja samalla valistaa käyttäjiä antisemitismistä.”

IHRA:n työmääritelmässä kuvataan erilaisia antisemitismin muotoja, kuten ”juutalaisten tappamisen oikeuttaminen radikaalin ideologian nimissä, holokaustin kieltäminen ja juutalaisten itsemääräämisoikeuden kieltäminen Israelin valtiossa.” Määritelmän on hyväksynyt yli 38 maata sekä sadat oppilaitokset, paikalliset hallintoelimet ja kansainväliset järjestöt.

Kirjeessä kehotetaan lopuksi Muskia ja Twitteriä ”vastaamaan sitoumukseensa olla yhteinen digitaalinen kaupunkitori ja hyväksymällä täysin IHRAn antisemitismin työmääritelmän”.

Mistä kirjeessä puhuttiin?

Yksi Muskille osoitetun kirjeen allekirjoittaneista järjestöistä on International Legal Forum (ILF), joka on maailmanlaajuinen lakimiesten ja aktivistien verkosto, joka taistelee antisemitismiä vastaan juridisella areenalla.

Järjestöihin kuuluu monia juutalaisia järjestöjä eri puolilta. Tällaisia ovat esimerkiksi Aish, joka on Yhdysvalloissa ja Israelissa toimivien haredi jeshivojen verkosto, The World Zionist Organization, Stand With Us, The Israeli American Council, paikalliset juutalaisjärjestöt ja Israelia tukevat kristilliset järjestöt.

Kirjeessä kerrottiin, että Anti-Defamation League (ADL) havaitsi vuonna 2018 ainakin 4,2 miljoonaa antisemitististä twiittiä 12 kuukauden aikana. ADL:n elokuussa 2021 tekemässä seurantanäyteanalyysissä havaittiin, että Twitterissä oli 25 prosenttia enemmän antisemitismiä kuin Redditissä – ja Twitter poisti alun perin vain 21 prosenttia raportoidusta antisemitistisestä sisällöstä.”

”Lisäksi Indianan yliopiston Institute for the Study of Contemporary Antisemitism (ISCA) havaitsi, että tammi-elokuun 2020 välisenä aikana 11 prosenttia juutalaisia koskevista keskusteluista ja 13 prosenttia Israelia koskevista keskusteluista Twitterissä oli luonteeltaan antisemitistisiä. Viimeisimpänä heinäkuussa 2022 ADL raportoi, että suoraan Twitteriin ilmoitetun datanäytteen poistoprosentti ”oli mitätön” eli vain 5 prosenttia.”

Kirjeessä todettiin, että ”Twitterin ohjeiden tulisi suojella juutalaisia Twitter-käyttäjiä antisemitistiseltä sisällöltä ja häirinnältä. Tämä on erityisen kiireellistä, kun otetaan huomioon antisemitististen välikohtausten ennätysmäinen kasvu viimeisten kolmen vuoden aikana.”

”Aikana, jolloin antisemitismi ja juutalaisiin kohdistuva kiihottaminen ovat niin laajalle levinneitä ja hellittämättömiä verkossa, sosiaalisen median alustojen, kuten Twitterin, on osoitettava johtajuutta ja ryhdyttävä välittömiin toimiin niiden kitkemiseksi”, ILF:n toimitusjohtaja ja ihmisoikeusjuristi Arsen Ostrovsky sanoi keskiviikkona.

”Ensimmäinen askel antisemitismin torjumiseksi on sen määrittely, ja IHRA:n työmääritelmä on tässä suhteessa välttämätön ohjaava väline, joka on hyväksyttävä ja pantava täytäntöön”, hän julisti.

”Ostotapahtuman päätyttyä 27. lokakuuta 2022 Twitterin uusi omistaja Elon Musk twiittasi, että ”lintu on vapautettu”. Samalla hän ilmoitti maailmalle aikomuksestaan muuttaa modernin historian suurin sosiaalisen median alusta sellaiseksi, jossa sananvapauden absolutismia harjoitetaan”, totesi Jerusalemin oikeusinstituutin kansainvälisen oikeuden ja julkisen diplomatian osaston johtaja, asianajaja Uri Morad viitaten.

Moradin mukaan ”siitä lähtien, kun Musk alkoi työskennellä Twitterin sananvapauden parametrien laajentamiseksi, Twitteristä tuli ensimmäisen viikon aikana oston jälkeen hedelmällinen maaperä vihapuheen, rasismin ja antisemitismin leviämiselle sellaisessa mittakaavassa, jota emme ole vielä tunteneet”.

Hän siteerasi Network Contagion Research Instituten (NCRI) raporttia, joka ”tutkii vihan ilmentymiä sosiaalisessa mediassa. Verkosto raportoi ”juutalaisvastaisen retoriikan voimakkaasta lisääntymisestä Twitterissä viime viikkoina. ”Juutalaisiin liittyviä termejä twiitataan yli 5 000 kertaa tunnissa. Sitoutuneimmat twiitit ovat avoimen antisemitistisiä”, NCRI sanoi. ”Tämä on huolestuttavaa. Verkkoviha on reaalimaailman väkivallan ennakoiva ennustaja.”

Lähde: Jerusalem Post

53 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Runtiti-pou

Kummallisia kansalaisoikeusjärjestöjä, kun haluavat oikeudet kansalaisilta pois. Tulisi vain levittää valheita ja tukea eliittiä

N EEKERI

Tälläkin palstalla on J-sana jostain syystä kielletty (ilmeisesti kirosana) ja pitää sen sijaan kirjoittaa jootalainen tai juuutalainen jne.

Aatu H.

Tämän WordPress alustan omistavat j**talaiset. Googleta. Ei Kansalaisen vaikutuspiirissä j-sana vihapuhe.

Kukavaan

Ilmeisesti automaatio muuttaa sanan oikeinkirjoitetun muodon muotoon j-lainen. Kumminkin näiden ihmisten seurakunnan sivuilla sana on kirjoitettu oikein.
https://jchelsinki.fi/
Kuka hyötyy tällaisesta negatiivisen leiman lyömisestä sanalle?
Kristinuskon kymmenestä käskystä yksi on ”Älä turhaan lausu Herran sinun Jumalasi nimeä”. Onko tämä kansanryhmä jonkinlainen jumala omasta mielestään ja heitä eivät muut saa kutsua sillä nimityksellä, jota he itsestään käyttävät. Tilanne muistuttaa Pohjois-Amerikan tilannetta, jossa mustat käyttävät ja voivat käyttää itsestään sanaa, jonka käytön he kieltävät valkoisilta.
Mikä on jumalan nimi. Käsittääkseni jumala on ammattinimike. On kaikenlaisia jumalia ja sitten on käsitys, että niitä onkin yksi. Mikä on tämän yhden nimi? Käsky ei kiellä ammattinimikkeen sanomista vaan tämän yhden olennon nimen sanomisen.
Siis voi sanoa jotain henkilöä putkimieheksi, mutta ei saa sanoa hänen nimeään, olkoon se nyt vaikka Etunimi Sukunimi. Jostain syystä ihmiskuntaan muodostuu ryhmiä, joiden mielestä on vain yksi putkimies. Ryhmät taistelevat keskenään kenen putkimies on se oikea ja ainoa. Pelin henkeen kuuluu, että kielletään ankaran rangaistuksen uhalla ketään lausumasta tämän henkilön nimeä.

John Quiman

Ehkä se on kielletty heidän toiveestaan, koska olettavat, että ei muilla ole mitään hyvää sanottavaa heistä?

Pulteri

IHRA on jännä nimi j–talaisjärjestölle:)

ike

Teille nuorille, Kata ja Ilkka, John ym.: Muistan vielä kun olin nuori ja ensimmäiset tv-lähetykset alkoivat, olivat mustavalkoisia ja ensin niitä nähtiin kodinkoneliikkeiden ikkunassa, kun lähetys oli päällä. Se oli aika ihmeellistä. Elävää kuvaa toisesta paikasta. Oli kai jotakin 1958 tjms. No sitten meille ostettiin televisio, isä kun oli ammattimies ja hankki aika hyvin.Oli kiva katsoa vaikka Pyhimys sarjaa, aika kova juttu silloin,. Aikaa kului ja avioiduin, sitten peliin tuli väritelevisio. Aikamoinen hyppäys. Muistan kun ostin sen vähittäismaksulla ja vein sen joksikin aikaa isälleni, jo vanha mies. Hänellä ei ollut enää kovin paljon aikaa jäljellä. Lääkäreiden mukaan pitkälle edennyt syöpä joka johtui muoveista.Oli aikoinaan yritellyt tuttavansa kanssa pientä bisnestä. Muovi sopi joihinkin tarkoituksiin, sulatettuna. Olkaa varovaisia niiden kanssa. Uudet materiaalit voivat tuoda aivan uusia haasteita, sanoisinko suoraan, vaaroja No sitten opettelin automatiikkaa ja siinä ohessa myös korjaamaan televisioita.Lähes itse. Oltiin jo vähän kaukana putkienvaihdosta vanhoissa televisioissa, niin hyviä ne joissakin asioissa ovatkin. Kai se menee noihin moduulien vaihtamiseen. No tietokoneet kuitenkin kiinnostivat, eivät ne sen kummempia ole. Paljon auttoi myös työnantaja joka paljon koulutti. Ehkä minulla on oikeus mainostaa, jos ei, meneehän se sitten odotukseen. Ahlström ja sittemmin amerikkalaisyhtiö joka osti mainitun yhtiön automaation, Honeywell. Olen ollut jo eläkkeellä parikymmentä vuotta joten mitään muuta intressiä minulla ei ole.
Teillä on aika pitkä tie edessä, siis nuorilla, paitsi jos olette politiikassa.Siellä ei paljoa vaadita. Tehkää siis jotakin hyödyllistä, älkää menkö politiikkaan. En tiedä kuinka paljon politiikkoja ja kunnallisia työntekijöitä tämä maa kestää. Rehellisiä työtätekeviä se kyllä kestää.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
ike

Vähän kadun tuota sanontaani, älkää menkö politiikkaan. On vaikea kuvitella muuta tietä., kun en ole elänyt vallankumouksen aikoja.

John Quiman

Useimmille poltiikka ei sovikaan. Valitettavasti politiikassa on mukan eniten juuri niitä, joiden ei olisi pitänyt siihen koskaan ryhtyä, koska ovat luonteeltaan helposti korruptoituvia ja ahneita ja vailla mitään moraalia olevia, valheissa uiskentelevia luikeroita.

John Quiman

Meillä faija osti telkkarin 50-luvulla heti, kun TV-lähetykset alkoivat, kas kun oli tekniikan miehiä, niin kiinnosti. Lähetyksiä tuli pari tuntia viikossa. Itse olin sen verran vauva siinä vaiheessa, etten muista siitä kuvakoneesta mitään ja hän myikin sen alkuinnostuksen mentyä, kun ei ollut juuri lähetyksiäkään.

Tulihan se mustavalkoinen telkkari myöhemmin ja Batman-sarjan muistan, Pyhimyskin kuului suosikkeihin. Oli niitä muitakin sarjoja, vaan ei niitä nyt heti muista tähän hätään. Eikös ollut sellainenkin kuin Veijareita ja pyhimyksiä? Mustavalkoisena tietty. Niihin aikoihin ei ollut autoilijoilla parkkiongelmia, kun autoja oli aika vähän. Väri telkkarin kun tuli, oli se ihmeellistä, mutta pian siihenkin tottui.

Muistan yhden vanhemman puoleisen naisen, joka ei halunnut väritelkkaria. Piti mustavalkoista parempana, kun ei sellaisia värejä ole missään. Tiedä minkä väritelkkarin oli nähnyt, mutta niin hän tykkäsi.

Harrastusteni vuoksi olin ostanut kelamankan käyttööni. Kasettimankatkin tulivat niihin aikoihin, mutta ne tuntuivat oudoilta. Rakentelin itse radionkin, jolla kuuntelin lähetyksiä pitkin maailmaa.

Oli se vaan erilainen maailma ja muutokset ovat olleet suuria, mutta hyvin onnistuin pääsemään sisälle tietokoneisiin ja nettiinkiin jo varhain, eli 1994. On tullut tehdyksi ihan leipäjuttunakin ohjelmointia ja kotisivuja kaikenlaisten muiden juttujen lisäksi ym. ym. Sekin oli suuri muutos.

Nykyisille nuorille netti on ollut aina, filmikameroita ei ole ollut koskaan, televisio on aina ollut litteällä ruudulla ja kännykkä sekä tietokone on keksitty joskus ihmiskunnan varhaisissa vaiheissa. Niin se elämä on muuttuvaista.

Joskus ajatellut isoisäni elämää. Kun hän oli lapsi, ei ollut sähköä, ei ollut autoja ja hevoskärryillä liikuttiin. Kun oli vanhus, oli vaikka mitä ja sai katsella telkkarista, kun ihminen kävi Kuussa. Melkoinen muutos.

Sen pohjalta oletin kauan sitten, että varmaan tulen näkemään suuren muutoksen elämäni aikana minäkin. Onhan tässä koettu jo nyt aika aikamoinen harppaus kehityksessä, mutta yhdessä vuosikymmenessäkin voi nykyisin tulla suuria muutoksia. Ei oikein voi arvatakaan, mitä kaikkea on 2032. Vielä vähemmän voi arvata, mitä on 2042, johon ei ole pitkä aika, paitsi nuorten mielestä.

Keskiajalla saattoi ihminen elää elämän aikana niin, että teknologia ei muuttunut ja jos muuttui, niin muuttui vain hyvin vähän. Mahtaako ihminen seota nykyiseen kehitystahtiin, uutuuksia tulee kuin konekiväärin suusta.

No, siinä tuli annos romantiikkaa menneistä ajoista. Mutta erinäisten vuosikymmenten jälkeen nämä nykynuoret kirjoittelevat sen ajan nuorille samanlaisia kummallisia kertomuksia ajoista jolloin heidän nuoruudessaan kehitys oli niin alkeellisella tasolla. Toivottavasti noin, etteivät vaan kertoisi kotinuotiolla jostain mystisestä teknologisesta ajasta samalla, kun vuolevat tikkuja nuoliksi ja halkovat kiviä veitsiksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Jospa käy niinkuin ”Pilvikartasto”leffan lopussa…ehkä.🌏🔥

ike

Samaa kokenut, jopa radion rakentamista myöten, siis erilliskomponenteista. Muuta ei silloin ollut. Olen joskus ajatellut maapallon ikää ja sitä minkä nykyinen sivilisaatio siitä kattaa. Kuinkahan monta sivilisiaatiota on jo vaipunut unholaan. Vaikka kuinka ajattelee niin kai se on totta että aika monta. Onnistummekohan? Ei hyvältä näytä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Aurinkokunta liikkuu peräti 220 km/s vauhdilla ympäri Linnunrataa. Yksi kierros kestää 225 miljoonaa vuotta. Ihmiskunta on ollut siinä menossa mukana vain pienen osan yhdestä kierroksesta. Tuota ajatellen voi jotenkin saada käsitystä linnunradan koosta. Linnunradan kaltaisia galakseja on enemmän kuin mitä osaamme laskea tai voimme laskea, eivätkä ne tapaa olla lähelläkään toisiaan, vaikka joskus nekin törmäilevät. Vaikeaa ajatella, että sellainen törmäys voi kestää miljoonia vuosia tms.

Maan matkatessa Aurinkokunnan kyydissä ympäri linnunrataa on ehkä ollut aiemminkin sivilisaatioita, jotka ovat olleet teknologisesti hyvin kehittyneitä ja jotka ovat kadonneet tyystin. Nyky-yhteiskunta katoaisi myös jälkiä jättämättä, mikäli nykyihminen tuhoaisi itsensä, koska kaikki teknologia katoaisi näkyvistä vain muutamassa tuhannessa vuodessa. Sitten olisikin pitkä matka aloittaa uudestaan lähtöruudusta, joka olisi ehkä lähinnä kivikautta.

Tietysti uuden kivikauden alussa olisi niitä, jotka kertoisivat menneiden aikojen korkean teknologian ihmiestä ja nämä tarinat sitten siirtyisivät suullisena perimätietona eteenpäin. Muutaman sadan sukupolven jälkeen uudet tiedemiehet kirjaisivat niitä paperille ja pitäisivät niitä mielikuvitusrikkaina tarustoina, etenkin, koska ne kertoisivat teknologiasta, jota ei vielä silloin ole löydetty uudestaan.

Kuka tietää, ehkä paluu kivikauteen ei tapahdukkaan. Ehkä osaamme olla tuhoamatta itseämme. Ehkä kykenemme kehittymään muutenkin kuin teknologiassa ja itsetuhoajatuksissa. Ehkä ylitämme sen vaaran ja voimme rakentaa ihmiskuntaa, joka pystyy tekemään kolonioita ei vain Aurinkokunnassa, vaan myös toisissa aurinkokunnissa ja niiden planeetoille. Haastetta on, mutta pääsemmekö ihmiskuntana eteenpäin, vai palaammeko lähtöruutuun? Sehän ei ole kuin ihmiskunnasta itsestään kiinni, että pidetäänkö ihmiskunnan tuhoajat kurissa vai ei.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Pekka is pest

Hienoja kommentteja.
High Chapparal, Bonanza, Coronation street, Testament, Canon, jne. taisivat myös olla mustavalkoaikaan.
Ihmiskunnan historiassa jäänee yhden sukupolven mittaiseksi se periodi, kun ihmiset rakentelivat omia diskreetti-radioita. Kuinka moni nykynuori on väkertänyt kidekoneen? On tosiaan kiehtovaa miettiä, millaisia asioita nykynuoriso tullee muistelemaan nuoruudestaan. Tietokoneiden tuunaus taitaa olla yksi niistä vähiten virtuaalisista harrasteista, mitä nykyään touhutaan.

John Quiman

Ei taida kidekoneita enää nykyään kukaan rakennella. Jos rakenteleekin, on se varmaan vähintään puoliksi valmiiksi tehty. Menettävät sen ilon, joka liittyy siihen, että pöydällä on irrallisia osia ja niistä sitten juotellaan kasaan toimiva kidekone, jolla voi kuunnella radiota. Tuskin nuoret tekevät enää itse kytkentälevyjä suolahapolla syövyttäen, voidakseen kasata jonkin elektronisen laitteen.

Jos ajattelen tekniikan kehitystä elektroniikassa, tulee mieleen, miten yksi kaveri näytti uusinta uutta, ihmeellistä, mikropiiriä. Olin tottunut käsittelemään transistorin yhtenä komponenttina, jossa roikkuu kolme johtoa, mutta siinä tekniikan ihmeessä, mikropiirissä oli peräti kahdeksan transistoria, eikä se ollut kuin jotain pari senttinen musta, litteä lätkä. Nykyisissä tietokoneen prosessoreissa, jotka ovat jonkin verran suurempia, on transistoreita lukuisia miljoonia.

Tietokoneita kun laitetaan kasaan, pitävät sitä jotkut rakentamisena. Itse ole niitä koonnut ja purkanut lukuisia lähes kolmen vuosikymmenen aikana. En ole koskaan kokenut rakentavani niitä, koska ne ovat valmiiksi tehtyjen palasten kokoamista, eikä niitä edes voi laittaa väärin, kun ne eivät sovi keskenään, jos ei ole oikeassa kohdassa. Nykyisin se kuitenkin mielletään vaikeaksi ja haastavaksi.

Runtiti-pou

Liittyykö aiheeseen sillä tavoin, että kaikki teevee-sarjat ovat käytännössä juuuuttuubilaisten tekemiä

Pekka is pest

Voi olla. Tuotahan ei ole tullut edes ajatelleeksi.
Itselleni ei ole ongelma, jos juupajokelaiset tekevät hyvää TV-viihdettä. Yhteiskunnan pitää olla osaamisvetoinen selviytyäkseen (sic). Laittaa kuitenkin miettimään katsellessa (otanta) nykyistä TV-”viihdettä”, että onko juupajokelaiset heitetty ulos, kun laatu on niin kelvotonta, vai mistä on kyse? Jos ”putous” ja ”tanssii tuhtien kanssa” on parasta, mitä juupajokelaiset saavat aikaan, niin olisin kyllä huolissaan ko. ihmisryhmän tulevaisuudestä, olinpä jäsen tai en.

Runtiti-pou

Goymillehan on tarkoutuskin laipida vain saastaa, joka siitä tekee entstä tyhmemmän

Kata

No mieki katoin radioliikkeen( siis vanha😊) ikkunaa tuntikausia kavereiden kanssa et jos vaikka kuva vilahtais(lumisadetta vain)…no ei mutta jaksettiin seisoa.
Montrealin olympialaisiin ostettiin väritelkkari.Vesi oli punaista ja ruoho sinistä kun Karppinen souti…soitin sitten liikkeeseen jossa sanottiin että kestää hetken tottua väreihin..😄No värikortti oli jo uutena rikki!🙈

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
ike

Tuohon aikaan selityksiä riitti.

Ilkka Forsten

Kiitos kunniasta, mutta en ole enää kovin nuori. Sitä mennään nyt lukemaa 63v, mutta kaikkihan riippuu siitä mihin sitä verrataan. Muistat varmaan sen kaavan joka kuuluu miehen elämään. 20v on kuolematon. 30v uskoo että kyllähän elämässä jotain voi sattua, mutta ei itselle. 40v sitä uskoo että jotain voi sattua itsellekin. 50v aamuisin alkaa miettimään että joskus minäkin kuolen, 60v ihmettelee ettei ole jo kuollut. 70v on varma että jotain meni vikaan kun vielä leikki jatkuu. 80v odottaa kuolemaa koska tietää ettei sitä voi aikaa takaisinpäin kääntää. 90v suku laulaa hoosiannaa ja valehtelee minkä ehtii siitä miten hyvä ja hieno mies suvusta on menetetty.

Ikivanha totuushan on että hautajaisissa valehdellaan kaikkein eniten. Jos joku epäilee tätä, kannattaa kuunnella niissä seuraavissa miten jokainen ylistää edesmennyttä, vaikka vielä viikko sitten oltiin sitä mieltä että koko suku saa hävetä nyttemmin kuolleen tekemisiä. Mitätön sont**ainen, onneton seuramies, tonttu kaikin puolin, tyhmä kuin saapas ja järjenköyhä mikä lie hamppari.. Kun kellot kilkattaa istutaan hartaana ja runoillaan henkilön mahtavista ominaisuuksista. Suvun paras äijä, miten tässä nyt tullaan toimeen ilman häntä. Voi voi sentään.

otto suni

Ilmeisesti olemme ne Nestorit täällä. Ostin ensimmäisen luvallisen aseeni 1959 ja 1960 Royal Enfield Constellation mp-pyörän. Ensimmäisen autoni ostin 1962, joten sota-ajan tuotantoa olen. ”Joonilaiset” olivat aivan ok. vielä 60-luvulla, mutta sitten tulivat Hollywood elokuvat ”natseista” ja keskitysleiritarinat ja kaikki muuttui! Olen aina ihaillut vain yhtä amerikkalaista kentaalia ja se oli Geörge S. Patton ja hänestä päästivät ilman pihalle järjestetyllä auto-onnettomuudella juuri nämä ”joonilaisia” veljiään suojelevat Neuvostoliiton ystävät. Olisihan ollut ”ihan kauheaa” kun Patton olisi voinut hyökkiä Waffen SS:n kanssa neukkulaan!

Sensuroimaton Totuus

Kuuden miljoonan valhe alkaa hajoamaan käsiin! 👍

Siispä sensuuri avuksi. On ne melkoisia porsaita.

Ilkka Forsten

Oi kosher, oi kosher, juhlikaamme näin Joulun alla jo ennakkoon IHRA:n lisääntymistä, sillä potsi on vielä syömättä.. 🍖✡™

John Quiman

Suomalaisttain ajatellen tuo IHRA-nimi on aika hupaisa, kun se on j-laisten järjestön nimi, siis j-laisten, jotka eivät syö sikaa. Mahtaisivatko heistä herkimmät suuttua, jos niille näyttäisi ruokalistasta siikaa?

John Quiman

Kuinka olisi, jos estettäisiin ideologiset puheet, jotka ovat vihamielisiä valkoisia kohtaan?

Sitä nuo tuskin kannattavat.

Miksi?
No siksi, että https://www.youtube.com/watch?v=VpUv5S1k0VM

Eihän ketään vastaan väkivaltaan tai sortoon yllyttämisen tulisi olla hyväksyttävää. Miksi jotkin ryhmät puhuvat vain siitä, että heitä vastaan ei saa yllyttää?

Tosiasioiden esille tuominen ei ole mitään yllyttämistä, jos vaikka tosiasiat eivät olisikaan jotain ryhmää miellyttäviä. On tietysti hyvä muistaa, että ei missään ryhmässä kaikki ole jotain, olipa se jotain sitten positiivista tai negatiivista. Mutta, jos ryhmän enemmistö tai hyvin suuri osa on jotain negatiivista, tulee ryhmän käsitää, että se vaikuttaa ryhmän jäseniin suhtautumiseen, olipa se yksilötasolla ihan oikeaan osunutta tai ei. Ryhmään, joka on suurelta osin ongelmallinen, tuleekin suhtautua varauksella. Olisi hupsua olla ymmärtämättä riskiä.

Puolueeton

Näyttää siltä, että sananvapauden vastakohdaksi olisi määritelty vihapuhe. Kuitenkin perustuslaki, jota kai pitäisi noudattaa ilmaisee, sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Jatkuvasti keksitään uusia lakeja sananavapautta rajoittamaaan. Nyt juuri on tulossa maalittamislaki.
Sananvapaus……………………………………………………….maalittaminen (vihapuhetta).
Johonkin tuohon väliin tulee raja, jonka ylittäjältä viedään perustuslain mukainen kansalaisoikeus. Jokin ministerin arvon saanut voi sitten pisteen määrätä, vaikka ministeri olisi jonkin hetkellisen ideologian sokaisema ja vähän yksinkertainen älyltään.
Sananvapautta koskevat rajoitukset ovat sen hetken kulttuurin mukaisia typeryyksiä, kuten ovat sen hetken mielipiteetkin. Kaipa kumpiakin tulisi rajoittaa, koska puhe ja kirjoitustaitoiset ihmiset ovat edelleen älyltään keskinkertaisia. Sen hetken ideologien ei tulisi saada päättää sen hetken sananvapaudesta, koska päädytään kansalaisia kiduttavaan totalitarismiin. Tuskin kestää kauaa ennen kuin Suomessa vallanpitöjien mielstä vääriä mielipiteitä levittävät olevat eivät pääse sakoilla tai vuoden vankeudella vaan lukitaan keskitysleireille.
Holokaustin kritiikki on jossain maissa lailla kielletty ja muuallakin leimattu tuomittavaksi. Mikään ei viittaa paremmin mielipiteen poliittisuuteen, kuin sen kritisoinnin tuomitseminen politiikan avulla.

otto suni

Kannattaa tutustua entisen valtamedian tunnetun päätoimittajan Mauno Saaren blogiin ja erityisesti tosiasiaan, että vuonna 2015 perustettu Mediapooli hallinnoi tänään kaikkea tiedonvälitystä Suomessa. On vain ajan kysymys koska myös nämä kansalaisten omat sivustot suljetaan ja vain yksi totuus, eli ”joonilaisten totuus” on hyväksyttävä. Meillä oikeusministeri Henrikson ajaa koko ajan kaksilla rattailla puolustaessaan Suomen ruotsalaisia, mutta samaan aikaan estää myös heidän saamasta oikeaa tietoa, joten hyvin menee Suomi.

Runtiti-pou

Mauno Saari on valehteleva putinisti ja siten juupajokelaisten agentti myös

otto suni

Olet ollut ilmeisesti Sipilän kannattajia tai ainakin Orpon nuolijoita kun et tiedä Mediapoolin syöttävän täyttä potaskaa kaikista tuuteista. Ensin oli korona, sitten oli Putin, Putin….nyt jäi sankarillinen Zelensky kiinni emävaleesta eli väitti omiensa ampuman ohjuksen olleen venäläisten ampuma. Mauno Saari on todella journalisti eli aivan eri sarjaa kuin useimmat iltapulujen toimittelijat joten kannattaa pohtia miksi kaikki todelliset idiootit ovat käyneet Tampereella vauhtia ottamassa! ”Joonialaiset” eivät johda Venäjää vaan USA:ta ja Suomea, joten tarkkana tosiseikoista! Blinken, Kerry, Nuland ovat kaikki näitä ”joonilaisia”, samoin CNN:n, Cooglen ja Facebookin omistajat.

Runtiti-pou

Jos yrität petkuttaa suomalaiisa väittämällä, että joonilaiset eivät johtaisi Venäjää, olet joonilaistrolli

juu

Eiköhän ”j–talaismedioiden” valehtelu ole kuitenkin suurempi ongelma kuin antisemitismi?
Juutalaiset muuten Soroksen johdolla lobbaa sitä maahanmuuttoa eurooppaan islamilaisista kehitysmaista, ja sitten se antisemitismi lisääntyy, mutta ikinä ei sanota mistä se johtuu..?
Ruotsistahan muutti jo vuosia sitten isot määrät juutalaisia pois, kun ne kehitysmaalaiset vainosi heitä. Asuntojen ovia sytytettiin tuleen ja kaduilla hyökättiin kimppuun ym..

Runtiti-pou

Antiseerumismi on juuri näiden valheiden paljastamista ja yleensä totuuden puhumista eri asioista

Peter Kreisler

Tuttua tarinaa, kipapäät haluvat itselleen erioikeuksia vedoten holocaustiin. Jos joku kipapää tekee rikoksen ja viranomaiset tutkivat asiaa, on se antisemitismiä. Holocaust on näiden kipapäiden ”omaisuutta” ja siitä saa sanoa vain heidän hyväksymänsä totuuden. Nyt he haluvat valvontaansa Twitterin ja sille uudet rajoitukset.

otto suni

Hyviä esimerkkejä on paljon esim. New Yorkista missä raiskaavat rabbit ensin pidätetään näyttävästi ja sitten viedään poliisilaitokselle ja kas kumma heidät lähetetään saman osavaltion omaan ”joonilaisten” yhteisöön, jotta rikokset eivät ole esillä. Monet ”joonilaisäidit” ovat ensin tehneet rikosilmoituksen pedofiili rabbin toimista, mutta sitten kaikki on hiljaisuudessa haudattu. Eihän Islam hyväksy myöskään homoutta, mutta kuitenkin Afganistanissa eri heimojen keskuudessa nuoria poikia käytetään hyväksi miesten toimesta!

Ylikessu

Kyllähän islamisteilla ja siionisteilla pitää olla samat oikeudet arvioida ja solvata meitä sivistymättömiä ja sukurutsaisia pottunokkia. Se on yhdenvertaisuuskysymys.

John Quiman

Niinhän he tekevätkin, mutta sitä ei haluta suitsia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Voitto Ikunen

yksipuoliset vaatimukset,kiristys ja vastuuttomuus seurauksista,-ikuinen
alistaminen ahneudella. rehellisyyttä toivoisin sonnan kultaajille.

Eka Kettunen

Millään järjestöllä ei ole mitään oikeuksia vaatia keneltäkään yhtään mitään ja aina voi perustaa oman sosiaalisen alustan, missä voi esittää vain yhdessä sovittuja mielipiteitä.

Tuumailija

Kipapäitä ja heidän tukijoitaan alkaa kuumottamaan tosissaan, kun yksi sosiaalisen median alusta on kontrollin ulottumattomissa. O vey, it must shut down.
Kuten sivistyneet ja lukeneet ihmiset tietävät, mistä ja keneltä antisemitismi, rasismi ja vihapuhe käsitteet ovat lähtöisin, kuten tekstistäkin voi lukea niin näitä tukemaan ja levittämään on perustettu lukematon määrä yhdistyksiä/järjestöjä hyvillä rahoituksilla.

Mielenkiintoista nähdä jälleen, miten nämä yhdistykset/järjestöt voivat vaikuttaa niin konkreettisesti jopa politiikkaan, mikä ei sinällään pitäisi olla mahdollista ilman suotuisaa sisäpiiriä joka vie lobbaamista eteenpäin ja se ei tapahdu ilman hyvää voitelua.

Samat yhdistykset/ järjestöt ovat koko olemassaolonsa ajan itse toimittaneet vihapuhetta ja rasismia halutessaan kaventaa keskustelu ja ilmaisukenttää mieleisekseen, objektiivinen keskustelu tai asioiden tarkastelu on ehdottomasti kielletty ja jos on menty ns. mukavuusalueen ulkopuolelle on raivolla alettu lyömään pöytään am. kortteja ”puolustuksena”, vaientaakseen kriittisen ja joskus myös epämukavan tarkastelun asioista sekä niiden taustoista.

otto suni

Täysin oikeassa olet näiden kipapäiden suunnattomasta röyhkeydestä vaatia kaiken vapaan tiedonvälityksen kahlitsemsta vain heidän edustamansa ”totuuden” julkistamiseen!

Anonius Suuri

Röyhkeys on juupajokelaisten ominaispiirre. Heillä on siihen oma sanakin, chutzpah, joka on röyhkeyttä potenssiin sata.
Ilman chutzpahia he olisivat kadonneet historian hämäriin.

Sampo

Missä mielessä USA on hyväksynyt noiden lobbareiden määritelmät? Jos on lainsäädäntöä, ei tarvitsisi tälläista painostuskampanjaa masinoida.

Historia

Niin, miksi pitäisi uskoa johonkin jota ei tapahtunut ja joka on vale? Niinkuin Nürnbergin oikeudessa tuomari totesi:”Se on totta koska se olisi voinut tapahtua”.

Jns. Man

Holokaustin kiistämisen ja vähättelyn kriminalisoiva laki eri maissa on yllättävän nuori monissa maissa. Saksassa ja Ranskassa vasta nämä tulivat voimvaan vasta 1990-l. Alussa. Syykin on selvä, NL:n romahtaminen ja arkistojen avautuminen. J–talaisjärjestöt pelkäsivät että sieltä löytyy totuus ’holokaustista’. Löytyikin esim. Auschwitzin kuolinkirjat, joitka todistavat että v. 1944 alkuun mennessä leirillä oli kuollut n. 65 000 ihmistä…

John Quiman

En ollut ajatellut mitään holokaustista, sen todenmukaisuudesta tms. Se oli ihan yhdentekevää, eikä sitä miettinyt koskaan. Vaan, kun kuulin, että sen kyseenalaistaminen kielletään lain voimalla, aloin epäillä, että ehkä kerrotussa ei ole kaikki ihan totta. Jos jokin on totta, ei sen tutkimista tarvitse vaikeuttaa, eikä sen kyseenalaistaminen sitä mitätöi. Totuutta ei tarvitse suojella.

Ilkka Forsten

Joku Englantilainen ” juutinraumalaisten ” ystävänä tunnettu naistoimittaja, ylläpiti suurta porua siitä ettei ole tuotu julkisuuteen Sobiborissa olevaa suurta joukkohautaa, johon on ” perimätiedon mukaan ” kuopattuna kymmeniä tuhansia kipapäitä. Hänen mukaansa sobibor oli tuhoamisleiri… Paitsi ettei ollut, ja kun sitten suurella innostuksella lähdettiin etsimään tuota kaivantoa maatutkaa apuna käyttäen, sitä ei milloinkaan löydetty. Eikö olekin outoa, koska maatutkalla voidaan paikallistaa yksikin lapionpisto vuosikymmenten takaa. Kaivanto jossa olisi kasapäin vainajia, näkyisi takuuvarmasti kun kohdalle osutaan. Koko leirin alue käytiin läpi mitään löytämättä.

Kun lopputulema oli näin nolo, päätyi toimittaja sanomaan että kaivanto on ”jossain muualla ”, mutta kumma kyllä, kipapäät ei muista sen olleen muualla, että mitäs nyt pitäisi ajatella ? Ja mitä sillä on enää väliä vaikka kuoppa olisi löytynytkin ? Joka vuosi kipapäisten kommuuni käy pillittämässä entisen leirin raunioilla, joten eiköhän se asia ole jo läpikäyty. 💤🥱

Ilkka Forsten

Nehän itse julistaa joka paikassa että ” haluamme puolustaa totuutta, ” mutta se mikä jätetään sanomatta on kenen totutta ollaan puolustamassa.

otto suni

Samasta syystä kuin meidät Suomessa vakuutetaan uskomaan Mediapoolin valvoman lehdistön valheet. ”Joonilainen” Zelensky edelleen väittää venäläisten ampuneen S 300 ohjuksen Puolaan vaikka asiantuntijat ovat jo eilen todenneet kiistatta ohjuksen tulleen Ukrainan omasta ilmatorjunnasta! Kipapää saa aina valehdella siksi hyökkäys Muskia vastaan oli hyvin odotettavissa. Nürnbergissä Neuvostoliiton edustja pääsyyttäjä Vysinski soitti Stalinille ja totesi, meidän ei tarvitse enää esittää mitään todisteita saksalasiten teoista, siellä ovat jo USA: ja Britannian puolelta ”joonilaiset” asianajajat hoitamassa ”kaikki todisteet”!

Ilkka Forsten

ÑATO:n koneen sanotaan seuranneen kyseisen ” ohjuksen ” lentoa tutkallaan, mutta sen suurempaa informaatiota ei haluta antaa koska asian käsittely on yhä kesken.. Ja veikkaan että se jääkin niin ” kesken ” tai sitten selitetään mahdoton mahdolliseksi.

otto suni

Mielenkiintoista Naton koneista oli se, että transponderit otettiin pois päältä S 300 it ohjusten lentäessä vaikka kyseessä olevassa Puolan ilmatilassa lentävät myös siviilikoneet ja lentokieltoalueita ei ole virallisesti Puolan valtion ilmatilassa!

Runtiti-pou

Miksijoensuulainen Putin on sinulleniin rakas, mutta serkkunsa Ukrainassa ei???

Uusimmat uutiset