Eurooppa Kulttuuri Muu maailma Politiikka

Juutalaisyhteisöt ovat huolissaan sananvapaudesta, kun Twitter luovutetaan Muskille

Elon Musk. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY 2.0) / Elon Musk/ JD Lasica.

Kun otetaan huomioon Twitterin merkitys maailmanlaajuisena sosiaalisen median alustana, jota maailman johtajat, mediatahot ja julkkikset käyttävät, Muskin yritysostoa seurataan erityisen tarkasti.

Juutalaisyhteisöt ovat huolissaan siitä, että verkossa toimivat ”ääriainekset” ovat saaneet rohkaisua Kanye Westin viimeaikaisista ”antisemitistisistä” puheista. Lisäksi Elon Musk on tällä viikolla ottanut sosiaalisen median hallintaansa ja lupautunut höllentämään Twitterin sisällön moderointikäytäntöjä. Tämän vuoksi hän on käynnistänyt uuden juutalaisiin kohdistuvan hashtag-kampanjan, uutisoi Jerusalem Post.

”Nyt kun Elon ottaa Twitterin haltuunsa, on aika vihdoin hyödyntää taitojamme”, kirjoitti nimetön käyttäjä ”vihan täyttämällä” 4chan-verkkofoorumilla. ”Twitterissä tulee olemaan maksimaalinen kaaos seuraavan 48 tunnin aikana, joten nyt on meidän aikamme takoa, kun rauta on kuumaa.”

4chan-verkkofoorumin käyttäjä kehotti muita käyttämään hashtagia #TheNoticing, kun he julkaisevat ”antisemitististä” sisältöä Twitterissä. Erityisesti viestejä, joissa korostetaan natsien innoittamaa ajatusta siitä, että juutalaiset hallitsevat maailmaa piilotettujen juonittelujen avulla.

Twitterissä viimeisten kahden päivän aikana tapahtuneen ”vihamielisen sisällön tulvan” nosti esiin näyttelijä Seth Rogen, joka on juutalainen. Hän twiittasi hashtag-kampanjasta 9,4 miljoonalle seuraajalleen perjantaina.

”Jos joku haluaa nähdä, kuinka paljon antisemitismi kukoistaa juuri nyt, katsokaa vain hashtag #TheNoticing”, Rogen kirjoitti.

Rogen poisti twiitin pian, ehkä siksi, että monet juutalaiset käyttäjät ovat väittäneet myös tällä viikolla, että ”antisemitistien” twiitteihin viittaaminen vahvistaa heidän ”vihamielistä viestintäänsä”.

Kun otetaan huomioon Twitterin merkitys maailmanlaajuisena sosiaalisen median alustana, jota maailman johtajat, mediatahot ja julkkikset käyttävät, Muskin haltuunottoa seurataan erittäin tarkasti. Monet juutalaisyhteisöt varautuvat erityisesti muutoksiin, jotka voivat johtaa ”rasististen ja antisemitististen” ajatusten leviämiseen verkossa.

Anti-Defamation League -järjestön (ADL) johtaja sanoi, että Muskin halukkuus toivottaa tässä kuussa antisemitististen viestien vuoksi hyllytetty räppäri Kanye West tervetulleeksi takaisin alustalle ”on huolestuttavaa”.

”Olemme huolissamme siitä, että herra Muskin tekemä Twitterin haltuunotto saattaa kiihdyttää sitä, mitä ADL on nähnyt toistuvasti: ”syrjäytyneiden yhteisöjen syrjäyttämistä sosiaalisesta mediasta”, toimitusjohtaja Jonathan Greenblatt sanoi perjantaina antamassaan lausunnossa.

Musk herätti kiistoja yritysostoa edeltävässä vaiheessa, kun hän vannoi lopettavansa sensuurikäytännöt, joita hän pitää alustan sensuurikäytäntöinä. Torstaina sijoittajille lähettämässään viestissä hän kuitenkin näytti pehmentävän kantaansa. Hän sanoi, että sananvapauden on oltava tasapainossa sääntöjen kanssa, joilla varmistetaan, että Twitter on ”lämmin ja vieraanvarainen kaikille”.

Musk sanoi, että hänen tavoitteenaan on ”yhteinen digitaalinen kaupunkitori, jossa monenlaisista näkemyksistä voidaan keskustella terveellä tavalla”. Hän lisäsi, että hän ei halua Twitteristä ”kaikille vapaata helvettiä”.

Monet Twitter-käyttäjät, kuten myös juutalaiset, sanoivat suunnittelevansa jättävänsä alustan tai ainakin odottavansa siihen asti, kunnes se muuttuu heille vähemmän vieraanvaraiseksi tai epämiellyttäväksi.

”Ugh. Tästä paikasta tulee vihan, erityisesti antisemitismin, pesäpaikka”, kirjoitti käyttäjä Ari Solomon kera uutisartikkelilinkin Muskin haltuunotosta.

Lähde: Jerusalem Post

21 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lasse

Puopolo kysy kolmelta p-sihteeriltä onks hyvä et sananvapaus laajenee tvitterissä. OK Käsi nousi keskustalta kokkarit ja virheet ei nostanu. Kokoomus on tänään vihervassua, kun se voittaa vaalit niin saadaan lisää vihervassua. Miks se ei oo nyt hallituksessa ja kepu oppositiossa? Seuraavassa on Marinin kanssa. Kepussa monta järkityyppiä (ei kaikki). Saarikko on sossu (mies demari) Kokoomus on vienyt maan tähän jamaan jo vuosii sitten, isänmaallisuudesta ei tietookaan.

John Quiman

Kaikki muut puolueet paitsi nykyinen Perussuomalaiset ja ehkä kristityt, ovat vetäneet maton tämän maan jalkojen alta.

Voisi kysyä, että mikä ihmeen taho niitä kaikkia johtaa. Ei ainakaan rakkaus kansaa kohtaan tai velvollisuuden tunto kansanedustajan valan vuoksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
juu

On muuten aivan naurettavaa ”huoli samanvapaudesta” tänä päivänä.
En kannata mitään poliittista puoluetta Suomessa.mutta jopa ennen kovasti sananvapautta puolustaneet p0erussuomalaiset on kieltänyt kommentoinnin lehdessään. Eikös se ole jo aika irvokasta.

John Quiman

Tiedä syytä, mutta noin äkkisältään tulee mieleen, että kommenttien ylläpito teettää töitä aika paljon. Pakkohan sitä on valvoa jollain tavoin, ettei ihan liian villiksi mene. Jos ei ole oikein rahaa pitää sitä yllä, siis maksaa jollekulle siitä työstä, on yksi vaihtoehto ottaa se pois. Tämä on siis yksi arvaus.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Hh1488

heimolaisten kriitinen tarkastelu ei kestä päivänvaloa.

Kanta A. Ottavainen

J.u.u.t.a.l.a.i.s.vastaisuus on hyvä asia ja he ovat ihan itse siihen syypäitä. Sama homma muslimien kanssa.

John Quiman

Tällainen san on kumminkin ollut koko ajan vapaa mm. juutuupissa.
https://www.youtube.com/watch?v=VpUv5S1k0VM

Mistä nuo j-yhteisöt voisivat olla huolissaan? Siitäkö, että muunlaisellakin sanalla olisi vapaus?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Juu olenkin nähnyt…tuon oletetun silmistä näkee että aatteen palo on polttanut aivot.

John Quiman

Ne, jotka ovat nyt huolissaan Twitterin sanavapaudesta, ovat huolissaan siitä, että sinne tulisi sananvapaus.

Ilkka Forsten

” Ne jotka vaihtavat vapautensa turvallisuuteen, eivät tule lopulta saamaan eikä ansaitsemaan kumpaakaan.”

-Benjamin Franklin-

Ilkka Forsten

Oliko se niin että se koira älähtää mihin kalikka kalahtaa ?

win-win

J–talaiset voisivat perustaa oman sosiaalisen median palvelun jossa kommentointi olisi sallittu vain j–talaisille. Siellä saisivat keskenään puhua ”vihapuheettomassa turvallisessa tilassa”.

Eka Kettunen

No voi voi, taas pukkaa itkupotkuraivaria ja ulinaa Twitterin omistajanvaihdoksesta.

Jos ei alusta kelpaa, niin aina voi perustaa oman tai mennä muualle nillittämään.

T45

Juuri tuota viimeistä lausetta ne poliittisesta hypersensuurista ilakoivat aina käyttivätkin joten on sopivaa että heiltä vaaditaan samaa.

ike

Alkaa sensuurin kannattajat hiljakseen ryömiä esiin. Hyvä niin.

Pesunkestävä yön timo

Juuuutalaisten suurin uhka on kyllä kemut. Monta iskua ollut näiltä jo Euroopassakin.

Kata

Demsut ja George S. huolissaan?Ja kuulemma demokratiakin taas vaarassa….oioiiii sitä on Joe & co vinkuneet viime ajat kun alkaa olla ripilit housuissaan.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/291b67df-9751-44c7-b480-d96e0b177c94?fbclid=IwAR3J0ew9Nc5yEENji86ppFPn-ne8M_8HUMPWgZfk7ZjfOCvLzFB6SLPEVRU

Meillä täällä alkaa karsinta ketä hoidetaan..hyvinpahoinvointialueilla.
Rahaa on(velkasellaista) että ranteita pakottaa lähettää EU:n maihin ja Äfrikkään ja kaikkialle muuallekin…
Mutta älkää unohtako:”Oma kansa ensin-ajattelu on vahingollista”…

otto suni

On hienoa ymmärtää, että ainoastaan ”joonilaisten” propaganda on sitä ”hyvepuhetta” myös Twitterissä! Musk onnistuu aina sekottamaan pakan ja silloin ihmiset paljastavat oman tyhmyytensä. Kayne Westin ulostulo oli sankarillinen teko ja voimme vain odottaa hetkeä jolloin saamme kuulla ”hashidi-joonilaisen” käyneen suorittamassa kosher-teurastuksen Kaynen luona.

Ilkka Forsten

Voivat palkata musulmaanin asialle ja sanoa jälkeenpäin että äärioikeistolainen uusnatsi osoitti jälleen puheemme oikeaksi.

gameover

Hassua. Samaan aikaan kun nuo tahot iloitsee ja naureskelee kun euroopan natiivipopulaatio korvataan muilla ryhmillä(täyttää kansanmurhan määrityksen) ja kirjaimellisesti murhataan, raiskataan ja sullotaan matkalaukkuihin harva se päivä. Niin j–talaisvaikutusvallan huomaaminen on toki isoin ongelma maailmassa, varsinkin näiden mukaan. Ja näitä me sitten paapotaan, palvotaan ja rahoitetaan. Mitä järkeä.

Letunviuhake

J. tkujen ja muidenkin Globalistirottien kannattaa ruveta olemaan huolissaan muustakin kuin pelkästään Muskin haltuunotosta Twitteristä! ”Voi olla että kohtapuoliin rupee olemaan aikalailla ahtaat oltavat noilla edellä mainituilla p..kakasoilla, kun suuri määrä ihmisistä saa sen päänsä pois omasta p. rseestään ja rupee katsomaan asioita vähän tarkemmin! 😂Noutajien tulo on vain ajan kysymys👍