Kulttuuri Muu maailma Talous

AP: Musk hallitsee Twitteriä – erottaa huippujohtajia

Elon Musk. Kuva: Flickr.

Kaksi yrityskauppaa tuntevaa henkilöä kertoo, että Elon Musk on ottanut Twitterin hallintaansa ja erottanut toimitusjohtajan, talousjohtajan ja yhtiön päälakimiehen.

AP:n lähteet (Barbara Ortutay, Tom Krisher ja Matt O’Brienap): ”Musk hallitsee Twitteriä ja syrjäyttää huippujohtajat. Elon Musk on ottanut Twitterin haltuunsa ja syrjäyttänyt toimitusjohtajan, talousjohtajan ja yhtiön ylimmän lakimiehen, kertoi kaksi asiaa tuntevaa henkilöä torstai-iltana.”

Henkilöt eivät kertoneet, onko kaikki asiakirjat alun perin 44 miljardin dollarin arvoiseksi arvioitua kauppaa varten allekirjoitettu tai onko kauppa saatu päätökseen. Mutta he sanoivat, että Elon Musk on johtanut sosiaalisen median alustaa ja antanut potkut toimitusjohtajalle Parag Agrawalille, talousjohtajalle Ned Segalille ja johtavalle lakimiehelle Vijaya Gaddelle. Kumpikaan henkilöistä ei halunnut tulla tunnistetuksi yrityskaupan arkaluonteisuuden vuoksi.

Eroamiset tapahtuvat vain tunteja ennen Delawaren tuomarin asettamaa määräaikaa kaupan viimeistelemiseksi perjantaina. Hän uhkasi määrätä oikeuskäsittelyn, jos sopimukseen ei päästä.

Vaikka päätökset tehtiin nopeasti, suuria henkilöstösiirtoja oli odotettu laajalti. Kyseessä on lähes varmasti ensimmäinen monista suurista muutoksista, joita Teslan toimitusjohtaja tulee tekemään.

Musk riitautui Agrawalin kanssa huhtikuussa, juuri ennen kuin hän päätti tehdä tarjouksen yhtiöstä. Tämä ilmenee tekstiviesteistä, jotka paljastuivat myöhemmin oikeudenkäyntiasiakirjoissa.

Samoihin aikoihin hän kritisoi Twitterissä Gaddea, yhtiön johtavaa lakimiestä. Hänen twiiteistään seurasi Gadden häiriköintiä muilta Twitter-tileiltä. Gadde on työskennellyt 11 vuotta Twitterissä ja johtaa myös julkista politiikkaa ja turvallisuutta. Häiriköinti sisälsi ”rasistisia ja naisvihamielisiä” hyökkäyksiä sekä kehotuksia Muskille antaa Gaddelle potkut. Torstaina, hänen potkujensa jälkeen, häiriköivät twiitit ilmestyivät uudestaan.

Muskin tekemillä muutoksilla pyritään kasvattamaan Twitterin tilaajamäärää ja tuloja.

Musk ei halua Twitterin olevan ”kaikille vapaa helvetti”

Ensimmäisessä isossa toimenpiteessään aiemmin torstaina Musk yritti rauhoitella epäluuloisia Twitter-mainostajia sanomalla, että hän ostaa alustan auttaakseen ihmiskuntaa eikä halua, että siitä tulee ”kaikille vapaa helvetti”.

Viestillä pyrittiin ilmeisesti vastaamaan mainostajien eli Twitterin pääasiallisen tulonlähteen huoliin siitä, että Muskin suunnitelmat edistää sananvapautta vähentämällä sisällön moderointia avaavat portit entistä enemmän ”vihapuheelle” verkossa ja karkottavat käyttäjiä.

”Hankin Twitterin siksi, että sivilisaation tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että meillä on yhteinen ”digitaalinen kaupunkitori”, jossa monenlaisista näkemyksistä voidaan keskustella terveellä tavalla turvautumatta väkivaltaan”, Musk kirjoitti Teslan toimitusjohtajalle epätyypillisen pitkässä viestissä. Hän tyypillisesti esittää ajatuksensa yksirivisissä twiiteissä.

Musk jatkoi: ”Tällä hetkellä on suuri vaara, että sosiaalinen media hajaantuu äärioikeistolaisiksi ja äärivasemmistolaisiksi kaikukammioiksi, jotka synnyttävät lisää vihaa ja jakavat yhteiskuntaamme.”

Musk on aiemmin ilmaissut vastenmielisyytensä Twitterin mainonnan riippuvuudesta ja ehdottanut, että painotettaisiin enemmän muita liiketoimintamalleja. Tällaisia ovat esimerkiksi maksulliset tilaukset, jotka eivät anna suuryritysten sanella sosiaalisen median toimintatapoja. Torstaina hän kuitenkin vakuutti mainostajille haluavansa Twitterin olevan ”maailman arvostetuin mainosalusta”.

Huomautus on muutos Muskin kannasta, jonka mukaan Twitter loukkaa epäoikeudenmukaisesti sananvapautta estämällä ”väärää tietoa tai graafista sisältöä”, sanoo Pinar Yildirim, Pennsylvanian yliopiston Wharton Schoolin markkinoinnin apulaisprofessori.

”Mutta kyse on myös ymmärryksestä, että sisällön moderoimatta jättäminen on huono asia liiketoiminnalle ja Twitter on vaarassa menettää mainostajia ja tilaajia”, hän sanoi.

”Et halua luoda sellaista paikkaa, jossa kuluttajia vain yksinkertaisesti pommitetaan asioilla, joista he eivät halua kuulla, eikä alusta ota mitään vastuuta”, Yildirim sanoi.

Musk sanoi, että ”Twitterin pitäisi olla lämmin ja vieraanvarainen kaikille” ja antaa käyttäjille mahdollisuus valita haluamansa kokemus.”

Twitter-kauppa menossa läpi

Delawaren kansliatuomioistuin määräsi perjantain määräajaksi kaupan loppuunsaattamiselle lokakuun alussa. Se on viimeisin askel taistelussa, joka alkoi huhtikuussa, kun Musk allekirjoitti sopimuksen Twitterin ostamisesta ja yritti sitten perääntyä siitä. Tämän seurauksena Twitter haastoi Teslan toimitusjohtajan oikeuteen pakottaakseen hänet toteuttamaan yrityskaupan. Jos osapuolet eivät saavuta perjantain määräaikaa, seuraava askel voi olla marraskuun oikeudenkäynti. Se voi johtaa siihen, että tuomari pakottaa Muskin saattamaan kaupan päätökseen.

Musk on kuitenkin viestittänyt, että kauppa on menossa läpi. Hän käveli keskiviikkona yhtiön San Franciscon pääkonttoriin kantaen posliinista pesuallasta, muutti Twitter-profiilinsa muotoon ”Chief Twit” ja twiittasi ”Entering Twitter HQ – let that sink in!”.

Yön aikana New Yorkin pörssi ilmoitti sijoittajille, että se keskeyttää kaupankäynnin Twitterin osakkeilla ennen perjantain pörssin avautumista odottaessaan, että yhtiö siirtyy yksityisomistukseen Muskin johdolla.

Muskin odotetaan puhuvan Twitterin työntekijöille suoraan perjantaina, jos kauppa toteutuu, useissa tiedotusvälineissä siteeratun sisäisen muistion mukaan. Huolimatta sisäisestä hämmennyksestä ja heikosta työmoraalista, joka liittyy pelkoon irtisanomisista tai yhtiön kulttuurin ja toimintojen purkamisesta, Twitterin johtajat ovat tällä viikolla ainakin ulkoisesti suhtautuneet myönteisesti Muskin tuloon ja viestintään.

Yrityksen asiakaspäällikkö Sarah Personette sanoi ”käyneensä ”hienon keskustelun Muskin kanssa keskiviikkona” ja näytti kannattavan hänen torstaina mainostajille lähettämäänsä viestiä.

”Jatkuva sitoutumisemme mainostajien bränditurvallisuuteen pysyy ennallaan”, Personette twiittasi torstaina. ”Odotamme innolla tulevaisuutta!”

Muskin ilmeinen innostus vierailusta Twitterin pääkonttorissa tällä viikolla oli jyrkässä ristiriidassa erään hänen aikaisemman ehdotuksensa kanssa: ”Rakennus pitäisi muuttaa kodittomien turvakodiksi, koska niin harvat työntekijät todella työskentelivät siellä.”

Washington Post kertoi viime viikolla, että Musk kertoi mahdollisille sijoittajille, että hän aikoo vähentää kolme neljäsosaa Twitterin 7 500 työntekijästä, kun hänestä tulee yhtiön omistaja. Lehti siteerasi asiakirjoja ja nimettömiä lähteitä, jotka tuntevat asian valmistelua.

Musk kertonut hyvin vähän suunnitelmistaan

Musk on kuukausia arvostellut Twitterin ”roskapostirobotteja” ja antanut toisinaan ristiriitaisia lausuntoja Twitterin ongelmista ja niiden korjaamisesta. Hän on kuitenkin kertonut vain vähän konkreettisia yksityiskohtia sosiaalisen median alustaa koskevista suunnitelmistaan.

Torstain viesti mainostajille osoittaa, että mainostuloja painotetaan uudella tavalla. Erityisesti Twitterin on tarjottava enemmän ”relevantteja mainoksia”, mikä tarkoittaa tyypillisesti kohdennettuja mainoksia, jotka perustuvat käyttäjien henkilökohtaisten tietojen keräämiseen ja analysointiin.

”Toisin kuin Facebook, Twitter ei ole ollut hyvä kohdentamaan mainontaa siihen, mitä käyttäjät haluavat nähdä. Muskin viesti viittaa siihen, että hän haluaa korjata tämän”, Yildirim sanoi.

”Muskilla on hyvä syy välttää Twitterin mainosliiketoiminnan massiivista ravistelua, koska Twitterin tulot ovat kärsineet talouden heikkenemisestä, Muskin ehdotettuun yritysostoon liittyvästä kuukausia kestäneestä epävarmuudesta, kuluttajien muuttuneesta käyttäytymisestä ja siitä, että mitään muuta tulonlähdettä ei ole tarjolla”, Insider Intelligencen pääanalyytikko Jasmine Enberg sanoi.

”Jopa sisällön maltillisuuden lieventäminen alustalla säikäyttää varmasti mainostajat, joista monet pitävät jo nyt Twitterin bränditurvallisuustyökaluja puutteellisina muihin sosiaalisiin alustoihin verrattuna”, Enberg arvioi.

Lähde: Breitbart

 

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pesunkestävä kneekeri

Onk tosta Raahen nuorisomurhasta paikallisilla lisätietoa? Keenerin keppostelua?

Pekka is pest

Lainaus (piratewires.com):
”With the One Party’s decentralized censorship apparatus so publicly challenged, authoritarians in the press will go to war. Everything Elon does will be considered Nazi-adjacent….
Ironic? Not really. None of this is about truth, or safety. This is only, and has only ever been, about power.

juu

Elon Musk on globalisti, mutta sillä on myös ns. maalaisjärkeä ajatuksissa, ja siksi se saa mielisairaat vasemmistolaiset järjiltään.

Peter Kreisler

Kauppa tehtiin siis Delawaressa, eipä juuri yllätä.

ike

?

John Quiman

Aivan – ???

John Quiman

Saapa nähdä miksi tuo muuttuu. Tuskin Musk voi tehdä ihan kaikkea toivomallaan tavalla, koska on mainostajia ym. joiden mielipiteitä joutuu kuuntelemaan, jos haluaa yrityksen pysyvän pystyssä.

Aika näyttää mitä hän tuosta kehittelee. Oli jossain vaiheessa puhunut jostain hyvin laajan palvelun sisältävästä kokonaisuudesta, jossa Twitter on osa kokonaisuutta.

Kata

Tosiaankin.Mutta jos vähänkään enemmän kaikille sanavapaus-mentaliteetti vaikka olisikin moderaattori mutta se puolueellisuus mitä konservatiivit(väärinajattelijat) ovat kohdanneet on ollut ihan hirveää.
En silti aio nyt tiliä luoda….katomma ensin onko se mikhän…vaiko se sama titityy.

ike

Nyt jäita hattuun. Oikessa olet.

Pekka is pest

”on mainostajia ym. joiden mielipiteitä joutuu kuuntelemaan,”

Mainostajan voi aina vaihtaa. Ei se ole mikään luonnonvakio.

John Quiman

Mainostajaa ei voi vaihtaa. Mainostajan voi torjua, mutta ei voi noin vain määrätä toista tilalle.

Tuossahan ei ole kyse jostain yksittäisestä, vaan mainostajista joukkona. Jos joukko heikkenee, on vaikeampaa toimia. Joku voi jostain syystä lähteäkin ja joku toinen vastaavasti tulla tilalle, mutta ei niitä voi oman mielen mukaan määrätä mukaan mainostamaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Tapio Terhometsä

Facebookin arvo on vuoden aikana laskenut 900 miljardista reippaasti alle 300 miljardiin ja laskee edelleen.
Syynä tietenkin syrjintä. He ovat potkineet ja sensuroineet konservatiiveja, rationalisteja, tieteilijöitä ja etenkin miehiä. Elonin tarvitsee vain näyttää mainostajille että katsokaa mitä heille tapahtuu ja että mainoksia voi kohdentaa yleisökuplille mutta koko toiminta vain kuivuu kokoon jos yhtä ideologiaa suositaan ja muita sorsitaan.
Twitter ilmottaa mainostajille kuinka suuresta kohderyhmästä on kyse ja mainostaja asiakas maksaa sen mukaan. Jos saa halvemmalla muualta niin sitten käyttää enemmän sitä.
Eiköhän useimmat mainostajat taivu todellisuuteen kun kuluttajavoima ratkaisee. Jos jonkun yhtiön mainospuoli joutuu myöntämään että myynti on heikentynyt sen johdon aikana niin potkut ovat kulman takana.

Tapio Terhometsä

* Tippunut 1 biljoonasta dollarista $730 miljardia alas.

otto suni

Onneksi kuulun ikäluokkaan joka ei yleensä ole ihastunut näihin nykyisiin sosiaalisen median alustoihin, joten ainoa positiivinen asia twitterin siirtyessä Muskin omistukseen on, että kipapäät eivät ole enää johtamassa twitteriä.

Horace Smith

Sama juttu. Tämä on taas yksi erinomainen syy muiden hyvien syiden pitkässä listassa olla koskematta mihinkään ja käyttämättä mitään somealustoja. Uutis- ja muiden nettisivujen (kuten tämä) kommentointi on ainakin itselle varsin riittävä ratkaisu ottaa kantaa asioihin. Etenkin Facebook on instanssi, jonka kanssa en halua olla missään tekemisissä, mutta en voi mitenkään estää kuvieni tai yhteystietojeni joutumista sille. Se on suuri vääryys. Ainoa minkä voi tehdä, on olla käyttämättä sitä.
Rajoitan muutenkin tietoisesti uutisvirtaa, en koe tarvetta olla koko ajan kaikesta perillä.

J. Jörgensen

Et ehkä voi estää, mutta voithan täyttää lärvikirjaa kaikenlaisella p–kalla, koskien niitä, jotka tietojasi sinne lupaa kysymättä tallentavat. Kannattaa ehkä värkätä jokin feikkiprofiili sipulireitittimen kautta tätä varten, ettei tule turhia käräjäreissuja.

J-tku

J-tku mikä j–ku teatteria

Juha

Twitterin suurimmat omistajat ovat Vanguard ja Blackrock jotka rahoittavat valtaosan Muskin muistakin hankkeista. Twitter on tärkeä työkalu varjohallinnolle ja Twitterin syöksykierre oli oikaistava. Blackrockillahan ja Vanguardilla on rajatonkoroton luototus keskuspankilta, joten ne voi ostaa mitä vaan. Eräänlaista korporaatiofasismikommunismia siis..

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Pekka is pest

Kuulostaa loogiselta.
Mutta samalla indikoi sitten sitä, että woke ja vasemmistoliberalismi on rutistettu kuivaksi ja on aika heittää ne roskakoriin ja suunnata uusiin vedätyskohteisiin. Tavallaan ilahduttavaa, mutta samalla harmittaa – sama meno tulee jatkumaan. Katsokaa vain, valtamedialla purjeet kääntyvät ja uudet ”totuudet” tulvivat ylen ja muun ruikulimedian kautta kuplauunojen koteihin vielä ennen vuodenvaihetta.
Olipa Musk:n rahoittajina ketä tahansa, hän on osoittanut uuden managementti- ja korporaatiotyylin, jossa asia tapahtuvat hyvinkin nopeasti (90-luvun Nokia oli edelläkävijä tässä). Twitter siivotaan siipeilijöistä ja tilalle Musk laittaa kavereita, jotka tekevät, eivätkä politikoi. Laita hakemusta sisään, jos olet sellainen. Älä laita, jos hyperventiloit Twitterin tilanteesta, sillä Musk tuskin tarvitsee sellaisia.

Jäitä hattuun

Noita vasemmistoliberaaleja on USA:ssa (ja koko läntisessä maailmassa) niin paljon, ettei heitä voida noin vain heittää roskakoriin.

Pörssiyritysten johto ja muu globalistieliitti ihan oikeasti tarvitsee tätä porukkaa!

Mitään muuta noin runsaslukuista – ja yhtä helposti nenästä vedettävää – porukkaa kun heillä ei ole tiedossaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jäitä hattuun
Jussiboy

Kuvittelua, että konservatiiveja on sorrettu ja jos näin olisi niin antaa heidän vain sanoa sanottavansa. Nehän vasta nenästä vedettäviä ovat. Näkeehän siitäkin, että uskovat trumppia kuin hänen sanansa olisi jumalan sanaa. Kritiikistä ei ole tietoakaan.

Kata

😀 Ei sun höpötyksille voi kuin nauraa…Et oikeasti tiedä USAn asioista ja tilanteesta yhtään mitään.