Kotimaa Politiikka Uutiset

Allekirjoita kansalaisaloite jalkaväkimiinat kieltävästä sopimuksesta irtautumiseen

Kuva: Kansalainen.

Kansalaisaloite-palvelussa kerätään nimiä jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta irtautumiseen. Suomi on liittynyt sopimuksen alaisuuteen vuonna 2012.

Suomessa miinakieltoa ajoivat erityisesti ”rauhanjärjestöt” ja presidentti Tarja Halonen. Halonen sekä ”rauhanjärjestöt” ovat tunnetusti toimineet Venäjän lobbareina Suomessa. Puolustusministeriö taas vastusti sopimusta.

”Suomen ja sen lähialueiden turvallisuustilanne on merkittävästi heikentynyt. Henkilömiinoilla voidaan merkittävästi vahvistaa Suomen puolustautumiskykyä.

Henkilömiinat toimivat tehokkaasti mm.
– panssari- ja ajoneuvomiinojen sekä esteiden ja murrosteiden suojaamisessa sekä niiden raivaamisen estämisessä ja vaikeuttamisessa (ajanvoiton hankkiminen)
– omien joukkojen ryhmityksen suojaamisessa
– alueen vapaan käytön estämisessä hyökkääjältä
– tappioiden tuottamisessa hyökkääjälle”, perustelee aloite.

Voit allekirjoittaa aloitteen täällä: https://kansalaisaloite.fi/fi/aloite/13118

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Luuleeko joku että kriisitilanteessa ei käytetä kaikkea mahdollista välineistöä. Suomen armeija, vaikka nimellisesti onkin luopunut miinoista, ei koskaan tuhonnut valmiita varastojaan. Ne on olemassa yhäkin, ja toisekseen niiden tilalle tuli tykistön kuorma-ammukset, tämä kaunis nimitys tarkoittaa ammusta joka levittää sirotemiinoja maastoon. Halonen oli sen verran tomppeli ettei oivaltanut asiaa. Se on ihan samanlainen juttu, kuin joidenkin kauhistelema ajatus maasta laukaistavista ydinaseista suomen maaperällä, etenkin jos niiden kantama riittää Moskovaan. Tiedoksenne saatan että Hornet F/A 18 pystyy kuljettamaan ydinkärjellä varustetun pommin matkassaan, ja sen pommin kantama riittää jo nyt Kremliin.

Marko Kristian

Halonen jee, muistan sillon aikanaan kun Halosesta tehtiin presidentti, naisvaltasella alalla kaikki työkaverit äänesti Halosta koska ”se on nainen”.
Joltain kysyinkin että oletko varma? ootko käyny tarkistaa että se oikeesti on nainen? Ei se naamasta ainakaan naiselta näytä.

John Quiman

Aika heikko peruste äänestää presidentiksi henkilöä vain siksi, että on nainen. Niille näköjään kelpasi kuka vaan, kunhan oli määriteltävissä naiseksi.