Kulttuuri Muu maailma Terveys ja hyvinvointi Uutiset

Yhdysvaltain lääkäreiden ammattijärjestö (AMA): Ei ole mitään moraalista syytä, miksi veronmaksajien ei pitäisi tukea kohdunsiirtoja miehille

Zack Elías Morales oli ensimmäinen raskaana oleva ecuadorilainen transmies vuonna 2021. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Chichicko.

Yhdysvaltain suurin lääkäreiden ammattijärjestö on esittänyt, ettei ole mitään moraalista syytä, miksi veronmaksajien ei pitäisi tukea kuolleiden tai elävien naisten kohtujen tarjoamista ”transsukupuolisille”, jotta nämä voisivat kantaa ”omassa kohdussaan” lasta.

AMA Journal of Ethics -lehdessä kesäkuussa julkaistussa vertaisarvioidussa artikkelissa todettiin, että vaikka ”tukia rajoitettaisiinkin, voitaisiin todeta, että mikään moraalinen este ei ole esteenä tukien myöntämiselle UTx:lle (kohdunsiirrolle) joillekin transnaisille ja transmiehille, aivan kuten ei näytä olevan mitään täysin vakuuttavaa perustetta lapsen kantamista vastaan UTx:n avulla”.

Timothy F. Murphy, biolääketieteen filosofian professori Illinoisin yliopiston lääketieteellisessä korkeakoulussa, sekä Kelsey Mumford, lääketieteen opiskelija Dellin lääketieteellisessä korkeakoulussa, joille molemmille on myönnetty sukupuolentutkimuksen sertifikaatti, mutta kumpikaan heistä ei ole lääkäri.

Murphy ja Mumford väittävät, että ”oikeiden naisten kohdunsiirron onnistumisen valossa miehet, jotka haluavat hedelmöittää omia lapsiaan, sekä miehet, jotka haluavat kohdunsiirron identiteettinsä vahvistamiseksi, mutta eivät hedelmöittääkseen lapsia, saattaisivat kiinnostua toimenpiteestä.”

Loppujen lopuksi heidän kyvyttömyytensä synnyttää normaalisti lapsia saattaa akateemikkojen mukaan aiheuttaa heille ”psykologista dissonanssia tavalla, joka heikentää heidän terveyttään ja hyvinvointiaan. Kohdun puuttuminen sulkee myös pois mahdollisuuden raskauttaa lasta tavalla, joka on naisten ryhmän käytettävissä. Tästä seuraa, että kohdun puuttuminen on este täysipainoiselle osallistumiselle naisten identiteettiin liitettyihin sosiaalisiin hyödykkeisiin.”

Lehden toimittajat vihjailivat vuonna 2021 julkaistun bioetiikkaa käsittelevän artikkelin perusteella, että ”transsukupuolisten” ei ehkä enää tarvitse kärsiä pettymyksestä todellisuuden vuoksi. He väittivät, että ”anatomian, hormonien ja synnytysnäkökohtien osalta ei ole olemassa mitään ehdottomia esteitä, jotka sulkisivat pois onnistuneen UTx:n eli kohdunsiirron mahdollisuuden miehillä”.

”Valtion tulisi rahoittaa miehille kohdunsiirrot”

Murphy ja Mumford väittivät, että sukupuolidysforiasta kärsivien miesten voi olla paitsi moraalisesti perusteltua myös tieteellisesti mahdollista synnyttää lapsia oikeilta naisilta otetuissa kohduissa, minkä jälkeen he ottivat esille kustannuskysymyksen.

Koska toimenpiteen arvioidut kustannukset ovat vähintään naisten kohdalla 100 000-300 000 dollaria – tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, kuinka paljon se maksaisi miehelle, koska sitä ei ole koskaan aiemmin tehty. Murphy ja Mumford ilmoittivat, että ”kaikki UTx:sta kiinnostuneet osapuolet hakevat apua kustannusten kattamiseen sekä yksityisiltä vakuutusyhtiöiltä että valtion palveluntarjoajilta”.

Artikkelin kirjoittajat myönsivät, että useimmat osavaltiot ja liittovaltion hallitus eivät tällä hetkellä tue naisten hedelmöityshoitoja ja että kelpoisuuskriteerejä on väistämättä erilaisia. Samalla he kuitenkin totesivat, ettei ole moraalisia esteitä sille, että miehille voitaisiin luovuttaa kohtu tai että he voisivat kantaa lapsia luonnostaan hedelmättömässä kehossaan.

Tämä artikkeli ilmestyi numerossa ”Patient-Centered Transgender Surgical Care”.

”Olemme nyt saavuttaneet käännekohdan” sukupuolidysforiaa vahvistavien sukupuolielinten silpomisen ja hormonihoitojen alalla, jossa ”painopiste on suurelta osin siirtynyt taistelusta sen hyväksymisen puolesta hoitomuotona ja potilaiden mahdollisuuksien lisäämisestä kohti tämän nyt hyväksytyn ja helppokäyttöisen toimenpidekokonaisuuden eettistä hallinnointia”, totesi Mumford esitellessään julkaisun pääkirjoituksessaan.

Miesten kohdunsiirtotutkimusten rahoittaminen menee syöpätutkimusten edelle

”Sen sijaan, että AMA olisi rahoittanut objektiivisia lääketieteellisiä tutkimuksia transsukupuolisten lääketieteestä, se on valinnut aktivistisia kantoja tässä arkaluontoisessa aiheessa”, Johns Hopkinsin lääketieteellisen tiedekunnan professori Martin Makary kertoi Washington Examinerille.

”Mikseivät he rahoita tutkimusta, jossa selvitettäisiin sukupuolenvaihdosleikkauksen läpikäyneiden ja sitä katuvien lasten 10 vuoden prosentuaalisia määriä? Mikä on itsemurhien määrä niiden keskuudessa, jotka joutuvat aggressiiviseen hormoni- tai leikkaushoitoon verrattuna pitkäaikaiseen puheterapiaan?” Makary kysyi.

”Lääketieteessä on nykyään monia kriisikysymyksiä – liikahoito, lääketieteellis-teollinen kompleksi, syöpätutkimuksen pysähtyneisyys ja terveydenhuoltokustannusten räjähdysmäinen kasvu”, Makary jatkoi. ”On outoa, että AMA ohittaa nämä jättimäiset kysymykset keskittyäkseen kohdunsiirtoihin transsukupuolisille.”

Daily Mail -lehti kertoi, että kohdunsiirtoja on suoritettu onnistuneesti vain noin 100 kertaa maailmanlaajuisesti naisille. Se on monivaiheinen prosessi, joka kestää keskimäärin yli 18 kuukautta.

Makary kertoi Fox & Friends -ohjelmassa, että se on lääketieteellisesti mahdollista tehdä, mutta ”kysymys on, pitäisikö se tehdä”.

Lähde: AMA Journal of Ethics, Blaze News

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Kuvassa sanotaan, että ”ensimmäinen raskaana oleva transmies”. Eipä ole mies, on hieman leikelty nainen. On valheellista väittää, että naisesta voisi tehdä miehen. Sitä paitsi ei mies voi tulla raskaaksi, paitsi eräiden hörhöjen mielikuvituksessa. Ei ideologia muuta todellisuutta, vaikka kuinka uskoisi.

Ilkka

Opetelkaa ensin siirtämään lääkäreille terveen aivot, samoin poliitikoille, niin jutellaan sen jälkeen siitä onko kohdunsiirto millään tavalla järjellinen toimenpide, ja samalla voimme jutella siitä miksi se wtf persoona yrittää olla jotain muuta kuin normaali aikuinen ihminen.

Peter Kreisler

Loistava idea, lääkäreille siirretään ensin toimivat aivot ja yritetään puhua järkeä vasta sen jälkeen.
Lääkäreissä on aina ollut aika ihme porukkaa, aivan demokraattisesti joka maassa ja poliittisella suunnalla, esimerkiksi Yksikkö 731, J. Mengele, Walter Freeman jne…

John Quiman

Kuinka aikovat huolehtia siitä, että se kohdun saava mies pystyy myös imettämään eli tuottamaan rintamaitoa lapselle? Kyllä synnyttävän miehen tunne-elämä kärsii, jos ei siihen pysty.

Käsittämättömiä älyttömyyksiä nykyään ja aina vain pahenee.

Marko Kristian

USA:ssa muuten jo taas valmistellaan ”koronasulkutiloja” syyskuun puoleenväliin.
Jos ne toteutuu niin niillä ei taas ole koronan kanssa mitään tekemistä, vaan ne on päätetty etukäteen.

Ilkka

” Uusi ” koronarokote on pikapuoliin saatavilla. Kiirehtikää oi hurskaat sielut, on aikanne täynnä jos ette nyt riennä juosten ottamaan uutta annosta astianpesuvettä josta voi seurata sydämen vajaatoimintaa, sekä muuta kivaa jota teillä ei olisi, mikäli ette ottaisi mitään pas***apiikkiä kehoonne. THL suosittelee sitä jo nyt, koska ” syksyllä saapuva uusi koronamuunnos on nyt todella hengenvaarallinen. ” Aiemmin se oli vain vaarallinen, nyt todella vaarallinen. Veikkaan että kuulemme vielä sanat äärimmäisen vaarallinen ja hypervaarallinen. Johan tässä saikin olla hetken rauhassa, mitä nyt ilmastoahdistus piinasi vielä ennen eduskuntavaaleja.

Pitäisin ihmeenä jos koronasta ei taas tehtäisi jokapäiväistä uutista jossa lietsotaan pelkoa muita ihmisiä kohtaan, mutta roadmanit voivat kaiken sen keskellä kyllä häärätä ihmisten ilmoilla, ovat immuuneita kuten viime kerrallakin.

John Quiman

Aikoinaan joskus piikiteltiin kavereiden kanssa, verbaalisesti. Suvakit haluavat konkreettisesti piikitellä kaikki metallisilla neuloilaan ja oudoilla myrkyillään.

Vasta taas kuukahti yksi lentäjäkapteeni kesken lennon sydänongelmiin. Näitä on ilmennyt rokotetuilla lentäjillä ja jotkut yhtiöt haluavat nykyisin rokottamattomia lentäjiä, joita on vähän, koska monilla yhtiöillä oli rokotuspakko lentäjille.

Ilkka

Oma valistunut veikkaukseni on että vielä tämän tulevan syksyn aikana tapahtuu kaksi asiaa. A) Koronasta tai lintuinfluenssasta / molemmista tehdään uusi vainoharhainen syy rajoittaa ihmisten elämistä, ja B) Olkiluodon voimalan ongelmat ovatkin taas arkipäivää talven tullen, sillä saa mukavasti hinattua sähkönhintaa pilviin. Kun pääsemme ensi kevääseen ja lämmityskausi loppuu, onnistutaan voimalakin saamaan kuntoon kuin ihmeen kaupalla.

Apropoo. Oletko huomannut miten vähän nyt puhutaan ilmastohätätilasta, vaikka kesän kuumuus on ollut ennätyksellinen joka puolella maapalloa. Miksi siitä ei nyt tohista joka käänteessä, vai katosiko tämä(kin) olettama siinä samassa ovenaukaisussa kun vihreille tuli rökäletappio vaaleissa ? Käytin tarkoituksella sanaa olettama, sillä merien muoviroskan ” oletettu ” määrä ei olekaan niin suuri kun on arveltu. Meille kuitenkin kerrotaan hälyttävään sävyys että joka vuosi muoviroskaan kuolee arviolta 150 000 merieläintä. Käsittääkseni siinä merielävien määrässä mikä valtamerissä on, tuolla luvulla ei ole mitään merkitystä.Se on sama kuin sanoisi että hyttysiä kuoli kesän aikana jopa 20 000, ajatelkaa millainen määrä, kun kanta on vain 8 miljardin luokkaa pelkästään suomessa.

Oudosti ne maailmanlopun ennusteet haihtuvat yksi toisensa jälkeen kun politiikasta putsataan pois vihersosialismi.

Ilkka Manttari

Olisi kai liikaa vaadittu että noin tärkeän asian kuin sähkön saatavuuden takia noita kaikenlaisia remontteja olisi vähän voitu lomittaa että kaikki ei sattuisi päällekkäin. Onhan se fiksua remontoida Ruotsista tulevaa siirtolinjaa ja ydinvoimalaa samaan aikaan, onhan.😂

Ilkka

Niinpä. Ei propelimetsääkään mennä huoltamaan kovalla tuulella, mutta ydinvoimalaa ja siirtolinjaa on pakko roplata heti kun talvi lähestyy, ja tietysti venyttää huoltotyö mahdollisimman pitkään. Koko kesä oli aikaa tehdä huollot, mutta mitään ei tehty.

Yksi suorastaan absurdi väittämähän oli viime talvena että sähkön hinta on korkealla kun sähköyhtiöt joutuvat tekemään linjojen uusimisia.. Mihin niitä uusia linjoja nousi, minä en tiedä yhtään paikkakuntaa. Ukrainan sota muka nosti hinnat kun kriisi oli päällä, niin se on ollut koko ajan, mutta tässä välissä hintoja voitiin kuitenkin laskea ja nyt sitten taas niitä nostetaan kun huollot on tekemättä, ja varmaan ukrainan sotakin eskaloituu toisiin sfääreihin kun meille sataa ensilumi maahan. Tulitikkujenkin hinta nousi, vaikka en tiedä että niitä tehtäisiin ukrainassa, tai laivattaisiin mustanmeren satamista suomeen. Sanna Marin tosin selitti tanssimisen ohessa, että meillä on nyt sota-ajan hinnat. Totta, niin on. Mutta käsite sota-ajan hinnat on hiukan eri asia kuin se että sotaa käydään muualla kuin meidän rajoillamme. Nostiko Korean sota suomen elintarvikeiden hintaa, entä Vietnamin sota ? En muista että sillä olisi ollut mitään vaikutusta, mutta silloin kun itse seisoimme itänaapuria vastassa, hinnat kyllä nousivat. Se että lahjoitamme tai myymme sotamateriaalia ukrainalle, ei ole sama kuin suomen käymät sodat. Ruotsissa kuitenkin laskettiin dieselin pimppuhintaa, ja hekin ovat sotaa käyvä maa, jopa usealla rintamalla. Ukrainassa ja Malmössä – Rinkebyssä.

Raakaöljyn hintaan sodat vaikuttavat, viimeistään silloin jos sotaa käydään Lähi-Idässä, mutta pumppuhintoja ei nosta sama syy, sen nosti jakeluvelvoite, tuo vihreiden märkä päiväuni siitä että kohta saadaan suomesta proletariaatin mallimaa, ei yhtään yksityisautoa ilmastoa pilaamassa. Verotus nostaa polttonesteiden hintaa pumpulla, siitäkin päätää hallitus, siis poliitikot, ei saudi-arabia tai emiraatit.

Ilkka Manttari

Tässä olikin jo jonkin aikaa kun sähkön hinta vastasi tuotantokustannuksia. No sähköntuottajien vastaisku tuli nopeasti, katsokaa vaikka pörssihintaa nyt (21.8.2023)

Marko Kristian

Juu ketkä ei vielä saannu veritulppia edellisistä, niin nyt on taas mahdollisuus.
Vähintään 2 tuttua kuoli näiden ”rokotteisiin” ja veritulppiin niin ei kauheesti naurata.
Sinne vaan jonoon, Nyt ne jopa THL sanoi että samalla kun suositteli ”rokotteita” niin niillä ei ole vielä myyntilupaa.
Siis niin paskoja ettei ole saanu vielä edes myyntilupaa.
Tähän astihan on ollut ”hätäkäyttölupa”, nyt ei ole edes sitä ja THL suosittelee ottamaan.

Ilkka

Ystäväni otti vaimonsa kanssa rokotteet, siis ne kaikki kiltisti kuten ” mallikansalaisen ” olettaisikin tekevän. Nyttemmin naispuoleisella henkilöllä on ilmennyt outo vaiva. Illalla nouse kuume, ei paljon mutta kuitenkin. Mitään selittävää syytä ei löydy, paitsi että lääkäri oli välittömästi pois-sulkenut mahdollisesti koronarokotteesta johtuvan ilmiön. Jos lääkäri osasi heti sanoa ettei se johdu koronapiikeistä, mutta ei kuitenkaan osannut sanoa muutakaan selitykseksi, mistä hän ilman yhtään tutkimusta keksi nimetä koronapiikit pois-suljetuksi vaihtoehdoksi ? Eikö normaali tapa olisi ollut selvittää myöskin sen mahdollisuus ? Sanoisin että kun maailma vielä pyörii seuraavat viisikymmentä vuotta, ja kaikki vastuuhenkilöt ovat poistuneet soppajonosta, uskalletaan myöntää että rokotteet aiheuttivat suuren määrän oireita, ja myöskin kuolemantapauksia. Minä en ole ottanut yhtään piikkiä, enkä ota. Niin suurta pakkoa ei tulekaan että antaisin itseni leikkikaluksi lääketieteelle. White Lives Matter.

John Quiman

Lääkäri osasi sulkea pois koronarokotteen syynä, koska jos sitä pitää syynä, joutuu ongelmiin. On jopa lääkäreiltä lähtenyt toimilupia, kun ovat auttaneet ihmisiä parantumaan käyttäen Ivermektiiniä. Tulokset olivat hyviä, mutta monissa maissa se on ollut ehdottomasti kiellettyä.

Kun Pfizer teki Ivermektiinin kopion, sen verran muunnellun, että sen sai patentoiduksi, kehuttiin sitten miten hyvin se toimii. Siinä oli sitten hintakin kohdillaan. Ivermektiini on varsin halpaa.

Ilkka Manttari

Juuri näin. Luotto on täysin mennyt lääketeollisuuteen, vaikka eipä sitä koskaan juuri ole ollutkaan. En tosi huraa-huutoja huutaisi valvontaviranomaisillekaa. Toki ymmärrän heidän pienet resurssinsa.

John Quiman

Lääketeollisuudelle ja terveysviranomaisille oli yhdentekevää kuin paljon tuli haittoja ja kuolemia, kunhan myytiin rokotteita. Toimivat muut ratkaisut kiellettiin. Trump mainitsi malariaan käytetyn lääkkeen, mikä sen nimi olikaan, sekin toimi, mutta Trumpin puheille media vain nauroi.

John Quiman

Lisättäköön tuohon, että lääkäreiden koulutus ja terveysviranomaiset sekä lääketiede ovat pitkälti lääketeollisuuden hallitsemia.

Marko Kristian

Näiden ns. rokotteiden kanssa ollaan aika pulassa, koska vaikka ne kasvattas sulle kolme päätä lisää niin media ei ikinä myönnä mitään.
Ja miksi? Siksi koska media toimittajien suulla leimasi jokaisen ”rokottamattoman” ylimpään h–vettiin.

Marko Kristian

Tämä on varmaan se tärkein asia USA:ssa, jossa ihmiset ei pääse edes hengenhädässä leikkaukseen jos ei vakuutus kata sitä.
Mutta tottakai tärkeintä on tehdä miehistä naisia.

John Quiman

Yhdysvaltain lääkäreiden ammattijärjestö (AMA): kyllä meille raha kelpaa. Raha ei haise.

Peter Kreisler

Selvästi tulonsiirto veromaksajilta hyvätuloisille lääkäreille.
Luonnollisesti kaikille raha kelpaa, mutta joku raja sen ansaitsemisen tavoille voisi olla. Tässä on kaksi arvelluttavaa asiaa, ensimmäiseksi puututaan lasten oikeuksiin ja käytännössä varastetaan veronmaksajien rahaa.

Ilkka

Ja jos valitat, varastetaan lapset ja puututaan veronmaksjen oikeuksiin.

Ilkka

( AMA ). Anna Mannaa Amatööreille.

Uusimmat uutiset