Kotimaa Muu maailma Politiikka

Autokulkue juhli Venäjän voitonpäivää Suomessa

Kuva: Piqsels.

Vastamielenosoittajat kohtasivat kulkueen, mutta häiriöitä ei esiintynyt.

 

Mielenosoitukset ovat sävyttäneet päivää Helsingissä. Venäjä-mielinen autokulkue on ollut liikkeellä Uudellamaalla ja ajanut myös Helsingin ydinkeskustassa. Autojonossa nähtiin venäläisittäin koristeltuja ajoneuvoja. Autoihin oli kiinnitetty myös Suomen lippuja. Kello yhden aikaan kulkueessa oli noin kymmenkunta autoa.

Helsingin poliisin mukaan mielenosoitus on ollut rauhallinen ja sujunut hyvässä yhteisymmärryksessä poliisin kanssa. Kahdelta iltapäivällä mielenosoitus oli jo hiljalleen päättymässä.

Poliisi ei kertonut etukäteen kulkueen reittiä tai tarkkaa aikataulua. Syynä oli poliisin mukaan se, että kulkueeseen osallistujia oli uhkailtu sosiaalisessa mediassa.

Useita mielenosoituksia

Helsingissä järjestettiin sunnuntaina myös useita muita mielenosoituksia Venäjän sotatoimia ja voitonpäivän viettoa vastaan.

Kaikkiaan poliisille oli ilmoitettu seitsemästä erillisestä mielenosoituksesta sunnuntaina.

Näistä Kaisaniemessä puoliltapäivin pidetty Surupäivänmielenilmaus-niminen mielenosoitus oli ainoa, joka kohtasi Venäjä-mielisten autokulkueen, poliisi kertoo STT:lle.

Kohtaamisesta ei poliisin mukaan kuitenkaan aiheutunut häiriöitä. Surupäivänmielenilmauksen järjestivät Toveriverkosto ja Suomen venäjänkielinen demokraattinen yhteisö.

Narinkkatorilla Kampissa järjestettiin puoliltapäivin myös Suomen venäläisten mielenosoitus rauhan puolesta.

Venäjällä vietetään huomenna voitonpäivää toisen maailmansodan eli Venäjän suuren isänmaallisen sodan päättymisen muistoksi. Tänä vuonna päivää vietetään tilanteessa, jossa Venäjä käy hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Väkivaltaisia puheita Whatsapp-ryhmässä

Venäjä-mielisten autokulkueet herättivät etukäteen kiivasta keskustelua ja vastustusta sosiaalisessa mediassa. Joissakin kommenteissa pohdittiin erilaisia vastatoimia kulkueeseen osallistuville.

Eri tiedotusvälineet kertoivat myös, että mielenosoitusta edelsi Venäjä-mielisten autokulkueen Whatsapp-ryhmässä aggressiivinen keskustelu ja uhkailu muun muassa väkivallan käytöstä ja aseiden tuonnista kulkueeseen. Mielenosoituksen järjestäjiin kuuluva taho puolestaan kuvaili mielenosoitusta HS:lle rauhanomaiseksi ja sanoi puheiden aseiden tuonnista olleen reagointia mielenosoitukseen kohdistuneeseen uhkailuun.

 

Lähde: STT

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Rudi

Kannattaisi mennä juhlimaan voittojaan ihan omaan maahan. Varsinkin kun voittaminen ei mielly tällä hetkellä mitenkään venäläisiin vaan aiheuttaa lähinnä vinoa hymyä.

diversiteetti

Eikös tällaiset ulkomaalaistaustaisten kulkueet ole nyt sitten sitä monimuotoisuutta?

Natoon

Kaikki kulkueeseen osallistujat painukoot itärajan toiselle puolelle! Niitä ei täällä tarvita nyt eikä ikinä! Ainoastaan tähän yhteiskuntaan ja meidän arvoihin sitoutuneille venäläisille on täällä tilaa.

Zardex

Ilmeisesti et tarkoita näillä arvoilla demokratiaa, vallan kolmijako-oppia ja oikeusvaltion syyttäjän todistustaakkaa ja syytetyn syyttömyysperiaatetta. Jos noita arvoja haluaisi vaalia, pitäisi puolustaa venäläistenkin oikeutta ja etenkin vastustaa niitä arvoja rikkovan NATO järjestön tunkeutumista Suomeen.

Piikkilampaat

Ryssän paikka ei ole Suomessa vaan venäjällä.

Natoon

Ukrainan sotaa tukevia ryssien oikeuksia ei ole tarvetta puolustaa missään länsimaissa. Näiden ryssien ainoa oikea paikka on itärajan takana omiensa joukossa. Tällaisissä ryssien autokulkueissa on kalman haju.

Zardex

Venäjä on ainoa joka sitä sotaa on mennyt lopettamaan, länsihän sitä nimenomaan on lietsonut, jopa Zelenskyn kiristänyt sitä jatkamaan.

Ilkka Forsten

Venäjä ei puolusta kenenkään arvoja, joten emme mekään pidä heitä puolustamisen arvoisina. Viha on mukava olotila.

Zardex

Kyllä sinäkin siihen vihaan kyllästyt jos joskus tulet järkiisi ennen kuin se paljastaa palkkansa lopullisesti.

Ilkka Forsten

Kaksi metriä mullan alla, ei muussa suunnassa. Terveisin ryssään kyllästynyt.

Zardex

Missähän harhaunessa sinä siihen olet ehtinyt kyllästyä? YLEäkö olet ahminut vai mitä? Eikö kukaan lännessä enää jaksa innostua länsimaisesta sivistyksestä, siitä millä länsi nousi sivistyksen huipulle, eli totuuden ja oikeusjärjestelmän kunnioitus, joka mahdollisti innovaation ja vapauden yrittää ilman tyrannien rajoittavaa mielivaltaa?

Juha

Heh. tämähän on provokaatio. No tätä monikulttuurista ”ihanuutta” kaikki haluavat kun massamaahanmuuttoa kannattaa 99.9 % väestöstä. EU exitiä kannatti viime vaaleissa vain noin 5000 henkilöä.

finne igen

Suomi on todella menetetty maa sillä vain harva enää ymmärtää mitä tekemistä aikanaan täysin valkoisten kristittyjen asuttamassa maassa on niillä ihmisillä jotka Petteri Orpo otti avosylin vastaan ollessaan sisäministeri Sipilän hallituksessa!
Natoon halajavat voisivat nyt ensimmäiseksi mennä asumaan vaikka Kenoshaan muutamaksi viikoksi ja tutustua BLM-liikkeeseen. Woke-kultti tekee aktiiveille natottajille hyvää kun saa ”eestä ja takkaa”!
finne igen

Piikkilampaat

Mene hieromaan naamaasi idän diktaattorin peräosastoon kun se tuntuu olevan mielessäsi.

Kata

No enemmänkin kuin eestä ja takkaa ne hakkaa…ei ne kysy kuka natottaa koska riehuminen ja särkeminen on heistä vain hauskaa…ja Kevytjalka-matami vain nauraa.