Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Avataanko Puolassa rajat kokonaan? Sadat kansalaisjärjestöt ja julkkikset vetoavat Donald Tuskiin, jotta tämä lopettaisi ”pakkokäännytykset”

30. kesäkuuta 2022 rajamuurin rakentaminen saatiin päätökseen Puolan ja Valko-Venäjän rajalla. Muuri rakennettiin noin 186 km pituiseksi ja korkeus on 5,5 metriä. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 3.0 PL DEED / Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji.

Puolan uutta vasemmistoliberaalihallitusta painostetaan avaamaan rajat laittomien maahanmuuttajien joukoille.

Konservatiivit ovat pitkään juhlineet Puolaa siitä, että se on etnisesti ja kulttuurisesti homogeeninen maa, joka ei hyväksy avoimia rajoja, mutta tämä saattaa pian muuttua.

Yli 100 kansalaisjärjestöä ja 550 julkkista ja kuuluisuutta on allekirjoittanut Puolan pääministerille Donald Tuskille toimitetun vetoomuksen, jossa vaaditaan Puolan ja Valko-Venäjän rajalla tapahtuvien ”käännytysoperaatioiden” lopettamista ja väitetään, ettei niillä ole ”humanitaarista, oikeudellista tai moraalista perustaa”.

Vetoomus ei ole ensimmäinen laatuaan, mutta se on ensimmäinen Tuskille osoitettu vetoomus hänen uudessa tehtävässään. Hänen puolueensa kampanjoi vaalien aikana Puolan ja Valko-Venäjän rajalla sovellettavien ”epäinhimillisten käytäntöjen” lopettamisen puolesta.

Yksi kirjeen allekirjoittajista on elokuvaohjaaja Agnieszka Holland, jonka elokuvan ”Vihreä raja” näki elokuvateattereissa yli 700 000 puolalaista ja joka herätti monissa maissa vastalauseiden myrskyn, koska se ”epäinhimillistää” rajavartijoita ja ”antaa väärän kuvan siitä, että kaikki rajan laittomasti ylittäneet ovat pakolaisia”.

Vetoomuksessa väitetään, että ihmisoikeuksia loukataan edelleen Puolan ja Valko-Venäjän rajalla ja että rajavartijat työntävät usein rajan ylittäjiä takaisin, mikä ”loukkaa kyseisten henkilöiden oikeuksia”. Siinä väitetään myös, että on epäinhimillistä palauttaa nämä ihmiset Valko-Venäjälle, jossa heitä saatetaan ”kiduttaa tai vangita”, ja että ”työntämiset” rikkovat oikeusvaltion periaatteita”.

Vuodesta 2021 lähtien Puolaa on koetellut aalto, jossa laittomat siirtolaiset, joiden toimintaa Valko-Venäjä on helpottanut, ovat yrittäneet laajamittaisesti ylittää sen rajoja kostoksi Puolan kyseistä maata vastaan asettamista pakotteista.

Puolan ja Valko-Venäjän rajalle on rakennettu rajamuuri laittomien rajanylitysten uhan vähentämiseksi, mutta yritykset ovat jatkuneet.

Useat parlamentin jäsenet sekä Tuskin puolueesta Kansalaisfoorumi (PO) että Vasemmistopuolueesta ovat auttaneet kansalaisjärjestöjä, jotka ovat yrittäneet antaa humanitaarista ja oikeudellista apua maahanmuuttajille. Yksi heistä, Iwona Hartwich, vaati kaikkien siirtolaisten päästämistä maahan kriisin ollessa pahimmillaan.

Hän vaati myös, että ”heidän henkilöllisyytensä on selvitettävä vasta myöhemmin”.

Toinen kansanedustaja Franciszek Sterczyński toimitti myös kassillisen avustustarvikkeita rajanylityksen estämille laittomille siirtolaisille.

Lähde: Remix

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

ja 550 julkkista ja kuuluisuutta on allekirjoittanut Puolan pääministerille Donald Tuskille toimitetun vetoomuksen, jossa vaaditaan Puolan ja Valko-Venäjän rajalla tapahtuvien ”käännytysoperaatioiden” lopettamista ja väitetään, ettei niillä ole ”humanitaarista, oikeudellista tai moraalista perustaa”.”

Niin puolalaisten enemmistö kuitenkin äänesti juuri vaaleissa sen puolesta että rajat pidetään kiinni turvapaikkahuijareilta.
Mutta koska vasemmistolainen demokratia, niin suurin puolue ei pääse päättävään asemaan.

John Quiman

Mitä epäinhimillistä siinä on, että ei lasketa vapaasti maahan ilman asianomaisia papereita, kuten passia ja tarvittaessa viisumia?

Kuulostaa samalta kuin mitä Espanjan vassut kiljahtelivat Melillan raja-aidan piikkilangasta: ei sellaista saa olla, koska aidan yli kiipeilevät voivat loukata itsensä piikkilangan vuoksi.

Pakkoko sinne on mennä kiipeilemään, sehän on kielletty. Yhtälailla Puolan rajalla ei ole mitään tarvetta sääliä ihmisiä, jotka ovat sinne ehdoin tahdoin änkeytyneet yrittääkseen maahan laittomasti.

Ilkka

Kolmas maailmansota ei ole enää kaukana. Ryssä luottaa siihen ettei länsimaat tee mitään matuvyörylle mikä tuhoaa euroopan talouden, sitten onkin jo helppoa ylittää rajat tankilla ja tulla ” vapauttamaan ” pakolaiset länsimaisesta tyraniasta. Kun tätä tarpeeksi jatketaan, on takuuvarmaa että sota tulee. Vihaan ryssiä, ja kaikkia niitä jotka ylläpitävät omalla tyhmyydellään avoinna mahdollisuutta Putinin kaltaisille päättää asioistamme tulevaisuudessa. Kun sota sitten alkaa, jokaisen kannatta ensin hoidella kotiryssät pois päiviltä, siis suvakit ja niiden lempilapset. Jos haluatte elää vapaana, sitä haavetta ei ylläpidetä äänestämällä vihersosialisteja. Säälimällä ja hyysäämällä tulijoita teidän elämänne tuhotaan. Minä en anna niin tapahtua, teen kaikkeni että viha tulijoita vastaan kasvaa, meillä on oikeus puolustaa itseämme, siitä ei päätä Kremlin nuijat eikä kotikommunistit.