Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto Muu maailma

Barbara Lerner Spectre: ”Nationalismi on ihana asia juutalaisille – mutta se on murskattava Euroopassa”

Juutalaisen instituutin Paideian perustaja ja juutalaisaktivisti Barbara Lerner Spectre uusimmalla videollaan 16.11.2023. Kuvakaappaus: X.

Juutalaisaktivisti Barbara Lerner Spectre on nyt esiintynyt uudella videolla, jossa hän kertoo näkemyksiään siitä, miten käsitellä nationalismia juutalaisten ja eurooppalaisten keskuudessa. ”EU on ollut yksi juutalaisten parhaista liittolaisista”, hän kuvailee, kuinka he ovat työskennelleet nationalismin ”hävittämiseksi” Euroopasta.

Barbara Lerner Spectre on veronmaksajien rahoittaman juutalaisen instituutin Paideian perustaja Tukholmassa.

Vuonna 2010 Fria Tider teki Spectrestä kuuluisan julkaisemalla pätkän israelilaisesta TV-raportista Ruotsista. Videoklipissä hän totesi melko suoraan, että hän ja muut juutalaiset ovat johtaneet projektia tehdä Euroopasta monikulttuurinen. Mutta ilman tätä monikulttuurista kehitystä ”Eurooppa ei selviä”, hän lisäsi.

Nyt Spectre esiintyy uudessa videossa YouTubessa, jossa hän selittää yksityiskohtaisemmin, kuinka nationalismi on suuri ja tärkeä asia juutalaisille, mutta se on murskattava eurooppalaisten keskuudessa.

Hän kertoo muun muassa asuneensa Yhdysvalloissa, Ruotsissa sekä muissa maissa, ja hänellä on kolme eri kansalaisuutta.

”Mutta todellinen kansalaisuuteni on juutalainen”, Spectre jatkaa.

Hän juhlii myös juutalaisten kansallista ja etnistä yhtenäisyyttä Israelissa ja kertoo, kuinka ihanaa se on.

Sitten Spectre jatkaa välittömästi ylistämällä sitä, mitä hän kutsuu ”uuden Euroopan” projektiksi, jolle on ominaista monikulttuurisuus ja hävitetty nationalismi. Hän puhuu myös ”uuden juutalaisuuden” roolista tässä kaikessa.

Hänen mukaansa tämä hanke aloitettiin useilla sodanjälkeisillä sopimuksilla, jotka hyväksyttiin Yhdysvaltojen painostuksen avulla.

”Tavoitteena oli hävittää raaka nationalismi, joka oli ollut niin tuhoisaa Euroopalle”, sanoo Spectre.

Hän varoittaa myös populismin ja nationalismin noususta Euroopassa, keskittyen kritisoimaan ”eliittiä” – mikä hänen mukaansa uhkaa juutalaisia.

”Mielestäni tämä on todellinen uhka, ja meidän on oltava huolissamme Euroopasta. Ja jos EU romahtaa, uskon, että meillä on erilainen tilanne juutalaisille. EU on ollut yksi juutalaisten parhaista liittolaisista.”

Katso Barbara Lerner Spectren koko video:

Lähde: Fria Tider

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
holle

V–tu mikä ötökkänainen.

John Quiman

Ja Ruotsissa tuota mielisairaalta vaikuttavaa on arvostettu korkealla tasolla.

Jarno Tuominen

tuo otus tuskin on edes ihminen.loisista lähinnä lapamatoa.