Kotimaa Politiikka

D-viisumista työperäisen maahanmuuton pikakaista

Kuva Flickr

Kesäkuussa voimaan astuva lakimuutos mahdollistaa pitkäaikaisen viisumin käyttöön ottamisen. Pitkäaikainen viisumi liittyy työperäiseen maahanmuuttoon ja maahantuloa nopeuttavaan pikakaistaan. Ensimmäisessä vaiheessa pitkäaikainen viisumi voidaan myöntää erityisasiantuntijoille ja kasvuyrittäjille sekä heidän perheenjäsenilleen.

Valtioneuvosto esitti 10.2.2022, että tasavallan presidentti vahvistaisi asiaa koskevat lakimuutokset. Presidentin on tarkoitus vahvistaa ne perjantaina 11.2.2022. Muutokset tulevat voimaan 1.6.2022.

Suomi pyrkii lisäämään merkittävästi osaajien maahanmuuttoa. Tämän vuoksi Suomeen töihin ja opiskelemaan tulevien maahantuloa helpotetaan lainsäädäntöä uudistamalla.

Lakimuutoksella luodaan oikeudellinen pohja pitkäaikaisen viisumin käytölle Suomessa.

Jatkossa käyttöä voidaan laajentaa lainmuutoksin muihinkin henkilöryhmiin. Sisäministeriö valmistelee hallituksen esitystä pitkäaikaisen viisumin käytön laajentamisesta tutkijoihin ja opiskelijoihin sekä heidän perheenjäseniinsä.

Pitkäaikainen viisumi edistää pikakaistan toteutumista

Pitkäaikaisen viisumin käyttöönotto edistää osaltaan erityisasiantuntijoille ja kasvuyrittäjille sekä heidän perheenjäsenilleen luotavan pikakaistan toteutumista. Pikakaistassa on kyse nopean oleskeluluvan reitistä. Se valmistuu kesäkuussa 2022 samanaikaisesti, kun pitkäaikainen viisumi otetaan käyttöön.

Pitkäaikainen viisumi tukee pikakaistan 14 vuorokauden palvelulupauksen toteutumista siten, että erityisasiantuntijat ja kasvuyrittäjät sekä heidän perheenjäsenensä voivat matkustaa Suomeen heti sen jälkeen, kun oleskelulupa on myönnetty. Heidän ei siis tarvitse jatkossa odottaa oleskelulupakorttia ulkomailla.

Muutos astuu voimaan kesäkuun alussa

Pitkäaikaista viisumia koskeva lainvalmistelu on tehty ulkoministeriössä yhteistyössä sisäministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön ja Maahanmuuttoviraston sekä useiden muiden viranomaistahojen kanssa.

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eka Kettunen

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan ? Suomessa on suuri joukko työttömiä muualta maahan tulleita ja joista tehdyt lukuisat kalliit tutkimukset osoittavat heidän olevan erittäin korkeasti koulutettuja sekä omaavan jos jonkinlaisia mahtavia taitoja.

Unohdetaan siis monimutkaiset passit ja suunnataan katseet median hehkuttamien osaajien ja armottomien työnarkomaanien keitaana tunnettuun Itä-Helsinkiin, siellä sitä maleksii löyhiä kaveriporukoita ja umpivaatetettua työvoimaa, jota on heti suuri joukko saatavilla.

ike

😂

John Quiman

Osaajien, joista on oikeasti tarvetta ja paljon hyötyä, päästäminen maahan helposti ja sujuvasti on ihan hyvä juttu. Saapa nähdä koska hallitus alkaa muuttelemaan tuota muillekin Suomeen hinkuaville. Luottamus hallitusten touhuihin ei ole korkealla, eikä yllättäisi, että ensin tehdään yksi versio, joka kansan on helppo hyväksyä ja sitten sitä muutellaan vähitellen ideologiseen suuntaan, jotta kaikki lähi-idän ja aharikan halukkaat voisivat tulla suurissa määrin ja helposti. Lopulta viisumin ja oleskeluluvan saamiseen riittää, kunhan kertoo, että haluaa sossun jonoon, koska kotimaassa ei ole sossun palveluita.

ike

Aina yllättää tuo vihervasemmiston kyky sotkea asioita. Mitä tehtäisiin hallitukselle joka ei nouda lakia, edes perustuslakia. Entä niille virkamiehille ja toimijoille jotka toimivat tuolla poliitikkoja lähellä olevissa tehtävissä. Huolimattomuus ja laittomuus kukoistaa. Katsoin tuossa Levelin lähetyksen Tubesta ja oli aika korutonta kertomaa miten esim. ääntenlaskentaan suhtaudutaan, esimerkkinä olivat aluevaalien väärinkäytökset. En enää hetkeäkään usko että esim. ääntenlaskenta olisi sillä tasolla kuin sen sivistysvaltiossa tulisi olla. Mitä tavallinen kansalainen enää voi tehdä. Kai nuo Ilkka Forstenin antamat viitteet voivat olla sitten se mihin maailma ajautuu. Ai niin tuossa tuo linkki: https://www.youtube.com/watch?v=c3dU0DeRXZA

MV?

1. Kustannetaan ulkkarin opiskelut samalla kun se opiskelupaikka on pois suomalaiselta
2. Annetaan pitkä-pysyvä oleskelulupa ulkkarille
3. Suomen lainsäädännöllä ei tarvitse paljon tehdä saadakseen kansalaisuuden
4. Se on siinä sitten. Ei karkoitusta mistään, kaikki etuudet taattu loppuelämäksi ja ulkkari lisääntyy ja äänestää Suomea Ruotsin suuntaan. Sinä maksat koko lystin.

Ilkka Forsten

Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää että tänne on AINA päässyt tulemaan jos oikeasti on työn tai opiskelun perässä. Nämä joita tulee, siis suurin osa, ei ole muuta kuin pummeja ja loiseläjiä joiden varaan tämän maan talous ei tule koskaan rakentumaan, mutta heidän kauttaan se kyllä tuhoutuu.

John Quiman

Viheriäiset ihmiset ovat kuitenkin sitä mieltä, että kunhan vaan on vähän ihossa väriä tai ainakin on oikeauskoinen, on se rikkautta. Sitten luodaan sossun varassa pyöriviä kansainvälisiä slummeja ja uskotellaan itselle ja muille, että se on rikkautta ja kansainvälisyyttä.

Minervan Pöllö

Haistanko kommentissasi islaminvastaisuutta. Kannatamme kahden erilaisen sosiaaliturvajärjestelmän omaavan valtion [valtioiden], luottamukseen perustuvaa, ja toistensa arvoja kunnioittavaa yhteistyötä, rauhanomaisen rinnakkaielon saavuttamiseksi. Koska tämä islamin YYA- liturgia {en muista sanatarkasti, miten tämä kaikki häpeämättömyyden raja ylittävävä, lienee yksi maailman historian kuvottavimmista P : nuolemisen julistuksesta oli kirjoitettu}  saadaan osaksi Suomalaista ihmisoikeuspolitiikkaa, rasisminvastaisuutta ja taivaalliset mittasuhteet ylittävää suvaitsevaisuutta. Mietipä tätä Ilkka, kaverin puolesta tässä kyselen.

John Quiman

Saatat haistaakin. On vaikeaa nähdä mitään myönteistä islamissa, koska Eurooppaan saapuneet, jotka sitä harrastavat ovat hyvin suurelta osin ongelmallisia.

Siteeraan vain Bahrainilaista ministeriä, joka totesi, vastatessaan kysymykseen, että miksi he ja saudit eivät ota ”turvapaikanhakijoita” vastaan. Hän sanoi, että he eivät ota niitä, koska ne ovat ongelmallisia. Ottaen huomioon, että tuo ministeri on myös oikeauskoinen, täytyy olettaa, että Eurooppaan ei tule niistä kulttuureista parhaimmistoa, vaan juuri sitä massaa, jossa on paljon ongelmallisia.

Itse uskonto ei ole eurooppalainen, eikä ole yhteensopiva eurooppalaisen kulttuurin kanssa. Sehän näkyy jo siitä, että he kieltävät lapsiaan eurooppalaistumasta.

Kysyn mä vaan

Onko Afrikasta ikinä tullut Suomeen palkattuja erityisasiantuntijoita tai kasvuyrittäjiä?

Jos ei ole tullut, miksi ei ole tullut?

John Quiman

Afrikasta löytyy jossain määrin osaajiakin. Useimmiten ovat eurooppalaisperäisiä, mutta kaipa jonkin verran muitakin. Ne menevät sellaisiin maihin, joissa on suuria yrityksiä ja hyvät edut sekä uraputkelle mahdollisuus, kuten USA:aan tai Britanniaan. He kaipaavat hyvää tilipussia, eikä sossu kiinnosta.

Suomeen hinkuavat eniten ne, jotka kaipaavat etuja ilman mitään annettavaa ja joilla ei sitä tilipussia tule olemaan.

Ilkka Forsten

” Kasvuyrittäjiä ” sieltä on tullut. Kasvattavat kahdeksan jalkavaimon voimalla kuuttakymmentä lasta, ja kasvuun tähdätään ottamalla yhdeksäs jalkavaimo. Maamme laki tosin kieltää moniavioisuuden, mutta sillähän ei ole ollut mitään merkitystä enää vuosiin. Väestöräjähdys Suomessa on parempi kuin väestöräjähdys Afrikassa, sillä olemme suuri valtio ja tilaa piisaa. Vielä on asuttamatta Muonion pohjoispuoli sekä UKK:n kansallispuisto.

Kolttasaamelaiset ” joikhaavat ” vähän samalla tavalla kuin tulijat, joten he ymmärtävät toisiaan ja mikä parasta, molemmat ovat vähemmistöä joka pystyy aina vaatimaan asemaansa vetoamalla mitä päähän pälkähtää. Toinen tarvitsee kahdeksan mönkijää ja moottorikelkkaa, toinen Rolex:n ranteeseen kun heimo ei muuten kunnioita. ( Muistuttaa ihmeen paljon hagerttien maailmankuvaa, jossa samalla tavalla pitää kulta ja hopea loistaa, vaikka hevoskaupat ei sujuisikaan. )

Ihan asian ulkopuolelta huomautan että vihaan noista jokaista, mutta saamelaisia ehkä vielä voisin sietää kunhan norkoilevat ” luotsholla lusthin pidossa. ” Nunnukha nunnunkha lailaa lailaa.

jep

Vai pyritään lisäämään osaajien maahanmuuttoa. Eiköhän noita moniosaajia ole jo ihan kyllästymiseen asti. Exit only.

Tuumailija

Onko täsä takana se, että näitä ”kasvu”yrittäjiä jeesataan muhkealla starttirahalla seuraavat 10 vuotta muiden etuuksien päälle. Kyllä nämä ohituskaistat on nähty esim. asuntojonoissa, sosiaalietuuksissa.
Tai 14 vuorokautta mukatöissä ja porukka tänne. Kun ovat rajan sisällä niin kansainväliset sopparit estävät potkimasta maasta.

Käsittäisin asian selkeämmin, jos tarkoitettaisiin niitä, jotka tulevat ihan papereiden kera ja ovat kiinnittyneet yritykseen jo aiemman työn perusteella, ja yritys on katsonut että tämä on heidän tarvitsema henkilö.

Kansalaisen verkkokauppa