Kotimaa Maahanmuutto

Eduskunnan puhemies kommentoi idästä tulevia turvapaikanhakijoita

Kuva Pixabay.

Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi itärajan turvapaikanhakijatilannetta viestipalvelu X:ssä (entisessä Twitterissä). Hänen mukaansa sieltä Suomen puolelle tulevat turvapaikanhakijat eivät ole ilmestyneet itärajalle siksi, että heistä olisi tullut juuri nyt hädänalaisia Venäjällä.

Halla-aho kirjoittaa että suurin osa rajan ylittävistä turvapaikanhakijoista on raporttien mukaan nuoria miehiä. Lisäksi Halla-aho kysyy, mistä tiedämme etteivät tulijat ole Wagnerin-yksityisarmeijan palkkasotilaita tai kuulu erikoisjoukkoihin? Wagner-joukot ovat Venäjään kytkeytyvä, mutta useilla maailmankolkilla toimiva yksityisarmeija. Halla-ahon mukaan Wagner-joukot rekrytoivat myös Lähi-idästä ja Afrikasta.

Halla-aho muistuttaa myös, että esimerkiksi tadzhikien ja uzbekkien kohdalla on vaikea arvioida kielellisin tai silmämääräisin perustein ovatko he Afganistanista vai jostain muualta. Monilla turvapaikanhakijoilla ei ole papereita.

Suomen sisäministeriötä johtaa perussuomalaisia edustava sisäministeri Mari Rantanen. Sisäministeriö vastaa rajavalvonnan lainsäädännöstä. Rajojen kiinnipistämisestä päättää koko valtioneuvosto. Monet päättäjät ovat vaatineet itärajan tiukkaa sulkemista turvapaikanhakijamäärien rajoittamiseksi.

MTV uutiset

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

> mistä tiedämme etteivät tulijat ole
> Wagnerin-yksityisarmeijan palkkasotilaita
> tai kuulu erikoisjoukkoihin

      Mis­tä voim­me tie­tää, et­tä edus­kun­nan pu­he­mies ei ole vie­raas­sa val­ti­os­sa kou­lu­tet­tu so­lut­tau­tu­ja, jo­ka on vä­ri­val­lan­ku­mouk­sen me­ne­tel­min nos­tet­tu val­taan ja jon­ka tar­koi­tuk­se­na on pääs­tää ul­ko­mai­set so­ti­laat ra­jam­me yli ja pe­rus­taa heil­le maa­ham­me mie­hi­tys­tu­ki­koh­tia.

Jukka Severinkangas

Jussi kertoo sen, mikä kaikki on mahdollista ja jopa todennäköistäkin. ”Asiantuntijoiden”, tutkijoiden, ihmisoikeusproffien puna-aivot eivät näe mitään vaaroja, vaan kaikki on niin viherpunaista harhamössöä!

Kansalaisen verkkokauppa