Kotimaa

Eduskuntatalolla tempaus pakkorokotuksia vastaan

Kuva: Kansalainen

Eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin tänään rokotepakkolakia. Eduskuntatalon portaille alkoi jo aamupäivällä ilmestyä hautakynttilöitä.

Lakiesityksestä huolestuneet kansalaiset organisoivat nopealla aikataululla tempauksen, jossa eduskuntatalon portaille tuotiin hautakynttilöitä ja kylttejä, joissa lukee esimerkiksi ”RIP sote”. Vastaavia tempauksia järjestettiin samaan aikaan myös mm. Tampereella, Porissa ja Oulussa. Verkkolehti Kansalaisen toimittajat kävivät eduskuntatalolla kyselemässä ihmisten tunnelmia uuden lain ja koko koronatilanteen suhteen.

– Olen alusta asti ollut tätä eriarvoistavaa koronapassia vastaan ja on aivan käsittämätöntä, että se yleensä meni läpi. On todella surullista, että ihmisiltä viedään töitä alta sen takia, etteivät he suostu osallistumaan lääketieteelliseen kokeeseen, kommentoi muusikko Mikko Tähti.

– Koko korona-ajan olen ollut töissä ja eniten resursseja on mennyt suojavaatteiden pukemiseen. Hoidettavilla ihmisillä tai koko työyhteisössä ei ole edes ollut kenelläkään koronaa. Hoitajilla oli lomakielto koko viime talven ajan, koska koronasta johtuvan henkilöstöpulan vuoksi ei voida pitää lomia, kertoi puolestaan paikalla ollut lähihoitaja.

Hallitus haluaa muutoksen voimaan mahdollisimman pian. Sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöillä, kuten hoitajilla tai siivoojilla olisi uuden lain mukaan oltava koronarokotus. Esityksessä ehdotetaan tartuntatautilain väliaikaista muuttamista siten, että laissa säädettäisiin covid-19-taudin vakaville seuraamuksille alttiiden sosiaalihuollon asiakkaiden ja terveydenhuollon potilaiden hengen ja terveyden suojaamisesta minimoimalla heidän riskiään saada covid-19-tartunta heidän kanssaan lähikontaktissa työskenteleviltä henkilöiltä.

18 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Heimo Hopeavesi

Kolmas piikki, neljäs piikki…
Nykyiset ennätysajassa kehitetyt koronarokotteet ovat osoittautuneet ”ensiapurokotteiksi”,
Kyllä kai lääketeollisuus on koko ajan kehittämässä parempia (vanhojen rokotteiden veroisia) koronarokotteita vai pyrkiikö se ensin rahastamaan mahdollisimman paljon näillä nykyisillä ?

Maailma tarvitsee julkisesti rahoitettua, strategista lääke -ja rokotekehitystä !

Nationalisti

Hoitajat, pitäkää yhtä, älkääkä alistuko tähän.
Jos te nyt annatte periksi, niin voitte olla varmoja, että teiltä vaaditaan rokotteita yhä kiihtyvään tahtiin ja mahdollisesti muutkin terveystiedot täytyy avata työnantajalle.
Tsemppiä, ajakaa vaikka koko Suomen terveydenhuolto todelliseen kriisiin ja näyttäkää vaikka keskisormea Mikko Kärnän kaltaisille vihamielisille poliitikoille.

Historix

Kun ”rokotuksiin” on lähtenyt mukaan, niin ensimmäisen vuoden sisällä on kolme piikkiä tulossa. Eikä se siihen taida jäädä. Israelissa puuhaavat jo piikki nelosta. Eli tässäkö nyt luodaan uusi luokka, koronapiikeistä riippuvaiset? Lääkkeestä, joka on perusterveelle haitallisempi kuin itse tauti.

Piiku Berg

Kyllä muut ammattiliitot tulee tukemaan teitä!

Ilkka Forsten

Liittyykö tämä kiire pääministerin töpeksimiseen discohileenä, vai mistä on kysymys ?

Laaki

Ehkäpä massan hidas herääminen ja erityisesti pettymys toteutuneeseen salaliittoteoriaan, eli jatkuviin injektointeihin on saanut paniikkivaihteen päälle ja nyt on painettava täysillä kun hitaimmilla on vielä silmät kiinni. Yhä useampi alkaa ymmärtämään ettei lopuksi olekkaan kyse heidän terveydestään.

Kata

Varmaan ”for the sake of revenge” ko ihmiset kehtaa yhä jauhaa pikku lipsahdusta,Itsenäisyyspäivän aattona ja seurassa niin mukavassa…ja siellä kaikilla oli niin mukavaa oi jospa oisin Puten kaa ollu mukana…
Uskomatonta touhua.Sivistysvaltio ja pikkusen ravistellaan pm:n hartioilta tomuja….oikein urakalla onkin tomutettu.

John Quiman

Marinoitu hallitus: ”Me teille bileet näytämme!”

Ilkka Manttari

No ei, mutta typerys on typerys keski-iän kriisistä huolimatta.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
Apinakuningas

Totta kai, mediakohun avulla siivitetään mieleistä politiikkaa. Mikäpä ajaisi asiaa sen paremmin kuin katuva pääministeri. Ensin leivotaan kansanosasta kiukkua esittelemällä vastuuntunnotonta pääministeriä. Kun mielet ovat vastaanottavaisia, tuodaan eteen katuva pääministeri, joka on seuraavaksi ratkaisevien päätösten äärellä. Katumuksen siivittämänä onkin sitten helppo ohjata kansaa ottamaan vastaan entistä kurinalaisempi politiikka. Kysehän on vastauksesta ”yleiseen” mielipiteeseen, jolloin pääministeri voi ajatella, että kyse on vastauksesta kansan tahtoon.

Pertsa

Pääministerin katumus on sama kuin ”voi hitto,nyt mä jäin kiinni”.

käteen osui

Eikös voitaisi samalla kertaa vastustaa vaikka Suomen puolustusvoimia ?
Vihollisen ampuminen sodassa rikkoo näet aortan lisäksi hänen ihmisoikeuksiaan.

Ilkka Forsten

Lii Andersson on ollut sitä mieltä jo pitkään. Hänen mielestään parasta maanpuolustusta on jättää kaikki aseet ostamatta, esimerkiksi uudet hävittäjät, sillä niiden tuottamat päästöt rikkovat kansainvälisiä ilmastosopimuksia, ja konehankintaan käytetyt varat voisi kohdentaa afrikkaan, jossa humanitäärinen hätä on suuri ja väkivalta rehottaa kolonialismin ja jälkikolonialismin johdosta.

Muistammehan että meillä on ” kunniavelka ” yhä maksamatta, siis se että AB ruåtsi OY poltatti tervaa ja sitä myytiin orjalaivojen tervaukseen. Se on suomen kansan syy, ja että ilman sitä tervaa olisi koko afrikka tätä nykyä yhtä solidaarista onnea, jossa tutut ja hutsut eivät kokisi reviirikiistoja, Sierra Leonessa ei olisi lapsisotilaita, eikä Nigeriassa yhtään ongelmaa. Etelä – Afrikka olisi yhtä kultakaivosta, ja omikron muunnoskin olisi jäänyt syntymättä.

Presidentti Tavja Halonen koki niin syvää henkilökohtaista ahdistusta sakaramiinoista, että meidän piti ratifioida Ottawan sopimus koska näin vältettiin mittavat ihmilliset kärsimykset joita hyökkääjä olisi voinut kokea. Sitä paitsi miina on kuulemma hyökkäys-ase, joten suomen kaltainen neutraali valtio ei voi ajatella omaavansa materiaalia, jolla hyökätään karjalan korpeen Uhtuan suuntaa tavoitellen. Näin siis jäi vienan karjala valloittamatta, ja murmannin rata katkaisematta. Toivokaamme että edes osa kaukopartiomiehistämme ehtoi kotiin ennen halosen aivopieruja. Lauri Törni on yhä hukassa, ja pelkäämme pahoin että hän olisi vielä korvessa vailla yhteyttä kommunistiseen suomeen.

Olen liikuttunut kun kotikuntani sanomalehdessä mielipidesivuilla eräs huolestunut kertoi vakavahenkisesti, että meidän tulee nyt olla tarkkana, sillä venäläisten joukot ukrainan rajalla ovat välitön uhka, sillä sota on hyvin lähellä meitä. Ymmärtääkseni suomella ja ukrainalla ei ole yhteistä rajaa, mutta voin olla väärässä, ja kyllähän kasakat ovat nopeita liikkumaan. Nyt niillä sakaramiinoilla voisi olla käyttöä, mutta kun demlan dudaa darja halusi da da, miinat pois, niin kasakoillakin on vapaampi pääsy suomeen. Ehkä meiltä vielä löytyy yksi Sven Dufva joka istuu pas****a kiven takana Koljonvirran tällä puolella, ja varmistaa ettei kasakkadelegaatio pääse yllättämään ? Tähän joudun nyt laittamaan koko uskoni, sillä soijanakkikryyteistä ei ole pysäyttämään mitään vaikka menään tappituntumalla joka paikkaan.

Kata

”Se sitä nykyään on kova kulkemaan..salamasotaa kun on”….
Oikeassa olet soijanakkikryyteistä…kintut vilkkuen pöhikköön pakoon.

Hh1488

Suomalialaiset feministit pystyy venäjän armeijan pysäyttämään😂😂😂.veikkaan et moni nationalisti jättää lgbtg ”armeijan” karkelot väliin ja lähtee vaikka johonki suomen parempaan maaha aslym oikeuksilla elää ilmasiksi. Ite teen ainakin niin Ja perheeni seuraa perässä. Valat on revitty, Suomi on jo hävitty. Eli ei me mitää kalliita hävittäjiä edes tarvita.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Henri Hirn
Tuumailija

Se joka takoo miekkansa auroiksi, kyntää tulevaisuudessa toistenkin pellot…..

Horace Smith

Anderson ei vielä ymmärrä, että taivaalla lentää aina joku sotakone. Oma tai naapurin. F35, AGM-158 JASSM ja suomalaiset pilotit antavat sen verran pelotetta, että putler joutuu harkitsemaan pari kertaa kannattaako.