Eurooppa Muu maailma Politiikka

Erdoğan: Turkki ei suhtaudu myönteisesti Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen

Vasemmalta oikealle: Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan. Kuva: Flickr CC BY-NC-ND 2.0.

Turkin presidentti sanoo, ettei halua liittouman toistavan ”virheitä”.

 

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi perjantaina, ettei hänen maansa hyväksy ajatusta Suomen ja Ruotsin liittymisestä Natoon.

Suomen johtajat ilmoittivat torstaina aikovansa tavoitella jäsenyyttä transatlanttisessa sotilasliitossa ”viipymättä”. Ruotsin odotetaan seuraavan perässä lähipäivinä. Nämä toimet, jotka ovat vastaus Venäjän käymään sotaan Ukrainassa, ovat kuitenkin herättäneet kritiikkiä Turkissa. Maa on ollut Naton jäsen vuodesta 1952.

”Juuri nyt, kun on kyse Ruotsista ja Suomesta, seuraamme kehitystä, mutta emme suhtaudu siihen myönteisesti”, Erdoğan sanoi toimittajille Istanbulissa. Hän lisäsi, ettei hän haluaisi toistaa väittämäänsä ”virheistä”, kuten Kreikan ottamista Natoon. Erdoğan syytti Pohjoismaita myös terroristien suojelemisesta – syytös, jota hän usein esittää kotimaisille vastustajilleen ja länsimaille erimielisyyksien aikana.

Erdoğanin kommentit voivat luoda esteitä Naton laajentumiselle, sillä nykyisten jäsenten olisi hyväksyttävä yksimielisesti Suomen ja Ruotsin jäsenyyshakemukset. Turkin johtaja saattaa myös yksinkertaisesti poseerata jäsenyyshakemuksista käytävää keskustelua silmällä pitäen.

Ruotsin ja Suomen ulkoministerit sanoivat myöhemmin, että he keskustelevat Ankaran esittämistä vastaväitteistä turkkilaisen virkaveljensä kanssa Berliinissä lauantaina.

Turkin presidentin huomautukset tulivat päivä sen jälkeen, kun Suomen pääministeri Sanna Marin ja presidentti Sauli Niinistö ilmoittivat tukevansa Suomen liittymistä Natoon. Kyseessä on historiallinen muutos, jonka taustalla ovat Ukrainan sodan geopoliittiset ja turvallisuuspoliittiset vaikutukset.

 

Lähde: Politico

52 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jallu

En ole hirveän tarkkaan lukenut tätä Erdoganin lausuntoa, mutta presidentti Niinistö sanoi YLE:n ohjelmassa, että Suomea ei mainittu edes nimeltä. Miten lienee, onko joku tarkistanut?

Tulee yksipuolinen sota

No miettikääs nyt vähän miksi Turkki on Suomen ja Ruotsin liittymistä vastaan… Tuleeko kenellekkään mitään mieleen…? Kuka vaan??

No, aikoinaan kun pitäknmatkan ohjusten kieltävät sopimukset allekirjoitettiin niin samalla kertaa Turkista tuli NATO-maa. Turkista kun sattuu olemaan alle 3000km Moskovaan. Mikä yhteensattuma.

Suomesta ja Ruotsista on vielä vähemmän, jolloin Turkki menettäisi kiristysmahdollsuutensa EU:hun ja NATO:on. Sen rahansaanti kummaltakin taholta vähenisi nollaan. Samalla kun sen uhkailut ”NATO lähtee jos me emme….” menettävät merkityksensä.

Tässä taas nähdään että historian tuntemuksesta ei ole haittaa. Historiasta kannattaa myös muistaa isoviha!!

Isovihassahan Suomesta koitettiin tehdä maapalaa jossa ei asuisi ketään. Aina kun suomalaisia saatiin kiinni niin ne tapettiin. Venäjä halusi eteensä maapalan joka hidastaisi vihollisen hyökkäyksiä. Aivan kuten nytkin se haluaa etuvyöhykkeet. Mikään ei ole muuttunut vaikka ihmisillä on kännykät ja pukeutuminen on ”chic”. Politiikka on pysynyt samana.

Ja se tarkoittaa että jos Suomesta tulee NATo-maa, niin todennäköiseti meidän infra tuhotaan niin täydellisesti että suurin osa kuolee lääkinnän puutteeseen, osa nälkän ja loput on niin heikkoja kun ne kaivelee muurahaisia ja matoja henkensä pitimiksi, että niistä ei ole vaaraa.

Jos joku muistaa niin viime syksynä tämä yksi Suomessa vieraillut NATO-kenraali sanoi:”Suomi on ollut hyvä paikka vakoilla Venäjää, mutta ilmankin me pärjämme”. Ja heti perään turvatakuista:”Ei Suomi saa mitään kun ei ole NATO:n jäsen”.

…niin että toivottavasti on ruokaa säilöttynä ainakin vuodeksi…

Juha

Näin se vaan menee kun asumme geopoliittisessa persvaossa. Moni ei vaan tätä tajua, liekö sivistyksen puute, kun historiaamme ei tunneta.

Telluksen tallaaja

Ja sitten joskus suomalaiset juoksee kieli vyön alla suojaamaan Turkin puolustusta Nato kiimassaan.

Suomessa paljon tyhmiä

Ja se on juuri näin. Vain suomalaiset sinne rientäis Turkin avuksi Ja etenkin naiset.

Juha

Saavat Naton kannattajat mennä tykinruuaksi.. kun uusi proxysota taas kohta syttyy. Taitaa Puola olla seuraavana vuorossa.

juu

Mikä olisikaan nolompaa, kuin että Suomen poliitikot aukoo päätänsä venäjälle, niin kun ovat tehneet pari kuukautta. Ja sitten haetaan natoon niin kuin Ukraina, eikä meitä hyväksytä.
Joutuuko esimerkiksi Halla-aho täysin älyttömistä sanomisistaan vastuuseen?
No ei joudu koska hän pakenee samantien perheensä kanssa.
Ja mainitaan vielä että olen aina pitänyt Halla-ahoa älykkäimpänä poliitikkona, en pidä enää.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=MhLNBxpo8zY

Juu…entä hän?Pitääkö paeta?Puhut järkyttävää soopaa.Asiaa puhui hänkin,pressa,piste.
Kiesus teitä mankujia.Kyllä Halla-aho sinut voittaa älykkyydessä(ja useimmat politiikot) mennen tullen mutta sinähän haluatkin olla polvillaan puten edessä.No mene sinne niin käy kuten kävi monelle jotka lähti rakentamaan ”uutta maailmaa”, Amerikkaa myöten tuli ”rakentajia” jotka menivät sikäläisten puntarpäiden lankaan.
Ja loppu ei ollut satua.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Kata
Kata

Kantsii lukea myös noita kommentteja ympäri maailmaa.
Hieman avarakatseisempia kuin Suomen zetorit.

Puolueeton

Ei älystä ole hyötyä, jos tunteet voittavat..Esimerkiksi tämä tapahtunut on jäänyt tunteitten peittoon ”Zelenskyi astui virkaansa Ukrainan presidenttinä 20. toukokuuta 2019 ja ilmoitti heti virkaanastujaispuheessaan hajottavansa maan parlamentin. Samalla hän kertoi tulitauon saamisen Itä-Ukrainaan olevan hänen ensimmäinen tehtävänsä.” Ukrainassa oli sota jo silloin. Venäjän valtio sekaantui sotaan vasta 2022. Tosin venäläisiä vapaaehtoisia oli mukana sodassa, kuten on nytkin ulkomaisia vapaaehtoisia Ukrainan pataljoonissa. Tarkkaa totuutta tapahtumista ei saada koskaan tietää.

Kata

No ko mie puhuin natohommista en Ukrainasta…Todellakin, kyllä minäkin mietin että Dr.Jill se vaan vierailee Ukrainassa ja ei mittään hättää mutta se maaseutu ja köyhät eivät pääse minhinkään.Heille tämä on järkyttävää oli Volodymyr päättäny mitä tahansa…ja en ole senkään tyypin ihailija…koska mitä siellä tapahtuu on todellakin arvuuttelua.
Mutta silti…ei ole Venäjällä mitään oikeutta vaan tulla maahan tekemään kauheuksiaan!Ei tosiaankaan!

Tuumailija

Nisse puhui kuin oikea poliitikko, sanomatta mitään tai ottamatta mihinkään kantaa. Mielenkiintoista, että presidentiltähän otettiin vaikutusoikeudet pois, silti jamppa huseeraa siellä ja täällä, ei sentään nato takki päällä (kuten eräs PM).

Nisse oli eräs niistä, jotka suhmuroivat suomen eu:n, olivat tietoisia -90 luvun romahduksesta yms. Lakimies jonka ”moraali” on hyvin venyvä ja joka on vuosikymment kieltänyt nato yhteyden vaikka puolustusvaivojakin ollaan kokko ajan oltu ”yhdenmukaistamassa” nato standardiin, ei ole kyennyt kieltämään uskottavasti tätä klikkiä (oli hiki otsalla ja sama idioottimainen hymynkare, kun halla-aho hiillosti suorassa lähetyksessä asian tiimoilta.).

Siellä se tupakkiaski ja rullaluistimet pölyttyvät kaapin perukoilla. Ensimmäistä kertaa kun oli ja valittiin pressaksi, lupasi kovaan ääneen että puolustaa suomalaista yrittämistä, unohti vain mainita että suuryrittämistä ei pk-sektoria.

Että sellainen luistelija, joka kuulostaa varmaan vakuuttavalta ulkomaalaisten lambienkin korviin.

Polttaa vieläkin

Itse asiassa, polttaa ketjussa vieläkin. Sillä jos noin vanhana lopettaa tulee virtsaamisongelmia. Mutta siitä polttamisesta ei saa enää puhua.

juu

Älykkyyttä vaatii myös se, että tietyssä asemassa pitää välillä mielipiteet ihan omana tietonaan eikä sano kaikkea mitä ajattelee. Vaikka ne ajatukset olisi ihan oikeinkin, niin välillä parempi olla hiljaa.

Tö pöt

Eiks toi ole vieläkään opinut lausumaan englantia. ”TÖPÖT” englanti lienee Suomessa eniten puhuttu kieli. Ja tolla olisi ollut varmasti aikaa ja rahaa opetella englanninkieltä.

Kata

No hyvin näkyi immeiset maailmalla ymmärtävän mitä hän sanoi.Oli sitten töpöt tai ”tuutiitutöörtituu”,Ahti Karjalainenkin tuli ymmärretyksi ja sai teensä… 😀

Tämä ei kuitenkaan ole ollenkaan oleellista asiassa kunhan nyt etsit jotain huonoa sanottavaa.
Ja en ole mikään Saulin fani mutta suorapuheisuus on joskus tarpeen suomettuneiden keskellä.Niitä on ympäri maailmaa.
Ettei vaan joku tuu pahalle mielelle-maailma nykyään.

Kekkosta ikävä

Parissa kuukaudessa saatiin välit Venäjään pilattua, Kekkosen ja monen muun rakentama pohja tuhottiin lähes täysin. Siihen päälle vielä Halla-ahon sekoilut ym., mitähän Venäjällä on ajateltu kun ovat seuranneet tätä Suomen Natoteatteria. Nyt pitäisi Niinistön mennä lakki kourassa Putinin juttusille ja kysyä mitä kaikkea Venäjän tiedustelupalvelu on saanut selville Ukrainasta, joka johti sotaan. Ja samalla tietysti Niinistön pitäisi yrittää huonontuneita suhteita Venäjään korjailla.

Kata

Kuuntelepa tuo Niinistön puhe tuossa edellisessä kommentissani…ei mene pressa lakki kourassa pyyteleen mitään eikä pidä mennä missään tapauksessa!Varsinaista suomettumista yhä!Uskomatonta!

juu

Niinistö puhuu hienosti aina sanomatta yhtään mitään, ja se näköjään uppoaa ihmisiin.
Vaikka nyt en niinistöstä pidä oikeen, niin en tosiaan tiedä kuka olisi parempikaan pressa?
Mutta jos on Marinin kaltainen pääministeri lahjottamassa rahat ja itsenäisyyden pois, niin kai presidentiksi voi arpoa jonkun kallion peran.

S. Niin.istö on siansilmä

Kaikki ne on yhtä huonoja. Niinistö on täys pazkiainen ja siansilmä.

Kekkosta ikävä

Nyt ei ole kyse mistään suomettumisesta vaan niiden vahinkojen paikkaamisesta mitä viimeisen kahden kuukauden aikana on saatu aikaan.

juu

Mitenkään en voi puolustella venäjän hyökkäystä, mutta ei se ole ihan niin yksinkertaista mitä meilläkin media antaa ymmärtää.
En yhtään epäile etteikö venäjän joukot olisi tehnyt sotarikoksia,, mutta mistä me täällä tiedetään mitään?
Esimerkiksi meillä ja muualla länsimaissa media kirjoitti vielä viime vuoden puolella Ukrainan natsijoukoista, jotka siis on natseja ihan avoimesti.
Mutta nyt ne samat mediat kieltää että mitään natseja edes olisi.
Ja edelleen, ei se oikeuta sitä mitä venäjä Ukrainassa tekee, mutta tää tekopyhyys on vaan järkyttävää.
Siellä se huumeita käyttävä presidentti sai kohun aikaan esiintymällä Kreikan parlamentille natsien kanssa, uutisoitiinko siitä Suomessa? No eipä uutisoitu.
Jos venäjällä on uutiset pelkkää propagandaa, niin sitä se on meilläkin.

Runtiti-pou

Niin se Putkosebn media natseista joita ei ole

juu

En tiedä mistä putkosesta puhut?
Jos meinaat mv lehteä? Niin kyllä sitä väliin katellu, mutta en ole ikinä uskonut venäjä/ukraina juttuja sellasenaan.
Vaan se ukrainan huumeissa heiluva korruptoitunut transsupressa esiintyi niiden natsien kanssa ihan Kreikan televisiossa suorassa lähetyksessä.
Suurin osa parlamentin jäsenistä lähti pois.
Vaikka kuinka venäjää vihaisi, niin totuus on totuus, sitä ei vain meille haluta kertoa.

Runtiti-pou

OLisi tietenkin hienoa, jos Ukrainassa olisi helkutisti natseja

juu

Kaikki termit on niin politisoitu, ettei kukaan edes tiedä nykyään mitä ”natsi” tarkoittaa.
Suomessa on ”natsi” jos ei halua että maa täytetään kehitysmaalaisilla raiskareilla.
Suomessa itsenäisyyspäivää viettäviä perheitä media kutsuu ”natseiksi” tai korrektimmin ”äärioikeistolaisiksi”.
Venäjällä on ”natsi” jos ei hyväksy venäläisten alistamista muita kohtaan.

Kekkosta ikävä

Itsekään en Venäjän hyökkäystä puolustele, mutta kyllä valtamedian silti pitäisi kertoa mitä Ukrainassa oikeasti tapahtuu. Supo ei voi olla niin tyhmä etteikö tietäisi miten asiat on Ukrainassa. Tuo oli tosiaan mielenkiintoinen pointti, kun Suomessa ei ollenkaan uutisoitu tuota Kreikan parlamentin natsijuttua.

Juha

Persut voitais liittää kokoomukseen kun ovat jo sen apupuolue. Petturipersuilla on niin monta kertaa kääntynyt takki että luulisi jo tyhmemmänkin tajuavan että ”mestari” on EUn miehiä, ei saa muuta kuin hajaannusta aikaiseksi puolueessa. Vajoaa marginalipuolueksi.. kun ei niitä tarvita, kun meillä on jo yksi kokoomus.

Kata

Kristallipalloko kertoi? 😀

Kekkosta ikävä

Tämän Persujen Natokiihkoilun jälkeen on onneksi ovi alkanut käymään ja Persuista on lähtenyt väkeä muihin puolueisiin. Halla-ahon sekavat puheet oli varmaan monelle se viimeinen niitti.

Kata

No mutta et puhu mitään Sannasta joka pyörsi sanansa puolessa vuodessa!Viime vuonna ei natoon ja nyt niin sammaa mieltä kaikkien,huom kaikkien hallituskumppaneiden kansaa että joo natoon!
Ei tässä Halla-aho ole se pääjehu vaan ne jotka haluaa että suomalaisten on yhä pyllistettävä lännelle ja kumarrettava itään!
Ja mistä se kertoo?

Lue Isovihasta…

Kekkosta ikävä

Sannan ja monen muun sekoilut ei liity mitenkään Persujen petturuuteen. Sen verran vielä pakko mainita, että Halla-ahohan jo vuosia sitten paljasti korttinsa kun Brysselissä äänesti TTIP:n ja GMO:n puolesta, mutta se oli yllätys kuinka sekavia Halla-aho on puhunut viime aikoina.

Kata

😀 Ai jaa…sun lempipuolueet saa tehdä kaikkea samaa mutta vain persut ja Halla-aho syyllisiä.No sekin kertoo kaiken…
Kuulostat ihan Joelta ja kamalalta.

Kekkosta ikävä

Demarit ei tosiaankaan ole lempipuolueeni. 🙂 Nykytilanteeseen on monia muitakin syyllisiä kuin Persut, mutta heidän takinkääntönsä on ollut kaikkein näyttävin. Vihervasemmisto on monessa asiassa aivan sekaisin, mutta he sentään eivät esitä jotain muuta, sen sijaan Persut on esittänyt isänmaallista kansanpuoluetta vaikka tosiasiassa ovat jotain muuta.

Kata

Kukaan muu ei esitä niin paljon ”jotain muuta” kuin vihreät,demarit,vasemmisto,keskusta ja melkoinen osa kokoomuksesta.Oikein hyvesignaloinnin esikuvia!Suurta vahinkoa Suomelle aiheuttaneet mm siirtolaispolitiikallaan!Ja EU:n kumartelulla.Ja velanotolla!
Jos takinkäännöllä tarkoitat Soinin porukkaa niin se oli kunnon pompanvaihto mutta onneksi suurin osa porukasta lähti sinistymästä.
Mariinin takinkääntö oli näyttävin sitten viime syksyn vastauksen lehdistölle…ja nyt sitten hymyillen on aivan toisella kannalla hahahaaa!Pääministeri….
Persut ovat isänmaallisia,period.

Nationalisti

Erdoganilla on kieltämättä tilaisuus käyttää tätä tilannetta kiristykseen, eipä haittaisi, kunhan vain pitäisi pintansa ja olisi tosissaan.
Toivon todella, että Turkki estää Suomen Nato-jäsenyyden.
Suomalaisiin poliitikkoihin ei ole luottamista, he eivät todellakaan aja Suomen kansan etua, poliittinen ura koostuu valehtelusta, takinkäännöistä ja yleisestä kieroilusta, sekä kansan kyykyttämisestä ja EU:n palvelijoina olemisesta.

Kekkosta ikävä

Ottaakohan jotkut poliitikot lahjuksia vastaan vai miksi ovat niin kovalla kiireellä Natoon ryntäämässä? Natoa markkinoidaan puolustusliittona, mutta Naton historia kertoo kyllä ihan toista.

juu

Veera telenius lauloi joskus miljoona miljoona ruusua..
Kohta voidaan laulaa miljoona miljoona pakoloista..

ville vallaton

Turkkia ei hyväksytty EU:n jäseneksi ja PKK:n touhut sekä erityisesti Suomen ja Ruotsin jatkuva kurdien hyysääminne on liikaa Erdoganille! Kaikki väitteet siitä, että Niinistö on jämerä ja suoraselkäinen politiikko on tyypillistä natottajien jauhamista. Niinistö myös valitsi oman entisen ”tuttunsa” Raija Toiviaisen valtakunnansyyttäjäksi ja tulokset tiedämme kaikki!
Niinistö on julkisesti väittänyt Orbanin toimivan eurooppalaisia arvoja vastaan, samoin Sanna Marin, joten voi tulla Canossan matka eteen!

Tyrsky

Tämä avaa ihan varteenotettavia vaihtoehtoja:
Muutetaan moskeijat kirkoiksi, minigolfradoiksi tms. Muutkin ideat ovat tervetulleita.

juha II

Raha korvaa Turkin kriittisyyden!

Milloin Suomi olisi asettunut poikkiteloin ylikansallisessa järjestössä ajaakseen kylmästi omaa etuaan liki kiristämällä pystypäin ajattelematta sitä, että mitä toiset ajattelevat meistä?

EI koskaan!!!

Edellinen kansallinen ominaisuus myötäillä ja madella ei johda mihinkään muuhun kuin erilaisten kansainvälisten järjestöjen suoman reaalisen edun ulosmittaamiseen asenteella:
”Ei me nyt niin paljoa tarvita ja emmekä halua olla hankalia!”

Ilkka Forsten

” Irtokani ” yrittää islamilaistaa eurooppaa, joten hän todennäköisesti asettaa ehdokseen suuren ählämimäärän ottamista pohjoismaihin. Toisaalta, eikö suomi voisi ehdottaa Turkin erottamista NATO:sta vastapainona sille että tilalle tulee paljon luotettavampi parivaljakko ?

ike

😂👍

Kata

No justhan mie tästä linkin laitoin aiempaan juttuun.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001917970.html

Kavereita mutta Turkki on natomaa….metkaa.

Yrjö T.McKara

Spekuloinia: Joskus reilu 5 (?) vuotta sitten, USA yritti vallankaappausta Turkissa, mutta Erdogan oli valmiina ja kukisti vallankaappausyrityksen. Ehkä noin viikko ennen tuota tapahtumaa Putin oli tiedotusvälineiltä hukassa. Olisiko ollut raportoimassa Erdoganille Venäjän tiedustelutietoa valmisteilla olevasta vallankaappauksesta? Jos oli, olisiko nyt Turkilla vastavuoroisuusperiaatteella takaisinmaksun aika?

ville vallaton

Oikeassa olet sillä vallankaappaus jäi onneksi yritykseksi. Erdogan on pitkävihainen ja muistaa turkkilaisten tavoin kaikki loukkaukset siksi nöyristelemällä menetämme lopullisesti kasvomme. Suomi on liian kauan nöyristellyt EU:n komission johtoa ja Niinistö on myö silloin tällöin ”tuominnut” milloin Orbanin tai Dudan, sekä Erdoganin. Suomella on vähän ystäviä ja nykyinen johto haluaa päästä lopuistakin eroon!

Kata

https://yle.fi/uutiset/3-11618059
Erdogan on vienyt Turkin taaksepäin juurikin noilla uskonnollisilla toimillaan.

Ja vaikka en todellakaan ole merkkeli-makarooni-fani niin se että Turkki on natomaa on erikoista..ja putte auttaa?Hm hm hm….

ville vallaton

Erdogan haluaa historiaan Turkin sulttaanina, tavoitteena on saattaa sulttaanin vallan alaisuuteen alueet joita aikanaan hallitsi Abdul Hamid. Turkin maallistuminen on muuttunut vaimakkaasti islamilaisen valtion suuntaan ja sitä ei Suomessa ymmärretä! Natomaana Turkilla on jatkuvasti suurin sotaa käyvä armeija USA:n ulkopuolella ja se tulee jokaisen Natoon havittelevan ymmärtää! Turkissa basaarit ovat eri asia kuin neuvottelut Erdoganin kanssa ja siinä Mika Aaltolat ovat väärässä uskoessaan Suomen hallituksen voivan olla osapuoli ”basaarissa”!

Kata

Vaikka resepti haluis kuinka kalifiksi kalifin paikalle,so what mutta se että Suomi ei saisi olla natomaa mutta Turkki,Venäjän ystävä avoimesti, saa olla…melkoinen farssi.Eikö se ota puttea aivoon vai mitä äijänkäppänät suunnittelee…Kumpaankaan en luota yhtään!

Ville Vallaton

En myöskään meidän äijänkäppänään ja USA:n Bideniin!

Kata

No bidee on vain taustaryhmiensä pelle…täysin dementti höppänä.Ja kyllä,sekin on vaarallista.
Mutta ei kannata uskoa että 81 miljoonaa sitä höperöä äänesti…nyt on kuitenkin USA sortumassa noiden vasurien hulluuden takia…Ja simmuja aukeilee sielläkin…

Finlay Bevan

Ihan laatusapuskaa oon aina syöttänyt, eli eläinkaupan valikoimia. Tai http://ladydahmer.fi/ siis zooplussasta olen alusta asti ruuat tilannut. Veikkaan siis, että penturuoka on se mikä pierettää.
Ja en nyt miksikään ongelmaksi tätä vielä sanoisi, lähinnä vaan huvittaa kun ehdin jo iloita täysin kissanpieruttomasta kodista…

Uusimmat uutiset