Alakulttuuri Kotimaa Politiikka

Espoon kaupunki vetäytyy Helsinki Pride-yhteistyöstä

Kuvituskuva. Jyväskylän pride-tapahtuma, 2023. Kuva: Kansalainen.

Espoon kaupunki ei enää tee yhteistyötä Helsinki Pride-tapahtuman kanssa. Syynä on kuntapäättäjien laittamat kapulat rattaisiin Priden muuttuessa yhä poliittisemmaksi tapahtumaksi.

Viime kesänä ”ei-poliittinen” Helsinki Pride lopetti yhteistyön kokoomuksen ja keskustan kanssa, sillä osa puolueiden jäsenistä äänesti eduskunnassa trans-lakia vastaan. Tämä taas johti siihen, että Espoossa osa poliitikoista vastasi välien katkomiseen. Espoon kaupunki oli viime vuonna tapahtuman pääyhteistyökumppani.

Espoon kunnanvaltuustossa tehtiin valtuustoaloite, jonka vaatimuksena oli yhteistyön lopettaminen homotapahtuman kanssa. Tämä on johtanut siihen, että sopimusta Espoon ja Helsinki priden välillä ei ole uusittu.

Vaikka seksuaalivähemmistöt ovat omien sanojensa mukaan hurjan syrjittyjä, maksavat kokonaiset kunnat näiden tapahtumien viuluja valtavilla verosummilla. On epäselvää, miten tämä on syrjintää homoja kohtaan.

Lähde: HS 

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Mistä ihmeen syystä homostelijat pitävät itseään syrjittyinä, kaltoin kohdeltuina ressukoina? Pänvastoin, ovat monessa asiassa oksalla ylimpänä, etenkin taiteen monisäikeisellä alalla homostelijat tuppaavat kahmimaan kärkipaikat, usein ilman vaadittavaa osaamista, homostelijan ylväs viitta riittää.

Ilkka Manttari

Ottakaa nyt huomioon että ne jotka maksavat veroja saamistaan avustuksista eivät kanna juuri mitään tähän yhteiseen kassaan. Valtio tms. vain antaa ja ottaa toisella kädellä jonkin verran takaisin.
Nettohyöty tulee ihmisiltä jotka tuovat jotakin uutta tähän maahan tai valmistavat tuotteita joista voidaan laskuttaa, mieluimmin muita maita. Sille on sanakin, kauppatase. Näitä tyhjäntoimittajia avustettavia kyllä riittää. Sitten vielä viimeiseksi. Näpit irti eläkkeistä ne ovat jo muutenkin heikot noin kansainvälisessä vertailussa, jos ei verrata Kongoon johon viheriäiset mieluimmin vertaavat. Puopolo tuohonkin joskus ottanut vähän kantaa. Kannattaa katsoa jossakin välissä https://www.youtube.com/watch?v=UmISDOxq7SA