Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Rikos

Europol paljasti laajan EU:n laajuisen maahanmuuttajien salakuljetusverkoston

Kuva: Wikimedia Commons. © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0.

Järjestäytynyt rikollisverkosto pyrki tuomaan pääasiassa irakilaisia Euroopan unioniin Valko-Venäjän kautta kulkevan Baltian siirtolaisreitin kautta.

Saksassa, Liettuassa ja Puolassa on pidätetty 61 epäiltyä irakilaisten maahanmuuttajien maahantuloa EU:hun helpottaneen salakuljetusverkoston jäsentä, kertoi Euroopan unionin poliisiyhteistyöjärjestö Europol torstaina.

EU:n elimen mukaan pääasiassa Syyrian ja Turkin kansalaisista koostuva rikollisverkosto oli järjestänyt irakilaisten siirtolaisten salakuljetusta Bagdadista Euroopan unioniin.

Irakissa värvätyt siirtolaiset matkasivat lentokoneella Turkin kautta Venäjälle, josta heidät lennätettiin Valko-Venäjälle ja sieltä Latvian, Liettuan ja Puolan rajojen kautta EU:hun.

Lopulliset määränpäät olivat pääasiassa Saksa ja Suomi.

Rikollisverkosto toi yli 100 tapauksessa maahanmuuttajaryhmiä EU:hun. Epäillyt vaativat siirtolaisilta 3 000-15 000 euroa, ja heidän kokonaistulonsa olivat arviolta yli 16 miljoonaa euroa.

Viron, Saksan, Latvian, Liettuan, Puolan ja Latvian kansallisten viranomaisten 7. joulukuuta toteuttaman operaation aikana kirjattiin 12 ryhmän järjestämää laitonta rajanylitystä, joiden aikana he yrittivät tuoda 30 siirtolaista Euroopan unioniin.

Europol kertoi ryhmän toiminnasta yksityiskohtaisesti, että suurin osa maahanmuuttajien salakuljetukseen osallistuneista henkilöistä ei tuntenut toisiaan henkilökohtaisesti. Maksut suoritettiin käyttämällä hawalaa (epävirallinen arabialainen rahansiirtojärjestelmä) välittäjien kautta ja kryptovaluuttaa. Kuljettajille, jotka olivat pääasiassa Ukrainan kansalaisia, maksettiin vastineeksi valokuvista, joita siirtolaisista otettiin heidän lopullisessa määränpäässään.

Europol raportoi myös, että jotkut heistä hylättiin Valko-Venäjälle saavuttuaan. Koska siirtolaiset eivät voineet palata kotiinsa, he järjestivät oman laittoman rajanylityksen EU:n alueelle. Useimmat heistä käyttivät rajan ylittämiseen jotakin monista sosiaalisen median viestialustoilla saatavilla olevista ryhmistä, jotka suuntasivat pääasiassa Saksaan.

Kuljettajat pyysivät 500-1 000 euroa henkilöltä.

Siirtolaiset kertoivat matkoista usein hengenvaarallisissa olosuhteissa. Europolin mukaan eräässä Saksassa sattuneessa tapauksessa maahanmuuttaja löydettiin kuolleena sen jälkeen, kun kuljettaja oli hylännyt hänet vakavan terveydentilan vuoksi lähellä Saksan ja Puolan rajaa.

Lähde: Remix

25 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

EU ja globalistit täyttävät Eurooppa ”pakolaisilla” ja samalla Europol jahtaa ihmisten salakuljetusta. Aika kaksinaamaista vai kokeeko EU ja globalistit muut salakuljettajat kilpailijoina.

Observer

Hiton hyvä homma että jossain saadaan jotain aikaiseksikin asian tiimoilta. Bulgarian uutisista saa lukea lähes päivittäin matukuljetusten takaa-ajoista, pidätyksistä, konflikteista Turkin vastaisella rajalla jne, mutta eipä näy niistä mitään muiden maiden mediassa.

Kenttätason heput tekee töitä asian eteen ihan tosissaan, rajapoliisin avuksi on lähetetty armeijan joukkoja. Kolme poliisia on tähän mennessä saanut surmansa näissä mittelöissä ja loukkaantuneita on useita, yksi kriittisessä tilassa teholla. Apua on pyydetty, vaan eipä näytä Frontexia ja EUn hillotolppaväkeä kiinnostavan.

Kuten eräs tuntemani poliisikersantti totesi otettuaan partionsa kanssa kiinni ison porukan, että kenttäjohdolta tulee kiitosta mutta yläkerrassa joku kiroaa, kun meni bisnekset keturalleen.

Suharin Kevari

Eine poliisitkaan halua maan muuttuvan Kalifaatiksi, poislukien #taponen

Observer

Ei ne Bulgariaan jää ne karvapartalapsiperheet, koska siellä joutuu itse ansaitsemaan elantonsa, kuten kaksi paikallisuutisissa haastateltua pakoloista totesivat. Toinen halusi Saksaan, toinen pohjoismaihin, koska ”siellä minä saan paljon rahaa. Täällä kukaan ei maksa minulle mitään”.

Bulgariassa on oma muslimivähemmistönsä muistona Ottomaanien vallasta, mutta heidän kanssaan ei ole mitään ongelmia.

Ilkka Forsten

” On maamme köyhä ja siksi jää.” Olkaa kansa tyytyväisiä. Olkiluodon voimalaa ei saadakaan käyntiin kuin vasta helmikuun lopussa, tai maaliskuun, tai huhtikuun, tai toukokuun tai kesäkuun tai.. Polttonesteiden jakeluvelvoitetta lasketaan koko ensi vuosi. Hurraa ja sitten 2024 alusta uusi jakeluvelvoite kirjataan luvulla 28 % ja 2030 vuorostaan 34 % vaikka EU:n oma ylöskirjattu velvoite on tuolloin 30 %. Voimme jälleen loistaa koko maailman silmissä esimerkkinä, joka hih hih salon mukaan hoitaa ensin oman tonttinsa kuntoon, ja vaatii vasta sitten muita osallistumaan talkoisiin. Tämä ” kunnianhimoinen ” tavoite, ( vihreiden kunnianhimon tyydyttämiseksi ) on nyt kirjattuna ylös, ja vaatimuksena on että seuraava hallitus sitä myöskin orjallisesti noudattaa. Vihreäthän ovat vaatineet että tulevien hallitusten on sitouduttava heidän arvoihin tinkimättömästi, joka laittaa miettimään miten hih hih salo kuvittelee demokratian toimivan. Nythän se on punavihreää diktatuuria, jossa etenkin ilmastohätätila on asemoitu globaaliksi ensiökohteeksi, koska sillä taataan valta ja rahavirrat kyseiselle puolueelle, mahdollistetaan penskojen aivopesu ja tuetaan kommunistista maailmanjärjestystä kuten Greta Thunberg onkin jo sanonut.

Gretan lentely maailman ilmastofoorumista toiseen tuottaa hiilijalanjäljen ja pilaa ilmastoa enemmän kuin kymmenen vuoden autoilu, mutta nythän järjen käyttö on kielletty, josta seuraa tyhjiö mikä mahdollistaa sen täyttämisen ilmastourealla. Kun vielä saadaan läpi laki jota vihreät helii kuin lehtolasta konsanaan, eli äänestysikäraja 16 vuoteen, on sosialistinen EU saanut omat komsomoletsinsa kolhoosin vartijoiksi.

ike

On kumma ilmiö tuo Greta Thunberg. On ollut jopa puhumassa YK:ssa. Gretasta kaikki tietää että ei ole täysillä matkassa, mutta mitä tuo kertoo YK:sta? Sitä samaa.

Peter Kreisler

Greta varmaankin itse on vilpitön, mutta hänen persoonaansa hyväksikäyttävät henkilöt eivät ole vilpittömiä.
Tämänkaltainen lievästi vammaisen henkilön käyttäminen poliittisen agendan edistämiseen on törkeää.

Anomaster

Greta on hyväksikäytetty lapsitähti poliittisessa showssa.

Anomaster

Ei kuitenkaan paljastanut helposti löydettävää rikosta: ihmissalakuljetusta, jota harrastavat monet ”meripelastajat” hakiessaan ihmissalakuljettajien tilauksesta asiakkaita Libyan rannikolta ja tuovat Eurooppaan.

Kimmo Leino

EU on järjestelmäkorruptio, joka ruokkii itseään verovaroilla ! Luen tässä Laura Huhtasaaren suojatin Sakari Lindenin ”Identiteetti ja demokratia” pamflettia; mielenkiintoista tietoa:
Asean-kauppaliitossa 300 sihteeriä ja budjetti 20 miljoonaa dollaria; EU:ssa 32 000 työntekijää ja budjetti 172 miljardia euroa !
EU siis rahastaa veroina miljardeja pelkästään virkamiesten palkkoihin joka vuosi .
Siis Suomessa 10 kertainen määrä virkamiehiä tämänkokoisiin muihin maihin verrattuna; LISÄTTYNÄ EU-kallispalkkaisilla virkamiehillä !
Jotta tähän on päästy on kansalaisten IHMISOIKEUDET pitänyt viedä rikostutkinnan estämiseksi !
Suomen ”perustuslain” 118 § 3 momentti : Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.
Nyt. kun EU-”ytimessä” on korruptiotutkinta ja virkamiehiä pidätetty ”ministerimme” on KAUHUISSAAN … ei kai tämä tutkinta koskaan tule etenemään Suomen suuntaan; jossa POLIISI on jo saatu pois pelistä !
EOA päätös 876/2/05 : Poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.
Mutta tietäkää: kansalle on näinä vaikeina aikoina annettava muutama alatason rikollinen, jotta EU-johtajarikolliset saavat porskuttaa eteenpäin ja tehdä kansaa kurjistavia ”päätöksiään” lisäveroista !
YLE-teksti-TV 6.12. 2022 ”Metsäkato”
Komissio on laatinut listan eniten metsäkatoa aiheuttavista tuotteista. Niihin kuuluu muiden muassa palmuöljy, karjatuotteet, soija, kahvi, kaakao, puutavara ja kumi.
Nämä tuotteet kielletään EU-maissa, mikäli ne on tuotettu alueilla, joista metsäpeite on poistettu joulukuun 2020 jälkeen.
Näiden tuotteiden hinnat siis EU-alueella tulevat nousemaan, koska niiden myyjiä EU-alueelle on entistä vähemmän !
Kertokaa onko tämä YLE teksti-tv artikkeli ainoa laatuaan asian kertomiseksi kansalle ?

Tuumailija

Tässä pätkässä puolalainen professori Ryszard Legutko on ytimessä: https://www.youtube.com/watch?v=eHRwl6gdnj4&ab_channel=RyszardLegutko

ike

Lyhyt puhe mutta täyttä asiaa.

Kata

Von rouvan naama ja tuon toisen….voi hitsi…

Onko meidän pakko maksaa tästäkin?

Mätäpaise EU-virkakoneistosta paljastunut marakattimaan suorittamaa lahjontaa. Taitaa olla vain jäävuoren huippu ja monella poliitikolla taitaa peppu tutista muustakin kuin meidän pekasta..

Mohammed Sipilä, 17

IRAQ IS NOT SAFE!!! ANTAKAA MEIDÄN RAHAT!!!!!!!!!

savupirtti ja naurismaa

Tuollainen Europol lienee kuitenkin kuuliainen kemumigraation globaaleille takapiruille.

Saakelin tyhmät suvakkiämmät

Ja suvakit ottais noikin avojaloin vastaan. On ne kyllä mieleltään niin sairasta ja tyhmää sakkia.

O, mittere margaritas ante porcos

En nyt haluaisi olla negatiivinen, koska ainakin Europol esittää kovasti yrittävänsä. Ja onhan sekin jotain, jos ainakin muutaman sadan laittoman tulo ilmaiselle elatukselle estyy. Mutta mitä teki Europol vuosina 2014-15, kun miltei 2 milj kehitysmaalaista läpsytteli lihapatojen äärelle?

Anomaster

Levitteli punaista mattoa, jotta olisi hyvä tulla.

N EEKERI

Missä haitta-matu, siellä ongelma.

patton

Muistaakseni Agela Merkel nämä joukot avosylin toivotti Saksaan ja saksalaiset alukset niitä edelleen kuljettaa Välimeren yli!

Ja N EEKERI

Marakatit majoittivat nuorisokodista karanneita tyttöjä, käyttivät törkeästi hyväksi ja videoivat teot – nuorin uhri vasta 13-vuotias

Kantaa Ottavainen

Tarkoitit kai kirjoittaa ”haitta-mamu”? Matu on lyhenne maahantunkeutujasta.

savupirtti ja naurismaa

Eräs kuvaava nimitys voisi olla ”migrimarakatti” sillä siinä yhdistyy päätökset tehnyt taho ja kyseisten päätösten haitallinen seuraus.

YLEn valehteleva tuo yle

migrimarakatti, Mainio!