Kotimaa Politiikka

Frontexin apujoukot jatkavat itärajalla kesään saakka

Raja-Joosepin rajanylitysasema sulkeutui turvapaikanhakijoilta 29.11.223. Kuvakaappaus: X.

Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontex jatkaa Rajavartiolaitoksen avustamista itärajan valvonnassa todennäköisesti ensi kesään asti, uutisoi Uutissuomalainen (USU) maanantaina.

Majuri Ville Joskitt Rajavartiolaitoksen esikunnasta kertoi sähköpostitse USU:lle, että Frontexia on pyydetty jatkamaan henkilöstö- ja kalustotukea myös päättymässä olevan kahden kuukauden tukijakson jälkeen.

– Frontex on ilmoittanut, että pyyntömme toteutuu todennäköisesti niin, että Frontexin henkilöstöä on tukenamme vähintään pyytämällämme vahvuudella aina kesään saakka.

Joskittin mukaan jatkolla halutaan osaltaan varmistaa kotimaisen rajavalvontaresurssin riittävyys ja valmius rajatilanteen mahdollisissa muutoksissa.

Frontexilta on ollut Suomessa 50 rajavartijaa ja muuta työntekijää auttamassa suomalaisia itärajan valvonnassa marras-joulukuun vaihteesta lähtien. Majuri Joskittin mukaan Frontexin työntekijöiden määrä vähenee ensi viikolla.

– Frontexin vahvuus on Suomessa 24. tammikuuta alkaen noin kolmannes alkuperäisestä 50 henkilöstä. Tarkka henkilöstömäärä vahvistuu tällä viikolla.

Lisäksi kuusi Frontexin asiantuntijaa työskentelee Joskittin mukaan jo aiemmin sovitun mukaisesti 24. tammikuuta alkaen rajatarkastus- ja asiakirjatutkintatehtävissä itärajalla sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

STT

 

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
S. “seant” A

En ymmärrä mitä merkitystä koko vartioinnilla, kun kaikki otetaan vastaan ilman minkäänlaista rangaistusta.