Kotimaa Politiikka

Haastattelussa Valkoinen vappu -tapahtuman juhlapuhuja Lauri Hokkanen

Kuva: SML

Vappu lähenee ja niin myös Sinimustan Liikkeen ”Valkoinen vappu” Tampereella. Kulkue lähtee Laukontorilta klo 13 ja sen päätepaikalla Hämeenpuistossa kuullaan puheita kolmelta puolueen aktiivilta. Toinen puhuja on puolueen varapuheenjohtaja Lauri Hokkanen.

Onko vappu sinulle ”työväen juhla”, kevätkarnevaali vai jotain muuta?

Pakanallisessa Euroopassa vappu oli kevään ja hedelmällisyyden juhla. Kristillisessä Euroopassa se oli Pyhän Valburgin eli Valpurin juhla. Sen jälkeen se vaihtui punaisten lippujen juhlaksi. Nykyään vappu on juhlana aika neutraali. Tai no, ehkä teekkareille päivä on vielä jollain lailla suuri ja pyhä. Aina on juhlittu, mutta vähän eri syistä. Kun olin pieni, vietimme lähes jokaisen vapun Turussa vanhempieni ystävien ja heidän lastensa kanssa. Turun torilla riitti nähtävää ja valkoisilla lakeilla kruunattu väenpaljous jäi mieleen. Ehkä pienelle pojalle se yksi päivän kohokohdista oli kuitenkin paukkuserpentiini. Nyt meillä on kotona kolme viikkoa vanha esikoinen. Näyttää siltä, että meidän perheemme vaput tullaan viettämään Tampereella.

Millainen teema on juhlapuheessasi ja miksi valitsit sen?

Ajattelin puhua juuri näistä perinteistä. Yksikään perinne ei ole ikuinen. Niillä kaikilla on alku ja loppu ja jokainen vanha perinne on joskus ollut uusi idea. Tämä on nyt toinen peräkkäinen vuosi, kun Sinimusta Liike järjestää Valkoisen vapun. Ehkä nyt voimme ensimmäistä kertaa kutsua tätäkin perinteeksi.

Tampereella on vappuna myös ”Vappujen vappu” -niminen tapahtuma marsseineen. Yksi sen teemoista on vastustaa fasismia. Onko se mielestäsi hyvä juhlateema?

Onhan se ihan mukavaa, että me järjestämme vastapuolelle muutakin tekemistä vappuna kuin pelkkää kaljan juontia. Fasismin vastustaminen on tietenkin huono teema, sillä fasismi on hieno juttu. Odotan jännityksellä, näkyykö kadunvarsilla viime vuoden tähtiesiintyjää, Tuomas Tinganderia.

Haluatko sanoa vielä jotain muuta lukijoille?

Nähdään Tampereella!

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Itä- Saksassa viettiin pyhän ” Wartburgin” päivää, joka muuttui myöhemmin pyhän ” Trabantin ” päiväksi. Sitten kaatui muuri, ja entiset trabant / wartburg kultin jäsenet juoksivat länteen viettämään pyhää vihreiden ” ilmastohätätilaa.” Hätätilaa ei ollut kun ajettiin sininen savupilvi takana vuosikymmenet, mutta lännnen menopelit toivat hätätilan vaikka niissä oli jo silloin katalysaattorit ja lyijytön bensiini.

Ja mitä tulee SML:n ajatusmaailmaan, niin kiitos vaan. Omitte tämän saman kultin vaalipuheissanne ja tulos näkyi melko matalana kannatuksena. Oliko viisas valinta kytkeä kansallismielisyys ilmastohätätilaan ja olettaa että äänestäjät haluavat hevosvetoiset vossikat takaisin ?

John Quiman

Mitähän hienoa fasismissa on? Merkittävimmät fasistit tällä hetkellä ovat Anfifan porukat. Sinimustien fasismi, jos sitä on, on aika näkymätöntä ja lauhkeaa.

Mikään totalitaristiseen valtioon pyrkivä idea ei ole hyvä, koska se kiistää ihmisen luonnollisen vapauden ja oman tahdon.

Ihmiset eivät ole yhteiskunnan omaisuutta, eikä yhteiskunnan tule hallita ihmisiä, vaan ihmisten tulee hallita yhteiskuntaa. Se ei tarkoita sitä, että yhteiskunnan hallinto päättää mitä kansalaiset tekevät, vaan se tarkoittaa sitä, että kansalaiset päättävät mitä hallinto tekee. Se on vapaan yhteiskunnan olemus. Se on ainoa toimivan yhteiskunnan malli.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka

Diktatuuri on maailman hienoin järjestelmä, jos diktaattori on viisas. Mutta kun yleensä ei ole, niin maailman hienoin järjestelmäkään ei toimi. SML petaa itseään jonnekin ikuisuuden keskelle pölyttymään noilla puheillaan. On toki mukavaa leikkiä oman väen kesken suurta ja mahtavaa vaikuttajaa, haaveilla jostain mikä ei koskaan toteudu, ja elää sitä toteutumatonta haavetta kravatti tiukalla. Jos puolueen tarkoituksena on provosoida muita, siinä se onnistuu erittäin hyvin, mutta jos tarkoitus on päästä vaikuttamaan asioihin, ollaan valovuoden verran ajasta jäljessä.

John Quiman

Romantiikka saattaa olla viihteellistä politiikassakin. Ei sillä vaikuteta, mutta jos haluavat ajaa fasismia maahan, on ihan hyvä, jos romantiikka riittää.

Viisas diktaattori on kai yhtä mahdollinen kuin viisas hallitus, mitä ei ole maailman historian aikana tapahtunut. Oxenstiernan ikivihreä toteamus: ”Voi poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.”

Jos kansa olisi viisas, löytyisi viisas hallinto ja kaikki muukin, mutta…

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka

Nyt kun Orpo ilmoitti että oikeistolaisella hallituspohjalla mennään eteenpäin, on SDP ja vihreät luoneet mielikuvaa suomesta joka muuttuu koko historiamme oikeistolaisemmaksi tekeleeksi, eikä sillä voi olla tarjottavana mitään hyvää. Eikö todellakaan, ja jos ei ole, niin mitä hyvää punavihreästä koitui kansalle. Lisää mokutusta, lisää mokutusta, lisää mokutusta, ilmastohätätila, ilmastohätätila, ilmastohätätila, velkaa, velkaa, velkaa. Kaikkien muiden ihmisoikeudet ohitti suomalaisten oikeudet, kaikkien muiden synnit maksatettiin meillä, muiden välinpitämätön luonnosta huolehtiminen maksatettiin meillä, ja tilalle tarjottiin kohoneita kustannuksia asumiseen jne.. Jos se oli HYVÄÄ ja oikeaa politiikkaa, niin kysykääpä itseltänne uudelleen miksi kansa halusi vaihtaa päättäjät. Se että suomesta tehtiin kommunistista kyhäelmää EU:n tukemana, ei todellakaan ollut mitään mitä jäisi kaipaamaan. Kaipaako joku Sanna Marinin selfiekuvia, tai haluaako ihmiset illasta toiseen kuunnella miten napajäätiköt sulaa ellemme jo huomena korota bensiinin litrahintaa kolmella eurolla. Tai että omakotiasujan pitää tehdä taloonsa ilmaston kannalta suopea remontti, eli maksaa koko talon hinta uudelleen vaikka muualla haaskataan energiaa ihan surutta.

John Quiman

Sannan johdolla sukupuolten normaali mitätöitiin, joten varo vaan seuraavalla kerralla tansseissa, jos et hae hametta kantavaa Pekkaa tanssimaan ja vähän kopeloikin, ettei se vaan loukkaannu. Voihan se tietysti loukkaantua kopeloinnistakin. Tai sitten mistä vaan, joten ehkä on parempi olla menemättä koko tansseihin.

Sannan kutsuvierailla on oikeuksia, suomalaisilla on velvollisuuksia. Sannan kutsuvierailla on valitusoikeus, suomalaisilla ei.

Saksassa eräs laittomasti maahan änkeytynyt istuskeli kadulla. Oli hampaat rikki ja nälkäkin. Hänen viereensä liiteli sossukeiju, joka kysyi tulijalta, että mitä hän toivoisi. Tulija sanoi, että kun saisii nuo hampaat kuntoon ja pimps sossukeijun taika hoiti hampaat. Seuraavaksi sossukeiju taikoi tulijalle uudet vaatteet ja kaiken mikä teki tulijasta säällisen näköisen miehen.

Sitten sossukeiju kysyi, mitä tulija haluaisi lisää? Siihen tulija, että haluaisi talon uimaltaalla. Ja pimps, sossukeiju järjesti ison talon uimaaltaalla. Sen jälkeen tulija kyseli, voisiko hänen sukulaisensa päästä hienoon taloon? Pimps ja suku asui talossa tulijan kanssa. Sossukeiju huolehti hyvästä pankkitilistä ja reiluista kuukausiavustuksista sekä hoiti ison Mersun pihalle, joten oli kaikki tehty.

Sossukeiju kuitenkin kysyi, josko tulija haluaisi vielä jotain? Tulija nietti hetken ja kertoi haluavansa, että hänen nimensä olisi Pekka Virtanen ja hänellä olisi vaaleat hiukset, siniset silmät ja valkoinen iho. No pimps ja toive toteutui, olihan tulijan tahto laki.

Niinpä tulija huomasi istuvansa tien poskessa, missä hän istui ennen sossukeijuun tutustumista. Hampaat olivat rikki ja vaatteet olivat huonot. Niinpä hän oli hämillään ja kysyi sossukeijulta, että mitä oikein tapahtui, missä kaikki hänen saamansa hienoudet ovat? Sossukeiju vastasi, että nyt olet suomalainen, sinun on mentävä töihin.

Ilkka

Tuli mieleen vitsi jossa Jumala ilmestyi Paaville. Paavi kysyi voiko hän jutella kuten mies miehelle, johon jumala suostui, mutta sanoi että hänkin haluaa esittää kysymyksiä vastavuoroisesti. Ensin jumala kysyi miten paavi aikoo jatkossa suhtautua abortteihin, hyväksyykö hän ne ja sai paavilta vastauksen. Ei minun elinaikanani. Sitten jumala kysyi, miten suhtaudut homoseksuaaleihin, sallitko heidän mennä naimisiin, ja paavi vastasi. Ei minun elinaikanani. Tässä vaiheessa paavi puolestaan kysyi, miten on, tuleeko puolalaisesta vielä paavi, johon jumala vastasi. Ei minun elinaikanani.

John Quiman

🙂

John Quiman

Sattui silmiin mielenkiintoinen artikkeli nykyhömpistä, kuten transgender-ideologia:
https://oikeamedia.com/o1-199603

Uusimmat uutiset