Kotimaa Politiikka Uutiset

Haastattelussa Valkoinen vappu -tapahtuman juhlapuhuja Taika Mourujärvi

Kuva: SML

Vappuun on aikaa enää vajaa viikko, yksi sen marsseista on Sinimustan Liikkeen ”Valkoinen vappu” Tampereella. Kulkue lähtee Laukontorilta klo 13 ja sen päätepaikalla Hämeenpuistossa kuullaan puheita kolmelta puolueen aktiivilta.

Olet Valkoisen vapun ensimmäinen juhlapuhuja. Vappu mielletään yleensä ”työväen juhlaksi” jonka ovat omineet nimilleen vasemmistoaktiivit. Oletko itse juhlinut perinteisesti vappua ja mitä se merkitsee sinulle?

Vapulla ei ole koskaan ollut minulle sen syvällisempää merkitystä. Lapsena vappu merkitsi ilmapalloja, serpentiiniä, simaa, munkkeja ja vapputivolia. Nuorena vappu tarkoitti lähinnä opiskelijabileitä joissa käytiin hullunkurisesti pukeutuneina kuuntelemassa pakolliset paasaukset lasikatoista ja muista hyvin marxilaisista aiheista, pääpaino oli kuitenkin hauskanpidolla.

Pienten lasten äitinä vappu on minulle jälleen lähinnä lapsille tarkoitettu kiva perhejuhla. Nykyään minua kiinnostaa enemmän vapun todellinen alkuperä. Suomessa on ennen muinoin juhlittu toukojuhlaa, eräänlaista kesäkauden avausta kokkotulineen ja loitsuineen. Amerikkalaistunut ja erittäin vasemmistolainen ”työväen juhla” lienee se ainoa jonka olen oppinut tuntemaan. Olisi mukava tehdä vapusta jälleen suomenmielinen kesän alkajaisjuhla.

Mitä aihetta puheesi käsittelee ja miksi?

Puheeni vaatii vielä hiomista mutta se tulee liittymään valkoiseen eli suomalaiseen hyvinvointiin Suomessa. Valitsin tämän aiheen sillä suomalaisvihamielisyys on edelleen kiihtymässä. Suomalaisten on hyvä tunnistaa suomalaisvihamielisyys ja puolustautua sitä vastaan.

Kategorinen ryhmä on ilmoittanut osoittavansa mieltään fasismia vastaan Tampereella vappuna. Millaisia ajatuksia tämä herättää?

Niin kauan kuin olen ollut mukana kansallismielisissä tapahtumissa niin samat suomalaisvihamieliset henkilöt ja tahot ovat olleet häiriköimässä suomenmielisiä ilman mitään järkevää syytä. Suomalaisvihamielisyyden kuuluisi olla laitonta Suomessa ja suomenmielisiä tapahtumia kuuluisi saada pitää rauhassa ilman häiriköintiä.

Haluatko sanoa vielä jotain muuta lukijoille?

Toivotan kaikille mukavaa suomalaista vappua! Tulkaa mieluusti mukaan Tampereelle kuuntelemaan puheita ja keskustelemaan mielenkiintoisista aiheista.