Kotimaa Politiikka

Hallitus reagoi perussuomalaisten välikysymykseen julkaisemalla energiapaketin – Perussuomalaiset: Paketin sisältö vaatimaton

Kuva: Wikimedia Commons.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio pitävät perussuomalaisten välikysymyksen alla hallituksen valmistelemaa pakettia energiahintojen kompensoimisesta täysin riittämättömänä.

– Vihervasemmiston linja voitti keskustasta kuuluneet soraäänet ja polttoaineen jakeluvelvoitteen kiristäminen jatkuu. Tämä tulee nostamaan polttoainehintoja merkittävästi, Tavio toteaa.

Hallitus ei pienentänytkään työmatkavähennyksen omavastuuosuutta kuten oli toivottu. Sen sijaan hallituksen esittämä työmatkavähennyksen enimmäismäärän nosto on vaikutuksiltaan hyvin vähäinen toimi, koska se koskee alle 26 000 ihmistä.

– Hallitus yrittää sumuttaa kansalaisia esittämällä toimenpiteensä vaikuttavampina kuin ne ovat, Tavio sanoo.

– Vähennysten ulkopuolelle jääville ihmisille hallitus ei anna mitään, Purra moittii.

Tavio ja Purra huomauttavat, että työmatkavähennys vaikuttaa käytettävissä olevaan varallisuuteen viiveellä, joten autoilun hintalappu jatkaa nousuaan, koska kasvaviin kustannuksiin ei puututa välittömästi esimerkiksi polttoaineveroa laskemalla.

Perussuomalaisten vaatiman ammattidieselin etenemisen Tavio ja Purra näkevät positiivisena signaalina. He harmittelevat kuitenkin, että hallitus ei kertonut aikataulua, jossa eduskunnalle annetaan lakiesitys, vaan hallitus ilmoitti vain aloittavansa lakimuutoksen valmistelun. Tavio huomauttaa, että kaikki lainvalmistelu ei johda lainmuutoksiin.

– Hallituksella on ollut aikaa jo kolme vuotta. Hallitus näyttää ryhtyneen toimiin vasta perussuomalaisten välikysymyksen vuoksi ja eduskuntavaalien lähestyessä, Tavio sanoo.

– Hallitus haluaa nyt myös poistaa kiinteistöveron väliaikaisesti maatalouden tuotantorakennuksilta. Perussuomalainen kansanedustaja Juha Mäenpää teki samasta aiheesta lakialoitteen jo viime vuonna, Purra toteaa.

Hallitus vastaa tiistaina perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja liike nytin jättämään välikysymykseen bensan ja sähkön hinnoista. Välikysymyksessä vaaditaan polttoaineverojen alentamista, ammattidieselin käyttöönottoa sekä kotitalouksien sähköveron alentamista.

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
I'm only assking

Loppupeleissä työmatkavähennyksen korotuksella on ajateltu enemmän julkisilla Itäkeskuksesta tai muusta ghettosta kulkevaa halpatyövoimaa. Työmatkavähennyshän koskee myös julkista liikennettä. Polttoaineveron vähennys olisi enemmän painottunut kantaväestöön. Toki voidaan ajatella, että polttoaineverin lasku voisi välillisesti heijastua lippujen hintoihin ja sitä kautta veroihin, mutta toisaalta tätä tuskin on näkyvissä.

ike

Meidän pitää päästä pois tuosta ajattelusta että Suomi on humanismin suurvalta, kustannuksista viis. Jos tulee tilanne että autoilijat on imetty tyhjiin, kuten jo on, mitä sitten tapahtuu. Ideologiavero kaikille vihervasemmistoa haastaville organisaatioille ?. Kaikki tietävät että vihervasemmiston mielikuvitus on rajaton, ja ei siinä hyvässä mielessä.

Tupauuno

Hallituksen julkaisemasta tukipaketista taisi puuttua se tärkein, minkä Saarikko antoi jo neuvoksi 2-3 viikkoa sitten: ”Menkää sossun luukulle”. Kuinkahan moni kerkesi noudattaa ohjetta?

ike

Toimiensa ja kaiken mitä hän on jo toteuttanut, ensimmäinen ihminen jonka haluaisin nähdä sossun luukulla on Saarikko. Eli poistetan nuo ylisuuret edut kaikilta kansanedustajilta. Jos jää työttömäksi niin eikö heitä pitäisi kohdella kuten muitakin työttömiä, ilman sitä kuinka monta vuotta ovat olleet edustajina. Ehkäpä sieltä alkaisi karsiutua porukkaa joita sinne ei tarvita.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
Kata

Tuo halavatun sopeutumiseläke kestää noilla kai ikänsä..silti voi olla ”yrittäjä” esim tapaus karpela…yksi turhimmista ikinä.
Kyllä,samalle viivalle muiden työttömien kanssa!Myös Saarikko!

Ilkka Forsten

Oli tunkua kun kävin, koska jono koostui mehmettiuskosta ja puikulapäistä. Sain varausnumeroksi 666.

Väinö Rita

Voi sinua paholaista. Näytitkö jonottajille numerosi? Nehän olisivat surmanneet paholaisen kuten homotkin heti.

Puolueeton

Eduskunta koostuu Hölmölän väestä. Verotetaan energiaa liikaa ja sitten annetaan takaisin. Eikös Hölmälän väki pidentanyt peitettä leikkaamalla jalkopäästä ja liittämällä osa toiseen päähän.
Eläkeläisetkin joutuvat käyttämään liikkumiseensa ajoneuvoja, miten heille annetaan rosvottu osa takaisin?

Julli

Nykyinen hallitus koostuu lähinnä idiooteista maailmanparantajista, joten kaikki tämä on ymmärrettävää…

Ilkka Forsten

Uskallanko olettaa että Keskusta ilmoittaa taas pikapuoliin erovansa hallituksesta, ( jo kolmas kerta lyhyen ajan sisällä, ) kun maajussin zetorin kuluttamaa lamppuöljyä ei ole huomioitu vähennyskelpoisena. Iltasanomat kirjoittaa sitten lööpin jossa huudetaan kissan kokoisilla kirjaimilla, HALLITUS VAARASSA KAATUA, KESKUSTA MARSSIMASSA ULOS !!! Sitä ihmettä ei koskaan tapahdu, sillä keskustan perinnehän on puhua aina pashaa vaikka ei ole edes pääsiäinen. Hillotolpan vetovoima kumoaa lähtöaikeet, katsokaa vaan näin siinä käy.

Ansku

Entä maaseudun työtön tai vanhus jonka on käytävä autolla kaupassa kymmenien kilometrien päässä? Ei päde heihin työmatkakustannukset

Ilkka Forsten

Tuota samaa mietin heti alkuun kun tämä uusi silmään lirittämisen humppa tuli ajankohtaiseksi. Joku Helsingin kantajuppi saa alennusta työmatkoihinsa, jotka hän tekee liisatulla Teslalla, mutta sivukylän väki maksaa senkin, koska ” työväenpuolue ” SDP ja kokoomuslainen puisto-osasto ( Vihreät, ) hyvesignaloi seuraavia vaaleja silmälläpitäen. Kyllä nyt kelpaa nostaa vaaliteemaksi se miten oltiin antamassa suuret hyvitykset autoilusta, siitähän sai nauttia ihan puolen promillen suuruinen ryhmä.

Tuumailija

Juuri näin, hyvin etäisesti töitä tekeville tulee muhkea kulukorvaus.

Ilkka Forsten

Vihreät ovat etätyön puolustajia, ovat aina ottaneet etäisyyttä työhön ihan alkuajoista lähtien.

vesku

Minua on alkanut hämmästyttämään,,,kun katsele tuota TEE-VEETÄ,, On muuttunut nuo mainokset puolen vuoden-vuoden aikana ,,, melkoisesti,, syynä ilmeisesti , ETÄTYÖ,,,,Täynnä Muriaaneja jaTrasselipäitä,,,,mihin olemme menossa,,,,olemmeko Vielä KOTO-SUOMESSA,,,Hämmentävää rahvaallekin,,,

vesku

Klapeja vielä vähän jäljellä,,, paitsi näköjään myyjiltä vähissä,,,,8 n.tulisijaa niellyt n. 15 mottia tänä talvena,,,,Hollannissa puidaan jo tuli sija takkoja kiellettäväksi,,,,päästöjen takia,,,minä lämmitän tänään vielä 80 n. litran Narvi padan ja Kiukaan,,,illemmalla varaavan takan ja huomenna toisen töllin puuhellan,,,,säästän Fossiilista,,,työstä käy,, eläkeläiselle,, klapin kantaminen,,,