Muu maailma Uutiset

Hizbollahin epäillään iskevän Yhdysvaltain sisällä

Kuva: Wikimedia Commons

Libanonilainen Hizbollah-järjestö voi mahdollisesti toteuttaa iskuja Yhdysvaltain sisällä, kertoo maan tiedustelu.

Yhdysvaltain tiedustelu kuitenkin epäilee, että Hizbollah iskee todennäköisesti ensin Yhdysvaltain henkilöstöön Lähi-idässä. Mahdollisia iskuja epäillään myös kohdistuvan Yhdysvaltain ulkomailla olevaan henkilöstöön. Mahdollisena syynä katsotaan olevan Israel-Hamas sodan eskaloituminen Lähi-idässä.

Hizbollahilla on laaja ulkomailla toimiva verkosto, jonka jäseniä on soluttautunut muun muassa Yhdysvaltoihin. Heillä uskotaan olevan riittävästi kapasiteettia toteuttamaan iskuja maan sisällä. Yhdysvalloissa onkin pidätetty henkilöitä, joilla uskotaan olevan yhteyksiä Hizbollahin ulkomailla toimivaan organisaatioon. Heiltä saatujen tietojen mukaan libanonilaisjärjestöllä on pitkäaikaisia tavoitteita toimia Yhdysvaltojen sisäpuolella.

Hizbollahilla on hallussaan suuri arsenaali raketteja sekä muuta sotakalustoa, mikä tekee siitä paljon vaarallisemman toimijan Lähi-idässä verrattuna muihin paikallisiin järjestöihin. Iranin arvioidaan rahoittavan Hizbollahia noin miljardin dollarin edestä.

Toistaiseksi Hizbollah on vältellyt suurempia yhteenottoja Yhdysvaltain ja Israelin joukkojen kanssa. Molemmat Israel ja Hizbollah ovat vakuuttaneet että he eivät tahdon sodan eskaloituvan, mutta ovat siitä huolimatta vannoneet puolustavansa itseään, mikäli toinen osapuoli hyökkää.

Lähde: The Daily Wire, Politco 

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

USA:ssahan on ollut raja auki kaikille tulijoille. Biden jopa kiellellyt henkilöllisyyden tarkistamista ym. jotta pääsisi mahdollisimman moni terroristi muiden joukossa. Alkoihan sieltä tulla kiinalaisiakin. Ja tietysti kiinalaisen fentanyylin reitti on ollut auki.

Marko Kristian

Mediat ei ihan kauheasti kerro USA:n(kaan) väestönvaihdosta.
Kyllähän sitä aina mainitaan että 10 miljoonaa tullut jo Bidenin vahtivuorolla, mutta ikäänkuin se ei edes olisi mikään ongelma.
Esimerkiksi New Yorkissa on laittomasti maahantulleita asutettu veronmaksajien piikkiin kaikkiin hotelleihin niin paljon kuin mahtuu, mutta eihän ne mahdu.
No nyt sitten ei amerikkalaiset lapset pääse kouluun, koska koulut on otettu laittomien siirtolaisen asunnoiksi, mutta sekään ei riitä, vaan niitä on kadut täynnä.
Ja siellä on sama kuin täälläkin, mitä tahansa niille annetaan, niin valittavat kaikesta.
Hotelli joka maksaa turisteille 1200$ vuorokausi, tarjoaa heille ruuat monta kertaa päivässä, niin pitivät mielenosoituksen että pahaa ruokaa.
Ja pelkästään new yorkissa on tapahtunut päivittäin murhia, raiskauksia, ryöstöjä jne laittomasti maahantulleiden tekeminä

https://nypost.com/