Kolumnit

Hömpstadin näkymätön sankari

Vinskin luoja Simo Puupponen

Aapelin eli Simo Puupposen legendaarinen nuortenkirja Koko kaupungin Vinski on kulunut lukijoitten käsissä, ja muuntunut elokuviksi ja kuunnelmasarjaksi.

Tarinoista on tehty uusi elokuva, joka näyttää, että Suomessa osataan tehdä Hollywood-tason elokuvia.

Juha Wuolijoen ohjaama Vinski ja näkymättömyyspulveri on tehty taidolla ja isolla rahalla. Kuvaukset on suurelta osin tehty Liettuassa, kuten useampi suomalainen tuotanto viime aikoina.

Elokuvassa Hömpstadin kaupunkia piinaa rikosaalto ja poliisi on voimaton. Sopivasti kesäloman alkaessa, nuori Vinski (Kuura Rossi) saa käsiinsä näkymättömäksi tekevää pulveria ja päättää laittaa konnat kuriin. Samaan aikaan hänen äitinsä Krista (Pirjo Heikkilä) tapaa uuden miehen Anteron (Mikko Leppilampi), joka ansaitsee elantonsa myymällä rikollisten uhkaamille hömpstadilaisille hälytyslaitteita.

Vinski ja näkymättömyyspulveri on kepeää viihdettä, joka pitää otteessaan. Elokuvan erikoistehosteet ovat kiitettäviä, samoin kuin Lasse Enersenin ja Leri Leskisen musiikki. Jos jotain täytyy moittia, kirjan lukeneena olisin halunnut tarinan olevan tarkemmin kirjan mukainen.

Mukana elokuvassa on useita ison tason näyttelijöitä joko suurissa tai pienemmissä rooleissa. Vinskin nuorista näyttelijöistä, kuten pääosassa olevista Kuura Rossista ja Roosaa esittävästä  Fiona Iyaresta kuullaan vielä.

Vinskin tarina saa epäilemättä jatkoa. Aapelin kirjoissa ja käsikirjoittajien mielikuvituksessa on aineistoa kokonaiseen Vinski- elokuvien sarjaan.

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
mo_cuishle

Eipä tarvitse näitä warner brothersin, jotka raiskaajia kiinnittää musa, kuin tv-tuotantoihinsa, katsoa tai rahoittaa.

Nato VS Lapsi Ja Äiti

Tämän Nato-kiimaisen journalistin ISIN tavoite
1 Että suomalaiset AIVO-PESTYT naiset synnyttävät Nato sotilaita
EU liitovaltion tarpeisiin tulevaisuudessa
Koska Sauli Niinistö *jumala*ymm niin vaatii

Nato VS Lapsi Ja Äiti

3 VUOTIAS Äitien päivänä
joka on silmäillyt valtamedian lööppejä 5 kk
Kysyy isältään joka työskentelee HS YLE IL IS MTV3 Medioille
1 Onko Nato tärkeämpi ihminen kuin äiti
2 Minusta tuntuu että Rakastat Natoa enemmän
kuin Äitiä ja Minua äitienpäivänäkin

Uusimmat uutiset