Muu maailma Uutiset Ympäristö ja luonto

Ilmasto ”lämpenee, muuttuu ja on hätätilassa” – mutta mistä Kalifornian massiivisissa hyökyaalloissa todella on kyse?

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay / CC0.

Kalifornian viimeaikaiset hyökyaallot ovat pahaenteinen ja vaikuttava näky. Ne tarjoavat ihanteelliset puitteet jälleen yhdelle ilmastohälytykselle.

Mutta ei pidä antaa ilmaston lämpenemistä ajavien globaalien radikaalien hämätä jälleen kerran. Kyse ei ole ilmastohätätilan oireesta, vaan yksinkertaisesti säätilasta, luonnollisesta ilmiöstä, jota on esiintynyt maapallolla jo miljoonia vuosia. Alla julkaistut säävideot näyttävät todella hurjilta.

Collin Rugg, Trending Politics Newsin omistaja kirjoittaa X:ssä:

”JUURI NYT: Kaliforniassa on tulossa valtavia, jopa kahdeksanmetrisiä aaltoja, jotka vahingoittavat koteja, ajoneuvoja ja rantoja.

Massiiviset vuorovedet tuhosivat kuorma-autoja sekä asuntoautoja Pismo Beachilla.

Valitettavasti tilanteen odotetaan pahenevan viikonloppua kohden.

”Rannoilla vallitsevat mahdollisesti tappavat olosuhteet, joten kehotamme kaikkia pysymään poissa vedestä ja varautumaan rannikon tulviin”, sanoi meteorologi Ariel Cohen.

Surffaajat hyödyntävät aaltoja ”The Wedgessä”, joka on suosittu aallonmurtaja Etelä-Kaliforniassa.”

Kalifornian Venturaan iski myös valtavia aaltoja.

Pacifica, Kalifornia:

The Lone Cyprus, Kalifornia:

Myrskyillä on taipumus saada meret ja valtameret liikkeelle. Kaliforniassa tapahtuneet tuhot olisi voitu välttää. Myrskyhälytysjärjestelmä on ollut keskustelun aiheena paikallisilla uutiskanavilla jo jonkin aikaa. Ironista on kuitenkin se, että paikalliset, jotka väittävät olevansa ”perillä ilmastokysymyksistä”, jättivät varoitukset huomiotta. Nyt he käyttävät tilannetta hyväkseen pönkittääkseen puolittaista teoriaa, jonka mukaan ”maailma on romahduksen partaalla”.

KTLA uutisoi seuraavasti 28. joulukuuta:

”Asukkaita ja rannalla kävijöitä varoitetaan Etelä-Kalifornian rannikolla torstaina riehuvan massiivisen aallokon aiheuttamista vaaroista, ja sen huippu jatkuu viikonloppuun asti.

Kansallisen sääpalvelun mukaan korkea aallokko ja tulvavaara ovat erityisen huolestuttavia Venturan piirikunnassa ja Hermosan, Manhattanin ja Palos Verdesin rannoilla Los Angelesin piirikunnassa.

Venturan piirikunnan rannikolla odotetaan 10-15 metrin aaltoja, joiden voimakkuus voi nousta 20 metriin. Korkean aallonkorkeuden varoitus ja rannikon tulvavaroitus ovat voimassa torstaina kello 04.00 ja lauantaina kello 22.00 välisenä aikana.

”Vaarallisimpia olosuhteita odotetaan myöhemmin tänään torstaina”, KTLA:n Omar Lewis raportoi.”

Mikä oli syy? Korkeiden vuorovesien, myrskyisän sään ja mahdollisesti jopa El Niñon epävakaa yhdistelmä.

Sacramento Been uutisartikkeli msn.comin verkkosivustolla, jossa kerrotaan muun muassa näin:

”Tällaiset tapahtumat eivät ole kovin yleisiä”, sanoi Richard Thompson, Los Angelesin kansallisen sääpalvelun meteorologi. ”Myrskyn ja vuoroveden yhdistelmä pahentaa tilannetta.”

Thompsonin mukaan Tyynellämerellä ”satojen kilometrien päässä” San Luis Obispon piirikunnan rannikosta oleva myrsky synnytti torstaina hurrikaanin kaltaisia tuulia.
Nämä voimakkaat tuulet työnsivät merivettä ulos ja kohti Kaliforniaa, mikä aiheutti valtavan ja poikkeuksellisen korkean aallokon.

Massiivisia aaltoja seurasi noin 2,5 metrin nousuvesi, mikä tarkoittaa, että aallot rantautuivat tavallista lähemmäs rantaa.

Ilmatieteenlaitos antoi torstaista alkaen korkean aallokon varoituksen ja rannikkotulvavaroituksen keskirannikon alueille, jotka ovat voimassa lauantai-iltaan asti. Varoituksissa kehotettiin ihmisiä pysymään poissa rannoilta, kun 15-25 metriä korkeiden aaltojen odotettiin iskevän rantaviivaan.

Toinen mahdollinen aallokkoon vaikuttava tekijä oli epätavallisen lämmin merenpinnan lämpötila Tyynenmeren päiväntasaajalla, joka on aiheuttanut historiallisen voimakkaan El Niño -ilmiön.

Näillä lämpimillä merivirtauksilla on taipumus synnyttää voimakkaita myrskyjä, mikä mahdollistaa sateisen talven Kaliforniassa.”

El Niño -olosuhteet luovat niin sanottuja ”Kelvin-aaltoja”:

”El Niño -ilmiöön liittyy valtameren alaspäin suuntautuvia Kelvin-aaltoja. Tämä tapahtuu, kun Tyynen valtameren paksu, lämmin kerros huuhtoutuu itään – jolloin syntyy laaja, valtameren laajuinen aalto, joka voi kestää kahdesta kolmeen kuukautta saavuttaakseen Kalifornian rannikon.

Kelvin-aallot eroavat aalloista, joita on totuttu näkemään törmäävän rantaan.

”Kelvin-aallot liikkuvat hitaasti, noin muutaman metrin sekunnissa”, kertoo Kansallisen valtameri- ja ilmakehäviraston ilmastoennustuskeskuksen johtaja David DeWitt.

”Nämä aallot voivat aiheuttaa vaatimatonta merenpinnan nousua, mutta tämä vaikutus kestää useita kuukausia, koska ne liikkuvat niin hitaasti”, DeWitt sanoi The Tribune -lehdelle lähettämässään lausunnossa.

Kelvin-aallot voivat myös saavuttaa suuremman laajuuden, kun ne saapuvat matalampaan veteen.

”El Niñon aikana olosuhteet voivat olla vahingollisemmat”, sanoi Gary Griggs, UC Santa Cruzin geotieteiden professori.

Eli kyseessä on kolminkertainen uhka: Suuri myrsky, jossa hurrikaanin voimatuuli nostattaa suuria aaltoja, korkea talviaallokko ja El Niñoon liittyvät Kelvin-aallot.

”Kalifornian rannikolla näkyy tuulen aiheuttamia pinta-aaltoja, jotka liittyvät tähän suureen myrskyyn, joka vaikuttaa alueella”, DeWitt kirjoitti lausunnossaan. ”Nämä tuulen aiheuttamat aallot esiintyvät vuoroveden ja rannikon Kelvin-aaltojen vaikutuksen lisäksi.”

Yhdysvalloissa vasemmistolaiset leimaavat konservatiivit ”salaliittoteoreetikoiksi”, kun he vain tuovat esiin ilmeisiä asioita, kuten vaalien häirinnän, liittovaltion hallituksen osallisuuden tammikuun 6. päivän tapahtumiin ja Whitmerin kidnappauksen huijauksen. Silti nämä samat ihmiset tulkitsevat tuulenvireen tai kaatosateen maailmanlopun enteiksi ja syyttävät tavallisia kansalaisia niiden aiheuttamisesta vain siksi, että he grillasivat hampurilaisia tai leikkasivat nurmikkoa viime viikonloppuna.

Nykyään näyttää siltä, että kaikki tapahtumat, myös rikokset, liittyvät jotenkin niin sanottuun ”ilmastonmuutokseen”. Tämä vaikuttaa epätoivoiselta liikkeeltä, jolla pyritään vahvistamaan se, mistä on tullut naurettava roskatiedettä sisältävä jumalaton uskonto. Kysymme itseltämme seuraavaa: Milloin heidän ennustuksensa ovat koskaan toteutuneet? Viimeisten 50 vuoden aikana he ovat jatkuvasti oksentaneet esiin joukon virheellisiä ennusteita ja ilmiöitä. On hämmentävää, että vaikka he eivät koskaan ole oikeassa, niin tämä harhakultti on yhä edelleen voimissaan.

Yhdysvaltojen maataloutta käsittelevä johtava uutisportaali AG Web kirjoittaa:

”Maailmanloppu on huomenna, ja jos ei ole, niin sitten ylihuomenna”. Maailman tuhon julistuksia on kymmenittäin, arvovaltaisten henkilöiden, poliitikkojen, tiedemiesten ja julkkisten puheenaiheena: ”Loppu lähestyy – ja lähestyy entistä enemmän”.

Tuomiopäivän varmistumiseen liittyy myös maanviljelyn romahdus. Harmageddon ja maatalous kulkevat käsi kädessä. Maaliskuun 20. päivänä 2023 Yhdistyneet Kansakunnat varoitti ihmiskunnan tikittävästä ”aikapommista” ja julkaisi ”raporttien raportin”, jossa luetellaan monen miljardin dollarin suunnitelma ilmastopolitiikan toteuttamiseksi kaikkialla maailmassa. YK:n pääsihteeri Antonio Guterres julisti raportin ”ihmiskunnan selviytymisoppaaksi” ja kehotti luopumaan fossiilisista polttoaineista asteittain: ”Hyvät ystävät, ihmiskunta on ohuella jäällä – ja tuo jää sulaa nopeasti.”

Guterresin huomautukset vaikuttivat erityisen ironisilta, ottaen huomioon, että vain kuukautta aiemmin Global Energy Monitor -raportti paljasti, että Kiina on laajentanut hiilikapasiteettiaan ennennäkemättömälle tasolle – kuusi kertaa suuremmaksi kuin koko muu maailma yhteensä – rakentamalla kaksi uutta hiilivoimalaa viikossa.

Guterresin lausunnosta huolimatta auringon alla ei ole mitään uutta tai ihmeellistä, vaikka se paistaisi taivaalla kuinka kuumana tai kylmänä. Nopea katsaus 50 vuoden katastrofaalisiin ennusteisiin on paikallaan:

”Hyvää yötä, Irene”

1960-luvulla ylikansoitus ja nälänhätäennusteet olivat muotia. Huolimatta vihreästä vallankumouksesta, joka vauhditti viljasatoja kaikkialla maailmassa, Paul Erlich, Stanfordin biologi ja lopunajan profeetta, saarnasi nälkäevankeliumia: ”Vihreä vallankumous… muuttuu ruskeaksi.”

Vuonna 1968, kun maailman väkiluku oli 3,5 miljardia (7,9 miljardia vuonna 2023), Erlich kirjoitti ”The Population Bomb” -kirjan ja heitti prologinsa alkuteksteihin palopommin: ”Taistelu koko ihmiskunnan ruokkimiseksi on ohi. 1970-luvulla sadat miljoonat ihmiset kuolevat nälkään kaikista nyt käynnistetyistä elvytysohjelmista huolimatta. Näin myöhäisessä vaiheessa mikään ei voi estää kuolemantapausten huomattavaa lisääntymistä maailmassa…”

Lehdistön ylistämänä Erlich vahvisti ”kuolevan planeetan” väitettä ja voimisti varoituksiaan.

10. elokuuta 1969, Erlich New York Timesissa: ”Meidän on ymmärrettävä, että ellei meillä ole äärimmäistä onnea, me kaikki katoamme siniseen savupilveen 20 vuoden kuluessa.”

Lista jatkuu 50 vuoden ajan epäonnistuneilla ilmaston tuomiopäivän ennusteilla. Ja edelleen he esittävät epäonnistuneita ennusteita.

Aivan kuten valtavirtamedia – he tekevät väärin kerta toisensa jälkeen, mutta missä on vastuuvelvollisuus ja anteeksipyynnöt? Niitä ei ole. Silti heitä kutsutaan ”asiantuntijoiksi”. Totuus on kuitenkin se, että tässä ei ole kyse planeetan pelastamisesta. ”Ilmastohätätila” on huipulta tuleva suuri kaasuvalotus, näytelmä, jolla pyritään lisäämään hallintaa ja sääntöjä. Älkäämme unohtako, että eliitille tästä maksetaan mukava, lihava palkkio.

Todellisuudessa sään ääri-ilmiöt ovat aina olleet osa maapallon historiaa. Ainoa muutos tässä on se, että se on kaikkialla televisiossa ja sosiaalisessa mediassa. Monet asiantuntijat uskovat, että ennen televisiota ja sosiaalista mediaa luonnonkatastrofit olivat itse asiassa paljon pahempia. Muinaisen Pompeijin asukkaat olisivat luultavasti samaa mieltä tästä arviosta.

Ehkä pitäisi vain hyväksyä maapallon ilmaston ääri-ilmiöihin ja muutokseen liittyvät tosiasiat ja opetella elämään hurjien sääolosuhteiden kanssa, joita meret ja taivaat aika ajoin kylvävät maan päälle.

Lähde: Revolver.news, KTLA, msn.com, AG Web, Trending Politics News, X

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pertti Kukkaslahti

En ole vanha, mutta kuitenkin elänyt kauan, paljon kauemmin kun useimmat näistä ilmaston pysäyttäjistä, elinaikanani ilmasto on muuttunut joka päivä ja tulee muuttumaan vaikka ihmisoliot katoaisivat tänään tältä Tellukselta. Olen elänyt monta maailman loppua ja 70 luvun öljyn loppumisen, ei ole diisseli loppunut vaikka toistakymmentä litraa satasella poltankin, pakoputkesta pöllyää samalla matkalla 25 kg ” saastetta ” ?! Iso sakemannikoira tekee julman suuria hiilijalanjälkiä olohuoneen persialaisille paimentolaismatoille, sillä koiralla on paha tapa tonkia nuotion pohjia. Kyllä ilmastoa pysäytetään, ei kuitenkaan osata edes roskia lajitella !

Vappu Simanen

Todellisen ilmaston muutoksen, joka saa Suomenkin jäätymään, tulee aiheuttamaan Atlanttisen Virtauksen muuttuminen. Se tulee tapahtumaan noin 200 vuoden päästä.

The Atlantic Current if Slowing Down = Global Cooling
– Posted Apr 17, 2018
– by Martin Armstrong

Ilkka

Ajattelitko silloin olla todistamassa tätä traagista murhenäytelmää ? Mikäli oikein muistan joku ennusti tapahtuman ajankohdaksi vuoden 2025, mutta sitten uusi ennuste siirsi ” hiukan ” alkuperäistä, ja tapahtuma alkaakin vasta noin 125 vuoden kuluttua. Nyt on siis kiire äänestää sosialisteja ja puunhalaajia että alkuperäinen ennuste toteutuisi. Jos nyt mietimme että tuo mainitsemasi ennuste toteutuisi, miksi koko Lähi-Itä ja Afrikka halutaan tänne, eihän ne kestä kylmää minkään vertaa, eikä niiden tänne saapuminen muuta mitään positiiviseen suuntaan. Eikö siis ole yhdentekevää onko pohjoinen jääkerroksen alla jos etnisyys on vaihdettu kamelikuskeihin ilmastonmuutoksen nimissä ?

John Quiman

Ilmastosta on tehty ennusteita jo 50-luvulla. Yksikään ennustus ei ole toteutunut:
https://www.youtube.com/watch?v=E1e5HAZo4iw

Aikoinaan pelottelivat jääkaudella, mutta koska kylmä kausi loppui, alkoivat pelotella lämpenemisellä ja vähitellen siitä tulikin poliittinen keppihevonen vaikka mihin, millä alistaa ihmiskunta yhden totalitaarisen maailmanhallinnon alle.

Ilkka

Toki luotamme siihen mitä sanotaan. Onhan mittauksien lähtökohdaksi otettu esiteollinen aika, sitä ennen ei mikään savunnut, tai työntänyt nokea ympäristöön. Ihmiskuntakin oli paljon pienempi kuin nyt, mutta emme anna tämän fakta hämätä poliittista ajattelua. Tuli vaan mieleen että länsimaissa on laitettu jos mitkä sordiinot tehtaan piipuihin, autoihin katalysattorit, kehitetty puhtaampaa teknologiaa ja vaaditty elämään askeetista elämää, mutta yhä vihreiden ilmastohysteria jatkuu. Tämän ohessa ne maat joissa syntyvyys on räjähtänyt käsiin aikoja sitten, ja jatkuu yhäkin samalla tahdilla ei ole tehty mitään minkään eteen. Se ei muodosta ongelmaa, paitsi sen suhteen että nyt esitetään vakavalla naamalla kehitysmaissa eläville oikeutta tulla synnyttämään kehitysmaat myöskin teollistuneista maista. Sinun ja minun elämäntavat vie kuulemma mustalta jortikalta vedet kaivosta ja jamssit pellosta, joten ainoa ratkaisu on että he saavat tulla viemään ne meiltäkin, sillä ” kunniavelkamme ” on yhä maksamatta. Vink vink, Erkki Tuomioja, hopi hopi, nyt pankkiin ja maksamnaan roimat korvaukset hottentoteille, joilta sukusi kolonialistit varastivat muun ohessa myöskin työhalut. Työkaluja ei voinut viedä koska niitä ei ole ollut olemassakaan.

John Quiman

Tolkkua on turha odottaa, kun meitä hallitaan ideologialla ja politiikalla sekä median manipuloinnilla.

Ilkka

Ilmastonmuutosta koskeva väite on samanlainen keppihevonen kuin ” ilmastopakolaisten ” tulo eurooppaan. Mitään maailmanloppua ei ole tulossa, poislukien sen että jonakin päivänä aurinko nielaisee koko maan laajetessaan ennen omaa tuhoaan. Mutta siihen ei vaikuta minkään vertaa sosialistien jauhamat asiat, jakamattomat ihmisoikeudet tai muu tyhjänpäiväinen lässytys. Tuomiopäivän kellokin on vaan kello, ei mikään tuhosta kertova aikajana mutta sitä tuijotetaan silmät pyöreinä ja uskotellaan että pian on edessä suuri ja peruuttamaton muutos. Jos joku aiheuttaa maailmanlopun niin sen tekee ydinaseilla leikkiminen, jota muuan itämaan tsaari nyt käyttää retoriikassaan miltei joka päivä. Ajakaa niin paljon kuin haluatte autoillanne, syökää lihaa ja nauttikaa elämästänne, kommunistit haluavat viedä ne teiltä mutta eivät itse noudata omia ohjeitaan. SDP:n Antti Rinne julisti olevansa vahvasti sen kannalla että lihansyönti pitäisi kieltää, tai rajoittaa vahvasti. Hän muisti kuitenkin sanoa perään ettei ole itse luopumassa lihan syönnistä, eikä hän puhunut mitään muslimien tarpeesta saada halal-lihansa joka päivä. Kaikki ilmastolässytys on tuubaa, on ollut sitä kaiken aikaa. Se vain sai kohtuuttomat mittasuhteet kun punavihreät päästettiin valehtelemaan ja kertomaan teini-ikäsille ettei heillä muka ole tulevaisuutta.

Jos tämä maailma yrittää elää syömällä pelkkiä kasviksia, missä on se maa-ala jossa ne viljellään, ja kaiken huipuksi, lautasellinen kikherneitä ei pidä nälkää mutta kunnon naudanlihapihvi pitää. Se ei ole valkoisten huoli jos mustat ei saa itselleen riittävästi lihatuotteita, he vosivat kerrankin tehdä jotain asialle omatoimisesti, mutta sakki on opetettu ruinaamaan valmista ja kun sen on saanut, niin mikäs on jatkaessa. Miten hel****sä ihmisten järki ei vieläkään sano ettei punavihreää poliittista puoluetta äänestämällä saada aikaan muuta kuin afrikkalaistunut eurooppa jossa ei kenelläkään ole mitään jaettavaa. Kun kevät taas koittaa, jyrähtää V8 käyntiin, ajan ihan huvin vuoksi vaikka rinkiä ostarin parkkipaikalla, ja huudatan myllyä siellä missä ituhipit yrittää kommunisminsa kanssa selkävoittoa. Tulkaa eteeni niin katsotaan painanko jarrua, en paina mutta kaasua saatan painaa koska vihaan heitä ja en koe olevani mitään velkaa heidän aateilleen. Tehkää te omat valintanne, syökää vaikka kaarnat männyistä, minä syön mitä haluan ja ajan millä haluan.

John Quiman

Lihan syönti on ollut tarpeen ihmisen aivojen kehittymiseksi. Ilman sitä eivät olisi aivot niin kehittyneet kuin mitä ovat nyt. Muutenkin aivot ja keho muutenkin tarvitsee aineksia, joita saa vain eläinkunnan tuotteista.

Ilmeisesti kasvissyönti on merkittävässä asemassa vihreän ideologian tartunnan saamiseksi. Puutostilat tekevät ihmisistä heikkoja ja johtavat myös harhoihin.

Aika ajoin tulee näitä ylivoimaisen loistavia ja ihmistä parempia ideologioita, joiden harhaisessa maailmassa monet alkavat elää. He sitten vaativat uskomaan oikeaan tietoon, siis heidän ideologisiin harhoisinsa. He haluavat pakottaa lain voimalla kaikki heidän loisteliaan ja autuaaksi tekevän ideologiansa alaisuuteen. Näitä on näöhty ennenkin, mutta tällä kertaa he ovat keränneet tavallista enmmän voimaa mihittämällä koulutuksen, median ja monet tärkeät instituutiot. Aikansa sitäkin, mutta tällä kertaa on tavallista vaikeampaa selvitä niistä pelkästään räkäisellä naurulla.

Ilkka

Ehkä tässä olisi jonkinlainen kaupallinen sauma olemassa. Voisimme alkaa valmistamaan ” tee se itse keskitysleirejä. ( Lyhennetään KL ) ” Piikkilankakerät ja uuninlukkuja saisi kolme kahden hinnalla. Hyönteismyrkky, ( tietysti TUKE:s tarkistama versio ) olisi tynnyritavaraa josta ei tarvitse maksaa jakeluvelvoitteen tuomaa lisähintaa. Sähköt saisi tuulivoima OY:n kautta jossa on osakkaana kaikki vihreät ministerit, ( emmehän halua että he vetäytyvät yleishyödyllisestä hankkeesta, ) ja tuhkauksen hoitaisi vanhalla kokemuksella haustaustoimisto K. Irstu. Sähkörekat voisivat kuljettaa tuhkaa mihin vaan pilaamatta ilmastoa, ja yhtenä vaihtoehtona olisi että ne levitetään pelloille keväällä niin lumet sulavat nopeammin. Ideologisesti tämä muistuttaa jo aiemmin kokeiltua yhtälöä, mutta niin muistuttaa vihreät politiikkakin. Ensimmäisenä tulee mieleen kommunismi koska lahkon ylipapitar Greta Thunberg on tämän myöntänyt. SDP;n nykyinen keulahahmo Borat tietysti nillittää asiasta, mutta hän tekee sitä joka tapauksessa joten eme välitä siitä. Hänetkin voimme levittää pellolle jos tulee ongelmia. Tälläkin on historiallinen konteksti, mutta jätämme nyt sanomatta missä ja koska se on tapahtunut. Historiaan perehtyneet, myöskin esiteollisen ajan läpikäyneet muistavat varmaan mihin viittaan.

John Quiman

Sopisi vihervassuille, jotka haluavat pelastaa maailmaa vähentämällä suomalaisten lukumäärää.