Muu maailma Politiikka Rikos Uutiset

Israelilaisen disinformaatioyrityksen avulla on voitu manipuloida vaaleja 33 maassa

Kuva: Kansalainen.

Vuodesta 1999 toiminut yritys työllistää entisiä agentteja, sotilaita ja erikoisjoukkojen jäseniä.

Tuntemattoman israelilaisen yrityksen, joka toimii nimellä ”Team Jorge”, väitetään manipuloineen vaaleja jopa 33 maassa ympäri maailmaa, kertovat muun muassa Der Spiegel, israelilainen sanomalehti Haaretz ja toimittajien verkosto ”Forbidden Stories”.

Tel Avivissa sijaitsevan yrityksen tarjoamiin palveluihin sanotaan kuuluneen laajamittaisia disinformaatiokampanjoita ja hakkerointihyökkäyksiä. Raportin mukaan yrityksen väitetään olevan entisten tiedusteluagenttien ja sotilasupseerien johtama.

Tiimin kerrotaan puuttuneen tähän mennessä 33 kansalliseen vaalikampanjaan ja äänestykseen, muun muassa Keniassa ja Nigeriassa. Sen katsotaan onnistuneen 27 tapauksessa. Ainoat maat, joissa häirintä epäonnistui, olivat Israel, Venäjä ja Yhdysvallat.

Väärennetyt tilit sosiaalisissa verkostoissa

Vaikuttaakseen sosiaalisten verkostojen viestintään yhtiö perusti oman teknisen alustan nimeltä Aims, jonka avulla se väitetysti loi valetilejä muutamassa minuutissa. Yhtiö hallitsee tällä hetkellä yhteensä 30 000 valetiliä Facebookin, Instagramin ja Twitterin kaltaisilla alustoilla, ja se toimii ilmeisesti niin ammattimaisesti, että verkostojen on mahdotonta havaita valetilejä. ”Team Jorge” itse on tiettävästi kuvannut tätä strategiaa ”informaatiosodankäynniksi”.

Raporttien mukaan ryhmä ilmeisesti hakkeroitui tilapäisesti Keniassa sijaitsevan korkea-arvoisen kampanjapäällikön Telegram-tilille. Sen jäsenet lukivat kaikki tilin yksityisviestit ja lähettivät muille käyttäjille viestejä uhrin nimissä huomaamatta.

Israelilainen ex-sotilas johtaa yritystä

Yrityksen johtajan kerrotaan olevan israelilainen liikemies ja entinen sotilasvirkailija Tal Hanan. Tel Avivin lisäksi yrityksellä kerrotaan olevan toimintaa muun muassa Kreikassa, Bosniassa, Indonesiassa ja Ukrainassa. Tiedossa ei ole, ovatko sen jäsenet tehneet vaalimanipulaatioita näissä maissa. Henkilökunta koostuu entisistä agenteista, sotilaista ja erikoisjoukkojen jäsenistä. Yhtiö on toiminut vuodesta 1999 lähtien.

Lisäksi sillä on raportin mukaan yhteyksiä Cambridge Analytica -yritykseen. Brittiläinen yritys nousi surullisenkuuluisasti otsikoihin vuonna 2016 siitä, että se osoitti käyttäjille Facebookin tietojen perusteella personoituja mainoksia, ja väitti vaikuttaneensa tällä tavoin Brexit-äänestykseen ja Yhdysvaltain presidentinvaaleihin 2016.

Vuonna 2015 molempien yhtiöiden kerrottiin olleen aktiivisia Nigerian vaalikampanjassa. Cambridge Analytican kerrotaan kuitenkin kiistäneen Hanan sekaantumisen Donald Trumpin presidentinvaalikampanjaan.

Lähde: Remix

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juu

Suurin huijaus vaaleissa on USA:n viimeiset presidentinvaalit.
Ja jos siitä näin selviävät, niin selviävät mistä vain.
Enkä kyllä pidä Trumpistakaan, mutta on päivänselvää että se trumppi voitti oikeasti.
Läpimätä media on suurin syyllinen kaikkeen pahaan maailmassa.
Mutta media puolestaan on sitä mieltä, että syyllinen kaikkeen onkin heitä vastustavat valkoiset hetero miehet.

j.t

joo miten helvetisssä nää on täälllä kalassa,jos intti ikä on 60?Avannosta kurkistava jättihauki säikäytti ukrainalaispariskunnan.iltalehti

Anomaster

Ukrainassa on jokin sääntö asevelvollisuudesta siten, että jos on tietty määrä lapsia, sitten perheen isä saa vapautuksen, jotta voisi huolehtia katraastaan.

Jykä

No kiinalaisille ne ei voi mitään, ja ehkä ei katolliselle maailmalle, ja intialaisia on niin paljon. Muslimeja on paljon, Venäjällä on oma juttu. Suomi sensijaan on valinnut taas väärän puolen, sopimuspohjaisen länsimaisen homoavoyhteisön. Mutta sillä ei ole tässä kokonaisuudessa mitään merkitystä. Sama jos menisi suoraan kaatopaikalle tai lahtipenkille.

juha II

”Puhtoiselta maalta” kuuluu taas jotain sellaista, mikä on sitä ANTISEMINISMIÄ!!!

Maa, jonka OMA pääministeri sanoo PIIP-piikitysten olleen TIETOISTA ja SUUNNITELMALLISTA oikeine disinformaatioineen ja sensurointeineen israelilaisia VAKAVASTI vahingoittavaa toiminta. jonka välittöminä seuraamuksineen oli lukuisten LASTEN ja NUORTEN ”lähteminen – TODELLA – jonnekin ”Pyhää maata” AUTUAAMMILLE maille”!!! Kun asia on näinkin selkokielinen. Tällöin nykyisraelilla EI ole TODELLISUUDESSA mitään tekemistä sen kanssa, joissa maailmoissa innokkaimmat siionisti-kristuyt elävät eli 3000-vuotta sitten, jolloin Israelin kansan perusta laskettiin mitä VANHURSKAMPAIN ja USKOSSAAN NÖYRIMPIEN miesten JUMALAN antamien KÄSKYJEN mukaisesti.

On aivan SAMA asia kuin TALVISODAN aikojen syvää uskonnollista ja VIELÄ järjellisen ajattelutapojen ja korkean MORAALIN sekä kristillisen kotikasvatuksen yhteiskunta kulttuurista elämäntapaa. Edes jotenkin YRITTÄISI verrata Suomen yhteiskunnan tähän päiväöän TARANSLAKEINEEN, PRIDE-kekkulointineen ja TRANSU satutuntineen ym. jopa KIRKON kumartamista MAAILMALLE ja samalla PYLLISTÄEN Jumalalle. Jota EI enää TUNNETA edes sen vertaa, että ”onko HÄN lintu vai kala???

Sensuroimaton Totuus

U$rael. Ja tähän porukkaan suomenkin ns.”päättäjät” haluavat kuola suusta valuen.

Nukkemestareita naurattaa!

Juha

Heh heh, USAn Navy ja CIA yhdessä räjäyttivät Fortumin enemmistöomisteisen Uniperin rakennuttaman kaasuputken, jossa valtiomme siis veronmaksajat menettivät miljaardeja euroja. Paitsi että SDPn Tussurainen lahjoitti Saksalle nämä miljaardit tässä kaasutouhussa ennen kuin se räjäytettiin, mutta räjähteet oli jo asennettu heinäkuussa. Suokansalta vietiin miljaardeja ja nyt suokansa haluaa terroristit isännikseen. Heh, huvittavaa klovnitouhua.

Aatu H.

Siis juuutalaiset asialla tässäkin? Ei tainnut eräs korpraali ollutkaan kovinkaan väärässä..?🤔

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Aatu H.
Ilkka Forsten

Onneksemme kukaan muu ei tee tällaista, olisi noloa jos pitäisi syyttää loputtoman kipakiukun jälkeen vaikka itänaapuria.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Huomaa myös luku 33. Sitä on viljelty viimeaikoina. Jossain oli 33 tasoa,missähän?

Mitä nettoa?!?

Marakatin päälle kipattu kuumaa öljyä ja vettä vankilassa. Eikö tätä loista ole vielä saatu karkoitettua maastamme?!?

Ilkka

Käsite ” ranskalainen peruna ” sai uuden muodon. Nyt se on rasvassa paistettu tumma puikulapää.. Ei muuta kuin jodioitua suolaa päälle ja nam nam..