Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Italia määrää kansalaisjärjestöjen siirtolaisalukset poistumaan mukanaan kaikki aikuiset miespuoliset siirtolaiset

Italian viranomaiset sallivat naisten ja lasten sekä sairaanhoitoa tarvitsevien miesten pääsyn maahan, mutta eväsivät pääsyn 250 aikuiselta mieheltä, jotka olivat kansalaisjärjestöjen aluksilla.

Italian hallitus on sallinut naisille, lapsille ja miehille, joilla on terveysongelmia, poistua humanitaaristen kansalaisjärjestöjen aluksilta, jotka ovat tällä hetkellä satamassa Cataniassa. Sen sijaan se on kieltänyt maahantulon aluksella olevilta aikuisilta miehiltä.

”Humanity 1” -aluksesta poistui sunnuntaina yhteensä 144 ihmistä. Alus purjehtii Saksan lipun alla, ja sen miehistö on saksalainen. Lisäksi norjalaisjohtoisella ”Geo Barents” -aluksella oli 357 ihmistä.

Italian viranomaiset kielsivät kuitenkin 250 aikuiselta mieheltä pääsyn aluksilta. Italian juuri nimitetty sisäministeri Matteo Piantedosi sanoi, että niiden, jotka eivät ole haavoittuvassa asemassa, on poistuttava Italian vesiltä ja saatava apua alusten lippuvaltioilta, tässä tapauksessa joko Saksalta tai Norjalta.

Lisäksi kaksi muuta alusta, joissa kussakin on satoja siirtolaisia, on ankkuroituna Italian rannikon edustalla odottamassa lupaa tulla maihin.

”Humanity 1” -aluksen saksalainen kapteeni kieltäytyy kuitenkin lähtemästä Cataniasta jäljellä olevien miesten kanssa. Hyväntekeväisyysjärjestö, joka rahoittaa alusta, on aloittanut oikeustoimet Italian hallitusta vastaan.

”Jos lähtisin nyt, rikkoisin loputtomasti kansainvälisiä lakeja ja yleissopimuksia täällä Catanian satamassa”, kapteeni Joachim Ebeling sanoi la Repubblica -lehdelle. ”En tee mitään laitonta. Noudatan merilakeja”, hän lisäsi.

Saksalainen kapteeni syytti Italian viranomaisia ”epäinhimillisestä ja laittomasta eloonjääneiden valikoimisesta laittoman asetuksen perusteella”.

SOS Humanity -hyväntekeväisyysjärjestö paljasti sunnuntaina useissa twiiteissään, että se aikoo ryhtyä oikeustoimiin ”Italian hallituksen antamaa asetusta vastaan ja 35 pelastetun ihmisen maihinnousun estämisestä Humanity 1 -alukselta.”

”Italian toimet rikkovat Euroopan lainsäädäntöä ja Geneven pakolaissopimusta”, hyväntekeväisyysjärjestö lisäsi.

Saksan ja Italian välille syntyi viikonloppuna diplomaattinen kiista sen jälkeen, kun Italian uusi hallitus oli aluksi kieltänyt kolmen kansalaisjärjestön aluksen pääsyn satamaan. Aluksilla oli yli 1 000 ihmistä. Sekä pääministeri Giorgia Meloni että sisäministeri Matteo Piantedosi pysyivät lujana ja vakuuttivat, että Italia ei jatkossakaan ole portti niille, jotka haluavat päästä Euroopan unionin alueelle.

Berliini oli painostanut Italian ulkoministeriötä ja kehottanut sitä ottamaan vastaan kaikki siirtolaiset, jotka ovat saksalaisrekisteröidyllä ”Humanity 1” -aluksella. Tähän Italian suhteista EU-parlamenttiin vastaava ministeri Luca Ciriani vastasi: ”Jos Saksa katsoo, että on olemassa humanitaarinen ongelma, sen pitäisi huolehtia itse siitä. Italiasta ei voi tulla kaikkien maahanmuuttajien turvapaikkaa.”

Italia on jo pitkään kantanut päävastuun siirtolaiskriisistä strategisen maantieteellisen sijaintinsa vuoksi. YK:n mukaan se on ottanut vuoden alusta lähtien vastaan yli 85 000 laitonta siirtolaista.

Vastavalittu pääministeri Giorgia Meloni asettui aiemmin tänä vuonna pidetyissä parlamenttivaaleissa ehdolle maahanmuuttovastaisella linjalla. Hän asetti maahanmuuttokysymyksen hallituksensa ytimeen pitämässään ensimmäisessä puheessa lainsäätäjille Italian parlamentissa.

”Meidän on pysäytettävä laittomat maastalähdöt ja ihmiskauppa”, Meloni sanoi. Samalla hän selvensi, että hänen hallituksensa ei aio ”kyseenalaistaa sotia ja vainoa pakenevien turvapaikkaoikeutta”.

 

Lähde: Remix

46 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Minervan Pöllö

Eivät afrikkalaiset, etenkään muslimit ole kuolemassa sukupuuttoon, että heille täytyisi sen vuoksi perustaa reservaatteja Eurooppaan. Tämä kansainvaellus syöttökaukaloille johtuu suurelta osaltaan Euroopan vuosikymmeniä Afrikkaan syytämistä sadoista miljardeista, joka on yhtenä syynä järjettömän suureen syntyvyyteen. Kuinka tulee käymään Euroopassa, jossa heitä oikein kannustetaan karjatalousluonteiseen lapsien tuotantoon, maksamalla tästä hyvän korvauksen, jossa lapsien lukumäärä on suoraan verrannollinen korvausten suuruuteen ja siis kääntäen verrannollinen heidän kykyynsä ja ennen kaikkea haluunsa elättää lapsensa. Mihin tämä hulluus suuntautuu, kun Eurooppa on kaluttu tyhjäksi ja lisäännytty (tähän olisi tarjolla kuvaavampi verbi) täyteen. Päätyykö tämän hedelmällisen kulttuurin eteneminen jäämeren rantaan, siellä kun ei ole odotettavissa vesitaksikuljetusta eteenpäin.

Jukka

Kyllä on kuljetus! Yli navan ja toiselle puolelle maapallon, jossa taas kutsu kulkee läpi äärettömän pölhö-Euroopan pohjanperille saakka. Ja viherv–tu vihanoi visvaa.

Eetu

Jälleen kerran pinnallinen, typerä temppu. Tuolla johdetaan pöljiä harhaan, niin kuin on aina ennenkin johdettu.

Kun naiset ja lapset on otettu turvaan, tulevat sitten miehet ja muu suku ”perheenyhdistämisen” kautta.

Allahu akbar.

Horace Smith

”Italiasta ei voi tulla kaikkien maahanmuuttajien turvapaikkaa.” Lauseessa on raju ristiriita. Siirtolaiset ja maahanmuuttajat eivät tarvitse turvapaikkaa. Ainoastaan sosiaaliturvapaikka on hakusesssa.

Ilkka Forsten

Ei noudata kapteeni ” merilakeja ” vaikka niin selittääkin. Hänen kuuluu merilain nojalla toimittaa hätään joutuneet lähimpään satamaan. Libya ei ole Italian aluevesillä. Geneven pakolaissopimus on sitä sama huttua kuin aina ylistetty YK:n ihmisoikeusjulistus. Niiden nojalla ei ole mitään pakkoa ottaa ketään loisimaan toisten kustannuksella.

John Quiman

Eivätkä noudata lakejakaan, koska ovat yhteistyössä ihmissalakuljettajien kanssa. Salakulejttajat soittavat noille, että nyt olisi tulossa siihen ja siihen kohtaan lasti pelastettavia.

Eikä puhu edes totta, koska kyse ei ole pelastusoperaatiosta, vaan puhtaasti järjestetystä kuljetuksesta.

juu

Ei riitä että koko naapurusto on täynnä somaleita, Suomi lähettää taas somaliaan 16 miljoonaa lisää ”apua”, koska somaleilla on nälkä..

ike

Ei pitäisi olla mahdollista, mutta korruptio.

Ilkka Forsten

Äläs nyt ole noin kriittinen, ” parasta ” humanitaarista apua on antaa mahdollisuus kasvattaa lisää suita ruokittavaksi. Kyllä meillä on varaa, olemmehan yltäkylläisyydessä rypeviä valkonormatiivisia kolonialisteja. 😳

ike

😂

murre riepunen

Italiassa loisiville tunkeutujille pitää myös osoittaa suorin reitti entisen kotimaan kamaralle, siellä heidän on mukava lannevaate ympärillä ja varvastossuissa hiippailla naapurin nuotiolle ja miksipä ei, illan päätteeksi voipi kysäistä josko pääsis teltalle…

Runtiti-pou

Edellinen Italian hallitus oli kuin Saksan. New Yorkistahan nuo kaikki määräykset tulevat tai siis Tel Avvivista tai siis niin Jerusalemista tai sii sieltä huipulta. Kun tämä hallitus on lopussa, Melonikin saa kidappaussyytteen

ike

Onhan se kiva että Italiassa on pääministeri jolla on ”munaa, ja aika järkähtämätön mieli, Sääli että hän on nainen 😊. No ei. Kiva että joku. Italialaiset miehet kyllä tiedämme. Viimeinen lause varmaan otti monelle koville. Katsotaan.

Tuura

Tämähän on ilon ja onnen päivä! Päivän paras uutinen!

Ei yhtään enempää mitään pakoloisia

Ainoa oikea teko. Täällä ja Saksassa vinksahtaneisto itkee noiden perään. Painuisivat niiden mukana sinne missä pippuri kasvaa.

Suomi ensin suohon

”…hänen hallituksensa ei aio ’kyseenalaistaa sotia ja vainoa pakenevien turvapaikkaoikeutta’”.
 
Ylikansoittuvissa kehitysmaissa syttyy lopulta väistämättä sotia, koska elintila loppuu.

Sieltä sotia pakenevien määrä voi kasvaa niin suureksi että Eurooppakin syttyy tuleen kuten 1940-luvun alussa.

Piikkilampaat

Tässä nähdään mikä syöpä on eu, tuo pitäsi hieroa joka Suomalisen naamaan tässä maassa että jospa tajuaisivat että koko eu on keksitty vain tuhomaan kaikki maat jotka siihen on liitetty.

otto suni

EU on todellakin syöpä ja on hyvä muistaa tausta tälle järjettömyydelle eli ensin oli EEC josta nämä kipapäät rakensivat tämän hillittömän himmelin EU.

kasimir

On tämä kyllä nurinkurista. Suomi maksaa/maksoi Italiaan mm. elvytysrahoja palkinnoksi siitä, että panevat kampoihin Brysselin mokutussuunnitelmille keskittyen oman kansan hyvinvointiin. Me taas olemme kaikessa EU:hun liittyvässä aina maksajina – kuin rangaistuksena siitä että olemme niin kilttejä ja solidaarisia kynnysmattoja.

;Emme saaneet mainehaittaa, kun maksoimme kiltisti ne mafiatyyliin kiristetyt miljardit – no missä se maine nyt näkyy?

Eihän Suomea ja Suomen poliitikkoja oteta tosissaan tuolla Brysselissä. Ei kukaan halua olla tällaisen maan kaveri, joka heittää oman kansan bussin alle ja puukottaa omiaan selkään pyydettäessä. Rahalla ei saa ostettua kavereita. Loppupeleissä EU-maat ovat toistensa kilpailijoita taloudellisessa mielessä. En luottais yhtään Mariniin, Tuppuraiseen jne, jos olisin joku Ursula. Eihän nuo pidä yhtään omiensa puolia.

Jukka

Parivaljakko on valmis myymään suomalaiset muutamasta hopearahasta. Ovat punahuuli juudaksia!

marinin YLE-valkopesu

kasimirin viimeisen virkkeen naisoletetut on kaikki ihan ursuloita. Kukaan noista ei ole minkäänlaisen luottamuksen arvoinen.
mariini ja tuppurainen ovat saaneet luottamuspääomaa suomalaisten veroeuroilla, siten niitä odottaa jokin kovapalkkainen, ikiaikainen ”jutta”virka eu:n hyveposeerausosastolla..

John Quiman

Eikö se, että katsotaan hyväuskoiseksi hölmöksi, jota on helppo lypsää, ole mainehaitta?

jep

Milloin meille saadaan ”italialainen” hallitus?

Aivopestyjä lampaita on Suomi väärällään

Ei ikinä,ei tää junttikansa saa mitään muuta kuin kurjuutta itselleen.

das boot

Feuer!!

Ilkka Forsten

Kirjoitetaan Führer… 😉

John Quiman

Feuer = tuli 🙂 Voi sen tietysti jossain yhteydessä tulkita Füreriksikin.

Aatu H.

Kyllä. Tulta keulaan niille paateille! Feuer Frei!!

Tuumailija

Torpedo Los!!

Ilkka Forsten

Älä hukkaa torpedoja, ne on kalliita.. 😏

Tuumailija

Hukata/kadottaa on Verlieren/ Verlegen valtakunnan kielellä. ;D

TJL

Noi paatit pitäisi upottaa Välimeren syvimpään kohtaan.

Jukka

Ja lasti haitten ruuaksi!

Ilkka Forsten

Ei uppoa, koska lätäkkö on niin täynnä passeja ja muita asiakirjoja, mutta yhtään Iphonea ei ole, ne on aina merihädässä saatu pelastettua.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
John Quiman

Eivätkä ne iPhonet ole edes kastuneet.

Tuumailija

Sitä kuten laturiakin on suojannut Canadian Goose untuvatakki.

Jukka

On se kumma, kun passi ja asiakirjat katoavat, mutta älykännyt ja läppärit pysyy tallessa. Minä ainakin ulkomailla pidän huolta nimenomaan passista ja muista matkustuspapereista. Mutta minä en olekaan kiero kulkija!

Sari Saarela

” ”En tee mitään laitonta. Noudatan merilakeja”, hän lisäsi.” – Ja p–kan marjat! KV-merilain mukaan ongitut tulee toimittaa LÄHIMPÄÄN satamaan, ei toiselle puolelle Välimerta…

Tuumailija

Tunisia ja Egypti on siinä aivan kinttaalla jos ei Libyaan saa maihinnousulupaa.

Kansallismielisten pitäisit tehdä keräys, jolla saadaan merikelpoinen alus ja rekisteröityä vaikka panamaan ”voittoa tuottamattomalle yhdistykselle”, sillä sitten kelkottaisiin em. maihin merihätäläiset. Voisi Abdullahin ja Ahmedin silmät olla hellan rinkinä kun manner ei vaihtunutkaan. XD

Suoltavaa Asiaa

Matutaksilaivat voisivat kuulua jonnekin syvälle , meren pohjaan.

Eka Kettunen

Ihan kummasti piristää päivää tällainen hyvä uutinen.

Kata

Eiku Saksaan vaan kun ei kerran meripelastuslain nojalla viety lähimpään satamaan!

Sattunan sakut nyt alakaa keittään nuo germanicus pihtileuat!!!Ne vaan VAATII!

Kuvassa haavoittuvaisia muksuja….hellanlettas.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
-Beowolf-

Välimerellä risteilee jatkuvasti useita Saksan lipun alla purjehtivia turistialuksia. Italia voisi kehottaa näitä laivoja poimimaan humanitaaristen keräämät siirtolaiset. Näin nämä pääsisivät heti mutti Merkelin hellään hoitoon ja nauttisivat komeasta risteilystä koko matkan ajan Hampuriin.
Win-win: Italian voimavarat säästyvät ja Saksa saa haluamansa uudet asukkaat. Mitä? Eikö siis käy?? Miksei ???

Kata

Todella hyvä kysymys!

oto suni

Saksalaiset ovat todella röyhkeitä vaatiessaan Italiaa hyväksymään taistelukuntoisia nuoria miehiä joiden ”puntti pullottaa” pitkän merimatkan jälkeen ja olisi niin mukva päästä vähän ”virkistäytymään”! Soroksen kätyreille ”reikä otsaan” niin jo helpottaa!

Kata

Tässäkin taas nähdään EU:n koko kuva ja se kuva ei saa hyvälle mielellel!Päinvastoin!

Uusimmat uutiset