Kotimaa Maahanmuutto

Itäraja on kiinni – Raja-Joosepin rajanylitysasema sulkeutui turvapaikanhakijoilta

Raja-Joosepin rajanylitysasema sulkeutui turvapaikanhakijoilta 29.11.223. Kuvakaappaus: X.

Suomen itäraja on nyt kiinni henkilöliikenteeltä. Viimeinen auki ollut rajanylitysasema Raja-Jooseppi on tänään sulkeutunut turvapaikanhakijoilta. Raja-Joosepin rajanylitysasema on näillä näkymin kiinni seuraavat kaksi viikkoa.

Everstiluutnantti Ahtiainen kertoi, että keskiviikko on ollut erittäin rauhallinen. Suomesta poistui 14 henkilöä ja Suomeen saapui 5 henkilöä. Turvapaikanhakijoita ei saapunut yhtään.

Lapin rajavartiosto keskittyy jatkossa maastovalvontaan. Rajanylityspaikalla on myös edelleen henkilökuntaa.

Ahtiainen kertoo, että Frontexin rajavartijat ovat saapuneet Lappiin ja heille suunnitellaan tehtäviä.

Suomen itärajalle on saapunut poikkeuksellisen paljon turvapaikanhakijoita viime viikkoina. Tiistai oli ensimmäinen päivä, jolloin turvapaikanhakijoita ei saapunut lainkaan.

Kaikki Kaakkois-Suomen rajanylityspaikat suljettiin ensin epäillyn Venäjän hybridivaikuttamisen takia. Sen jälkeen ihmisiä saapui runsaasti Sallan ja Vartiuksen rajanylityspaikoille.

Sallan, Kuusamon ja Vartiuksen rajanylityspaikat sulkeutuivat aikataulujensa mukaisesti viime viikon torstaina. Vaalimaan, Nuijamaan, Imatran ja Niiralan rajanylityspaikat suljettiin jo 18. marraskuuta.

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jarno Tuominen

 Frontex on siellä,sitä varten,että ottavat rajan pinnassa olevat henkilöt kyytiin ja kuljettavat ne lähimmälle raja-asemalle.ja homma toimii taas.kukaan tervejärkinen ei usko noitten päättäjien ja rajavartiolaitosten huplatusta.

Marko Kristian

Toihan nyt on taas täysin kakkapuhetta..Kun turhapaikanhakija saa yhden varpaan keinolla millä hyvänsä Suomen puolelle, niin häneltä otetaan vastaan se turhapaikkahakemus, ja hän on sen jälkeen suomalaisten elätettävänä lopun ikää.