Kotimaa Rikos

Kampin ampumisen esitutkinta on valmistunut – ampujaa epäillään edelleen tapon yrityksestä ja uhria ryöstön yrityksestä

Kuvituskuva. Kuva: Kansalainen.

Helsingin poliisi siirsi syyteharkintaan tapauksena, jossa 16-vuotiaan pojan epäillään ampuneen 19-vuotiasta miestä Kampissa.

Epäilty rikos tapahtui illalla maanantaina 11. joulukuuta 2023. Poliisi epäilee, että 16-vuotias poika ampui kohti 19-vuotiasta miestä Helsingin taidemuseon edustalla Eteläisen Rautatienkadun kohdalla. Ampumisen asianomistaja ei loukkaantunut tilanteessa.

Ennen ampumista asianosaiset kävivät muun muassa elokuvateatterin tiloissa.

16-vuotiaan epäillyn ampujan osalta tapauksen rikosnimikkeet ovat edelleen tapon yritys, huumausainerikos, ampuma-aserikos ja vaaran aiheuttaminen.

Osapuolet tapasivat huumausainekaupan merkeissä

Ampumisen asianomistajaa epäillään ryöstön yrityksestä ja petoksen yrityksestä. Hänen puhelimestaan löytyi todisteita, joiden perusteella tapaamisessa oli kyse huumausainekaupasta.

– Esitutkinnassa selvisi, että asianosaiset olivat sopineet tapaamisen huumausainekauppaa varten. 19-vuotiaan oli tarkoitus myydä huumausaineita 16-vuotiaalle. Todellisuudessa 19-vuotiaalla miehellä oli mukanaan purukumia, ja esitutkinnan perusteella hänen tarkoituksenaan oli ryöstää rahat 16-vuotiaalta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala.

Kummallakin ampumisen osapuolella on rikostaustaa. Ampuja on ollut epäiltynä vakavista väkivaltarikoksista.

Tapauksessa epäillään myös kahta muuta henkilöä petoksen yrityksestä. He ovat ampujan lähipiiriä, ja he olivat tapahtumahetkellä iältään 15–20-vuotiaita.

Poliisi tutkii Kampin ampumistapausta tapon yrityksenä – molempia osapuolia esitetään vangittavaksi perjantaina
Poliisilla ollut operaatio Kampissa – epäilty väkivaltarikos

Poliisi

Tilaa
Ilmoita
3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Tätä kansainvälisyyttä suvakit ovat edistäneet, eivät muuta.

Kauko Aalto

Miten voi olla mahdollista, että itseään suvereenina valtiona pitävä valtio antaa alueellaan oleskella väestöä, joka suorastaan halveksii tämän valtion arvoja ja lainsäädäntöä. Kaikkein kammottavinta on, että tätä haittaväestöä elätetään ja heidän ”kulttuuriaan” tuetaan, eikä heitä saa maasta ulos, syyllistyttyään kuinka raakaan rikokseen tahansa. Heitä ei voi karkottaa, koska he kotimaassaan saattavat joutua kärsimään oikeudenmukaisen rangaistuksen, etnisesti suomalaisten turvallisuudella ei ole mitään merkitystä. Pistää ajattelemaan.

Marko Kristian

Tuskin ihan normi nuoriso kulkee kuitenkaan vielä luotiliivit päällä.
Joku Ruotsin tyyliin jengirikollinen täytyy olla.
Ruotsissahan ne liivit oli jossain vaiheessa ihan muotivaate, ja niitä yritettiin kieltää koska se että ihmiset kulkee luotiliivit päällä pelotti muita tavallisia ihmisiä.