Kotimaa Politiikka Uutiset

Kansalainen haastattelee eduskuntavaaliehdokkaita: Liisa Sirainen

Kuva: Liisa Siraisen Facebook

Kansalainen julkaisee 2.4. asti eduskuntavaaliehdokkaiden haastatteluita. Voit ilmoittautua haastateltavaksi sähköpostitse toimitus@kansalainen.fi

Liisa Sirainen, Sinimusta Liike – Uudenmaan vaalipiiri

Olet ehdolla eduskuntavaaleissa Sinimustan Liikkeen listalla Uudellamaalla. Kuka olet, kerro lyhyt esittely itsestäsi?

Olen 60-vuotias kansallismielinen nainen Hämeestä. Ollut mukana politiikassa 90-luvulta lähtien, alkaen Suomen Sisusta ja poliittisesti aktiivinen vuosituhannen vaihteesta. Eläinrakas ihminen, joka tarttuu jokaiseen väärinkohteluun. Teen kanteluita Kelan, Te-toimiston, sosiaalihuollon ym. toiminnasta, yli 10 vuotta olen toiminut vapaaehtoisena lastensuojelun tukihenkilönä.

Mitä käytännössä teet nykypäivinä?

Autonkuljettaja, tällä hetkellä pitkällä sairaslomalla. Hiljattain muuttanut remontin alla olevaan rintamamiestaloon Hämeessä. Elän askeettisesti pihasaunan, ulkohuusin ja kylmän veden kanssa. Puulämmittäjä ja superkierrättäjä. Käyn taistelua siitä, kuuluuko sekajätteen tuottaminen pakolliseen toimintaan. Olen hiljattain hurahtanut kansallispukuihin. Korjaan halvalla löytämiäni pukuja ja seuraavaksi alan opiskelemaan niiden itse tekemistä.

Millaisia epäkohtia näet ja koet oman alasi lainsäädännössä ja miten muuttaisit niitä?

Autonkuljettajaa pidetään rikollisena työ- ja lepoaikojen suhteen. Ulkomainen työvoima vie palkkakikkailun kautta työt suomalaisilta. Isot kuljetusliikkeet pärjäävät, pienet yrittäjät ovat todella ahtaalla dieselin hinnan vuoksi. Sähköautoilu on pelkkä vitsi pitkillä siirtymillä.

Millaisena näet oman vaalipiirisi tulevaisuuden ja onko siinä mielestäsi jotain muutettavaa?

Uudenmaan tilanne alueen laajuuden ja soteuudistuksen keskellä on vähintäänkin haastavaa. Vanhustenhuolto vaatii korjausliikkeen, samoin koulujen pitäminen suomalaisen opetustoimen mukaisina.

Entä valtakunnallisesti, mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät epäkohdat, joihin Suomessa tulisi lainsäädännöllä puuttua?

Ero EU:sta, oma markka takaisin. Sitovat kansanäänestykset käyttöön, esim. Natoon littymisestä. Oman kansan huomioiminen ennen holtittoman maahanmuuton hyväksymistä. Puoluetukia ei enää tarvita. Viranomaiset vastuuseen tekemistään rikkeistä. Lapsilisä tarveharkintaan. Imatran malli koko maan kattavaksi lastensuojelussa, riittävällä avulla. Kalliita huostaanottoja ei tarvita niin paljon kuin nykyään. Huostaanottoja ei saa käyttää lapsen tai nuoren hoitoon saamiseksi, psykiatrinen hoito on saatava terveydenhuollon kautta viipymättä, siihen ei lastensuojelua tarvita. Terve ajattelumalli sukupuolista ja avioliitoista kunniaan. Ehdoton ei alaikäisten sukupuolen”korjaamiselle”. Eläinsuojelussa paljon vielä korjattavaa, eläinkokeet ja turkistarhaus kiellettävä. Yle-vero pois, kohtuutonta maksaa muunnellusta totuudesta.

Mitkä ovat sinun tärkeimmät arvosi ja poliittiset tavoitteesi?

Koti, usko ja Isänmaa. Suomi pidettävä suomalaisena, meillä on arvokas kulttuuri ja historia. Rasismirikokset muutettava molemminpuolisiksi, ei vain suomalaisten ”saavutukseksi”. Aito avioliitto, vain mies ja nainen kuuluvat siihen. Poliittinen vastuu kansanedustajille ja etenkin ministereille. Irti EU:sta, Natoa emme tarvitse, kumpikaan ei Suomea puolusta!

Millä perusteilla olet valinnut puolueeksesi Sinimustan Liikkeen?

Vahva kunnioitus puolueohjelmaa kohtaan. Vihdoinkiin on puolue, joka tuntuu kodilta.

Miksi juuri sinua kannattaa äänestää?

Pidän sen minkä lupaan. Olen sitkeä, asioita selvitellessä käännän kivet ympäri ja se kuuluisa harmaa kivikin jää toiseksi.

Mitä odotat tulevilta eduskuntavaaleilta?

Toivon todellakin että 200 valittua ajattelevat vain ja ainoastaan Suomen ja suomalaisen etua.

Haluatko sanoa jotain vielä jotain muuta äänestäjille?

Tulevat vaalit ratkaisevat Suomen tulevaisuuden.

Voit tutustua Liisa Siraiseen Facebookissa

48 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lieväasteinen

”Elän askeettisesti pihasaunan, ulkohuusin ja kylmän veden kanssa. Puulämmittäjä…”

Tuo on vähän pelottavaa. Viittaa äärivihreyteen tai jopa linkolalaisuuteen. Itse kunnioitan Pentin oppia, uuttaa kulutusfilosofiaa ja elän hyvin minimalistisesti, hiilijalanjälkeni on 3,8. Mutta tuo ulkohuusi, kylmä vesi ja puulämmitys on minusta jo vähän ylilyönti tällä leveysasteella. Itänaapurin maaseutu tai jopa Pohjois-Korea tulee mieleen. En äänestä ko. ehdokasta, koska kun eduskunta on täynnä tällaisia, he täydellä oikeudella pakottavat koko muunkin kansan samanlaisiin elinoloihin. Minulle kylmä vesi ja ulkohuusi jo riitti aikoinaan, en halua taas.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
anon

”…Mutta tuo ulkohuusi, kylmä vesi ja puulämmitys on minusta jo vähän ylilyönti tällä leveysasteella….”
Itseasiassa ulkohuussi, kylmänä sisään kannettava kaivovesi ja puulämmitys oli 1900-luvun alkupuolella normimeininkiä. Itsekin olen 1950-luvulla elänyt lapsena tuollaisissa olosuhteissa ja nimenomaan rintamamiestalossa. Sähkövalot sentään oli. Keittiössä oli puuliesi, jossa oli myös säiliö muutaman vesilitran lämmittämistä varten. En pitänyt olosuhteita silloin mitenkään huonona. Se oli normaalia.
Siraisen elämäntyyli kestää hyvin energian hinnan nousut. Energiayhtiöiden armoilla olevat ehkä kadehtivat häntä, jos lämmitysöljyn, kaukolämmön ja sähkönjakelu katkeavat. Öljylampuilla saa valoa ja aurinkokennoista saa sähköä puhelimiin ja tietokoneeseen.

Juha

Back to basics.. EMPn jälkeen olemme kaikki kivikaudella. Wokehullut ei selviä päivääkään kun sähköt katkeaa ja kännykkä lakkaa toiminasta.. ja sitten näitä wokezombieita alkaa poukkoilla ulos punakaupungeistaan. Se on se ongelma.. eikä sähköttömyys.

Lieväasteinen

”Itseasiassa ulkohuussi, kylmänä sisään kannettava kaivovesi ja puulämmitys oli 1900-luvun alkupuolella normimeininkiä. Itsekin olen 1950-luvulla elänyt lapsena tuollaisissa olosuhteissa ja nimenomaan rintamamiestalossa.”

No tuo on selvä ja minullekin tutut olosuhteet, mutta avainsanana on ”oli”. Ja Venäjällä se on normi nykyäänkin. 40 miljoonaa venä(jä)läistä joutuu käyttämään ulkohuusseja, koska viemäri puuttuu ja usein vesijohtovesikin. Sieltäkö otetaan oppia ja esimerkkiä? Vai tehdäänkö Suomesta Vihreiden ja SML:n johdolla Pohjois-Korea?

Ville

Asennoitumisestahan kai enimmäkseen on kyse.

Olen -77 syntynyt sälli ja kasvanut sisävessa ja suihku aikakaudella.
Myimme omakotitalomme n. 1.5 vuotta sitten ja muutimme mökille.
Saunassa on vesipata, jossa jokivesi lämpeää pesuvedeksi, juomavesi tuodaan kylältä tullessa asioilta, sähköt on, aurinkopaneelit apuna.
Alipaineella toimiva sisävessa kyllä on, mutta käytän mielummin ulkohuussia. Biolanin kompostoiva huussi ja talvikaudella pieni sisätilanlämmitin auttaa tarpeeksi asioiden hoitamiseen.
Takka ja ilmalämpöpumppu lämmittää mökin.

Saattaa toki kuulostaa alkeelliselta kaupunkilaisen korvaan, mutta ei lopulta paljoakaan eroa vanhaan. Ehkä tietyt asiat ottaa vähän enemmän aikaa, mutta aika pieneksi jää elämisen kulut.
En ole mikään viherpiipertäjä, mutta pidän itseäni monella tapaa paljon vihreämpänä toimieni puolesta, kuin vihreäksi itseään väittävät.
Ja ajan muuten parilla vanhalla dieselillä, jotka mielestäni ovat kunnossa pidettynä paljon ekologisempi vaihtoehto, kuin sähköautot.
Vaikka joistain mukavuuksista luopuisikin, ei se silti ihan keskiaikaa tarkoita, mutta ei se pahitteeksi olisi, vaikka jokainen pikkusen kokeilisi tinkiä omista tottumuksistaan ja kokeilla muutakin.

Ilkka Forsten

Kysymys kuuluukin esittää, tinkiikö ihanteita kauppaavat itse mistään vai onko se taas pelkkä äänestäjien kohdalle lankeva velvollisuus ?

Ilkka Forsten

Ja päreen valossa voi soittaa tuohivirsut jalassa kannelta, syöden pettuleipää kertoen jälkikasvulle miten autuasta on elää takapajulassa, joka luotiin poliittisen kansallisromantiikan kehdoksi ottaen oppia AH:n idealismista. Siinähän agraarikulttuuri nostettiin avaintekijäksi kansakunnan onneen. Nyt puuttuu enää se vaihe, kun aletaan toistamaan sitä kuinka oltiin villejä pojankoltiaisia, aina valmiita kepposteluun ja tappeluun, mutta silti hyvin auktoriteettiuskollisesti yhteen johtajaan luottaen. Sen verran eroa on yhä, että AH kannusti omiaan vastustamaan venäläisiä ja kommunismia, kun nykyinen kopio haluaa tarjoat venäläisille vapaat kädet vaikkapa ukrainassa, onhan kipapääklaanin vastustaminen sentään niin paljon tärkeämpää kuin vastustaa totalitaristista venäjää.. Kauas on tultu käsitteestä Isänmaallisuus, eikä tarvitse kenenkään tulla länkyttämään että olemme EU:n vasalleja. Niin olemme, mutta siitä ei seuraa pakkovejän lukeminen kouluissa, eikä siirto siperian takamaille.

karttakeppi

Poliisi: Koulujen tilanne on hälyttävä pääkaupunkiseudulla – Kaupunki | HS.fi
Luulisi tuon tukevan digiloikkimista ja todellista ilmiöoppimista, sillä lukeminen ja laskeminen menee takuulla ihan vinksin vonksin.

kunnon poikia

Huippupyöräilijän ryöstöstä tuomitut herrasmiehet kuviensa kera:
Mark Cavendish robbery: Two men jailed for raid at cyclist’s home – BBC News

Rasismi on kuin polyyppi mikä jakautuu aina uudelleen ja elää ikuisesti

ike

En halua vähätellä ihmisten kärsimystä Turkissa tai Syyriassa. Kaikki apu on tarpeen. Kuitenkin, jos asioita hoidettaisiin kunnolla niin uhrien määrä ei olisi tuollainen. Jostakin lueskelin että jos tuo olisi sattunut Japanissa niin uhreja olisi ehkä muutamia. Korruptio rakennustekniikassa ym. on sitten saavuttanut erään pisteen. Olisiko ehkä aika luopua kehitysavusta ym. sekoilusta joka estää valtioita kehittymästä. Kaikista valtioista ei voi tulla taloudellisesti Saksaa tai edes euroopan köyhimpiä (Suomi) valtioita yhdessä yössä. Muistakaa että Skandinavia ei ole ollut Suomen taloudellinen viiteryhmä enää pitkään aikaan.

Ilkka Forsten

Olen joskus sanonut samaa, myöskin silloin kun jossain aasiassa sattuu tsunami ja ne risumajat lähtee vesien mukana kauas sisämaahan. Täällä huudetaan avustusten pikaista tarvetta, ja vedotaan humanismiin. Fakta kuitenkin on että maat mitä asia koskee, ei tee katastrofeja estääkseen yhtään mitään. Samat risumajat ilmestyy tilalle ja kaiken lisäksi asia on sikäläisille yhtä satavarma luonnon kiertoon kuuluva ilmiö, kuin meillä talven tulo. Ei yksikään tsunami ole sielläpäin se ensimmäinen, niitä on ollut läpi mailmanhistorian.

Meilläkin siunaillaan kuinka vakava ilmastonmuutos on aiheuttavinaan USA:n keskilännessä tornadoja. Ne osavaltiot missä niitä toistuvasti tapahtuu, on saanut paikallisilta nimen ” tornado alley ”, jolloin puhutaan tapahtumasta mikä on toistuva ja osuu samoille alueille. Ei ne ole mitään ilmastohätilan tuotteita. Nyt kohistaan silmät pyöreinä kun Japanissa satoi runsaasti lunta, samoin USA:n itärannikolla, mutta kukaan ei muista että meillä oli viimetalvena lunta ihan ennätysmäärät, ja paljonko sitä on tänä talvena, ei edes puolta siitä. 2019 oli lunta paljon, 2020 ei juuri mitään, sitten taas oli, ja tänä talvena puolestaan vähemmän. Jos lunta on paljon ja pakkastakin riittää, huudetaan Mannerhein tiellä plaakatit kourassa kuinka ilmasto kylmenee, ja kun sataa vettä, on ilmastossa tapahtunut suuri käänne lämpimämpään ja olemme hukkumassa, tai ainakin rannikon kaupungit. Kun valjastaa kaikki sääilmiöt omaan agendaan sopivaksi, on mikä tahansa näyttävinään katstrofilta.

Anomaster

Koska se ilmastomuutospuppu on politiikkaa, huudellaan sen puolesta milloin mistäkin uskottavan tuntuisesta syystä. Perusteluilla ei ole väliä, kunhan saadaan vouhottaa.

Jakovaraaja

Kysymys: mikä on yhteistä tähtitieteelle ja suomalaiselle politiikalle ?
Vastaus: molemmista tunnetaan punasiirtymä sekä myös sinisiirtymä.

Tuo VKK kuuluu varmaankin jälkimmäiseen ryhmään

Ilkka Forsten

Liittäisin vielä yhden tekijän listallesi, valovuosien mittainen saamattomus, ja vastakohtana valon nopeudella toteutetut maahanmuuton sallivat lait ja asetukset.

Anomaster

Tuo varmaan ilmenee spektrillä vihersiirtymänä.

Ilkka Forsten

Näin otaksun, mutta kyseessä voi olla myöskin järjettömyyden ääretön ja kiihtyvä ulottuvuus.

Anomaster

Niin, jopa Einstein sanoi, että ”on kaksi ääretöntä asiaa: maailmankaikkeus ja ihmisen tyhmyys, mutta tuosta ensimmäisestä en ole ihan varma”.

tykkimies

Ei Einstein osannut suomea. Ai niin, ne tulkit? Heh!

Pama

Taitaa odottaa sinimustaliikettä VKK (Valta Kuuluu Kremlille) kohtalo. Eli tulee hajoamaan samalla tavalla. Ihan vitsi koko puolue, joka ajaa naurettavaa pornokieltoa ja vihreää siirtymää samalla.

pekka

Eihän VKK asiansa takia kaatunut vaan ihmisten väliseen sekoiluun. SML:ssä ei ole ollut mitään semmoista vaan näyttää ihan yhteiseltä rintamalata. Miksi olet himorunkkari? Lopeta heti.

Anomaster

En ennustaisi SML:lle mitään suurta menestystä, mutta toivoisin, että saisivat edes yhden kansanedustajan eduskuntaa puhumaan asioita, joita suurin osa siellä ei uskalla puhua.

Tämä huolimatta nimim. pekan kaltaisista törkimyksistä. Tuo kiukkuinen linja on näkynyt joidenkin muidenkin SML:a kannattavien puheissa. Kiemunkikin on turhan epäkohtelias joissakin tokaisuissaan. Jos halutaan kannatusta, olisi hieman ystävällisempi linja paikallaan. Äänestäjiä ei saa haukkumalla, halveksimalla tai käskemällä.

Pama

En ole himorunkkari, sekä kommenttisi vain vahvistaa väitteeni oikeaksi. Kuten Anomaster totesi hienosti, ei muita puolueita ja äänestäjiä jatkuvasti haukkumalla pahemmin saa kannatusta. Turhaa se on sitten sinimustanliikkeen ihmetellä, jos äänestäjät eivät ota vakavissaan koko puoluetta. Tuo pornokielto on ajatuksena jo aivan typerä ja lapsellinen, oli himorunkkari tai ei.

Ilkka Forsten

SML omi turhankin suuren palan asioita mitkä pitäisi muuttaa. Edes valtapuolueet ei ota niin pitkää listaa harteilleen, koska ovat sen verran realisteja että tiedostavat mikä on puoliksikaan mahdollista.

merkityksellisiä haavoittuvuuksia

Kommentti: Erdogan kiristää tällä sopimuksella koko Eurooppaa – Ulkomaat – Ilta-Sanomat

”Turkki nimittäin pitää syyrialaiset ja muut Lähi-idän alueelta tulleet pakolaiset ja turvapaikanhakijat leireillä Turkissa, eikä päästä heitä EU:n alueelle.”

Mihin tuossa Turkkia ylipäänsä tarvitaan ?
Kuulostaisi kyllä täysin EU:n ulkorajavalvonnan velvollisuudelta työntää ilman asianmukaisia dokumentteja tulevat takaisin ihan fyysisestikin (vrt. Valko-Venäjä / Puola).

Jokin Geneven sopimus ei ole enää relevantti kun pakolaismäärät kasvavat niin suuriksi, että siitä koituu haittaa vastaanottavalle maalle.

anon

”Mihin tuossa Turkkia ylipäänsä tarvitaan ?”
Hyvä kysymys. – Bulgarian ja Kreikan tulisi huolehtia EU:n Turkin vastaisen ulkorajan pitävyydestä. Eurooppalaiset lienevät niin pehmeitä, etteivät rohkene itse torjua epätoivottua alueelleen tuloa. Ja siksi maksetaan Turkille siitä, että Turkki tekee korvausta vastaan sen, mihin oma rohkeus ei riitä.

jep

Ääni muille kuin persuille on ääni vihervassuille ja sekoomukselle.

Persut = valeoppositio

14.5.2021 persut aloittivat jarrutuskeskustelun EU:n ”kertaluontoisesta” tukipaketista ja vielä tässä kohtaa kaikki näyttikin hyvältä varsinkin sen suhteen että persut vihdoinkin tekevät jotain konkreettista vastustaakseen aina vain syvenevää EU-integraatiota ja rahan syytämistä oman taloutensa paskoneihin maihin. 16.5.2021 tämä jarrutuskeskustelu loppui mystisesti kuin seinään. Miksi? Ostivatko globalistit persut hiljaiseksi tai sitten hieman isommalla summalla peräti ajamaan omaa agendaansa kaikkien muiden puolueiden tavoin? Toinen mahdollinen selitys jonka olen kuullut on se että Ville Taviolle olisi luvattu jarrutuskeskustelun keskeyttämistä palkkioksi oikeusministerin paikka tulevassa hallituksessa kokoomuksen kanssa. Tuliko lopetuskäsky kenties puolueen sisältä eräältä ”työmieheltä” jonka toimenkuvaa kukaan ei tunnu tietävän eikä myöskään ole koskaan millään lailla valittu tehtäväänsä ainakaan millään demokraattisella tavalla? Mikä tai kuka tuon jarrutuskeskustelun aikuisten oikeasti pysäytti ja mihin puolueen EU-integraatio vastaisuus on tuon jälkeen hävinnyt?

Hypätäänpä tästä persujen farssimaiseen puoluekokoukseen jossa Riikka Purra valittiin puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Miksi äänestyksessä käytettiin sähköisiä äänestyskoneita joilla annettuja ääniä ei voi tarkistuslaskea? Miksi tuo äänestystapahtuma oli niin salainen että sitä ei saanut valokuvata tai videoida? Miksi paikalle saapuneista reilusta 2000 jäsenestä kolmasosa jätti äänioikeutensa käyttämättä? Oliko kaikilla 700:lla ”jäsenmaksut maksamatta” levelin Junnun tavoin? Miksi mm. Talouselämä ja HS tiesivät Purran voittaneen puheenjohtaja kisan varttitunnin ennen kuin äänestyksen tulos oli julistettu itse äänestyspaikalla? Sitäkin voi miettiä että miksi valtamediakin otti Purran selväksi suosikiksi tuohon puheenjohtajakisaan ja mitä siitä pitäisi miettiä että vastustajasi selvästi kannattaa jotain ehdokasta ”oppositio”puolueen johtoon…

Persut olivat myös puhuvinaan SOTE-alan työntekijöitä koskevan 48a pykälää vastaan mutta kuitenkin äänestivät sen puolesta perustuslakivaliokunnassa jossa tuo päätös käytännössä tehdään. Eipä näytä persuja kiinnostavan työntekijöiden oikeudet vaikka he nykyään ovat ainakin yrittäneet profiloitua duunaritason työntekijöiden puolustajiksi. Median uutisoinnista poiketen tuo 48a ei koske vain hoitajia vaan _KAIKKIA_ sote-alan kohteiden työntekijöitä kuten esim. siivoojia, talonmiehiä, vartijoita, toimisto- ja välihuollon työntekijöitä, pelastustoimea aina palomiehiin asti ja sitten on se soten so-puoli… Huomionarvoista tässä on se että hoitajista poiketen nämä muut sotelaiset eivät edes ole missään tekemisissä “riskiryhmäläisten” eivätkä yleensä muidenkaan asiakkaiden/potilaiden kanssa mutta silti heiltäkin vaaditaan myrkkypiikin ottamista että saisivat pitää työnsä. Keksiikö joku tähän jonkun hyvän järkeenkäyvän perustelun? Tai sen miksi tämä ja se että moni em. mainittujen alajen edustaja menetti helmikuun alussa toimeentulonsa on OK persuille joka on duunarien puolella?

TL;DR: MISSÄ asiassa persut ovat vaihtoehto viherkommunisteille ja ylikansalliselle sekoomukselle?

ike

Olisi kiva jos noihin kysymyksiin joku persu vastaisi, no tuskin.

Pama

Missä asiassa joku naurettava sinimustaliike on vakavasti otettava vaihtoehto mihinkään?… Ajaa vihreää siirtymää samalla vimmalla kuin kokoomus ja SDP.

Artsi

No ruotsidemokraatitkaan ei ollut vakavasti otettava pitkään aikaan, kunnes ammuskelu yltyi, Nyt kaikki puolueet peesaa sitä.

Ilkka Forsten

Toivotaan siis pikaista ammuskelun kasvua jos sillä on suotuisa vaikutus päivän politiikkaan. Onneksi SML ei ole, ainakaan vielä, kehittänyt puolueen kylkeen islamilaista siipeä kuten ruotsidemokraateilla.

Persut = valeoppositio

Korjaa toki jos olen väärässä mutta eikös ”mestari” siirtynyt viime vuonna vihreän siirtymän kannatajaksi ja tuolla farssimaisessa puoluekokouksessa puolueen johtoon piti väen vängällä saada taustaltaan vihreä feministi joka ei suostu itse edes ajamaan autolla? Millä ihmeen logiikalla uskot tämän porukkan vastustavan viherkommunismia?

Olisin myös kiinnostunut kuulemaan näkemäsi erot Perussuomalaisten ja heidän nykyisen isäntäpuolueensa Kokoomuksen välillä, itse en niitä ole enää 16.05.2021 jälkeen nähnyt?

Ilkka Forsten

Mutta jostain syystä kokoomus ei ole halukas olemaan samassa hallituksessa PS:n kanssa. Tietysti Orpo nyt puhuu kokoomuksen propagandaa, mutta jos oikeasti katsotaan miten tässä käy, niin kokoomus ei tule ottamaan ketään muita seuraavan hallitukseen kuin demarit, vihreät ja taas ne RKP siunailijat. Voi olla että kommunistit heivatan nyt pihalle, ehkä keskustakin. Jos PS:n ja kokoomuksen välillä ei ole eroja, miksi heitä ( PS ) jo nyt ajetaan ulos hallituksesta kun vaalejakaan ei ole käyty. Orpo julisti suurena viisautena demareille ettei pidä tehdä mtään linjauksia ennen kuin vaalit on taputeltu ja tulos nähty, kun Marin kertoili ettei tule kuulonkaan mennä PS:n kansa samoihin neuvottelupöytiin. Nyt orpo toisti ihan saman oman puolueensa kohdalla. ” Emme voi ajatella eroa EU:sta, se olisi hyvin epäisänmaallista ja vahingoittaisi maatamme näin sota-aikana. PS:n kanta on vahingollinen.” Niin minkä sodan, jos saan kysyä, ja eikö Purralle annettu nootti ollut päivänselvä etukäteislinjaus, minusta oli ? Ja sitten oleellisin. KUKA tekee SML:n kanssa yhtään mitään politiikkaa, jos persutkin ovat niin suuri kummitus ettei edes ajatustasolla kyetä kohtaamaan. Jos joku on niin naiivi että uskoo SML:n nousevan vaaleissa poliittisesti huomattavaan asemaan, olisi syytä pikapuoliin lakata haaveilemasta tyhjän perään.

Anomaster

On itse asiassa tosi hyvin, jos SML saa edes yhden paikan eduskunnassa. Kaksi paikkaa olisi hurja menestys. Kolme paikkaa olisi uskomaton jytky.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Sofi O, Nürnbergiin

Ei voi äänestää Persuja kun siellä on edäs lehtiin ja tykinammuksiin vihaviestejä kirjotteleva sota-hullu-aho. Oho, tykinammus putosi lastensairaalaan, äkkiä ammus piiloon ettei Hullu-aho paljastu.

Juha

Tätä hulluutta on nyt liikkeellä kaikenlaisra.

Tuoreessa muistissa on kun tämä Suo-maan kansa sekosi täysin tästä nuhaflunssasta. Se osoitti kuinka vaarallisiksi pähkähullut ihmiset voi muuttua. Nämä vaippanaamat, geenimanipuloidut ääliöt eivät vieläkään ole käsitelleet sitä mielisairautta joka heidän päässää vallitsee. Siihen tarvitaan satoja tunteja terapiaa, että nämä ympärillämme olevat hullut palaavat nofmaalin kirjoihin.

Nyt kun tämä hulluus on ottanut vallan näistä suomaalaisista yhä pahemmaksi tämä hulluus menee. Nämä on itsetuhoisia ihmisiä tyyliin koolaid ja Jonestown. Tämä sukupuolihulluus on vaib yksi oire siitä. Mutta vaarallisin on kenties tämä sotahulluus, joka on vallannut näiden samojen hullujen mielet.

Pitäkää hyvät ihmiset etäisyhttä näihin itsetuhoisiin ihmisiin. He ovat VAARALLISIA.

Ilkka Forsten

Rauhoitu nyt hyvä ihminen. Kyllä se ” sotahulluus ” siitä helpottaa kun saadaan Putin ajettua sopimaan rauhasta.

Juha

Käsittääkseni suellä oli joku Minskin sopimus, mutta mitä se meille kuuluu. On hullua lähteä mukaan tuohon hulluuteen.. mihin valtiojohtomne meidät ajaa. Ei oltu Libyassa, Syyriassa, Irakissa eikä Vietnamissa sodan osapuolia, mutta tähän hulluuteen on kansa manipuloitu samalla tavoin kuin geenipiikkihulluuteen. Mutta ei tainnut Jonestownissakaan olla juuri järjen ääntä kun kaikki ottivat Koolaidia. Luulenpa että sama määrä sotahulluutta on Suo-maassa kuin flunssahulluutta oli taannoin. Hulluuden määrä näyttäs olevan vakio.

Anomaster

Olipa siellä sekin sopimus, jossa Venäjä vannoi, että Ukrainan ja Venäjän rajat ovat muuttumattomia, eikä Venäjä koskaan uhkaa Ukrainaa sotilaallisesti. Tuota lupausta vastaan Ukraina luovutti ydinaseet Venäjälle. Takuumiehina olivat USA ja Britannia, joten USA:lla ja Britannialla ei ole pelkästään oikeus, vaan myös velvollisuus auttaa Ukrainaa Venäjän hyökkäystä vastaan.

Minskin sopimusta ei yksikään osapuoli noudattanut, joten turha on yhdenkään osapuolen siitä kitistä.

Juha

Merkelin ja Hollanden mukaan Minskin sopimusta ei ollut tarkoituskaan noudattaa..

Ja tämäkin vielä..

When asked by the host if the US and its allies “blocked” the peace process between Moscow and Kiev, the former PM replied: “Basically, yes. They blocked it.”

https://www.azerbaycan24.com/en/west-blocked-russia-ukraine-peace-process-former-israeli-pm-video/

Suomaan olisi parempi pysyä etäällä näistä sotahulluista..Ja Nato/USA näyttäisi olevan häviämässä proxy sotansa, joten luusereista ei ole mitään apua.

Fiksu nainen tämä Liisa Sirainen..
”Irti EU:sta, Natoa emme tarvitse, kumpikaan ei Suomea puolusta!”

Ilkka Forsten

Ihanko tosissasi uskot että venäjä voittaa sodan ?

Juha

Heh, se alkaa olla jo ihan yleinen näkemys.. paitsi Suo-maassa,

https://youtu.be/ZOH1LaxxRUE

Ilkka Forsten

Ihan yleinen näkemys, missä ? Jos se olisi yleinen näkemys, ei länsi rahtaisi enää yhtään avustusta ukrainalle. Miksi veisi miljardien arvosta uusinta sotakalustoa joka jäisi venäläisten käsiin sotasaaliina ? Miksi koko EU Unkaria lukuun ottamatta luottaa voittoon, jos sitä ei olisi mitenkään saavutettavissa. Olen joskus sanonut unkarin olevan valtio mitä kunnioitan, nyt perun puheeni. Siitä on tullut samanlainen painolasti kuin Turkista. Rahaa kinutaan jatkuvasti, ja mennään vihollisen puolelle koska uskotaan että yksi tsaariksi itsensä mieltävä politrukki voittaa sodan, mitä se ei ole voittanut tähänkään asti. Jos suurvalta ei vuodessa saa läpi ajamiaan tavoitteita, se ei saa sitä jatkossakaan. Muista miten kävi jenkkien Vietnamissa ja Neuvostoliiton Afganistanissa. Molemmat meuhkasivat kymmenen vuotta ja pois oli lähdettävä häntä koipien välissä. Venäjä ei ole sellainen sotilasmahti mitä se on maailmalle propagandana esittänyt. Se ei pysty ottamaan miehiä loputtomasti rintamalle, eikä oman skitsofreniansa takia uskalla tuoda miltään rajaltaan lisää kalustoa. Ei silläkään maalla ole rajattomat resurssit takataskussa. Sota on kallista leikkiä, jollain se on maksettava, ja maan talous sakkaa koko ajan sillä pakotteet lyövät jo nyt kipeästi korville.

Venäjän kansa ei enää pitkään usko puheisiin koska puheiden ja tulosten välinen kuilu kasvaa liian suureksi. Ostovoiman hupeneminen ja kaatuneiden määrän kasvu on ollut aiemminkin tekijöitä mitkä kääntää yleisen melipiteen. Ukrainan taktiikka on muuttunut sitten alkuvaiheen. He ovat itse sanoneet pyrkivänsä tuottamaan mahdollisiman suuret miehistötappiot hyökkääjälle. Alkuun keskityttiin enemmän kaluston murjomiseen, eikä sitä nytkään ole lopetettu, mutta jalkaväkeen kohdistetaan enemmän iskuja. Sillä on psykologinen vaikus suurempi kuin pelkän materiaalin särkemisellä. Osansa tässä muutoksessa on venäjän käymä tuhoamis-sota. Mikä tahansa jota he voivat pommittaa tai raunioittaa, kelpaa maaliksi, sillä ei ole mitään väliä onko ne sotilaskohteita tai strategisia jatkon kannalta. Ihan silkka vandalismi jossa hävitysvimma on suurin motiivi, tuottaa aina tilanteen missä vastapuoli keskittää enemmän voimiaan niin sanottuihin pehmeisiin maaleihin. Samalla käydään sissisodan taktiikalla myöskin sellaisten ryhmien kimppuun mitkä olettavat olevansa suht turvassa, kuten venäjän armeijan korkein upseeristo. Heitä on kaatunut tässä konfliktissa luvattoman paljon. Edes toisessa maailmansodassa ei kaatunut alle vuoden mittaisen vaiheen aikana yhtä paljon korkeaa upseeristoa.

Lännessä jankutetaan joidenkin toimesta kuinka kalliiksi sota tulee, niin tulee, mutta unohtuuko siinä se että sama koskee vastapuolta. Lännen taloutta ei uhkaa sanktiot, idän valtiolla ne on päällä ja kiristyy koko ajan. USA laittoi venäläiselle alumiinille 200 % tullit, siinä hyytyi taas yksi kanava jolla sotaa voisi rahottaa. Tätä sotaa ei käydä pelkästään rintamalla olevilla aseilla, se käydään myöskin finassimaailman keinoin. Saksa hävisi ensimmäisen maailmansodan juuri siksi, että sen talous nujerrettiin. Nyt sen tilanteen edessä on venäjä.

Anomaster

Se on yleinen näkemys ämvee-lehden lukijoiden parissa – ollut alusta asti.

Ilkka Forsten

Mihin lastensairaalaan, ja jos putosi, niin venäjän puolelle eikä edes räjähtänyt. Voit äänestää siis ketä tahansa muuta, jotka ovat yhteisesti siunanneet ase-avun ukrainalle. Ne kiväärit, patruunat, ammukset ja tankit ei varmaan tee mitään vahinkoa, mutta Halla-ahon lause vahingoittaa ihmisiä ja on näemmä sotarikokseen verrattava asia. Tuon kaksinaismoraalin määrä jaksaa joka kerralla ihmetyttää yhä enemmän.

Jone

Pöh! Sehän oli vain esimerkki mihin ne Umpi-Hullun Uhon kuulat voi lentää. En minä ainakaan viitsisi olla niin lapsellinen, että menisin sotakentille leikkimään ja kirjoittelemaan naurettavia viestejä räjähdyspanoksen kohteille, niille lihanriekaleille. Tietääkseni sellaisen viestin voi tilata netistä ja maksaa bicoineilla, Sofi Oksanenkin osti sellaisen, joka osoitta hänen muutenkin tiedossa olleen vähäjärkisyytensä. Ala-arvoista toimintaa varsinkin valtiopäivämieheltä.

Ilkka Forsten

Se kirjoittelu ei ole tämän ajan keksintö. Niitä on kirjoiteltu tykiammuksiin ja lentopommeihin yhtä pitkään kun niitä on käytössä ollut, ja sitä tekee jokainen osapuoli.

Lare

Kouluja käymättömät yksinkertaiset sotilaat on aina kirjoitellut, mutta nyt onkin kyse suomalaisesta kansanedustajasta, entisestä puoluejohtajasta ja Eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsenestä. Ja Se Oksasen Sohovikin luulee olevansa joku sivistynyt taiteilija, vaikuttaja ja älykkö, käyttäytyisi sitten sen mukaan.