Kotimaa Politiikka Uutiset

Kansalainen haastattelee eduskuntavaaliehdokkaita: Timo Rumpunen

Timo Rumpunen, kuva: SML

Kansalainen julkaisee 2.4. asti eduskuntavaaliehdokkaiden haastatteluita. Voit ilmoittautua haastateltavaksi sähköpostitse toimitus@kansalainen.fi

Timo Rumpunen, Sinimusta Liike – Varsinais-Suomen vaalipiiri

Olet 34-vuotias Turun runosmäkeläinen ja työskentelet Uudenkaupungin autotehtaan maalaamossa. Millaisia epäkohtia näet oman alasi lainsäädännössä ja olisiko ”duunarin” työolosuhteissa parannettavaa?

EU aikoo kieltää uusien polttomoottoriautojen myymisen vuodesta 2035 eteenpäin. Mielestäni tämä on liian tiukka aikataulu ottaen huomioon kuinka vähän aikaa sähköautoja on vasta kehitelty. Myös Suomen olosuhteet pitää ottaa kunnolla huomioon, kun sähköautoja suunnitellaan.

Mitä tulee duunarin työolosuhteisiin, niin niissä on ainakin sen viiden vuoden aikana mitä olen tehtaalla ollut, tehty todella paljon parannuksia viihtyvyyteen ja etenkin turvallisuuteen työpaikallani kiinnitetään erityistä huomiota. Kuljen päivittäin Turusta Uuteenkaupunkiin bussilla. Kun lähijunaliikenne alkaa Turusta Uuteenkaupunkiin muutaman vuoden päästä, olisi toivottavaa, että se lyhentäisi työmatkan kestoa. Palkkaa tietty jokainen toivoo lisää, ja siinä on liitto ainakin pitänyt hyvin meidän puolia.

Olet jo pitempään ollut poliittisesti aktiivinen. Miten sinun aikanasi poliittinen toimintaympäristö on muuttunut?

Suurin muutos on tietysti Sote-uudistus ja sen myötä muodostetut aluevaltuustot. Jälleen siis lisää poliittisia pestejä. Mielestäni kansanedustajien ei tulisi olla ehdolla kunta-, alue- tai eu-vaaleissa, sillä ihmisiä kyllä riittää poliittisella kentällä. En usko, että kaikilla kansanedustajilla riittää kunnolla aikaa perehtyä kaikkiin asioihin.

Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät epäkohdat, joihin Suomessa tulisi lainsäädännöllä puuttua?

Unelmieni Suomi olisi vähän niin kuin väestö oli vielä 80 ja 90-luvulla. Tarkalleen ottaen ennen kuin ensimmäiset somalit tulivat maahamme. Jotta tähän tilaan päästäisiin, tulisi maahanmuutto välittömästi lakkauttaa ja oleskelulupia tarkastella uudelleen.

Meidän kielemme todellisen uhan alla. Nuorisomme kieltä rappeuttavat joka puolelle pesiytyvä englannin kieli ja samalla luokalla olevat maahanmuuttajanuoret joiden huono kielitaito tarttuu, ja näkyy meidän nuortemme puheessa. Lisäksi on jo puhuttu, että kauppojen kassatyöntekijöiltä ei enää vaadittaisi suomen kielen osaamista. Tähän tulisi puuttua rankalla kädellä, esimerkiksi tekemällä Suomesta yksikielinen valtio, jossa uutisetkin esitettäisiin vain suomeksi. Työkieli olisi Suomessa aina suomen kieli,  ja kotimaiseen televisio- ja elokuvatuotantoon tultaisiin panostamaan huomattavasti.

Millaisena näet oman vaalipiirisi alueen tulevaisuuden, jos nykymeno jatkuu. Entä mitä pitäisi tehdä toisin?

Jos nykymeno jatkuu, niin yhä enemmän katukuvassa tulee näkymään maahanmuuttajia ja näiden mukana tulevaa jengirikollisuutta, mikä on jo nostanut päätään Turussa. Juuri näin videon Tukholmasta, jossa kaksi miestä hiippailivat rappukäytävässä ja tulittivat rynnäkkökiväärillä jonkun ovea. Tukholmasta ei ole pitkä matka Turkuun ja Ruotsin tiellä ollaan. Jos et halua tämän kaltaista menoa tukea niin äänestä Sinimustia!

Mikä sai sinut kiinnostumaan Sinimustasta Liikkeestä?

Kun perussuomalaiset lakkauttivat entisen nuorisojärjestönsä liian radikaalina (kuten Ruotsissakin kävi), olin saanut heistä tarpeekseni. Vähän myöhemmin luin netistä, että nyt ollaan perustamassa uutta radikaalia puoluetta, jossa peräänkuulutetaan erityisesti suomalaisuutta, ketä siihen kuuluu ja ketä ei. Nykyään kun tupataan puhua jokaisesta ulkomaalaisesta täysin suomalaisena, vaikkei edes täällä syntynyt värillinen lapsikaan ole suomalainen kuin vain paperilla. DNA-testi näyttääkin sitten jo ihan muuta. Lähdin heti mukaan, aloin keräämään puolueelle kannattajakortteja ja hyvin pian löysin mahtavia puoluekavereita omasta piiristäni.

Miksi juuri sinua kannattaa äänestää?

Olen pitkään seurannut huolestuneena mihin maamme on ajautumassa. Jos en olisi siitä aidosti huolissani, en varmasti myöskään olisi nyt ehdolla.

Mitä odotat tulevilta eduskuntavaaleilta?

Suurin odotus tietysti on, että Sinimusta Liike saisi kansanedustajan/edustajia eduskuntaan. Sen vuoksi olemme hiki hatussa jakaneet piirissämme lentolehtisiä ja telttailleet turuilla ja toreilla. Toki olemme vielä hyvin uusi tulokas ja kannatus ei tule helpolla, mutta yrittänyttä ei laiteta!

Haluatko sanoa jotain vielä jotain muuta äänestäjille?

Muistakaa äänestää.

Timo Rumpunen on ehdolla Varsinais-Suomen vaalipiirissä, seuraa Timon  Twitter

25 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Thor Ukonpoika

Suomi 80-90-luvuilla oli Neuvostoliittoa nuoleskeleva sulkeutunut maa. Oikea körttiläinen takapajula. Mentiin ihan 2000-luvun puolelle ennen kuin saatiin karistettua neuvostoliittolainen ajattelu ja uskallettiin kääntää nokka kohti tulevaisuutta. Musiikki oli hyvää 80-luvulla ja valikoimat kaupoissa oli vähän samaa kuin DDR.ssä. Ei mennyt koko päivää ihmetellessä ottiko löylylenkkiä vai hookoon sinistä. Leffat ja levyt olivat sensuurin alla. No somaleita ei välttämättä ollut Suomessa kuin muutama. Porissa niitä tai muitakaan mamuloita ei ole tälläkään hetkellä kuin muutama hassu. Maahanmuuttopolitiikassa Suomi on epäonnistunut täydellisesti, mutta haihattelulla siihen ei saada muutosta. Jos Milan Jaff mikälie saadaan karkotettua niin ehkä muut seuraavat perässä.

Timo Rumpunen

Puhuin väestöstä, en ryssiin päin rähmälleen olosta. Ei se tarkoita sitä, että meillä ei olisi muutakin ruokaa kuin HK:n sinistä, jos me pannaan ovet kiinni maahanmuuttajilta. Kyllä valkoinenkin mies osaa leikata ja lämmittää kebabin. Ei siinä tarvita lähi-idän ihmistä. Musiikki ja elokuvatkin ovat nykyään netin kautta saatavilla.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Timo Rumpunen
valoaaltola

Shellin piti johtaa öljy-yhtiöiden vihreää siirtymää. Nyt se tekee naurettavan suurta voittoa, mutta rupesi jarruttelemaan. – HS Visio | HS.fi
”Nyt yhtiölle sataa ennätystuottoja fossiilisesta energiasta, mutta vihreän siirtymän kiihdytystä se jarruttelee.”

Lienee siis turhaa pelätä että tulee mitään vihreää siirtymää.

Tulee kylläkin satoja miljoonia pakolaisia kun sademetsät muuttuu savanniksi.

Ilkka Forsten

Mihin sijoitat mielessäsi ne sademetsät ? Onko Sudanilaiset, Somalit, Eritrealaiset, Gambialaiset, Senegalilaiset, Ugandalaiset, Kamerunilaiset, Syyrilaiset, Irakilaiset, Iranilaiset,Pakistanilaiset, Afgaanit, Albaanit, Romanialaiset jne, kaikki pakenemassa hupenevia sademetsiä savannin viedessä elintilan ? Ja jos näin on, miksi he eivät tuppaudu Venäjälle, sehän on puolen maapallon kokoinen alue jossa riittää vielä ” sademetsiä ” jaettavaksi ?

Vihreä siirtymä on puppua, samoin väittämä että jos länsimainen elämäntapa jatkaa kiertokulkuaan, katoaa kaikilta muilta elinmahdollisuudet. Älä unohda tekniikan kehitystä ja innovaatioita, ( joita ei tosin tule edellä manituista paikoista ) vaikka heistä on leivottu ilmastonmuutoksen ensisijaiset uhrit, millä olisi antaa suurta osaamista ongelmaamme kunhan vaan sosiaaliturva pyörii. Eurooppaan ei ole tullut yhtään Amazonin sademetsän asukkia, mutta kaikkia muita alkaa olemaan ihan liikaa.

valoaaltola

Tuo ”sademetsien katoaminen” tarkoittaa elinolosuhteiden romahdusta kyseisillä alueilla, jolloin noiden mainitsemiesi ryhmien LISÄKSI loputkin saattavat lähteä kiipeämään palloa ylöspäin
Climate change warning for the tropics (phys.org)

Ilkka Forsten

Ai niitä on vielä muitakin ? Inuiiteilla onkin helpompaa he voivat laskea alamäkeä kun ensin sivelevät traania pulkan pohjaan. Grönlannin sademetsät ovat kuluisia lukuisista eläinlajeistaan. Siellä pesii pieni mutta sitkeä jääkarhukanta, joitakin hylkeitä, alleja ja ruokkeja, samoin napakettu eli naali. Joskus nähdään sinivalaskin, mistä siis saadaan traanit pulkan voiteluun. Valaanpyyntihän on ankarasti sanktioitua, mutta vain jos niitä pyydystää joku muu kuin inuiitit. Onneksi rasistit ei ole päässeet sotkemaan tätä iki-aikaista perinnettä kuten afrikassa.

Olosuhteet ovat romahtaneet jo silloin kun islam nousi valtauskonnoksi, ( ei toki imuiiteilla ) vaan saharan eteläpuolisella alueella ja tietenkin Lähi-Idässä. Saharan autiomaa oli alunperin metsää, mutta kun Henry Ford aloitti liukuhihnatuotannon ja käytti V8 moottoreita, alkoi aavikoituminen. Aavikkokansat ovat siis etäkolonialismin ja ylettömän ilmastosaasteen uhreja, eivät suinkaan luonnon itsensä tuottaman aavikoitumisen kautta huonoon hanttiin joutuneita.

Koska rakastat ja uskot yhä kiihtyvällä intensiteetillä ohisalon sanomaan ,mieti pieni hetki sitä että se sama ikiviisas nainen on nillittänyt siitä miten suomen metsät ovat liian yksipuolisia. Hän haluaisi että metsä kukoistaisi, siellä kasvaisi samalla kanervakankaalla männyt, koivut, kuusi, leppä, paju ja tietysti tuomet sekä vaahterat. Hän on niiiiiiin viisas, että ei ymmärrä miksi jossain on pelkkää männikköä. Mutta me voimme auttaa hätään joutunutta ilmastoaktivistia sanomalla, että männyt kasvavat juuri siellä hiekkakankaalla, koska se on kyseille puulajille ominainen kasvulausta. Siellä ei kasva kuuset, sillä ne vaativat erilaisen maaperän. kyse ei siis olekaan valkoisen punaista lihaa syövän heteromiehen itsetuhoisesta halusta kasvattaa vain mäntyjä sahateollisuuden tarpeisiin, kyse on ihan oikeasta luomusta, mutta sillä ei ole merkitystä, sillä ideologia ja usko saa ohittaa faktat, mikä tekee politiikasta helppoa. Yksi syy selittää kaiken, myöskin sen aavikoitumisen. Et varmaan arvaa mikä se syy on. Autoileva kerskakuluttaja suomesta, eli punaista lihaa syövä heteromies joka on ylittänyt keski-iän ja kaljuuntuu hyvää vauhtia. Juice Leskistä lainatakseni. ” Pälvikaljua saan takaraivoon, se mua pikkasen ottaapi aivoon, mut jos seisonkin väärällä rannalla, pyhä taatto on langennut kaivoon.”

Anomaster

Aavikoita voi rehevöittää:
https://www.youtube.com/watch?v=vpTHi7O66pI
Huomasin, että jos klikkaa tekstinappulaa, ilmesty suomalainen tekstitys, vaikka sivulla en huomannut suomea.

valoaaltola

Tekniikalla ja innovaatioilla olisi ollut paljonkin mahdollisuuksia mikäli asioihin olisi puututtu ajoissa:
Shell Grappled with Climate Change 20 Years Ago, Documents Show – Scientific American

Ilkka Forsten

Epäilemättä, ja jos vihreä puolue olisi kielletty koska se pyrkii joka käänteessä syyttämään vain yhtä kansaryhmää maapallon lukuisista ongelmista. Tekniikka ja innovaatiot kun ovat edelleen, vastoin vihreää näkemystä, valkoisen hallitsemia asioita. Sierra Leonesta ei ole tullut muuta kuin kannibaaleja ja lapsisotilaita, eikä niitäkään saa tuomita ” väärin perustein ” onhan kyseessä herkkä ja haavottuva vähemmistö.

Nationalisti

” EU aikoo kieltää uusien polttomoottoriautojen myymisen vuodesta 2035 eteenpäin. Mielestäni tämä on liian tiukka aikataulu ottaen huomioon kuinka vähän aikaa sähköautoja on vasta kehitelty. Myös Suomen olosuhteet pitää ottaa kunnolla huomioon, kun sähköautoja suunnitellaan.”

Itse toivon, että polttomoottoriautoja ei kiellettäisi, en todellakaan halua koskaan ajaa millään sähköhilavitkuttimella, koko sähköautoihin liittyvä lobbaus on yksi suuri kusetus ja tosiasiallisesti niillä lisääntyvä ajaminen se vasta ympäristökatastrofi onkin, sähköautotuotanto on paljon enemmän ympäristö kuormittavaa kuin moni luuleekaan.
Muutenkin kannattaa miettiä, miksi niin aggressiivisesti lobataan ja painostetaan kansalaisia siirtymään sähköautoiluun, ainakaan ympäristön näkökulmasta eivät poliitikot tätä kaikkea tee.

Puolueeton

Sähköauto voittaa ajomukavuudessa ja tehoissa polttomottoriauton on varmaa tietoa. Mutta sähköautoissa on paha puute. Sähkön varastointi ei toimi missään kunnolla vielä, koska siihen ei ole keksitty toimivaa tapaa muuta kuin vähäisen kulutuksen laitteissa, jossa siinäkin on ongelmia. Taskulampuissa nyt led-lamppujen tultua käyttöön energiaa riittää hyvin, mutta puhelimissa on jo ongelmia. Yleensä halutaan kevyt puhelin ja akut riittävät yhden päivän ajaksi. Akut heikkenevät parissa vuodessa vajaan tuhannen latauksen jälkeen.
Auto tarvitsee runsaasti energia, joten siinä on painavat kalliit akut. Akut ovat samaa tyyppiä kuin puhelimissa ja vanhenevat vajaan 1000 latauksen jälkeen käyttökelvottomiksi. Autolla tuskin voi ajaa 300000 km ellei akkuja uusita. Sähköenergiastakin on puutettta ja se on nostanut sähkön hinnan korkealle tasolle. Vaikka polttoainekustannuksetkin ovat nousseet typerän sotapolitiikan (EU) johdosta, sähköauton käyttökään ei enää ole edullista.

Anomaster

Vastikään Kaliforniassakin päätettiin, että polttomoottoriautoilla ei saa ajaa Kaliforniassa muutaman vuoden päästä. Kehotettiin hankkimaan sähköautoja ja hetken päästä kehotettiin olemaan lataamatta sähköautoja, jotta säästettäisiin sähköä.

Ilkka Forsten

Kalifornia, kommunismin pesäke, on ollut sitä jo 1960 luvulta lähtien.

Ilkka Forsten

Kannattaa myöskin muistaa nyt voimaan tullut uusi katsastukseen liittyvä hylkäysperuste. Jos täyssähköisen auton pohjalevyssä on yli kolme milliä syvä painauma, se on hylkäysperuste. Sähköauton akusto vaatii jäähdytyskanavat, kun joku niistä tukkeutuu pohjakosketuksen ansiosta, on palovaara ilmeinen. Kun hylkäys sitten tulee, kyse ei olekaan enää siitä että nostetaan konepelti pystyyn, nyppästään akku käteen ja vaihdetaan se uuteen. Uuden akun vaihto purattaa koko auton, koska sitä ei voi ulkopuolelta vaihtaa. Uusi akusto maksaa helposti 15 – 20 000 euroa, jopa ylikin. Että onnea vaan teslan omistajat, pitäkää huoli siitä ettei talvella jääkokkareet kolhi pohjaa, remontti ei ole enää halpaa lystiä. Täyssähköisen auton akusto saattaa kestää hyvällä tuurilla noin 10 vuotta, sitten se on tullut elikaarensa päähän. Ajatellaanpa tilanne että joku tavis, jolla ei ole varaa koko ajan ostaa uutta autoa, menee kauppaan ja hamuilee itselleen kahdeksan tai yhdeksän vuotta vanhan sähköauton, koska niiden hinta on silloin enää murto-osa alkuperäisestä. Hän lähtee onnellisena kaupasta, tein jopa ilmastoteon.. Ja sitten poks, akku meni mykäksi.. Mitä vi****a, uuden vaihdattaminen kustantaa enemmän kuin koko lelun osto silloin ilmastoinnostuksen parhaina päivinä. Kun akku on sökö, se on sitä, etkä saa millään autoa pois käsistäsi paitsi romuttamalla. Mikäli itse pidät auton, ( uutena ostetun ) lähelle kymmentä vuotta ja lähdet innokkaana vaihtamaan menopeliä uusimpaan versioon, et saa siitä hyvityksenä mitään, sillä autoliike tietää miten suuri menoerä on tulossa pikapuoliin, ja eivät he kenties edes halua pikapuoliin sippaavaa koslaa harmikseen. Kuka sen ostaisi autokaupan hallista, ei kukaan, paitsi ministeri Ohisalo joka on kaiken aikaa kuutamolla muistakin asioista.

Ilkka Forsten

Ihan samaa p****kaa jauhetaan ajatuksella että polttoaineiden jakeluvelvoite nostetaan vuonna 2025 lukemaan 28% Se vaan ei onnistu muuten kuin paperilla, käytännössä ei mitenkään. Yksikään nykyinen auto EI TOIMI bensiinillä jossa on 28 % etanolia. Nykyinen raja, siis 10 % on vielä toimiva, sillä autot on alunperin suunniteltu pelittämään tällä määrällä. Jos vuonna 2025 laitetaan voimaan estot ettei muuta kuin 28% litkua saa tankata, tai sitä ei myydä eikä valmisteta, ollaan lähellä sitä pistettä kun poliitikoilla on syytä miettiä hyvin tarkkaan missä liikkuvat, ja kuinka paljon tarvitaan turvamiehiä ympärille. Ei suomen kansa tule sitä hyväksymään, että uudenkarheat autot pitäisi romuttaa, ja jäädä odottamaan jotain ihmettä tai päätyä ostamaan Tesla mikä on pelkkä vitsi.

Anomaster

Päätöksiä tehdään kuin Neuvostoliiton politrukit, eli ideologia määrää, totuus ei ole minkään arvoinen, sillä totuus on vastavallankumouksellinen. Ja sitten kaikki menee pieleen, mutta syyhän ei ole politrukeissa, koska he tekivät ideologisesti oikeita päätöksiä.

Puolueeton

Olisi ollut mukava tietää, mitä mieltä ehdokas on Suomen turvallisuudesta ja miten Nato hakemus siihen vaikuttaa. Tämä on paljon tärkeämpää kuin jokin maahanmuutto. Olisi ollut mukava tietää, mikä on ilmastonmuutos. Sekin on tärkeämpää kuin pohtia jotain suunniteltua autolakia.

Timo Rumpunen

Suomen turvallisuudesta vastaa Suomen puolustusvoimat ja poliisi. Itse en kannata Natoa kuten ei myöskään puolue mitä edustan. Tänään tuli juuri ulos podcast missä kerromme syitä sille miksi emme kannata Natoa. https://youtu.be/6ECPEKQouHU
Suomi on hakenut NATOn jäsenyyttä ja tulee näillä näkymin liittymään siihen. Siinä sitten ollaan kiinni niin kuin EU:saa.

”Ilmastonmuutos on merkittävä pitkän aikavälin muutos globaalissa tai paikallisessa ilmastossa. Muutokset voivat tapahtua esimerkiksi sadannoissa, lämpötiloissa ja tuulikuvioissa.”
-Wikipedia

T:Ehdokas

Juha

Fiksuja ajatuksia ehdokkaalla.. yläpeukkua täältä. Sääli vaan että media psyop on manipuloinut lammaslauman helposti teurastettavaksi vaalikarjaksi.

GLGL

SML:n suoraselkäisyys on todella virkistävää, kaiken sen sumean hötön jälkeen, mistä Suomen kansa on saanut kärsiä viimeiset vuosikymmenet (aivan omaa syytään).
Vaikka puolueelle on jo lyöty valtava stigma, ja minkäänlaisesta eduskuntayhteistyöstä muiden puolueiden kanssa on vaikea haaveilla (päätetty jossakin), voisi ääni silti olla hyödyksi jollakin tapaa. Ei tarvitse kuin katsoa Itävallan suuntaan. FPÖ on suurin puolue! Riittää, että äänestäjät ovat tarpeeksi kyllästyneitä nyky-Scheiße:en.
Ongelma uusien ”puskista tulleiden” edustajien kanssa on se, että eduskuntatyöhön oppiminen vie ainakin sen 4 vuotta. Päivänä yksi pöydälle lyödään 1000 sivua lakiluonnostekstiä. Siitä se kyykytys alkaa. SML:n pitää alkaa opiskelemaan kabinettipelejä jo nyt, ettei käy niinkuin PS:lle.
Ehdokas Rumpunen tuntuu olevan järkikaveri. Pistäkäähän turkulaiset ääntä siihen suuntaan. Turku on ollut olemassa vuodesta 1154. Jää nähtäväksi, kuinka kauan tästä eteenpäin Turku tulee jatkamaan olemassaoloaan, ja ketkä naiivit idiootit jäävät historiankirjoihin kaupungin tuhoamisesta….
Voit estää sen.

ike

Olet varmaankin vilpittömällä mielellä liikkeellä, pari asiaa meni kuitenkin pieleen. Mistä NATO-vastaisuus näinä vaikeina aikoina. On jo nähty, myös historiassa että Venäjä ei noudata sopimuksia, jos se luulee että rikkominen sitä hydyttää. Sitten se toinen. Ilmastonmuutos on vitsi, ainakin jos sillä tarkoitetaan että ihminen on pääsyyllinen. Miten voidaan siivuuttaa niin paljon historiallista faktaa. Ilmastonmuutos on vaan rahantekokone tietyille tahoille ja myös jonkinlainen joukkopsykoosi.

Muistelen

Oman aikani suurimpia muutoksia oli valtiopetos jolla liityttin EU:hun, EURO:on siirtyminen ilman kansanäänestystä sekä ”Presidentin valtaoikeuksien kaventaminen” jolla muutettiin laittomasti perustuslakiamme ilman kahden eduskunnan äänestystä tarvittavalla enemmistölä.

Kaikki Suomen kansaa ja valtiota vastaan rikollisesti tehtyjä toimia.

Mutta että kaveri on vielä niin nuori ettei muista moisia asioita. Vaan onneksi oli -80 luku…

Aatu

Suomi on ajopuu, on ollut aina ja tulee olemaan. Ei voi yksin jäädä EU:n ja euron ulkopuolelle kun muut menee edellä. Tottahan se on, globaalissa maailmassa täytyy yrittää löytää samanmielisiä kumppaneita, mutta ei pitäis sentään mennä niin pitkälle, kuten eräs teki sanoessaan, että oman maan eduista puhuminen on haitallista.

Runtiti-pou

Norja ei ole EU:ssa. Nato riittää turvallisuuteen. Itse asiassa EU on melko suomettunut

Timo Rumpunen

Kyllä minä sen verran muistan isovanhempieni puhuneen huolestuneina EU:hun liittymistä. Olivat maanviljelijöitä ja myivät eläkepäivilläänkin vielä ruisleipää. No joo olin silloin 7 vuotias, kun siitä äänestettiin ja Prätkähiiret olivat silloin vielä tärkeämpi asia. Markkojakin tuli käytettyä ja 100 markan Sibelius oli iso raha silloin itselle.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Timo Rumpunen