Kotimaa Politiikka

Kansalainen haastattelee eduskuntavaaliehdokkaita: Janne Peltonen

Janne Peltonen Kuva Sinimusta Liike

Kansalainen julkaisee 2.4. asti eduskuntavaaliehdokkaiden haastatteluita. Voit ilmoittautua haastateltavaksi sähköpostitse toimitus@kansalainen.fi

Janne ”Peltsi” Peltonen, Sinimusta Liike – Uudenmaan vaalipiiri

Esittelyssäsi kerrot olevasi 33-vuotias isä, yrittäjä ja duunari Tuusulasta. Mitä käytännössä teet työksesi tällä hetkellä?
Logistiikka alalla, välillä käyn kääntelemässä rekan rattia ja välillä varastohommissa.

Millaisia epäkohtia näet ja koet oman alasi lainsäädännössä ja miten muuttaisit niitä?
Kuljetusala on pilattu aikoja sitten samalla tavalla mitä taksiuudistus sai aikaan viimeksi. Hinnat on poljettu alas, ulkomaalaisia kuskeja sekä yrityksiä käyttäen ja kilpailu alalla on kova. Ainakin kabotaasi-laki vaatisi lisää valvontaa sekä ulkomaisille kuljetusyrityksille olisi saatava tietullimaksut ensisijassa. Ja moottoritietä lisää koko maahan.

Millainen perhe sinulla on. Montako lasta ja minkä ikäisiä?
Avopuoliso, pieni poika, sekä kissa.

Millä mallilla suomalainen perhepolitiikka mielestäsi on ja tekisitkö päättäjänä jotain toisin?
Se politiikka tarvitsee paljon rukkaamista, päivähoitojen ryhmäkokoja täytyy saada sellaisiksi, että lapsilla on turvallista ja hoitajilla riittää jaksaminen sekä motivaatio pysyä alalla. Palkka tulee nostaa koko sote-alalla ja sen henkilöstölle oikean suuruisiksi sekä kuntien ja kaupunkien tulee tarjota työsuhde etuja, jotta saataisiin houkuteltua alalle lisää henkilöstöä ja pidettyä nykyisistä työntekijöistä kiinni. Myös lapsen pitäminen kotona ainakin kahteen ikävuoteen saakka, pitää mahdollistaa lasten kehityksen kannalta.

Mitkä ovat tärkeimmät arvosi ja poliittiset tavoitteesi?
Suomen kansan hyvinvoinnin edistäminen, kansanrahan lapioimiseen on saatava jotain tolkkua ja moraalia. Olen myös EU-vastainen ja toivoisin suomesta löytyvän tarpeeksi poliittista tahtoa FIXITin toteuttamiseen.

Millä perusteilla olet valinnut puolueeksesi Sinimustan Liikkeen?
Sinimusta Liike on rohkeasti oikeista asioista ääneen puhuva puolue ja se tunnustaa suomalaiset kansana.

Miksi juuri sinua kannattaa äänestää?
Ääni minulle, on ääni lastemme tulevaisuudelle suomalaisessa suomessa.

Mitä odotat tulevilta eduskuntavaaleilta?
Kovaa vääntöä rasismin olomuodoista.

Janne Peltoseen voit tutustua Sinimustan Liikkeen ehdokassivulla.

18 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pena

Nämä pienpuolueet vain pilaavat toistensa kannatuksen ja on taas ajatus, että moottoritietä lisää koko maahan?..Millä rahalla ja maansiirtoyrityksien kulut ovat kasvaneet aika paljonkin polttoaineen hintojen nousun takia, sekä sinimustaliike ajaa vihreää siirtymää, joka ei alenna hintoja. Ei ole mikään halpa ja pieni urakka alkaa moottoritieksi muuttamaan tavallista tietä. Kaivinkoneet ja maansiirtoautot eivät kulje sähköllä. Kuorma-autot on myös rajoitettu 85km/h, ettei niille ole moottoritiestä niin kovasti hyötyäkään välttämättä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pena
Hh1488

siinä se just piilee ,ku focus on suomen hyväks ni on varaa rakentaa teitä ja paljon muuta kaikkea.

ike

Kunhan nyt saataisiin edes pidettyä tuo nykyinenkin tieverkko kunnossa. Oliko se niin että aiheuttaja maksaa. Koskahan noista autoilijoilta kerätyistä veroista saisi edes vähän suuremman osan tienpitoon. Rahaa kyllä riittää. Kehitysapu seis. Moni muukin sellainen asia joka ei suoraan liity suomalaisten toimeentuloon suurennuslasin alle. Byrokratiasta iso siivu pois. Jokainen puolue joka puhuu veronkorotuksista boikottiin. Joskus kuulee sen kumman väitteen että suomalaiset maksaa veroja mielellään, no joku tolkku täytyy olla. Sen verran kovaa propaganda on ollut että jotkut jopa uskovat niin. Eikö suomessa enää ole ketään joka osaa analysoida hyötyä kulutettuun rahamäärään. Velaksi eletään miljarditolkulla ja lainataan jopa rahaa että saadaan lahjoittaa sitä kehitysapuun. En todellakaan tiedä onko suomessa taloustieteiden opetusta ollenkaan.

Anomaster

Lahjoittavat tulevaisuuden vieraille, niin kotimaassa kuin ulkomaillekin. Ei niitä kiusaa talous, koska kansahan kaiken maksaa. Oma uraputki ja puolueen etu ovat ainoat merkittävät seikat. Ovat unohtaneet täysin, mitä varten ovat eduskunnassa. Voi olla, että eivät ole koskaan ymmärtäneetkään sitä.

Pitäisi olla laitonta kerätä veroja jollain nimikkeellä ja sitten törsätä rahat muuhun. Teiden hoito ei toimi, koska autoilun rahoista liki kaikki menevät ihan muihin tarkoituksiin. Eivät edes kansakunnan eduksi, vaan poliitikkojen typeryyksiin.

ike

Hallituksessa ei ole yhtään henkilöä joka ymmärtäisi nykyiset talousongelmat, saati että heillä olisi edes teoriassa mahdollisuus ratkaista niitä. No koskee myös eduskuntaa. Jos olisi ei tällaiseen velkakurimukseen olisi jouduttu. Emme enää ole pohjoismainen valtio, noin taloudellisessa mielessä. Sen sijaan haetaan ”asiantuntijoita” selittelemään että ei tilanne vielä ole paha. Toki on valtiovarainministeriö josta luulisi löytyvän asiantuntemusta mutta en nyt pidättäisi henkeä senkään edesottamuksille. Senkin toteamukset ja ennusteet ovat olleet suunnilleen samaa luokkaa kuin kahvinporoista ennustaminen.

juha II

Itse olisinkin jo aivan liian INHOREALISTI lähtemään eduskuntavaaliehdokkaaksi kun tuo ”impivaaralaisuuskin” on jo karissut matkan varrella.

Terhi Kiemunki

Mihin perustuu väitteesi, että SML kannattaa Nato-jäsenyyttä? Se nimittäin ei ole totta.

Ilmari

Miksei se kannata sitä?

Fcknwo

Terhi, miksi SML:n listoille sitten kelpaa vahvasti Nato-kiimaisia ehdokkaita?
Jos kyseisestä asiasta tulisi äänestys, äänestäisivätkö he puolesta vai vastaan?

Ilmari

Miksi Natosta pitäisi kysyä? Suomi on jo hakenut Naton jäsenyyttä.

Turvatakuut 5000 km etäisyydellä? Lähin Natomaa on 100 km etäisyydellä ja muutkin aika lähellä.

patton

Hakenut mitä hakenut se vain merkitsee haluaako USA ydinsodan, siinä lähin 100 km)

Ilkka Forsten

Avaatko vähän ajatustasi siitä sadasta kilometristä ? Mikäli olet ollut ajan tasalla, et ole voinut välttyä huomaamasta että vain venäjä on puhunut ydinsodasta ja uhannut sillä muita valtioita.

joodejoode

Hiroshima ja Nagasaki, Venäjäkö sinne ydinpommit räjäytti, ainiin ainoana maana Usa on niitä käyttänyt.

Anomaster

Monet yrittivät päästä käyttämään ensimmäisenä. USA käytti ja muut hiljenivät. Neuvostoliittokin rauhoittui.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Se onkin relevanttia puhua ajasta vuonna 1945 kun nyt eletään vuotta 2023. Ja edelleen venäjä on se joka puhuu ydinsodasta ratkaisuna. Arvaatkos mikä maa niitä olisi ensimmäisenä käyttänyt jos olisi ehtinyt saada suunnitelmat ajan tasalle ? Saksa, heillä oli valmiudet melko pitkällä, ja kun sieltä ” vapautui työvoimaa ” länteen, otettiin ensimmäisenä asiaan vihkiytyneet viimeistelemään teoriat. Ellei näin olisi tapahtunut, kukahan olisi ominut samat kaavat ja tekijät itselleen ? Oikein, idän ihmemaa, joka muutenkin varasti kaiken teknologian mitä irti sai.

GLGL

”Lähin Natomaa on 100 km”
Siinähän se kaavailtu Suomen rooli tuli lyhyesti ilmaistua.
Taisi Ilmarilta unohtua, että Norja on natomaa, joten lähin maa on 0km:n päässä, vai onko Ilmari hesalainen (vieläpä vantaalta kaiketi?)

Ilmari

Olet oikeassa. Tuli ajatusvirhe.

Nationalisti

Totta kai siitä pitää kysyä, Suomi ei ole jäsen (eikä siitä sellaista toivottavasti koskaan tulekaan) ja vaikka tulisikin, sionistien vallalle voi myöhemminkin näyttää keskisormea ja alkaa tekemään aidosti itsenäistä politiikkaa jokaisella osa-alueella.