Kotimaa

Kansalaisen sunnuntaiekstra: Mikä on Akateemiset Kansallismieliset?

Kansalainen esittelee Suomen kansallismielisiä yhdistyksiä haastatteluineen ja kertoo, miten niiden toimintaan pääsee osallistumaan. Esittelyssä on tänään Akateemiset Kansallismieliset ry, lyhyesti AKM, jonka puheenjohtaja Viljam Nyman kertoo yhdistyksen toiminnasta ja kansallismielisistä yliopistomaailmassa.

 

Akateemiset Kansallismieliset ry on kansallismielisiä opiskelijoita yhdistävä järjestö. Kuinka järjestö syntyi ja millaisia ihmisiä siihen kuuluu?

Perustimme järjestön loppukesällä 2019. Olimme kyllästyneitä yliopistomaailman hegemoniaan joka muodostuu kulttuurimarxismista, woke-ideologiasta ja muusta ”edistyksellisestä”. Järjestöön kuuluu noin 10-15 jäsentä.

Millaista toimintaa Akateemisilla Kansallismielisillä on ollut ja on nykyään? Miten korona-aika on vaikuttanut?

Osallistuimme 2019 edustajistovaaleihin Lapin yliopistolla sekä Itä-Suomen yliopistolla. Molemmissa vaaleissa ehdokkaamme kohtasivat sensuuria vaalikoneissa. Tämän jälkeen, kuten kaikki tiedämme, alkoi koronapandemia ja tästä lähtien olemme tehneet lähinnä kannanottoja ja keskustelleet Telegramissa. Muutamia miittejä on myös ollut.

Mitkä ovat mielestänne tärkeimpiä asioita, joihin kansallismielisten tulisi keskittyä akateemisessa maailmassa?

Ajankohtaisinta lienee haastaa yliopistoissa vallitseva marxilainen hegemonia. Ei voi olla niin, että nykyisin hyvinkin laajaa ja heterogeenista väkeä yliopistossa edustaa mukamas yksiääninen, äänekäs uusvasemmistolainen vähemmistö. Kansallismielisillä on oikeus ottaa akateemisessa yhteisössä tilaa haltuunsa siinä missä muidenkin. Toisin kuin tekopyhille marxilaisille, meille riittää sinänsä jo politiikan potkaiseminen ulos tiedeyhteisöstä; me emme tarvitse mitään vastakkaista politisoimista.

Miten teihin saa yhteyden ja mitä kautta kansallismieliseksi itsensä kokeva voi liittyä AKM:n jäseneksi?

Suosittelemme lataamaan Telegramin ja liittymään julkiselle kanavallemme. Jäseneksi voi liittyä alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon yliopistossa suorittanut tai opiskelija, jolla on voimassa sellaiseen johtava opinto-oikeus suomalaisessa yliopistossa.

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
huivimotoristi

Toivottavasti keskittyvät asiaan eikä esim terveysalaan, kuten moni muu ryhmä.

juha II

Hienoa! Sensuuri tekee kansallismielisen ja ”toisuskoisten” takapuolessa ”natsin”!

OoO

Tarvetta on myös paljon muuhunkin! Tarvetta olisi viihteeseen, muotiin, taksivälitykseen…

ike

Tällaiselle on ollut tilaus jo kauan.

Jussiboy

Ei vain ota tulta alleen, koska ei ole mitään sanottavaa ja vaaleissakin syytetään koneita, jos ei äänisaalis ole kuin muutama ääni.

Uusimmat uutiset