Kotimaa

Kansalaisen sunnuntaiekstra: Uudenmaan akseli – kansallismielistä nuorisotoimintaa

Kuva: Uudenmaan akseli

Uudenmaan akseli on suomalainen kansallismielinen järjestö, joka tekee työtä kootakseen yhteen Uudenmaan kansallismielisiä nuoria samalla kouluttaen ja kehittäen heidän kykyjään. Kansalaisen haastattelusta löytyy tietoa, mitä järjestö tekee ja miksi, sekä miten toimintaan pääsee mukaan.

Mikä on Uudenmaan akseli ja mikä on akselin tarkoitus?

Uudenmaan akseli on 15-27 -vuotiaille suunnattu kansallismielinen nuorisojärjestö, jonka tarkoitus on tarjota aatteellinen koti ja turvaverkko kaikenlaisille kansallismielisille nuorille. Tehtävämme on jakaa nuorille tietoa poliittisista vaikuttamistavoista, kansallismielisestä sekä ylipäänsä Suomen historiasta ja kulttuurista. Tarkoituksenamme on muuttaa yhteiskunnallista ilmapiiriä kansallismielisemmäksi nuorekkaan energiamme kautta.

Tärkein yhteistyökumppanimme on tietysti emoyhteisömme Suomen Sisu, jonka voimavaroihin ja osaamiseen meillä on aina mahdollisuus tukeutua.

Millä tavalla vaikutatte ympäröivään maailmaan?

Järjestämme järjestönä paljon erilaista nuorille sekä vanhemmillekin sopivaa toimintaa, joka innostaa ihmisiä osallistumaan mukaan ja kuulemaan kansallismielisestä sanomasta.

Toisena tuomme tietysti tietoutta nuorille poliittisista vaikuttamistavoista, mutta niitä tulee toimiakseen laittaa myös käytäntöön. Edistämme jäsentemme etenemistä kaikilla yhteiskunnan aloilla ja kaikissa mahdollisissa vaikuttamiskanavissa, kuten erinäisissä valtuustoissa ja kongresseissa. Samalla tuomme yleisesti tietoutta ja tuotamme materiaalia suomalaisesta historiasta sekä kulttuurista. Tämä siksi, että suurempi tietoisuus omasta kulttuurista ja historiasta tuo ihmisistä kansallismielisemmän puolen esiin. Otamme myös kantaa hyvin perustellusti erinäisiin yhteiskunnallisiin epäkohtiin, mikä saattaa pistää ihmiset miettimään.

Missä ja miten akseli on edistynyt?

Akseli on perustamisestaan alkaen vaikuttanut monilla eri tavoilla, joidenkin nuorten tie on ollut vaikuttaa perinteisissä luottamustehtävissä ja erinäköisissä valtuustoissa kun taas toiset ovat liittyneet puolueisiin. Poliittista aktivismia toteutettaessa pyrimme olemaan rajaamatta pois vaikuttamisen keinoja niiden epätavallisuuden perusteella. Akseli on lyhyeen olemassaoloonsa nähden saanut varsin kattavan jäsenpohjan edustaen monipuolisesti kaikkia yhteiskuntaluokkia, uravalintoja ja koulutustasoja. Siinä suhteessa akseli on onnistunut olemaan kaikille kansallismielisille kattava järjestö, ja niitä kautta akseli kykeneekin edistämään kansallismielisyyttä kaikilla yhteiskunnan aloilla tehokkaasti. Akselille on kysyntää laajemmallakin, sillä Varsinais-Suomen akseli perustettiin kesällä ja tällä hetkellä kysyntää on löytynyt myös muualta Suomessa. Akselilla on siis hyvät rahkeet levittäytyä laajalle Suomessa, mikä luo lisää puitteita vaikuttamiselle. Edistystä on myös tapahtunut tapahtumien monipuolistamisessa ja verkostoitumisessa, jonka ansiosta akselilla on hyvät suhteet vähän kaikkialle.

Miksi liittyä akseliin?

Akseli tarjoaa toimintaa sekä seuraa kaikille nuorille, joilla on kiinnostusta aatetta kohtaan. Halutessaan tietynlaista toimintaa nuori voi myös itse ehdottaa sitä, jolloin sitä mitä luultavimmin järjestetään. Akseli on kanava kansallismielisille nuorille toteuttaa itseään ja vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan haluamallaan tavalla, sen takia monentyyppinen toiminta on mahdollista.

Millaista yhteistyötä akseli tekee muiden maiden kansallismielisten nuorisojärjestöjen kanssa?

Uudenmaan akseli näkee yhteistyön ulkomaalaisten järjestöjen kanssa hedelmällisenä yhteistyönä. Niin kauan kun yhteistyöjärjestöjen tavoitteet eivät ole ristissä Suomen edun kanssa, on yhteistyöllä paljon potentiaalia. Suomeakin koittelevat epäkansalliset trendit ovat globaaleja ja näin niitä vastaan täytyy taistella kansallisen tason lisäksi myös globaalisti. Akseli onkin tehnyt jo varhain yhteistyötä ulkomaisten kansallismielisten kanssa. Akselin tekemät yhteistyöt ovat näkyneet mm. ideoiden jakamisena, kulttuurityönä, haastatteluina, vierailuina ja kampanjoina. Esimerkiksi alankomaalainen Geuzenbond haastatteli Akselia lehteensä ja virolainen Sinine Äratus vieraili Suomessa itsenäisyyspäivänä 2021. Yhteistyöt tulevat tulevaisuudessa tiivistymään vieläkin enemmän.

Miten kiinnostunut pääsee mukaan toimintaan?
Entä jos ei asu Uudenmaan alueella?

Pyrkimyksenämme on laajentaa toimintaa eri puolille Suomea. Vaikka ei asuisi Uudellamaalla, yhteyttä kannattaa silti ottaa. Liikkeemme on kerännyt kiinnostussa myös muissa maakunnissa, ja kauttamme voi mahdollisesti olla mukana luomassa uutta porukkaa omalle kotiseudulle.
Jos asut Varsinais-Suomen alueella, yhteyttä kannattaa ottaa Varsinais-Suomen akseliin.
Lisätietoja: www.uudenmaanakseli.fi Jäseneksi: www.uudenmaanakseli.fi/jäseneksi

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Hyvä!!!

Suomen nuoriso kaipaa ja tarvitsee enemmän kuin koskaan Suomen historian aikana tervettä ja isänmaallista toimintaa!!!
Etenkin kuin muutoinkin nuoten ihmisten liikunta on vähäistä ja kaikki toiminta, joka terveellä ja raikkaalla tavalla muistuttaa alkuperäistä partiotoimintaa kädentaitoineen on tervetullutta!

Kommunistinen ja vihreä mädätys, joka vahingoittaa lapsia, jo päiväkodeista asti aina puna-mafian tukilinnakkeisiin yliopistoihin asti. Ja kun koko tuon myllyn läpi on mennyt. Tuloksena on kaiken kauniin, terveen ja moraalin vihaajia, josta vähäisin ei ole Suomi ja sen kansa.

Puolueeton

Hyvää toimintaa nuorisolle, jolle jaetaan kouluissa ja TV:ssa monenlaista luonnottomia ja virheellisiä valheita sukupuolisuudesta, tasa-arvoisuudesta, ilmastonmuutoksesta, kulttuureista,… (Tasa-arvoisuudesta huomautan, että sitä ei ole olemassakaan, vain poliittisessa ideologiassa ihmiset leimataan tasa-arvoisiksi, mikä ristiriitaisesti johtaa pahaan eriarvoisuuteen ja rasismiin.)