Kotimaa Video

Kansalaisen videoreportaasi Marssi elämän puolesta -tapahtumasta Helsingissä 10.9.2022

Verkkolehti Kansalainen seurasi Marssi elämän puolesta -tapahtuman tunnelmia. Haastatteluissa avajaispuheenvuoron pitänyt pastori Samuli Siikavirta ja marssille osallistunut kansanedustaja Päivi Räsänen.

Marssi järjestettiin tänä vuonna toisen kerran ja järjestäjien tavoitteena on tehdä marssista vuotuinen perinne. Marssin tarkoituksena on järjestäjien mukaan lisätä yhteiskunnallista keskustelua abortin kipeästä todellisuudesta, joka koskettaa monia suomalaisia, mutta josta ei silti juuri keskustella. Järjestäjät ovat Jyväskylän ja Kouvolan Elämän puolesta -ryhmät yhteistyössä Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan ja Patmos Lähetyssäätiön kanssa.

 

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Ilmastoahdistus: Ei saa hankkia länsimaissa lapsia, sillä maailma tukehtuu kuin hinkuyskäinen!

Mutta Matuja pidikkeetömästi Eurooppaan, pohjoismaihin ja Suomeen, jossa afrikkalaisten ”hiilijalanjälki” (täyttä p…a, sillä elämän oleellinen osa on hiilidioksiidi) kumuloituu sataluokkaisiin mittasuhteisiin.

Feministit, liberaali-kommunistit kiljuvat: Ottakaa ampuma-aseet pois, mkoska ampuma-aseet murjaavat satoja ja tuhansia lapsia!

Feministit, liberaali-kommunistit kiljuvat: ”Minun ruumis, Minun valinta yksin. Vapaus murhata lapsi kohdusta poisottamalla kuin mustapää nenänpäästä ja ”that¨s it

On aivan ERI asia, jos nainen raiskataan, isänsä seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi joutunut tytär ja äidin hengenvaaraallinen sairaustila, joka johtanee äidin kuolemaan synnytyksen seurauksena.

Olen lisäksi huomannut, että irtosuhteisen seksin jälkeen tai aviolitossa paheksunta on tukahduttavaa kun lapsen isä vaatii aborttia. Kun kuitenkin lapsi saa syntyä. Kun lapsesta tai raskausaikana puhetta tulee. Muistetaan joka yhteydessä mainita, että mies halusi aborttia.

Ennen oli sanonta: ”Mitä sota miehelle. Sitä synnytys naiselle!”

Irmeli

Naisella on oikeus omaan kehoonsa ja oikeus myös aborttiin. En kuitenkaan hyväksy aborteilla tehtailua, ettei välitetä ehkäistä. Nykyäänhän ainakin meillä Suomessa on jälkiehkäisypillerit eli ns. katumuspilleri, joka on oikein hyvä asia. Mutta aborttioikeutta ei missään nimessä saa eikä voi ottaa pois. Se millä viikkoilla sen vielä voi suorittaa, on sitten toinen asia. Mutta täällähän se yleensä on 12 viikkoon asti ja erikoistapauksissa myöhemmin ja yleensä aina jos äidin henki on vaarassa. Ja aina raiskauksen tai insestin seuraus raskaus tulee keskeyttää. Kellään naisella ei ole velvollisuutta synnyttää väkisin tai muille.

Peter Kreisler

Kerrankin järkevä ja kiihkoton analysointi asiasta. Olinkin jo ehtinyt kyllästyä perustelemattomiin emotionaalisiin puolesta tai vastaan vihapuheisiin asiasta.
Oma mielipiteeni on, että abortti ei ole ehkäisyväline, mutta on tilanteita joissa se on varsin perusteltu ratkaisu.

SM.

Jos yhteiskunta ei millään tavoin rahoita muita kuin terveyteen ja rikokseen kytkeytyviä abortteja niin varmasti määrä vähenee.

Piikkilampaat

Uskonto ainakin helkkariin tuosta.
Jos nuo marssii satukirjansa mukaan niin ei edes törkeästi joukkoraiskattu nainen tai lapsikaan voisi keskeyttää raskauttaan.

Kata

No ei se niin mene mutta varoittava esimerkki oli tuo USAn Roe v. Wade joka salli joka osavaltiossa abortin vielä viimeisellä kolmanneksella.Mieti sitä,järkyttävää.
Kuolemantuomio vaihtelee osavatioissa mutta tuo käytäntö aborteissa oli kauhea.12-14 viikkoa on suurimmassa osassa Eurooppaa.Jos ei silloin tiedä mitä haluaa niin sitten synnyttää lapsen ja antaa adoptioon.Moni haluaa yhä lapsen vaikkei olisi omakaan ja hyvä niin.

Peter Kreisler

Mikä perustelu tuo ”No ei se niin mene…” oikein on, en ymmärrä sen sisältöä, enkä sitäkään mitä asialla on tekemistä Kuolemantuomion kanssa, tuomiohan annetaan teosta, joka on riittävän vakava, tässä keskustellaan ihan muusta asiasta.

Kata

No miepä sulle kerron ko et tajua!JOS kuolemantuomio on osavaltiokohtainen niin silloin osavaltioilla on oikeus säätää myös omat aborttilakinsa myös ja niinhän se nyt menee kun tuo karmea laki kumottiin.
Ja koska olet mies ilmeisesti niin viimeinen kolmannes tarkoittaa jo lasta joka jopa jää eloon vaikka tulisi maailmaan liian aikaisin.Sellainen ”eliminointi” on järkyttävää mutta jos on terveysongelmia äidillä (esim paha raskausmyrkytys) niin silloin voidaan toimia mutta aiemmin.
Ja ”ei se niin mene”tarkoittaa että kyllä abortin saa jos on joutunut uhriksi jollekin molopäälle jolla molo ajatteli.Ja sen saa muutenkin jos ei halua lasta pitää mutta ajoissa päätös!

Joko sisältö meni perille vai piirränkö raskauden eri kuukaudet?

https://kaksplus.fi/raskaus/raskaus-viikko-viikolta/12-raskausviikko/

Peter Kreisler

Tulihan se miesvihakin vihdoin sieltä, koska minä olen mies en tajua ja esimerkissäkin on jonkin molopään uhri, joka molollaan ajatteli.
Että, näin kiihkottomasti sitä asiasta keskustellaan.

Kata

😀 Kiesus sentään ai miesviha…mie kun tykkään miehistä,oli työkavereinakin paljon kivempia mutta marisevista ja pilkunn…sta en tykkää…oli sitten oletettu tai mikä vaan!

”No ei se niin mene..” vai meneekö sittenkin! 😀

Ja en kai noita pahantekijöitä kutsu ”herroiksi”,molopää mikä molopää.Sie et lukenu kunnolla ko ei sinusta ollu kyse mutta otit ittees kuitenkin no voivoi ja kivvaa päivää, sori siitä.

Peter Kreisler

En ota itseeni, sillä jokaisella tulee olla oikeus mielipiteen ilmaisuun. Nautitaan siitä oikeudesta niin kauan kuin se on meille edes osittain olemassa.

Uusimmat uutiset