Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Minna Reijonen vaatii, että maakuntaveron valmistelu on lopetettava

Valtiovarainministeriössä valmistellaan edelleen maakuntaveroa. Valmistelu kestää vuoden 2022 loppuun asti.

-Jos uusi vero otetaan käyttöön, se tulee hyvin todennäköisesti lisäämään kokonaisveroastetta. Suomessa on jo nyt ankara verotus. Palkasta käteen jäävä osuus on pienempi kuin monissa muissa Euroopan maissa, sanoo Reijonen.

Kokonaisveroasteen nousu vähentää kuluttajien ostovoimaa ja vaikuttaa sitä kautta yritysten toimintaan heikentävästi. Tämä puolestaan vähentää valtiolle, kunnille tai alueille tulevia verotuloja. Kokonaisveroasteen nousu ja sitä kautta kuukausittain käteen jäävän palkan pieneneminen ei myöskään kannusta matalapalkka-alalla työskenteleviä työntekoon, kun lähes saman tai jopa enemmän rahaa saa työttömänä erilaisten tukien kautta.

-Suomi tarvitsee huippuosaajia ja kaikkia työkykyisiä Suomessa asuvia rakentamaan työllään suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Tätä ei saa vaikeuttaa kokonaisveroastetta nostamalla, sanoo Reijonen.

On käynyt ilmi, että maakuntaveroa valmistellaan edelleenkin, vaikka on kerrottu, ettei tätä veroa tulisi. Resurssien käyttämien siten turhaan valmisteluun ei ole järkevää. Valmistelusta tulee merkittäviä kustannuksia. Maakuntaveron valmistelu tulee välittömästi lopettaa.

Reijonen teki eduskunnassa toimenpidealoitteen hallitukselle, että se ryhtyy toimenpiteisiin, jotta maakuntaveron valmistelu lopetetaan välittömästi.

21 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kohta maksellaan veroja

Minähän sanoin jo vuosia sitten että vuonna 2025 jokaisen Suomalaisen kunnan veroprosentti on 40-45% riippumatta missä sitä asuu. Ja kaikki nauroivat että ei se voi niin korkealle nousta. Mutta kyllä se nousee. Siihen ei enää kauaa voi varautua.

Samaa olen sanonut jo pitkää siitä kun nuoret kitisee ettei ole varaa tehdä lapsia. Sanoin 2008 että nyt ei ole kovat ajat, ne on vasta tulossa. Nyt kannattaa tehdä lapset sillä tulevasuudessa siihen ei ole varaa. Aiemmin nuoret halusi autot ja lomamatkat sekä lemmikit lasten kanssa huomettoman elämän päälle. Nyt on huoli jo omasta elämästä ja sekös ”ahdistaa ja hämmentää”. Olis kannattanu kuunnella vanhempien neuvoja. Nyt ei kohta saa ruokaa edes itelle eikä ole koukaan hautaan panemassa.
Ja tämä kaikki lähti liikkeelle Kokoomuksen Henna Virkkusesta. Se oli tarpeeks tyhmä ja alkoi ajaa tätä eteenpäin. Ja siitä hyvästä se sai palkkiokis viran EU:sta. Jo Kekkonen sanoi aikoinaan:”Kokoomusta ei koskaan saa päästää hallitukseen sillä ne haluavat myydä Suomen”.

Eka Kettunen

Ai niin, nehän muuttaa maakuntaveron nimeksi hyvinvointialuevero ja taas kansaa pissittiin linssiin.

ps. ajoneuvovero on pysyvästi väliaikainen vero, aivan kuten silloinen hallitus lupasi eikä nykyiseltäkään hallitukselta lupaukset lopu

John Quiman

Ainoa, mikä on pysyvää, on verotuksen kasvu.

Eka Kettunen

Nykyinen hallitus sanoo yhtä ja tekee toista, johan sen huomaa buumerikin.

John Quiman

Vetää ”sinun parhaaksesi” maton jalkojesi alta ja jättää siihen loijumaan pulassa.

I'm only assking

Entä, jos ensin erottaisiin EU:sta, poistettaisiin 400 000:lta keharilta taikaseinän käyttöoikeudet ja palautettaisiin kauppasuhteet Venäjään. Ehkä verot alkaisivat riittää, kuten vielä 80-luvulla. Toki silloinkin vinguttiin, mutta ehkä 30 vuoden orjuus on jotakin opettanut.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by I'm only assking
Tuumailija

Taloutta parantava liike olisi kerättyjen verojen, veroluonteisten maksujen korvamerkintä.
Kerätyt varat ohjattaisiin sinne mihin nimikekin viittaa esim. sosiaali-ja terveysmaksut menisivät sellaisenaan terveydenhuoltoon ja sen kehittämiseen, ajoneuvovero teiden ja tieturvallisuuden parantamiseen.

Ei olisi teveyskeskusmaksuja tai potilasjonoja, olisi varaa palkata puoskareita ja hoitajia ilman ulkoistuksia, teiden kunto nousisi kohinalla etc. Samalla olisi varaa työllistää ihmisiä ihan omista resursseista pidemmäksikin aikaa.

Liittojen ja uskontokuntien tuet pois kokonaan ja toiminta veronalaiseksi, jäsenmaksut saisivat pitää verovapaana.
Yleensäkin tukiviidakon roima karsiminen ja järkeistäminen.

Tosi, alettaisiin toimittamaan sitä yhdenvertaisuutta täysipainoisesti, keharit yms. parasiitit samalle viivalle ja samoille sanktioille kuin kantaväestökin, ei ohituskaistoja saati helpotuksia missään, jos ei kelpaa niin voi mennä vaikka takaisin tai ruotsiin.

Kata

Oikeassa olet.Esim terveydenhuoltoon raha oli korvamerkitty vielä 90-luvulla…sitten menikin rahaa yhtäkkiä ihan muualle…ja konsultit kiersi kalliilla palkalla tutkimassa onko liikaa henkilökuntaa sairaanhoidossa…20 minuutin kuluttua totesivat että 3 liikaa…esimerkiksi.
Ikäänkuin sairaalassa olisi ”normipäiviä”,oli sitten joulu tai juhannus…
Silloin alkoi sairaanhoidon alasajo.

Tuumailija

Terveyskeskuskäynti tuli ilmaiseksi 1981, sitä ennen oli hurja 6 markan vuosimaksu jolla rahoitettiin ensisijaisesti erikoissairaanhoitoa.
Maksu tuli takaisin -90 luvun ”laman” myötä, koska tällä yritettiin kompensoida rahan muualle hölväämistä.
Siitä lähtien se vyö on kiristynyt selkärangan ympärillä ja paras esimerkki oli mainitsemasi konsultit/saneeraajat, joilla ei ollut kuin agenda mutta ei tiedonmuruakaan terveydenhuollon toiminnasta.

Koko kompesaattiosysteemi taisi poistua kaikkialta -95 lopullisesti.

John Quiman

Veor nousevat, edut heikkenevät ja hallitukset ottavat lainaa mielin määrin.

Eikö kansalla herää kysymys, että miksi rahat eivät enää riitä, siis ne mitkä riittivät ennen? Mihin rahat oikein katoavat? Miksi kaikki pitää maksaa moneen kertaan, eikä sekään riitä? Terveydenhuolto maksetaan ensin veroina ja sitten vielä uudestaan, jos niitä käytetään.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Tuumailija
Lieväasteinen

Ajavat heikko-osaisimpia kantasuomalaisia tietoisesti silmukkaan tai junan alle. Ei ole ihmistä, ei ole ongelmaa, kuten Stalin sanoi. Näin vanhukset, invalidit ja pitkäaikaissairaat ”hoidetaan” mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Kata

On tämä yhtä pooppia….taatusti ei leikata kaikilta,vattujen kevät.

ike

Konsultteja alettiin käyttämään vähän jokapuolella kun ihmiset joita virkoihin valittiin eivät edes minimissään hallineet työtä johon heidät oli valittu. Kyllä jokainen voi hoitaa minkä viran ja homman tahansa kun vaan sitten ottaa konsultin, erikoisosaajan töihin hoitamaan asiat.

ike

Minäkin näin tuollaisen unen mutta sitten heräsin.

John Quiman

80-luvulla verotus oli vähäisempää. Verotus on koko ajan kasvanut. Tarkoituskin on ollut, että kun lisätään vähitellen, ihmiset suostuvat. Jos 60-luvulla olisi nostettu nykytasolle kerralla, olisi siitä seurannut vallankumous saman tien.

Suomi vajoo basgaan

Vielä tammikuussa ko veroa ei pitänyt missään nimessä tulla.

Tää on niin ihanan luotettavaa tää nyky meno.

Jonkin ajan kuluttua tulee vielä EU -vero. Vidu täällä oo järkee tehdä töitä. Sammutetaan valot ja hörpitään juomia.

ike

Nykymeno on aivan yhtä luotettavaa kuin vihervasemmiston sanat ja teot aina. Kyse on vain siitä koska suomen kansa saa tarpeekseen tuosta touhusta, kärsivällistä porukkaa kun ollaan niin taitaa vielä mennä aikaa.Ai niin, ei kaikki ole kiinni tuosta. Seuraavien vaalien ääntenlaskenta pitää myös ottaa luupin alle. Kaikkien äänestyspaikkojen äänet pitää laskea vähintään kahdesti niin kauan että epäselvyyksiä ei ole, nythän niin ei tapahdu. Lisäksi olisi hyvä jos olisi epäluuloisten kansalaisten ryhmiä tarkistamaan ääniä, siitä ei saisi tulla ylimääräisiä kustannuksia ryhmille vaikka jotkut kaupungit ja kunnat näin yrittävätkin toimia. Kustannukset ovat kuitenkin pieniä korruptioon verrattuna.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
Tuumailija

Sotekin kaatui 4 kertaa eduskunnassa, silti sitä toimitettiin käytännössä koko ajan ja siirrettiin palveluita yksityisille alihankkijoille.
Lopuksi sote saatiin läpi, koska oli jo niin paljon siirretty yksityisille toimintoja, että sopimusten purku tulisi ”kalliimmaksi” kuin jatkaminen.

Samalla tavalla suomea hivutetaan natoon, vaikka se kategorisesti kielletään. Vuosikymmeniä on jo yhdenmukaistettu kalustoa sekä aseistusta nato standardiin, tehdään perustuslain vastaisesti soppareita toimivallattoman presidentin toimesta, otetaan vieraita joukkoja suomen maaperälle (naton hybridikeskus, frontex).

Porukka kulkee unessa ja lopulta kaikki tule yllätyksenä kultakalan muistin omaaville lampaille. Kaikki tehdään julkisesti, röyhkeästi ja porukka ei osaa yhdistää lankoja edes kengännauhoja pidemmälle, ei pitää olla loaferit, crocksit tai tarrakengät.

John Quiman

Milläs sitten maksetaan Etelä-Euroopan maiden kassojen vajaukset, sosiaaliturvamaahanmuutto, ”ilmastonmuutoksen pysäyttäminen” ja monet muut tärkeät asiat? Ei niitä kovin innokkaasti muut maat maksa, joten Suomelle se lasku tulee maksettavaksi.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Olen toista mieltä. Veroprosentti täyteen sataan. Ulkomaalaisille täydet verohelpotukset. Kantikset kuolkoon nälkään. Anon sanoin; ootte joka v…tun tollo syyllisiä tähän. Ei mulla muuta.