Kotimaa Politiikka Uutiset

Kansanedustaja Riikka Purra: Hoitajilla on täysi oikeus vaatia parempaa laillisessa lakossa

Hallitus suunnittelee lakia potilasturvallisuuteen vedoten, joka käytännössä pakottaisi lakossa olevia hoitajia töihin. Lakiesityksen antaminen on viivästynyt aiotusta, ja sen tiedetään hiertävän hallituksen sisällä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ihmettelee hallitusta, joka on jälleen kepittämässä hoitoalaa.

– Kauniista puheista huolimatta, etenkin aluevaalien alla, hallitus ei ole valmis tekemään mitään konkreettisia korjaustoimia hoitoalalle. Sen sijaan hoitajat ovat hallituksen poliittinen heittopussi, jolle voidaan lupailla mukavia ja tosipaikan tullen kuitenkin kepittää, Purra sanoo.

Vasemmisto raivoaisi, jos se olisi oppositiossa

– Jos maassa olisi oikeistohallitus, joka suunnittelisi hoitajien pakkolakia millä tahansa perusteilla, koko vasemmisto-oppositio raivoaisi ja kannustaisi Senaatintorilla toinen toistaan seuraavia mielenosoituksia. Ilmassa kaikuisivat lahtarisyytökset, kuten viime hallituskaudella. Pääministerikin vielä oppositiossa ollessaan kannusti naisvaltaisia aloja yleislakkoon palkkakehityksen ja arvostuksen nostamiseksi. Nytkö se ei sitten enää käy, Purra ihmettelee.

– Perussuomalaisten mielestä hoitajilla on täysi oikeus vaatia parempaa laillisessa lakossa.

Ratkaisu neuvottelemalla – ei pakkolaeilla

Purran mukaan hallituksen sote- ja hoitoalan ongelmien korjaaminen on luokattoman huonoa. Hän toivoo, että työmarkkinaosapuolet palaavat pian neuvottelupöytään, ja asiaan saadaan ratkaisu.

– Tosiasia on, että kunnilla ei ole rahaa tämänkään hetkisiin menoihin. Ei edes nykyisiin palveluihin sotessa. Kuntien talous on voimakkaan alijäämäinen, vaikka sitä koronatukipaketit keinotekoisesti peittelevät. Hallitukselta tulee uusia tehtäviä liukuhihnalta, mutta raha ei seuraa, Purra sanoo.

Soteuudistukseen riittävä rahoitus puuttuu yhä

– Surkeinta on, että kiireellä läpi vietyyn soteuudistukseen ei edelleenkään ole varattu edes välttämättömiä resursseja. Ei sen paremmin ICT:hen kuin palkkaharmonisointiin. Ei ole lainkaan selvää, että palveluita kyetään aikataulussa siirtämään hyvinvointialueen hoidettavaksi. Perussuomalaiset puhui tästä koko aluevaalikampanjan ajan, ja se on entistä ajankohtaisempaa. Lisäbudjeteista ei ole ollut riittävää apua, Purra kuvaa.

– Seuraavalle hallitukselleko tämäkin jää?

Hoitoalan kriisin ratkaisu menojen priorisoinnista

– Rapautuvat terveyspalvelut, hoitoalan vakavat ongelmat työhyvinvoinnissa, aiottu pakkolaki ja soteuudistuskupla kertovat karua kieltään hallituksen kyvyttömyydestä lunastaa lupauksiaan tai edes puhua totta. Hoitoalalla on kriisi, Purra sanoo.

– Perussuomalaisten linjana on tärkeysjärjestys, jossa suomalainen tulee ensin – omien kansalaistemme turvallisuus ja hyvinvointi. Valtion kaikkien menojen pitäisi heijastaa tätä, ja siksi vastustamme rahojen jakamista pitkin maailmaa, maahanmuuttoon, kehitysapuun ja vaikuttamattomaan ilmastokunnianhimoon.

– Sitä pitäisi käyttää omiimme, kuten sotepalveluihin ja hoitoalan ongelmien korjaamiseen. Tähän hallitus ei ole valmis, Purra sanoo.

30 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
QLazarus

Niin muuten ihan hyvä kirjoitus mutta Vasemmisto ja SDP nimenomaan vastustivat kyseistä lakia eduskunnassa. Yksinkertaisesti terveysministerin tehtävä on tällaiset esitellä, oli se kuinka ikävää tahansa. Mitenkäs Perussuomalaiset äänesti varmaan yksissätuumin lakia vastaan? Kuten myös kikyä vastaan? Entä irtisanomissuojan heikentäminen? Nyt on hieman olkiukkoja joukossa, tosin niin oli minullakin.

Aamulehden mukaan

Lueskelin tässä Kokoomuksen pää-äänenkanntattajaa Aamulehteä, jossa oli sairaahoitopiirin Timo Martikaisen lausuntoja palkankorotusvaaatimuksista.

Martikainen kertoi että yksin TAYS:in hoitajien palkankorotukset tekisivät 10,962 miljoonaa euroa lisäkulua. Ööö, ei pitäisi olla mikään ongelma kaupungille joka juuri viime vuonna teki puhdast voittoa 73 miljoonaa euroa. Sitäpaitsi, kaupungin alhainen tuloveroprosentti (20.25%) mahdollistaaa tuloveroprosentin korotykssen yhdellä prosenttiyksiköllä, ja silti se on kilpailukykyinen ympäristökuntiin nähden. Sillä onhan Tampere maakunnan napa.

Toisaalta ihmettelen sitä että jos jokaiselle hoitajalle korotus on artikkelin mukaan ~500e, ja puhutaan kuitenkin 3.6% korotuksesta, niin onko hoitajien palkka keskimäärin 1157e/kk (500/0.036/12)??? Tai toisinpäin laskien, jos palkankorotus olisi mainittu 500e/kk, niin onko hoitajia TAYS:issa lähes 1827kpl (10962 000e/500/12)?

Jos palka on keskimäärin tuo 1157e/kk niin on sitä syytäkin nostaa vähintään se 500e/kk. Sitäpaitsi, mistäs lääkärien palkat sitten maksetaan, kun artikkelissa mainittiin että hoitajien palkankorotukset maksettaisiin veroista? Tai mistäs yksityisklinikoiden laskut maksetaan jos ei veroista? Valtion lottovoitoistako vai Veikkauksen voitoista? Eikö Veikkauksen voitoista voitaisi kanavoida 2/3-osaa hoitohenkilökunnan palkkoihin?

Ruupo Kustaa

Taitaa olla sellainen tilanne, että lisäraha hoitajille olisi pois Afrikalta. Ja näin ollen hoitajat eivät lisärahaa tule ainakaan vaatimaansa määrää saamaan.

ike

Kun nyt yksi ja toinenkin liitto alkaa nostamaan päätään ja palkat eivät riitä ja korotuksien täytyy olla tuntuvia.Missä ymmärrys on ollut kun kuitenkin äänestetään vihervasemmistoa. Luulette että raha tulee hallituksen päätöksistä. Koittakaa tulla aikuisiksi ja äänestäkää puolueita jotka haluavat lopettaa rahan kylvämisen maailmalle. Viimeisin viesti ilmastonmuutoksesta sellaista potaskaa että en viitsi toistaa. Hätätilaa on jatkunut ainakin viisikymmentä vuotta (siis vihervasemmiston ja ilmaston hätätilaa). Ilmasto on kuitenkin muuttunut aina. Heittäkää nyt viimeinkin nuo idealistit joilla ei ole mitään käsitystä tieteestä tai taloudesta ulos hallituksesta, propagandasta huolimatta.

OoO

Aina kaikki heikennykset duunarien etuihin on tapahtunut sdp:n ollessa hallituksessa…

Puolueeton

Yksikään puolue ei ole selvillä rahankäytöstä, tärkeää on vain puolueen etu eikä suinkaan kansalaisten etu. Tuulivoimaa tuetaan rahalla, jolla voisi toteuttaa 76000 hoitajan palkkavaatimuksen ja palkata 15000 hoitajaa lisää. Ilmastonmuutospropaganda on aivopessyt poliitikot. Muista seuraavissa vaaleissa.

Eka Kettunen

Hallituksen toimista päätellen se vastustaa hoitajien palkkauksen parantamista ja työolojen saattamista kuntoon, sillä valtio on juuri se taho joka vastaa loppupelissä kuntien rahoituksesta.

Suomen konkurssi häämöttää

Millä rahalla? Kaikkea vaan lisää ja mistään ei säästetä.

tyhmä ehdotus?

Tuossa vasta käytiin aluevaalit jossa hankittiin kepulaisten ja demareiden poliitiikkojen kavereille isopalkkaiset ja täysin turhat virat joihin kyllä näyttää rahaa löytyvän… voisikohan osan näiden turhakkeiden palkoista kenties antaa hoitajille ja muillekin sote-alan työntekijöille?

Toinen täysin turha ja kovapalkkainen ihmisryhmä joka voitaisiin irtisanoa ja jonka palkat voitasiin antaa sotelaisille on kaikki nuo turhat asiantuntijat ja neuvojat jotka palkattiin hallituksessa olevien puoluiden kansanedustajille silloin kun suomella oli EU:n puheenjohtajuusvuoro 2019 syksyllä, tuo vuki on käsittääkseni mennyt ja nuo turhat ihmiset ovat vieläkin vetämässä kohtuuttomia palkkiota pelkästä olemassa olostaan.

Teatteria

Säästetään NATO-maksuissa. Se 2%-yksikköä tekee vuodessa 5.4 mijardia euroa. Samalla kertaa voidaan peruuttaa niiden lentokyvyttömien kalkkunoiden lentokoneiden tilaus. Ja säästetään 70 miljardia euroa. Itse asiassa, säästeään vähän enemmän kun pois jää myös maalaitteisto joka on yleenä saman suuruinen kuin pelkät lentokoneet.

Sitten, kansanedusjien paljoista voidaan leikata 30% ja saman verran lääkäeiltä. Uusinen hyvinvointialueiden johtajien palkat voidaan asettaa maksimissaan 8000e/kk. Sen jälkeen rahan perässä juoksevat eivät enää hingu sinne ja johtjiksi hakee oikeasti niitä joilla on halu auttaa.

Tuumailija

Mielenkiintoista että suomessa on poliitikot huutaneet säästöjä jo -80 luvun alkupuolelta lähtien, milloin mistäkin pitää säästää, mutta kukaan ei kerro että mihin ja miksi.

Poliislta loppui dieseli autoista 80- luvulla, puolustusvoimien piti supistaa varuskuntia ja henkilöstöä 90-luvulla sekä maajussien lopettaa tuottamaton tilanpito (ollut säästön kohteena jo 70-luvulta lähtien) jotta sääsätettäisiin, 00-luvulla ulkoistetaan kuntien ja valtion toimintoja yksityisille jotta säästetään.

Silti poliisille on varaa hankkia kyberturvallisuuskeskusta ja panssariautoja (kun natsit marssivat yötä päivää kaduilla), puolustusvoimille hankitaan kalustoa ja uudistetaan organisaatiota yhdenmukaistetaan nato standardiin kautta rantain, maataluoden tuotantotilat ovat niin suuria ettei niiden pito ilman korruptiotukia ole mahdollista, kunnat ja valtio on ulkoistanut toimintoja kovalla rahalla välittämättä tulevista lisäkuluista, missä se säästö olikaan.

Nytkö ne kaikki ”säästöt” hölvätään maailman tuuliin ja kansalle sanotaan taas että säästäkää, vyötä tiulemmalle ja kaalisoppaa ohuemmaksi?
Kymmenien ellei satojen miljardien polttaminen ei ole tuonut mitään hyvää tahi edistyksellistä kansalle, ei edes koko maan kattavaa yhtenäistä potilastietojärjestelmää (näitäkin tietoja on alettu jo jakamaan maksua vastaan 3:lle osapuolille) koska se on liian kallis ja aikaavievä prosessi.

Persuihin pettynyt

Muistuttakaapa minkä puolueen edustajat äänestivät sote-alan työntekijöiden pakkopiikityslain PUOLESTA peruslakivaliokunnassa, EIVÄT ole millään lailla vastustaneet KANTAsuomalaisten lasten piikittämistä kokeellisilla rokotteilla ja kävivät vähintäänkin kyseenalaiset puheenjohtajavaalit puolueen sisällä jonka tulokset tiedettiin useassa paikassa ennen kuin ne julkaistiin pääkallonpaikalla?

Kyseessä taitaa olla se sama puolue jonka kannattaminen loppui allekirjoittaneella 16.5.2021 kun se jarrutuskeskustelu siitä EU:n tukipaketista loppui mystisesti kuin seinään puolueelta joka väittää olevansa täynnä viimeiseen asti suomalaisten edun puolesta taistelevia isänmaallisia ihmisiä. Ainoa selitys tuohon jonka itse keksin on se että globalistit ostivat persut joko hiljaiseksi tai sitten hieman isommalla summalla peräti ajamaan omaa agendaansa kaikkien muiden puolueiden tavoin. Toinen mahdollinen selitys jonka olen kuullut on se että Ville Taviolle olisi luvattu jarrutuskeskustelun keskeyttämistä palkkioksi oikeusministerin paikka tulevassa hallituksessa kokoomuksen kanssa (oletan Purran puheenjohtajuuden ja puolueen tämänhetkisen EU ja NATO kiiman kuuluneen diiliin). Vai tuliko lopetuskäsky kenties puolueen sisältä eräältä ”työmieheltä” jonka toimenkuvaa kukaan ei tunnu tietävän eikä myöskään ole koskaan millään lailla valittu tehtäväänsä ainakaan millään demokraattisella tavalla? Voisiko joku kyseisen puolueen jäsen vihdoin kertoa mikä tai kuka tuon jarrutuskeskustelun aikuisten oikeasti pysäytti ja mihin puolueen EU-integraatio ja NATO vastaisuus oikein on hävinnyt?

En millään enää itse muista kyseisen puolueen nimeä… perusglobalistit? perus(maan)petturit? peruskokoomuslaiset? Oli se mikä tahansa KANTAsuomalaisista ihmisistä kyseinen puolue ei enää välitä ja haluisin saada sille tyhmyyttäni antamat äänet takaisin kolmen viimeisen eduskuntavaalien ajalta ja antaa ne jollekin kansallismieliselle puoleelle (mikäli semmoisia on enää olemassa) koska en todellakaan ole saanut kyseiseltä puolueelta sitä mitä tilasin.

Kata

Voivoi ota samariinia ja rauhoitu…kohta on sydäri lähellä kun noin kiihdyt ja vatsakatarri ja vihervasemmistoummetus.

Muista äänestää vihervassareita…ja koko maailma loistaa auvoisena kun kaikki paitsi eliitti on köyhiä…se NWO nääs on heillä toiveena ja Young Leaders oppinsa saaneet ja toteuttavat parhaillaan.
Heiltä saat mitä tilaat ja se on nähtävissä SuomessaKIN!

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Minä lopetin kannattamisen 2015, kun Torniosta lappasi väkeä ja persut raapisivat pers..tään.

SinimustaFani

Itse lopetin äänestämisen 2019 kun Persut kannattivat poliisivaltiolakia. PS puolue on mädäntynyt suvakkipuolue nykyään. Sinimustat eduskuntaan. Ei pakkopiikeille ja maskeille.

QLazarus

Prkl kommentoin ”väärään lokeroon” ei pitänyt tulla tämän alle. Tämä oli viime omaan hyvä kommentti Eikö täältä todella pystyy poistamaan viestejä, vaikka muokkaamaan pystyy 🙂 ( laitoin nyt sitten tähän tällaisen tekstin tilalle väärinymmärryksen välttämiseksi, kun ei kerran viestiä voi poistaa…)

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by QLazarus
Teatteria

Jopas nyt, kosiskellaan hoitajien ääniä seuraaviin vaaleihin. Ei ole aiemmin paljon kuulunut puolustavia lausahduksia.

Kantsiisko kuunnella

Vähänkin Arkadian keskusteluja kuunnelleet eivät voi yhtyä kantaasi. Youtubestakin näyttää löytyvän hoitajien huolia puolustavia puheita ainakin kahden vuoden takaa, jossa jo silloin ennustetaan nyt käsillä oleva kriisi,

Teatteria

Mutta ihan niinkuin vapusatasessakin, yhtää aloitetta ei ole tehty. Niillä kyseltunnin ja muilla eduskutakeskusteluilla ei muuteta mitään. VAIN aloitteilla muutetaan. Siksi ne edustajat mielellä kertoo omia mielipiteitään kolmannessa persoonassa jolloin se kuulostaa ihan siltä kuin että ”ihan kohta tapahtuu jotain”.

Kata

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-teki-eduskunnassa-19-esitysta-suomalaisen-maatalouden-pelastamiseksi-hallitus-aanesti-kaikki-kumoon/

Siinä sulle aloitteita ja mitä tekee hallitus?
Pelkkää jargonia nuo teikäläisenKIN valitukset kuten tässä näet ettei auta aloitteet!Kaikki hallituspuolueet samaa pashaa!Ja muutama oppositiostakin kuten jokapuolellekallellaanolevat kokkaritkin.

Juu ”ihan kohta tapahtuu jotain” eli hallituksen mietintäryhmiä syntyy kuin sieniä sateella(pikku palkkioita huikean palkkansa lisäksi,ei puutetta rahasta) ja mietintö vihdoin kun valmistuu se vanhentuneisuuttaan romuttuu!

Tuumailija

Nyt sitten esitetään samoihin asioihin ”tuki”pakettia ihan omana keksintönä. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4e97ea41-7cf8-40cd-9fe8-21149d0dc734
Se että nuo 19 teesiä olisi tulleet huomattavasti halvemmaksi ja nopeasti käyttöön, kuin mulkattu ”tuki”paketti, joka vain lisää byrokratiaa ja on poissa jostain muualta isolla kädellä ts. turvaudutaan taas velanottoon.

Nationalisti

Persujen mestarimaisia takinkääntöjä kun on seurannut, niin jos Persut olisivat hallituksessa he varmaan leikkaisivat hoitajien palkoista, sitten tietysti seuraavan kerran oppositiossa ollessa alkaisi ulina siitä, kuinka hallitus ei ota hoitajia mitenkään huomioon.

Kata

Voihan uliuliuliuli tuota sanaa käyttää vain muut kuin nationalistit…eli ne takinkääntöjen oikeat mestarit! 😀 Eli tuota tekee just samariini&co…rahaa on mutta vain muille kuin omille!Omille pakkolakeja!
Josjosjos ja lehmätkin lentää jos…vai katsoitko kristallipallosta hallitusennusteen?

Nationalisti

Niinkö tarkkaan tiedät, että kuka käyttää mitäkin sanaa? Mikäs kristallipallo se sinulla on?
Ei tarvitse hallitusennustetta, riittää kun katsoo miten Persut valehtelevat äänestäjilleen (sitä tekee toki muutkin) ja kääntelevät takkiaan sitä mukaa, kun sopii heidän populismiinsa.
Täytyy olla totaalinen hölmö ja hyväuskoinen, jos luottaa edelleen globalistipuolue Persuihin.

Kata

Uli-uli-uli sie vasemmiston muka nationalisti! 😀 Kyllä kirjoitustyyli kertoo paljon nykyaikana.

Nationalisti

Siis sinun mielessäsi joku kääntyy vasemmistolaiseksi, jos hän vähänkin tuo faktoja Persuista esille. Mielenkiintoinen ja samaan aikaan hyvinkin surullinen ajatusmaailma. Nyt on kuitenkin ikävä tuottaa pettymys ja sanoa, että aikamoisissa harhoissa elelet, jos tuo oli mielestäsi oikea tulkinta jostain kirjoitustyylistä.
Onko jotain muitakin sanoja, jotka kertoo vaikka kokoomuslaisesta ja KePulaisesta?

Se, että ei kykene näkemään mitä on Persujen ”kansallismielisyys” edes näiden kaikkien takinkääntöjen jälkeenkään, kertoo hyvin paljon ihmisestä, joka ei todennäköisesti pysty kovinkaan objektiivisesti seuraamaan politiikkaa ja hyväksymään faktoja.

Kata

Jaahas siis vautsin faktantarkastaja varmaankin…laita faktat tiskiin…kuten teikäläiset muualla aina itkee ja nillittää niitä liitteitä.

Juu ja en puhu nyt ollenkaan sinistyneistä hoopoista…en ole koskaan voinut sietää Soinia joten älä sekoita heitä persuihin.Aloin kuunnella persuja vasta kun se poppoo lähti…suunsoittajat.
Pelkkää teatteria olivat.
Mutta sie et ole isänmaallinen,en käytä nationalisti-sanaa,se ei ole suomea!
Viimeisten 6-7 vuoden aikana olen lukenut uliuliuli-uhriutua-sanoja vain vihervasemmiston käytössä.Monella alustalla.

Ota iltalääkkeet(harhoihin) ja hyvää yötä.
Minä en tarvitse harhalääkitystä. 😀 Olen aina seisonut omilla jaloillani ja pitänyt mielipiteeni asioista ja niin nytkin.Period.

Nationalisti

Jotenkin surkuhupaisaa, kun takerrut johonkin sanaa.
Minä käytän ”ulina”-termiä kuvaamaan jatkuvaa valittamista ja konkreettisen tekemisen puutetta.

Samoja naamoja siellä Persuissa on nyt kuin Soininkin aikoina, heille ei ollut mikään ongelma olla hallituksessa tukemassa maahantunkeutujavyöryä ja ”EU-kriittisyyttäkin” esiintyi aina vain vaalien alla.
Mitä sitten vaikka Soini lähti?
Halla-ahon johdolla jatkui sama valehtelu, vai onko jo unohtunut miten hän lausui EU:sta ennen kuin hänet valittiin puheenjohtajaksi?
Kovin on muisti lyhyt.
Jos vielä katsotaan Perussuomalaisten väestöpoliittisia linjauksia, niin en lue puoluetta kansallismieliseksi, enkä ratkaisuksi vallitseviin ongelmiin.

Minä käytän nationalisti-sanaa ihan samalla tavalla kuin olen ennenkin käyttänyt, eikä minua kiinnosta, jos sinunlaisesi valekansallismieliset näkee sen jotenkin ongelmana.

Kata

😀 Tule uskossasi onnelliseksi valenationalisti.

Nationalisti

Säälittävää, kun et kykene suhtautumaan kriittisesti Persujen toimintaan ja näkemään miten he kusettavat äänestäjiään.
Valenationalistit löytyy juurikin siitä puolueesta, kontrolloitu oppositio.