Muu maailma Uutiset

Kuningas Charles III sairastaa syöpää

Kuva: Wikimedia Commons

Kuninkaan syöpä löydettiin ajoissa, mutta tarkkaa diagnoosia ei kuitenkaan ole vielä saatavilla.

Britannian kuningas Charles III sairastaa vielä toistaiseksi tuntematonta syöpää. Seitsemänkymmentäviisivuotias kuningas oli saapunut 26 tammikuuta lontoolaiselle yksityisklinikalle turvonneen eturauhasen takia. Buckingham Palacen mukaan kuningas ei kuitenkaan sairasta eturauhassyöpää.

Yleensä varsin hyvästä terveydestä nauttinut Charles suhtautuu tuleviin hoitoihinsa erittäin positiivisesti. Hän toivoo palaavan virkaansa valtion päämiehenä mahdollisimman pian.

Tyypillisesti Britannian kuninkaalliset ovat olleet vaiti omista terveysongelmistaan. Aikanaan niiden julki tuomisen katsottiin heikentävän hallitsevan monarkin auktoriteettia. Kyseinen tapa on säilynyt aina nykypäivään saakka, vaikka kuninkaallisten rooli onkin enemmän symbolinen.

Tämän takia Charlesin avoimuus koskien syöpädiagnoosia on poikkeuksellista Britannian kuninkaallisten historiassa. Buckingham Palacen mukaan Charles toi sairautensa julki välttääkseen turhaa spekulointia sekä lisätäkseen ymmärrystä syöpäpotilaita kohtaan.

Toistaiseksi Charlesin puoliso Camilla sekä tämän poika William tulevat hoitamaan julkisia esiintymisiä kuninkaan saadessa hoitoa.

Lähde: AP

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Tuosta oli jossain ennustus, että Charles joutuu luopumaan kruunustaan ja jää hyvin lyhytaikaiseksi kuninkaaksi. Tilalle sen mukaan nousisi joku, joka ei arvannut joutuvansa kuninkaaksi – vielä, vai ei lainkaan?

Ilkka

Taitaa olla perimysjärjestyksessä niin että Charlesin pojat ovat ensisijaisia ehdokkaita. Se onkin eri asia suostuuko kumpikaan olemaan kuningas ?