Eurooppa Politiikka Uutiset

Lähes 700 ruotsalaista sotii Ukrainassa

Kuvituskuva (ei liity kyseiseen uutiseen). Kuva: Flickr.

Tällä hetkellä 678 Ruotsin kansalaista taistelee Ukrainassa, kertoo vapaaehtoisten asioita järjestävä Philip Brännvall.

Ruotsalaisten vapaaehtoisten joukko on todennäköisesti monietninen ja mukana on myös muita kuin kantaruotsalaisia.

Ukraina kokoaa ulkomailta tulevat taistelijat erilliseen kansainväliseen prikaatiin. Brännvallin mukaan prikaatiin on tullut odotettua enemmän ruotsalaisia.

Philip Brännvall sanoo Ukrainan sodan olevan ”järjestäytynyttä sissisotaa.”

”Muodostamme pieniä sissiyksiköitä, sekä häirintä- ja tihutyöryhmiä.  Pienissä ryhmissä liikkuminen on tehokkaampaa.”

Kansainvälisen prikaatin ulkomaalaiset vapaaehtoiset täydentävät Ukrainan armeijaa. Jopa 50.000 miestä eri puolilta maailmaa on ilmoittanut olevansa valmis taistelemaan Ukrainassa.

Noin 250-650 venäläistä sotilasta on kaatunut taisteluissa, jossa ruotsalaisia vapaaehtoisia on ollut mukana, kertoo Philip Brännvall. Hänen tietääkseen yhtään ruotsalaista ei ole vielä kaatunut tai haavoittunut vakavasti Ukrainan sodassa.

Lähde SVT

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Rudi

Sodassa heikompi osapuoli kerää aina sympatiat. Toisaalta itseäni hämmästyttänyt että julkisessa keskustelussa Ukraina muuttui yhdessä yössä hyvän valtakunnaksi. Tosiasiassa Ukraina on ollut läpeensä korruptoitunut maa ja esim. sen nettirikollisuus on maailman huippua. Ukraina tunnetaan myös prostituution ja sitä kautta ihmiskaupan, kohdunvuokrauksen ja rahanpesun mahtimaana. Siellä on rakenteissa edelleen vanhaa perua Neuvostoliiton tunnetuksi tekemä oligarkkijärjestelmä. Sota on vahvistanut Ukrainassa tällä hetkellä vallassa olevaa porukkaa, ja kun sota jossain vaiheessa loppuu niin ei ole lainkaan varmaa että tämä sankarimyytti kauaa elää. Vastuu sodasta on aina osittain molemmilla osapuolilla vaikka hyökkääjä tietysti kantaa suurimman vastuun. Onhan se että sotaa ei voitu välttää osaltaan myös Ukrainan hallinnon epäonnistuminen. Diplomatia ei toiminut ja nyt raskaiden tappioiden ja kärsimysten jälkeen ollaan päätymässä joka tapauksessa tilanteeseen johon olisi voitu päätyä ilman sotaakin.Ukrainan miehet ovat taistelleet hienosti Yhdysvaltojen asein ja rahoin,ja sota on yhdistänyt ukrainalaiset. Toivottavasti sielläkin saadaan järkevämmät ihmiset maan johtoon sitten kun sota on sodittu ja Bidenin bussinekset pelastettu.

Vladimir Putkonen

Eivät kauaa tule hillumaan, jokaiselle tunkeilijakomppanialle on oma ohjuksensa.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=bvXKj2PM4p4

Kyllä nyt svedut saa ylistystä kommenteissa mutta entäpä tosiaan omat kadut…?Ja jos jotain repeää niin me ollaan tässä välissä…!

juha II

Ukrainassa ei ole todennäköisesti juurikaan sen vaarallisempaa kuin Ruotsissa. Päinvastoin!

Ukrainassa voi ampua takaisin ja jos osuu. Sinua hoidetaan eikä tuomita syylliseksi!

Siinä olisi ukrainalaisilla vähän miettimistä. Tosin ikävä osa heistä pakoon lähteneistä naisista ja nuorista miehistä osaisi kertoa maanmiehilleen ja -naisilleen millaista se EU:n ja WEF:n ”sivistys” on ”El Dorado”:ssa, jossa valkoinen ”Ei oo mittään” Ei sitten yhtään mittään”!!!

Kake

On ne hulluja, muualle menevät sotimaan vaikka oma maa on lähes sotatilassa ISIS-veteraanien Pohjois-Afrikan katutappelijoiden kanssa.

Arma3

Ovatko he tässäkin auttelemassa? Tietokonepeli on siis jo 2015 ennustanut täsmällisen tapahtuman josta nyt Ukrainan puolustusministeriä uutisoi. Mutta tietenkin näiden paljastajat ovat ilmeisesti putinisteja? Miten voi Arto Luukkanenkin oll vajonnut noin alas.
https://twitter.com/ArtoLuukkanen/status/1507000787360178177

Kolmossivun tyttö

Siellähän sotii siis miltei koko Ruotsin armeija – tai no ainakin sen taistelukykyinen ydin. Yksi hypoteesihän Kiovan suuriruhtinaskunnan (Kievan Rosj) synnystä on, että sen perustivat viikingit kauppapaikakseen. Ei siis sattumaa, että Kaarle XII vei Suuressa Pohjansodassa joukkonsa Ukrainaan. Ei myöskään sattumaa, että molempien maiden lipuissa in sininen ja keltainen. Aikooko Ruotsi siis nyt valloittaa Ukrainan, pystyttää sinne taikaseinän ja ottaa 10 milj kehitysmaalaista?

Nikke

Ei ruotsalaisten tarvitsisi noin kauas lähteä, taistella voisi omien kaupunkien kaduillakin.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ennen ”yksi suomalainen vastasi 10 ryssää”. Nyt yksi ”ruotsalainen” vastaa 250-650 venäläistä. Hohhoijaa, mihin asti voi propagandaa venyttää. Mulla kumilenkki katkes jo ajat sitten

Ei oikeita ruotsalaisia

Tämä on erilaista kuin ennen, sillä aiemminhan Ruotsi soti aina viimeiseen suomalaiseen. Ja nytkin ne harkitsevat vakasvasti NATO:a, MIKÄLI Suomi liittyy ensin. Eli, ne pelkureina ovat aina suomalaisten ja muiden selän takana. Niin varmasti nytkin. Ei sielä rotuna ole ruotsalaisia, vaan Ruotsin kansalaisia.

murre riepunen

Suomi auttaa minkä voi, lähettivät näppylähanskoja jonkun kypärän, pari kivääriä, ettei vaan kukaan suutu, tässä tapauksessa on meillä toimittu oikein…vahingossa.

Zardex

Sääli, että globalismin puolesta lähtevät taistelemaan, toivottavasti ehtivät tulla järkiinsä ja palata elossa takaisin, ennen kun iskanderi korjaa heidän virheensä.

Nimetön

Mm. tällaisen näköisen sadistien Ukrainan puolesta lähtevät tappohommiin:
https://anti-empire.com/new-ukrainian-trend-tying-people-to-trees-flogging-and-undressing-them/
Niitä vastaavia kuvia ja videoita on pilvin pimein. Joku lynkkausporukka tai pari militanttia ottaa sinut kodistasi tai kadulla, sen vuoksi ettet ole tehnyt mitä he haluavat, kuten olla tappànassa muita ukrainalaisia, ja sen jälkeen saatat olla historiaa. Eilen näin kreikkakaisesta ajankohtaisohjelmasta kun juontajat kysyivät, miksei nettihaastateltava kreikkalaisperhe ole lähtenyt Mariupolista, niin totesivat ettei pääse, koska Azovit nappaisi heidät ja rankaisisi, ehkä tappaiśi heidät, joten ovat olleet ihmiskilpinä kaupungissa joiden siviilirakennusten väliin, keskelle ja sisään ne Kiovan hallinnon joukot ovat asettautuneet. Se maa on ihan helvatin sairas.

Ilkka Forsten

Ja sinä uskot KAIKEN mitä näet..Herää ruususen unestasi. Tajuatko että sota tuottaa propagandaa, se tarkoittaa sitä ettei jokaista klippiä kannata tuijottaa todisteena. Uskotko todella sitä Putinin narratiivia että Ukrainassa sotaa käy uusnatsit ? Kohta varmaan tuot julki kuvia kaasukammioista ja polttouuneista, enkä yllättyisi vaikka löytyisi se Zyklon B pyttykin jostain.

Nimetön

Älä viitsi kiihkoisa tollo saarnata. Näen mm. suoraan ukrainalaisilta itseltään, ryhmissä. Tiettyjä asioita on ihan valtavirran hyväksytyissäkin medioissakin raportoitu vuosia. Paljon muutakin, eli kyllä se ruusunen löytyy ihan sieltä sinun peilistä.
Sinulla ei siis ole varaa heilutella sormea missään. Osaamisesi kertakaikkiaan uupuu. Kuten yleensäkin, tyhjät tynnyrit eniten kolisee ja puolet tämän sivuston teksteistä on sinun kiihkoista horinaa.

Ilkka Forsten

Putinin trollia hatuttaa, voi sentään.

Nimetön

Aikuistu.

Zardex

Mikä trolli sinä sitten olet? CIA:n hyödyllinen harhaanjohdettu, joka puolustat Hitlerin vihollisia, höynäytettynä hyväuskoisena, joka luulee kansallissosialistiksi saastaisia sotarikollisia. Hitler ei ollut mikään sotarikollinen ja Hitler hylkäsi Ukrainalaisten sotarikoksiin syyllistyneiden liittolaisuuden ja ryhtyi taistelemaan heitä vastaan. Hitlerin tuomiot kaikille sotarikollisille oli aina ankara.

Zardex

Mikä propaganda? 2016 USA:n merkkipoliitikot John McCain ja Lindsay Graham olivat henkilökohtaisesti televisiossa antamassa tukeansa ja lupaamassa USA:n auttavan Azov joukkoja pysäyttämään Venäläiset, sekö nyt sitten muka on Venäjän valhetta, että USA on lietsonut näitä? Azov on myös jatkoa niille samoille joukoille joita vastana Hitler tappeli ja jotka tekivät niitä sotarikoksia joista Hitler tuomittiin, ja CIA piilotteli Ukrainalaisten vastuut ja jätti nämä ”assetiksi” myöhempiä aikoja varten, eli tätä aikaa.

Ilkka Forsten

Kannattaako kuolla kommunismin puolesta ja päästä osalliseksi venäläisestä hampurilaisesta, jossa kahden leipäkortin välissä on lihakortti ? Njet tavarits, se aika oli ja meni, mutta mikäli sinua niin vit****aa tämä maa ja yhteiskunta, ole hyvä ja liity Putinin kaartiin. Älä kuitenkaan kuvittele palaavasi sotasankarina Suomeen.

pää määrää

Elätkö todella vielä viime vuosisataa?🥱

Zardex

Oletko varma, että tunnistat mikä on kommunismia? Taitaa olla länsi niin läpeensä kulttuurimarksismin kyllästämä, ettei Venäjää vapaampaa maata täältä mistään löydy.