Kotimaa Rikos

Törkeät lapseen kohdistuneet seksuaalirikokset toivat lähes kuusi vuotta vankeutta Oulussa

Oulun käräjäoikeus tuomitsi maanantaina vuonna 1976 syntyneen miehen 7-8 -vuotiaaseen lapseen kohdistamistaan törkeästä raiskauksesta sekä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Emmanouil Spyrou tuomittiin 5 vuoden 8 kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Teot mies teki 1.1.2008-28.5.2009.

Törkeässä raiskauksessa Spyrou pakotti tekohetkellä 7-8 -vuotiaan lapsen sukupuoliyhteyteen käyttämällä väkivaltaa, uhkaamalla käyttää väkivaltaa sekä saattamalla uhri pelkotilaan, jossa hän oli kykenemätön puolustamaan itseään.

Törkeässä lapsen seksuaalisessa hyväksikäytössä Spyrou oli sukupuoliyhteydessä 7-8 -vuotiaan lapsen kanssa ja koskettelemalla teki lapselle seksuaalisen teon, joka on ollut omiaan vahingoittamaan hänen kehitystään. Myös tässä Spyrou käytti uhria kohtaan väkivaltaa, uhkasi käyttää sitä sekä saattoi tämän pelkotilaan.

Tekojen yhteydessä Spyrou uhkasi tehdä uhrin läheisille pahaa, mikäli tämä kertoo asiasta jollekin.

Käräjäoikeuden pääkäsittelyssä katsottiin sähköinen tallenne uhrin kuulemisesta esitutkinnassa ja kuultiin epäiltyä sekä todistajia. Kirjallisina todisteina esitettiin OYS:n asiantuntijalausunto lapsen kuulemisesta oikeuspsykologisisssa haastatteluissa sekä psykiatrian erikoislääkärin lausunto.

Spyrou kiisti syyllistyneensä kumpaankaan rikokseen. Syytteet katsottiin kuitenkin tulleen näytetyiksi asianomistajan kertomuksen perusteella, jota muu kirjallinen näyttö ja henkilötodistelu tuki.

Vankeusrangaistuksen lisäksi Spyrou tuomittiin maksamaan 36 000 euroa vahingonkorvauksia uhrille kivusta, kärsimyksestä sekä psyykkisen tilan heikkenemisestä

Asia käsiteltiin kahden käräjätuomarin ja kahden lautamiehen kokoonpanossa. Käräjäoikeuden tuomio oli yksimielinen.

Lähteet Oulun käräjäoikeuden julkinen seloste ja tuomiolauselma.

38 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ike

Vähän vierestä. No TV-uutisissa mainittiin miten huonosti suomessa ihmisillä menee kun ei ole varaa edes yhden viikon lomaan kodin ulkopuolella. Minulla sitä ei koskaan ollut ennen kuin menin työhön, vaikka perheeni ei ollut niitä kaikkein pienituloisimpia. Vapaa-aika oli jo tarpeeksi hyvä asia. Etenkin kun isä oli äidin tapaan kotona. Rantaan ja uimaan pääsi kyllä pyörällä, myöhemmin mopolla. Mistä näitä vaatimuksia oikein sikiää, ilman että ihmisten täytyisi tehdä mitään niiden eteen. Autoa ei ollut. 50- 60-luvulla se ei ollut niin yleinen, nyt en voisi kuvitella elää ilman, vaikka vihervasemmisto siihen pyrkii. No onnea tuokin että töihin kävelin parissakymmenessä minuutissa. Tuon kaiken vihervasemmisto haluaa hävittää. Tuollaiset teollisuusyhteiskunnat kuten Kotka-Karhulassa oli, osittain vielä on.Sovitaanko niin että vihervasemmiston edustajat eläisivät sitä elämää mitä he muille ehdottavat, ainakin viisi vuotta ja katsotaan sitten mitä mieltä ovat. Poliittinen tilanne on nyt sellainen että seinää päin ajetaan, no sen jo tiesittekin. Kiitos kuitenkin vanhoille päättäjille, eivät olleet aivan niin pihalla kuin nykyiset.

eetee

Onko tämä niitä huippiksia joita oikein lastentarhoissa kierrätettiin vaimoehdokasta hakemassa?

Tuumailija

Tai sekaliiton tuotoksia/ adoptoituja, ei se geeniperimä ja sen mukana olevat viat parane.
Tässä toinen esimerkki: https://www.partisaani.com/news/crime/2022/06/14/luca-julius-susi-vankilaan-torkeasta-lapsenraiskauksesta/

Näiden tapauksissa aletaan jo ottamaan ennakkotapauksia lieventävinä osioina mukaan.
Miksi syyttäjä ei ole esittänyt rangaistuksen koventamista puoltavia päätöksiä?

Natoon

Aikuisten oikeasti! Mitä muuta voi odottaa, kun Oulun poliittinen ilmapiiri on näin uskomattoman ylisuvaitsevainen. Oulun valtuuston jäsenet persuja lukuunottamatta ovat täysin selkärangatonta porukkaa ja enemistö jyrää persujen aloitteet.
https://www.facebook.com/officialsebastiantynkkynen/videos/oulun-kaupunginvaltuusto-koolla-raiskaustapausten-johdosta-2812019/2059533584164340/
Sitten kun alat puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä istut syytettynä käräjäoikeudessa. Tällä taataan se, että jatkossakaan ei ole odotettavissa korjausta asioihin vaan ne lakaistaan maton alle.

Maila Laukas

Uittu, kalliiksi tulee nämä matut veronmaksajille! Tekovälineet valtiolle ja kenkää maasta!

Jukka

Kuusi vuotta on huono tuomio. Parempi olisi muutama päivä matkasellissä. Vartijoina kaksi edellistä ”tuomaria”, varusteena muovipussi ja rulla jeesusteippiä.

Ali

Ei voida karkottaa, kun nehän voi hänen kotimaassaan vaikka pahoinpidellä tätä sankaria.
Kaikki ne ihmiset, jotka olivat ottamassa vastaan 2015 näitä rikastuttajia,ovat osittain osasyyllisiä näihin rikoksiin,,,,KIITOS ETTÄ VALITSITTE SUOMEN(Ruotsin)!,,,näin Suomalaiset ja Ruotsalaiset ottivat vastaan, näitä hyviä ruuanlaittajia ja pelaajia,mukana oli myö suuri joukko 45v alaikäisiä,,,,no,jos 45v raiskaa,ja on lain mukaan 14v,niin eihän alaikäistä voi tuomita! Suomi on onnellisten ihmisten maa,,,höpöhöpö,,Suomi on onnellisten raiskaajien paratiisi maa.

ike

Suomen tulisi jo luopua ajatuksesta että suomen kansalaisen saa raiskata tai muuten vahingoittaa jopa tappaa, ihmisoikeuksien nimessä.Tähän vihervasemmisto on meidän yhteiskunnan ajanut. Vielä pieni lisäys, pysykää nyt ensi vaaleissa pois tuosta punavihreästä Kokoomuksesta. En ole koskaan pitänyt ihmisistä jotka puhuvat toista ja tekevät toista.

ike

Aikaisempi kommenttini joutui odottamaan hyväksyntää, siihen kai riitti yksi sana, ei konteksti. Saa nyt nähdä. Ehkä tämäkin on nyt sitä että koneille annetaan valta. No olen vielä nuori 😊ja tehnyt koko ikäni työtä tietokoneiden kanssa, mutta kun se ongelma ei ole ne tietokoneet, vaan ohjelmistot jotka on tiettyjä asioita ajavien ihmisten tekemiä.

Lieväasteinen

Se meni odotushuoneeseen t*ppaa-sanan takia.

Onanidis Mazafakis

Mutta tyyppi on nimestä päätellen kreikkalainen eli oletetusti ortodoksikristitty ja periaatteessa valkoinen EU-kansalainen.

Huom. En puolusta muslimeja ja/tai ei-valkoisia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Onanidis Mazafakis
Tuumailija

Vai onko sitten varastanut kivasti jännän nimen, jota on vaikea yhdistää etnisyyteen. Samaa kikkaa käyttävät suomeen saapuvat työvoimareserviläiset, kun tiedossa on ettei juuri taustoja tarkastella kun ilmaan lehahtaa taikasana asylum.

Ali

Olkoon minkä maalainen tahansa, valkoinen,musta,keltainen,punainen,kristitty,muslimi,,,,niin kello kuuden viisari pois, ja lihan pala minkien syötäväksi, jos niille kelpaa!

murre riepunen

Yle voisi uutisoida tästä törkymöykyn tekosista, mutta kun vihervasemmisto on kieltänyt uutisoinnin kyttyröiden tekosista, ilmastohysterian lietsontaan satsataan, huomenna loppuu happi, ainakin ylihuomenna…

Kata

Ja miten tämä vain jatkuu..mie vaan kysyn.

K. J. Lonkero

Aivan liian pitkä (ja kallis) tuomio.
Pari vuorokautta matkasellissä olisi suorastaan ratkaisevasti parempi.

Kata

Kyllä näinkin…mutta miten hitossa tuo tutkiminen kesti näin kauan…miten??

Pikku raha taas a-sianajajille, järkyttävää.

Jukka

Etkö Kata ole kuullut, kuinka tulijat rikastuttavat. Juttelin kerran asianajajan kanssa, joka työskenteli ja ajoi pääsääntöisesti rikastuttajien asioita. Hän puhui enemmän kuin olisi saanut. Näin keskivertotallaajanakin tajusin heti näiden loisten rikastuttavan vaikutuksen kohdistuvan lähinnä yhteen ammattikuntaan.

Kata

No tottakai tiiän…rikastuihan se lakinainenkin jolla oli se kiva mies-sisämies…se joka sanoi ettei tulijoiden motiiveja saa arvostella se on rätsismiä.
Ja ei ole ainoa joka ansaitsi verorahoista…kaikki vokit ja kokit ja sun muut…joka taholla..ajokorteista alkaen ja eiku autonostoon…sun rahoilla.
Etelässä tuttavani tuttava ,automyyjänä oli silloin,kertoi ettei poitsut halunneet maksaa korkoja koska allu ei hyväksy sellaista… 😀

Eikoo jännää….

Jukka

Maahanmuutto varsinkin humanitaaris on valtava bisnes. Veronmaksajien rahoja imetään lonkeroja pitkin ties minne? Päättäjämme eivät ole aina jäävejä.
Suomen talouden kantokyky natisee liitoksistaan. Meillä on liikaa niitä, joita pitää elättää. Ja koko ajan tulee lisää. Työn teko ei kannata, koska verot, matkakustannukset monin paikoin maksavat yhä enemmän, käteen jää vähemmän. Hullu työtä tekee, viisas (varsinkin matuloinen) pääsee vähemmällä.
Meidän viherkommarihallitus ajaa siekailematta sikaillen ja härskisti EU:n intohimaista tavoitetta: saada ihmiset asumaan tiiviisti kaupunkeihin. Jo vuosia vuosia sitten EU moitti Suomea, kun meillä asutaan väljästi. Ja meidän EU-kiimaiset päättäjät toteuttavat kiimaansa, jopa maalaisten kepukin.
Bensa- ja diesel-hinnat kohoavat. Tiet kuopilla. Hallitus levittelee vain käsiään. Se mitä nyt tapahtuu, on hallituksen mieleen. Kansa vain tuijottaa ja kuolaa korpun p..settä.

Kata

Totta ja tämä on globaalia nyt…Joekin väittää ja oikein kiihtyy että asiat on paremmin kuin koskaan jenkeissä…joo niin huhuh ja yhä joku prosentti uskoo lahkoon sielläKIN!
https://www.instagram.com/tv/CezMtdDJLc-/?utm_source=ig_web_copy_link

Joe kertookin ihan ite muuttavansa ihmisten elämät… kiesus.
Bilteriberkki ja änweeoo.Iso resetti…

ike

Koittakaa nyt ensi vaaleissa (jos sillä nyt enää on mitään merkitystä) muistaa nuo lentävien lauseiden sanojat ja varmistakaa että heillä ei ole oikeutta sotkea yhteisiä asioita, ovat jo riittävästi sitä tehneet. Muistakaa myös puolue.

Tuumailija

Näinhän systeemi on fiilattu. Normaalisti kielteisen päätöksen saanutta aletaan hivuttamaan poistumistietä kohti muissa maissa, mutta suomessa on mahdollisuus loputtomaan valituskierteeseen (koska kansainvälisiä tulkitaan ”omalla”tavalla) ja siinähän se 4 vuotta kuluu lupsakasti täyshoidossa.

Lieväasteinen

Sianajaja oli puolustamassa aasinajajaa.

Jukka

Jatkuu, jatkuuuuuuuu ja paheneeeeee, koska niin annamme tapahtua. Päättäjämme ovat tonttutorveloita. Mie vaan sanon!

Kata

Niin mieki sanon! 🙂

Tuumailija

Tok miekii virkkaan samalviisii.

Kata

😀

jukkelis

Ja Moktar.Gubta s24 maksettuna mokuttajatrollina naureskelee kaikelle tapahtuneelle irvokkaasti.

Kata

Moktaria vaan tuolle tod näk siipeilijälle…mikä tekopyhyys…

Kata

Ei riitä sanat enää näihin törkeyksiin!Oksettavaa niin karseaa.30 vuotta olisi sopiva rankku ja ruokaa saa vasta kun on ojittanut soita 10 tuntia/p tai muuta vastaavaa niin ehkä se lasten elämien pilaaminen ei enää jaksa jöpöttää.😬😝😠
Oulu ***** kaupunni.

otto suni

Eräät puolueet ovat avoimesti suojelleet näitä ”kultamunia” ja erityisesti Oulun seutu on kuuluisa näistä tapauksista joista massamedia julkisuudessa kertoo ainoastaan, että kyseessä oli suomalainen mies! Tutti Tippurinen on yksi näistä Tik Tok daameista ja pedofiilit hurraavat kun voivat tehdä mitä haluavat ja valtio suojelee. Muistakaa Kempele ja Sipilä, sitä on hyvä muistella samoin Orpoa sisäministerinä 2015, näiden syyllisyys painaa höyhenen verran oikeuden vaakaa käytettäessä.

Kata

Tämäpä tämä!Niin vitautas!

ike

Vielä yksi lisäys tuohon kommenttiini. Jos ihminen eläisi esim. 200 tai 1000 vuotta, liuulisitko että meillä olisi tuolainen hallitus Eräs biologi sanoi aikoinaan että kuoleminen ei ole biologinen välttämättömyys. (Henkisestä en nyt oikein tiedä) Havainnot tuon kyllä todistavat. Pitäisiköhän meidän nyt laittaa tuo nykyinen hallitus lastentarhaan ja ottaa remmiin ihmisiä jotka nuo asiat paremmin hallitsevat. Kukaan heistä ei olisi täydellinen mutta tuollaista katastrofia tuskin sentään tuettaisiin.

Kata

”Ours may become the first civilization destroyd,not by the power of our enemies,but by the ignorance of our teachers and the dangerous nonsense they are teaching our children!” Thomas Sowell

Ehkä ei ihan tähän juttuun mutta tällä kaavalla maailma makaa just nyt.Kaikki keplottelijat palkitaan aivan kuin diktaattorimaissa on aina tehty.
Lapset kasvavat nyt tässä vääristyneessä ideologiassa.Paha juttu.Kauheuksia tapahtuu ja se on lasten taakkana lopun elämää.

Thomas Sowell on todella hieno mies.Ja Jordan B.Peterson sekä Douglas Murray.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
ike

Muistakaa nyt sitten ensi vaaleissa ketkä näitä kultamunia suojelevat. Koko maan tähden. Pahalta näyttää noin mielipidemittausten valossa, mutta ei se olisi ensikerta kun ne vähän yllättävät. Toki ymmärrän että tulevaisuudessa vähemmän tulee yllätyksiä kun vaalivilppi tulee hienovaraisemmaksi. Kaikki kehittyy, tai sitten ei.

Tuumailija

”Mielipide”mittaukset ovat yksi osa vilppiä, koska ne eivät perustu muuhun kuin tietyn vastauksen saantiin kysymysasettelulla. 1000-10.000 ihmisen mieipiteestä ei voida vetää oikopolkuja 5milj. mielipiteisiin.
Jos kyselyyn osallistuisi vaikka 200.000 henkilöä ilman kohdennuksia, voisi tulos olla jo suuntaa antava.

Vaalivilppi tulee sillä tavoin hienovaraisemmaksi, mitä vähemmällä henkilöllä on siihen mahdollisuus vaikuttaa ts. sähköisempi (mikä on jo suunnittelilla vaalitavan muutosehdotuksen myötä) ja pienempi kuppikunta ”tarkistamassa”.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa