Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Länsi-Uudenmaan poliisi on vastaanottanut yli 800 turvapaikka- tai tilapäisen suojelun hakemusta

Länsi-Uudenmaan poliisille on jätetty maaliskuussa yli 800 turvapaikka- tai tilapäisen suojelun hakemusta. Hakemuksen jättäneistä suurin osa on aikuisia naisia sekä alle 18-vuotiaita lapsia.

 

Länsi-Uudellamaalla turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua hakevia henkilöitä palvellaan pääosin Espoon pääpoliisiasemalla sekä Lohjan ja Raaseporin poliisiasemilla. Keskittämisen taustalla on käytännöllisyys: näillä asemilla poliisi voi hoitaa asiakkaan turvapaikka- tai oleskelulupahakemuksen käsittelyn alusta loppuun saakka, eikä asiakkaan näin tarvitse siirtyä asemalta toiselle.

Pääosa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella asioineista ukrainalaisista on saapunut paikalle yksin, oman perheen tai pienen ryhmän kesken. Lisäksi poliisiasemille on tuotu yksittäisiä isompia ryhmiä esimerkiksi bussilla.

“Jotta voimme palvella isommallakin porukalla saapuvia henkilöitä mahdollisimman hyvin, arvostaisimme, että ryhmää kuljettava tai muutoin sen kanssa tekemisissä oleva taho ilmoittaisi saapumisesta vähintään muutamaa arkipäivää aiemmin. Ulkomaalaisyksikköömme voi olla yhteydessä poliisin puhelinvaihteen kautta”, ylikomisario Aapo Isoaho toivoo.

Poliisilaitoksella on tehty useita erilaisia järjestelyjä, kuten muutoksia työvuoroissa, jotta jonottamiseen ja hakemusten käsittelyyn käytettävä aika pysyisivät maltillisina. Pääosin asiakkaita onkin onnistuttu palvelemaan kohtuullisessa ajassa, mutta kiireisinä päivinä jonotus etenkin Espoon pääpoliisiasemalla voi viedä useamman tunnin.

“Tähän asti asiakkaita on ollut poliisiasemillamme eniten arkisin ja nimenomaan aamuisin”, Isoaho kertoo.

 

Lähde: Poliisi

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kolmossivun tyttö

”“Tähän asti asiakkaita on ollut poliisiasemillamme eniten arkisin ja nimenomaan aamuisin”, Isoaho kertoo.”

Olenkin pistänyt merkille, että aamuisin julkisissa täällä pk-seudulla on nyt ollut enemmän afrikkalais- ja lähi-itäläistaustaista porukkaa. Samaten katukuvassa on taas havaittavissa pudotus vaaleammissa pigmenteissä ja lisäys tummemmissa.

Kata

Jaahas,no tämä!Voi surseenpeti!!