Kotimaa Kulttuuri Muu maailma Rikos Talous

Marjanpoimintaan liittyvä esitutkinta etenee – etsintöjä tehty Thaimaassa

Poliisin tiedote 16.12.2022

Poliisi on pyytänyt marjanpoimintaan kytkeytyvään esitutkintaan liittyen virka-apua Thaimaasta. Toinen törkeästä ihmiskaupasta epäiltynä vangituista henkilöistä on vapautettu tutkintavankeudesta.

Marja-alaan kytkeytyvä poliisin ja Rajavartiolaitoksen esitutkinta jatkuu. Keskusrikospoliisi on pyytänyt Thaimaan viranomaisilta oikeusapua rikostutkintaan liittyen. Thaimaan poliisin erikoistutkintayksikkö (Department of Special Investigation) on suorittanut Bangkokissa 9.-14.12. muun muassa paikanetsinnän ja kotietsintöjä yhteistyössä KRP:n rikostutkijoiden kanssa.

– Yhteistyö Thaimaan viranomaisten kanssa on ollut toimivaa, tehokasta ja tuloksellista. Olemme saaneet selvitettyä tapahtumien kulkua niin kotimaassa kuin ulkomailla yhteistyössä muiden maiden poliisiviranomaisten kanssa. Tutkinta on edennyt hyvin, mutta tulee silti jatkumaan vielä pitkään, koska kyseessä on laaja kokonaisuus, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Teemu Mäntyniemi Keskusrikospoliisista.

Yksi henkilö vapautettu, rikosepäilyt säilyvät

Esitutkinnassa on selvitetty epäiltyä törkeää ihmiskauppaa, törkeää lahjuksen ottamista ja törkeää virka-aseman väärinkäyttöä.

Esitutkintakokonaisuus on laajentunut tutkinnan edetessä, ja asiaan liittyvien henkilöiden määrä on kasvanut. Esitutkinnan keskiössä on tällä hetkellä kaksi Suomessa toimivaa marja-alan yritystä sekä thaimaalainen yritys, joka rekrytoi marjanpoimijoita Suomeen.

– Asianomistajien määrä on huomattavan suuri tässä vaiheessa. Tutkinnallisista syistä emme voi kuitenkaan avata tarkkoja henkilömääriä epäillyistä tai asianomistajista. Tutkinnassa tehdään laajaa kansainvälistä yhteistyötä, kertoo tutkinnanjohtaja, kapteeni Janne Kyllönen Rajavartiolaitoksesta.

Poliisi on vapauttanut yhden tutkintavankeudessa olleista epäillyistä, ja samalla hänet määrättiin matkustuskieltoon. Vapautetun henkilön osalta esitutkinta jatkuu, ja poliisi epäilee häntä edelleen törkeästä ihmiskaupasta. Esitutkintaan liittyen on tällä hetkellä vangittuna yksi henkilö epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta.

Aiemmat tiedotteet esitutkintaan liittyen:

Yksi epäilty vapautettu marjanhankintayritykseen kytkeytyvässä esitutkinnassa – Poliisi

Kolmas henkilö vangittiin marjanhankintayritykseen kytkeytyvään esitutkintaan liittyen – Poliisi

Marjanhankintayritykseen kytkeytyvä esitutkinta jatkuu – poliisi ja Rajavartiolaitos epäilevät törkeää ihmiskauppaa – Poliisi

Poliisi ja Rajavartiolaitos tutkivat marjanpoimintaan liittyvää epäiltyä ihmiskauppaa – Poliisi

Poliisi

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sensuroimaton Totuus

Eikä maksa paljon…

patton

Rahaa riittää kun vain saa matkustella valtion pikkiin kuten näissä kuuluisissa Ruandan jutuissa! Aina voi vaikka saada!

ike

Vedetäänköhän siellä pitkää tikkua vai onko siellä jaettu vuorot kenen on seuraavaksi vuoro lähteä lämpimälle lomalle. Ei edes kotimaan rikoksia pystytä hoitamaan mutta noista ulkomaan epeleistä pidetään viimeisen päälle huolta ettei vaan satu minkäänlaista ihmisoikeusloukkausta.

Ilkka

Ymmärrän että ihmiskauppaan puututaan mutta sitä en ymmärrä, ettei välimeren ylittävään ihmiskauppaan voi koskea pitkällä tikullakaan. ( takusta nyt puhumattakaan. ) Tiku ja Taku, tiedäthän ? Minun pitää varmaan lopettaa Aku Ankan lukeminen, se häiritsee artikulaatioitani.

Anomaster

Ei voi koskea, koska ideologian tarpeet ovat lain yläpuolella.