Kotimaa Politiikka

Nämä vaalipiirit Jussi Halla-aho voitti

Kuva: Flickr/ CC BY 2.0 DEED / Houses of the Oireachtas

Presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä saaneet vaihtelivat vaalipiireittäin.

Maan kolmanneksi sijoittunut Jussi Halla-aho (ps.) sai eniten ääniä kahdessa vaalipiirissä. Halla-aho päihitti kilpailijansa Lapin ja Satakunnan vaalipiireissä.

Satakunnassa Halla-aho sai 23,8 prosenttia äänistä, kun toiseksi tullut Alexander Stubb (kokoomus) sai 22,6 prosenttia ja Pekka Haavisto (vihreät, valitsijayhdistys) 20,5 prosenttia.

Lapissa käytiin tiukka kamppailu Halla-ahon, Haaviston ja Olli Rehnin (kesk., valitsijayhdistys) välillä. Halla-aho oli suosituin 23 prosentilla ja jätti Haaviston vain 0,3 ja Rehnin 0,7 prosenttiyksikköä taakseen, kun 99,5 prosenttia äänistä oli laskettu kello 22.00 mennessä.

Stubb ja Haavisto jatkavat presidentinvaalien toiselle kierrokselle.

Lähde: MTV Uutiset

Oikeusministeriö – Tieto- ja tulospalvelu: Presidentinvaali 2024, 1. vaali

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Käydessäni lopulta sunnuntaina äänestämässä päiviälenkin yhteydessä itsestäänselvästi nro:lla 5. keskustelin jälkeeni tulleen vanhan herran kanssa siitä, että pitäähän se tämäkin teatteri käydä katsomassa.
Täälläpäin ainakin ihmisten olemuksesta pystyi jo päättelemään aika tarkkaan ketä he aikovat äänestää. Ihmisten olemus kertoo kaiken tarvittavan yleensä.

Ilkka

Lopputulema ei juurikaan yllättänyt kahden ehdokkaan kohdalla, mutta sanoisin että Suomen kansa taitaa olla heräämässä ruususen unestaan jossa vihervasemmiston ajatusmallit omittiin kritiikittä. Jos Halla-aho sijoittui noin korkealle, ja oli äänikuningas tietyissä vaalipiireissä, se myötäilee sitä samaa kehitystä mikä nähtiin eduskuntavaalien aikaan. Viherhöttöily jää yhä enemmän Helsinkiläisten omaksi kuplaksi, ja jossakin vaiheessa koko ideologia menettää otteensa. Jostain syystä en tunne mitään haikeutta vaikka sosialistit jäisivätkin rannalle ruikuttamaan. Nyt sitten uusintakierroksen tullessa äänestäkää Stubb:n puolesta. En pidä hänestä, mutta siitä toisesta vielä vähemmän. Hän on vihreä sisimmältään vaikka yrittää näyttää sini valkoiselta.

John Quiman

Kiero ja liero loppuäänestyksessä. Hyvä äänestää Stubbia, jotta ei vaan pääsisi Haavisto aiheuttamaan vahinkoa Suomelle kuudeksi vuodeksi.

Kääpä

Voi, voi suomea, ainut lohtu on että presidentillä ai paljoa ole enää päätösvaltaa. Tosia, se ainoa valta on kyllä kiihottaa hullu venäjä sotaan suomea vastaan ja sen omaa kumpikin 2 tolloa jotka presidentin pallista taistelee.

Ilkka

Ei venäjää tarvitse mihinkään kiihottaa, he ovat jo kiihkonsa vallassa mutta vain sen aikaa kun Putinin päätökset kirjataan laeiksi. Hän ei ole ikuinen, ja itänaapurin historiassa on ennenkin tapahtunut vallankumouksia.

Ismo Meinander

Siitä voimme olla varma, että Venäjä kuitenkin pysyy katkeraan loppuun saakka samanlaisena puoli-mongolisena Sarumain hengessä toimivana p-läpenä kuin se on aina ollut hallinnoltaan aina siitä saakka, kun Rusien valtakunta romahti ja kasaarien päästyä luikertelemaan käärmeenkielillään maan hallintoon vuosisatoja sitten. Kaikista vähäisin ei ole myöskään mongoli-aristokratian ja ksathriya -kastin sekoittuminen ja sulautuminen maan jokaiseen yhteiskuntaluokkaan; sieltä tulee venäläisten brutaalius, toinen aspekti on Moskovassa edelleen majaansa pitävän muinaisen rappeutuneen yläluokan salainen valta.
Sillä ei ole vain yhtä Venäjää, vaan vähintään kuusi historiallista kerrostumaa tuon maan historiallisessa ja myyttisessä olemuksessa, jotka kaikki vaikuttavat yhä tnä päivän yhtä voimakkaasti kuin viimeiset vuosisadat. Venäjä on luonteeltaan kuin sen armeija: valtava koneisto, joka etenee hitaasti tai ei lainkaan ja edetessään murskaa kaiken altaan brutaalisti ja vailla myötätuntoa.